30 juni 2008

Vad kul att vara tillbaka!

Nu har jag vilat upp mig i många dagar! Det blev några dagar mer av bloggstillhet än vad jag tänkt mig, men det var nog bara okej. Jag har suttit ute på det väderbitna skäret och ömsom svurit åt regnet och ömsöm letat efter klippor i lä, för en stund av solbad mellan regndagarna. Och jag är faktiskt riktigt solbränd nu!

Till alla er som troget tittat in trots min frånvaro kan jag bara skicka ett stort tack, och speciellt tack för de små tassavtryck i form av en kommentar som lämnats av en och annan. Ni är för härliga!

Och fastän jag svurit på att bara vifta på tårna under semestern så måste jag erkänna att det på den fjärde dagen kliade så mycket i pysselfingrana att jag började tillverka skyltar till marknaden...

Dessutom "tiggde" jag till mig två ljusstakar av mamma som jag glatt förvandlade så de skulle passa till min smak. De röda ljusstakarna har stått på hyllan på stugan i över tjugo år och jag lovar, jag har inte sett dem förut! Men efter bloggandet har jag fått makeoverögon...

De blev faktiskt inte vita, som du väl säkert trodde? De blev svarta, för jag har faktiskt en del detaljer i svart i vardagsrummet. Så här är nu slutresultatet.Jag är i alla fall mycket nöjd!

Resten av tiden på skäret lade jag till en stor del till att fotografera för det älskar jag. Jag hade gärna lagt in en del naturfoton från skäret, men det får bli till en annan gång för just nu strular bilduppladdningen till det så att det tar enormt länge att få in ens en bild.

Nu har jag å andra sidag en hel del jobb med att uppdatera mig med vad mina bloggvänner sysslat med, så jag återkommer med mer material senare.

Tills dess- må så gott och titta gärna in igen för nu är jag aktivt med igen!

Kram, kamomilla

19 juni 2008

No phonecalls, I´m on holiday!

Det här är den bästa semestertelefonen, den är ju utan sladd! Den hängde förut på vår utetupp och hade en liten etikett där det stod "tupplur" - vilken humor va? ;)
Nu hänger den på innetoan men ringer aldrig där heller...

Nu tar jag en vecka semester, Från jobbet men också från bloggen. Inga inlägg på en vecka- om jag kan... Ska försöka undvika att ens kika in, för man ska nog nollställa sig om det bara går- på alla plan. Vi ses igen i månadsskiftet. Tänk, alldeles strax har den första sommarmånaden flimrat förbi.!!!Det går alltid alldeles för fort...

Det grönskar i vår träbåt så det står härliga till! Rucola, timjan, meiram och dill. Sen regnet kom har det bara exploderat!


Lite i krukor också...

Under semestern ska vi knapra på detta fina knäckebröd som vi fick till inflyttningsgåva. Så vackra paket så man knappt nämns öppna dem. Smörkniven är mysig den med.


Underbar midsommar till alla som kikar in!
Kamomilla

15 juni 2008

Om konsten att bara vara- eller tankar från ett väderbitet skär

Jag hann bara med ett dygn på sommarstugan, ett litet hus på en väderbiten holme långt ut i skärgården. Ett riktigt stormskär, kalt och väderpinat på ena sidan men lummigt och grönt på andra sidan. Inga grannar i närheten och bara hav och holmar så långt ögat når.
Där kopplar jag av. Där vilar mina tankar, där kan jag strunta i jobb och plikter. Ta en kall öl på "pensionärsbänken" till exempel...
Sysselsätta mig med att följa med hur båtdynorna torkar i vinden... Iaktta måspappan som vakar över sin ruvande fru. Eller slänga en blick mot krattan som ser ut att ha tagit ledigt den också. Sånt ansträngande kan man sysselsätta sig med en dag som denna...

