27 juli 2008

Efter marknaden

Så var marknaden över för denna gång. Försäljningsresultatet blev någotsånär, men kunde ha varit bättre. Väldigt många människor tummar på allt, berömmer och himlar sig men traskar vidare utan att köpa...

Vädret kunde inte ha varit bättre i alla fall och visst var det härligt att sitta där mitt ibland allt ståhej och njuta av sommarens bästa dagar. För det var det utan tvekan. Vi njöt av solen och av ärter, jordgubbar och glass.
En kille sålde en massa gammalt hopplockat grejsemojs och till otroligt låga priser så det fastnade en fältflaska i min hand för 2 euro. (den ska jag hänga på väggen i lusthuset sen)
En gammal flaska från det lokala apoteket fick jag med mig också. Vad det har varit för medicamenter här vet jag inte. Kanske hostmeduciin?
Så till sist måste jag berätta... Sonens söta flickvän har bott här hos oss en hel del i sommar, men nu har hon åkt hem. Som tack för sin vistelse så hade hon köpt denna söta lilla porslinsburk. Hon visste precis vad som skulle passa! Tack snälla "N", vad glad jag blev!

Nu börjar en ny vecka. En del kan säga adjö till årets semester, andra har sin framför sig ännu!

Ha det skönt!

Kamomilla

25 juli 2008

Äntligen,

äntligen börjar jag känna igen mig själv. Antibiotikan biter tydligen som den ska och huvudet börjar kännas klarare. Det är jätteskönt, för att vara sjuk i sommarvärmen är inte så hejsan.


Till min stora förvåning såg jag att ett av bärträden vid kökshörnet faktiskt börjar ha stora fina bär! Jag trodde inte det, vi fick ju dem först i år.



Smaskigt!

Eftersom jag mår bättre ser det ljust ut för mitt deltagande i marknaden också. Jag tar visserligen min assistent (bonusflickan) med mig och hon får göra grovjobbet så jag inte tar i för hårt nu i början. Jag är verkligt glad att jag förberedde marknaden ganska långt redan förra veckan, annars hade det inte blivit till att delta nu. Prissättning och annat praktiskt måste vara klart när man åker iväg! Jag är glad att jag förberett mig väl, för från sängbotten hade jag inte kunnat göra det. Smycken i långa rader har jag jobbat med hela våren...

Vädrets makter är på vår sida...

Solig och glad sommarstämning!

kamomilla

23 juli 2008

Ofrivilligt viloläge

De senaste dagarna har jag varit riktigt sjuk och sängliggande på grund av något underligt virus. Kanske ett fästingbett som gett mig borrelia, kanske något annat. Krafterna rann ur mig på en gång och det var verkligt skrämmande. Febern var hög och orken i botten. Nu försöker jag återhämta mig och orkar med små stunder vid datorn.
Något nytt pyssel har det givetvis inte blivit och jag är glad att det mesta för veckoslutets marknad redan var iordningställt och prissatt på förhand. Jag hoppas innerligt att jag ska kunna delta själv för jag har ju ändå förberett mig för det hela våren. Det är inte samma sak att skicka någon annan.

Någon pysselbild blir det inte idag, utan jag ska visa en skatt jag fann hos den kringåkande prylförsäljaren för några veckor sedan. Jag fick den här för 7 euro, och jag tror den ska få hedersplatsen i lusthuset sen en vacker dag när det blir klart. (gubben har inte hunnit jobba med det nu på flere veckor)

Nu gäller det bara att återfå krafterna. Jag har en massa projekt som väntar och det är så frustrerande att inte kunna ta itu med det man vill. Men nu är det enbart att vila som gäller tillsvidare.

Ha det gott i sommarvärmen.

Kamomilla


18 juli 2008

Auktionsbordet

är nu målat (och många gånger) Jag tycker inte att den konstiga lukten helt försvann, men min man säger att han inte känner något. Jag har en näsa som en spårhund så jag är smått nojig när det gäller lukter...Men nog är det väl okej, för jag känner den bara om jag trycker näsan mot bordet... och ärligt sagt hur ofta gör man det? :D
Så här så bordet ut innan:
Nu står det på glasverandan, mellan ena rottingstolen och symaskinen och ser ut som det alltid hade stått där, inte sant?
Katten njöt av sin morgontvätt...Jag avslutar med en bild av rottingbordet, där jag har den härliga glasklockan jag fick av min kära vän, bloggaren med bloggen alegni in office och under klockan finns en söt liten duk som jag fått av prylsamlarväninnan. Jag tycker de passar bra ihop, bordet, klockan och duken.

Det är ganska tyst på bloggen nu, så jag laddar inte heller upp inlägg fullt så ofta som vanligt. Det får bli bara när det känns som att det bubblar ut något ur mig... Allt har sin tid, och när höstmökret faller lär vi nog alla samlas kring skärmarna igen. Men bloggpaus tar jag inte, jag tycker att det just nu är okej att skriva just då när det finns något att berätta. Jag gör långa tunga dagar på jobbet en månad framöver, så man får väl se vad jag hinner med.

Ha en skön helg. Vädret kanske inte är det bästa på alla håll men för min del så njuter jag av en ledig söndag i alla fall, vilket väder vi än får, för lördagen är tung och går i arbetets tecken.