Det är inte alla som kan koppla av. I vårt tekniska samhälle upplever många att de måste resa långt bort för att kunna koppla av. För mig räcker det med den halvtimmeslånga färden till stugan och då har jag känslan där. En känsla av att vara på ett hemligt magiskt ställe där ingen jobbstress eller några måsten kan nå mig.

Jag vandrar runt på holmen för att se att allt är som förut.

Den tokroliga gatuskylten, fiskrensingsbordet och fiskrökningsplatsen... (Den som används vid extra knepig vind). Allt är som det alltid varit och som det ska vara. År efter år.

Min mamma har jobbat nästan fyrtio år på att få något att växa på detta väderpinade skär. Och hon har lyckats. För nog är det vackert med de samlade stenarna och med det som växer mellan dem. Men det är lite av en synvilla för så rysligt lummigt är det ändå inte.
Tack och lov fick jag ladda mina batterier här igen. Jag har en tung arbetsvecka framför mig, men sen blir det lite semester. Det ska nog bli skönt. Jag avslutar med en bild på en knopbräda som min son och jag pysslade ihop under en semesterdag för några år sedan. Det var riktigt roligt att pyssla tillsammans. Man borde nog pyssla mer med sånt tillsammans, det är både avkopplande och kul!

Ha en riktigt skön sommarvecka alla ni som tittar in! Snart är det sommarens största festdag!

Kamomilla

13 juni 2008

Skärgårdskänsla

Åh så slut jag är i fötterna efter en lång lång dag på jobbet! Fick dessutom nya arbetsskor och nu är fötterna lite upprörda över den plötsliga förändringen. Jag försöker koppla av fast det är svårt efter en lång snurrig dag...Det tar en god stund att varva ner.

Vi bor i en skärgårdskommun och naturligtvis drar den till sig både sommargäster och turister. I sommar är det marknad och då ska jag sälja lite saker jag krafsat ihop. Här kommer några smakprov på tavlor och skyltar:
Målat och med decoupageteknik. Enkelt men så ska det ju vara. De är ju tänkta till sommarstugor. Lite marint tema.
Som dörrskylt eller här som tavla.
Och sen lite annat också.

Men visst hoppas jag på att sälja en massa smycken också! Och kanske lite saker som jag ska sy också. Bara jag hinner...


En vecka kvar till min semester. Visserligen bara en vecka nu i juni, resten i augusti, men bra så. Ifjol hade jag ingen semester, bara jobb jobb och all annan tid spenderad på husbygget. Vi stupade i säng vid ett-tiden på nätterna. Men i år är allt annorlunda! och under semsetern ska jag njuta av det här:


(Översätt nypotatis till färskpotatis om du bor i Sverige) Citronpeppar och kapris gör den inte sämre heller!!

Ha en underbar helg! Själv jobbar jag lite under helgen men sen ska jag bara vila och vifta på tårna, inte så mycket mer!

Hörs igen!

Kamomilla

11 juni 2008

Törnrosa har vaknat

Vad gör man när man hittar fulingar på loppis? Guldfärgade plastramar tillverkade i Hong Kong, så kitschiga så det bara förslår... jag hittade dessa små tavlor på loppis för 60 cent styck.
Ca 15 centimeter höga och mycket plastiga med urblekta dramatiska bilder som jag inte alls gillade. Men det fanns en viss liten potential. Jag gillade formerna...
...så jag tog fram sprayburken. Dessutom hade jag just varit i stan och inhandlat servetter för lite decoupagearbeten för sommarens marknad så jag nappade en servett och fixade till det lite med rosenmönster in i ramarna.

Jag tror bestämt att de ska få bo inne på vår lilla söta toa. Där passar de säkert bäst.

Jag köpte en ful liten kryddhylla också, men den ska jag visa en annan gång. Den ska också få sin make-over först!

Nu ska jag ta kväll och bara njuta. Det är jobbigt att ta sig till jobbet på morgnarna just nu, för jag har så mycket hemma som lockar mer. En massa ideer för sommarens marknad och sååå lite tid att förverkliga dem på. Jag stiger upp tidigare på morgnarna just nu bara för att få pyssla lite innan jag åker iväg. Så för alla mina vänner som frågar hur jag hinner med allt så är svaret: jag sover korta nätter, stjäl tid här och där och sitter sällan still :) För det mesta njuter jag av det dessutom.

Kram. Kamomilla

9 juni 2008

Festrapport och avslöjande

Jah, nu är det kombinerade dubbelfödelsedags- och inflyttningskalaset avklarat och jag hoppas och tror att gästerna trivdes. Vi var ju ganska många och som värdinna försöker man hinna umgås med alla och se till att alla har det bra. Vädrets makter var i alla fall på vår sida så vi kunde slå upp båda dubbeldörrarna till altanen (ena i köket och andra i glasverandan) Min man hade tillverkat ett fem meter långt festbord som vi dekorerade med de enda blommor som fanns att hitta i närheten. Vi hade nog alla stolar vi bara kunde hitta, i bruk den dagen. Ett udda mischmäsch men det gick bra ändå. Det blir nog en IKEAtripp i sommar för att köpa ordentliga utestolar.

Bordet ska inte ha dukar på till vardags utan det ska få vara som det är och hoppeligen få ännu mer patina än det har nu. Ganska häftigt att ha ett sånt långt utebord, och det är ju så enkelt sen när det kommer gäster, att duka upp för en större måltid. Och de där stora bultarna gillar jag!


Grånat trä har en sån charm tycker jag. En grovhet som går så lätt att kombinera med både grova material såväl som med mjuka romantiska föremål.

Vi fick en massa underbara gåvor och jag ska visa ett litet plock. Den häftigaste och mest orginella var en gåva av min syster och hennes familj. De vet att vi gillar återanvändning och att iden att använda saker till något helt annat än de är menade till. De hade hittat en eldkorg som är gjord av en stump fjärrvärmerör! Häftig design och arbetet är utfört på en ekoverkstad som sysselsätter utslagna i samhället.Jag kan nog tänka mig att det ser fint ut att elda i den en mörk mörk höstkväll eller mitt i vintern när snön lyser vit och flammorna stiger upp ur korgen. Man kan också ha en stor marschall i den om man vill.


Vi fick en massa annat fint, här kommer lite bilder:

Ljusstakarna är speciellt valda för att passa in i lusthuset sade väninnorna som valt ut dem. Och de kommer att passa perfekt där! Lite annat husgeråd blev det också. Martinis köksknivar, helt fantastiskt bra och härliga för gubben min som älskar att laga mat.
Eftersom festdagen också var min mans riktiga födelsedag så fick han också helt egna gåvor. En köksvåg av mig och en fin gammal mortel av mina föräldrar. Han har länge önskat sig en mortel, men inte ens i sin vildaste fantasi kunde han ana att de skulle ge honom just den gamla fina de hade!Visst skulle det vara kul med en fin antik våg i köket också, men det har jag inte hittat. Och det är ju inte sagt att en sån skulle visa så exakt heller. Men en vacker dag kanske jag hittar en att ha bara som prydnad.


Vi blev ganska överraskade när min farbror och hans fru dök upp med släpvagn till kalaset. Den visade sig innehålla två bärbuskar! Tänk en så fin ide´! Och de är dessutom som små träd, de är buskar med stam, så de ser ganska speciella ut. Nu har de fått en egen plats framför kökstrappan.

Tjejen bakom bloggen "min skattkammare" begärde att jag skulle lägga in en bild på mig själv och jag tvekade länge... Jag bad sonen att fotografera på festen men han lyckades inte få en enda bra bild på mig under hela kalaset. Det blev till att skära ut en del av ett foto och då fick ju kvaliteten lida lite men men... Passa på att kolla nu då, för jag misstänker att det inte händer så ofta. Här kommer en bild på Kamomilla...

Jag avslutar här med en bild på två handgjorda kort. Jag tycker det är så fint med såna, för det ligger ju både tanke, tid och omsorg bakom dem. Att någon tagit sig tid att göra ett sånt just till dig... Härligt!

Ha en skön vecka alla ni som tittar in. Visst är det härligt med sommarsol, men nog skulle det få komma en droppe regn nu! Allt torkar ju bort annars...

Kamomilla

5 juni 2008

Festförberedelser

Jag ska börja med att tacka cissi, tejen med bloggen allt mellan himmel och jord för de fina skedarna hon skickade åt mig. Tänk ändå, att det finns så många fina människor omkring oss! Människor med ett stort hjärta och en sån givmildhet att man blir rörd. Än en gång fylls jag av sån glädje, men också en förundran över om jag är värd allt detta jag får? Hur ska jag kunna visa min tacksamhet?

Se så fina skaft skedarna har! Jag bara älskar såna här små vackra detaljer...
Vår festlördag närmar sig. Jag fick panik när jag insåg att vi under de senaste fyra åren endast varit på en sommarfest och att garderoben inget hade att erbjuda i festplaggsväg. Jag besökte staden igår och kikade samtidigt in på loppis. Till min stora glädje (någon däruppe hörde mig? ) hittade jag en vit sommarklänning med paljetter på. Den var exakt min storlek och jag traskade nöjd därifrån med mitt byte. Endast fyra euro gav jag för den.
Sjalen från Indiska var faktiskt dubbelt dyrare, men kärlek vid först ögonkastet! Jag bara måste ha!!!
Och paljetter hör väl till varje fest? Små glittersaker i nedrekanten...

Jag var en smutsig snorig liten pojkflicka när jag var liten så nu måste jag väl få släppa loss lite?


Kolla skorna- också från loppis! Paljetter där också...Ja, nu ska jag bara jobba en dag och sen är det dags att njuta av festen och det soliga vädret! Ha det gott allihop, och ännu ett speciellt tack till cissi!

Kram, Kamomilla

3 juni 2008

Så mycket att göra

...och så lite tid. Egentligen har jag en lång lista över vad som ska göras men jag tog mig lite tid att sitta vid datorn och koppla av också. I lördag firar vi ihopslaget födelsedagskalas (40+39) och så har vi lite "inflyttningsbjudning" samtidigt. Mycket att förbereda, det förstår ni säkert.

Men jag ska i alla fall visa vad det blev av de små byråerna vi fick av min prylsamlarvän för några veckor sedan. De som såg ut såhär:
Det blev överraskningsvis vit färg på dem och knoppar i porslin från Indiska. Nu står de uppe i pysselhörnan, brevid soffan jag visade i förra inlägget. Vi placerade dem på varann, precis som väninnan visionerat och eftersom de är ganska djupa så slukar de tacksamt en hel del grejs. Slutresultatet ska jag visa, men jag ber om ursäkt för bildkvaliteten, det var sen kväll och ljuset räckte inte till.

Ett projekt avslutat, men mer kommer ju...

Lusthusbygget står stilla nu, mest på grund av festen, och för att det nu verkligen inte är bråttom (skönt för det fick vi nog av under husbygget) Man får verkligen använda sin fantasi för att se det framför sig som färdigt vitrappat, med svart tak och stora fönster...Kan du se det? En vacker dag står det där vitrappat och fint. Det får ta den tid det behöver, men det vore fint att kunna sitta där i höst och mysa. Vi ska ha kamin där, så kanske det blir en och annan glögg där i nästa vinter också.

Härliga sommardagar får vi njuta av! Men jag måste erkänna att jag längtar efter ett skönt stilla nattregn som skulle skölja bort allt tallpollen. Och något som skulle rädda mina blommor från att brännas sönder.

Nu ska jag fortsätta förbereda för festen! Ha det gott!