Kamomilla

P.S Tack till alla de som gett mig utmärkelser. Jag skickar dem inte vidare tyvärr, för jag har gjort ett principbeslut att hålla min blogg neutral. Jag hoppas alla förstår, jag klarar bara inte av att välja.

Sur

är jag idag. jag hade gott om tid här på förmiddagen och skulle lägga in ett inlägg med bilder på auktionsbordet som nu är klart. Men blogger bråkar och jag får inte in en endaste bild. Jag försöker på nytt ikväll och hoppas på bättre lycka då.
Nån annan som har problem?

11 juli 2008

Inramat

Idag träffade jag den kringåkande prylförsäljaren (samma karl jag köpte skrivbordet av) och nu hade han med sig härliga gamla ramar! Jag fick alla dessa för 5 euro! Jag har redan en tid sökt ramar för de fina broderitavlor min prylsamlarväninna gjort. Jättesöta små korsstygnstavlor med blomster på.


Nu har de fått sina ramar! De blå är i två aningen större ramar än de gula, av den enkla anledningen att det inte fanns fyra såna i exakt samma storlek. Jag tycker det blev jättelyckat och nu ska jag bara klura ut vilken vägg de ska upp på.
Jag beundrar folk som har tålamod med sånt här prippeljobb...


De fyra största ramarna har jag ännu inte kommit på vad jag ska göra med, men det är sånt som brukar lösa sig av sig självt så det får vänta.


En ram till hade han, den kostade mer än hälften av alla de där 9 ramarna tillsammans men var nog värd sitt pris på 2.90e.



Den har nog ett glas, men jag tog bort det när jag fotograferade för den speglade ju bara allt så tokigt. Jag svär på att denna ram hittar sin bild och sin plats den också!


Sånt idag. Allt medan vi fortfarande väntar på att bordet jag målar ska bli klart. Det hade en konstig lukt i sig och måste nog målas många många gånger innan lukten försvinner. Men när man fixar till saker ska man ha tålamod... fast det är nog en vara som jag sällan har!


:D

10 juli 2008

Blandade karameller

blir det medan det nymålade bordet torkar. Tjejen med bloggen handplockat slängde utmaningen att visa något med patina och det är nog min gamla dörr som står på terassen som jag tänker på först....och mina prydnadstalldrikar som jag har fått av min kära granne. Hur gamla de är, vet jag inte, men jag tycker de är så vackra även om de är lite hackiga och skråmiga!Som sagt så blir det lite blandat idag. Min man har jobbat på därute, med att få det snyggare runt huset. Under terassen har det varit öppet och huset har en hög murad grund som står på ett berg. Mellanrummet mellan marken och terassen är nu igenspikat och gråmålat. Det ser genast städigare ut. Du kan jämföra med bilden från byggtiden (finns i högra spalten)
Räcket kan vi inte måla ännu, det måste bli till nästa sommar. Det sägs att man inte genast ska måla på tryckimpregnerat., utan vänta några år. Vi får väl ge oss till tåls.

Vi hade velat ha ett korsverk på räcket, men det gick inte igenom för reglerna säger att det måste vara spjälor med minst 10cm mellanrum om fallet är mer än 40 cm. Tråkigt men så är det, även om vi inte har småbarn. Istället ska det komma korsverk i gluggarna ovanför späjlorna. En vacker dag, när vi hinner, vill säga.

Så till något helt annat: katten. Hon har, under regniga dagar gjort det till något av en sport att sova i konstiga ställningar. Det här är den senaste krumeluren


Jag vet inte, men själv skulle jag nog tycka att det vore obekvämt att sova med näsan i magen...

Krumeluriga helghälsningar till er! Tänk att det är fredag igen!!! Vart rinner sommaren iväg?? Vi skriver ju redan mitten av juli och sommarkänslan har knappt infunnit sig!

Hjälp.

p.s Tack till hennas för "Brilliante weblog" utmärkelsen! jag är dålig på att skicka vidare för jag kan aldrig välja, så varsågod- jag överräcker den till alla som vill ta emot!

Gott veckoslut önskar jag er alla!

8 juli 2008

Många saker på gång igen

Tack alla ni som gratulerat mig, det värmde så gott! Här ser ni en lykta jag fick av min son, han verkar ju veta vilken färg hans mamma gillar...
Jag har massor på gång nu, för marknaden närmar sig. Skyltarna är så gott som klara och nu syr jag vimplar till försäljning. Såna som jag har i mitt fönster i glasverandan, i glada pastellefärger.

I örtabåten står det inte bra till. Ohyra har angripit en del av skörden och dillen är förstörd. Timjan och oreganon har klarat sig okej, men jag har skördat bort det mesta för säkerhets skull. Min ros är också angripen av små djur och nu vet jag inte vad jag ska ta mig till? Den har nog fina knoppar så helt illa mår den väl inte?

Jag fick alltså en del tillvarataget av örtskörden och samlade det i ett urgammalt fat som jag tiggde av min mamma (förlåt mamma, men inte får du gömma sånahär fina skatter under verandan heller... ) ;)

Jag har börjat måla det lilla runda bordet jag köpte på auktionen, (så nu vet vi väl vad nästa inlägg handlar om) När jag rotade i förrrådet efter en pensel hittade jag en skatt som jag sparat på sedan jag hittade den i huset innan vi plockade i sär det (huset alltså) Jag tror att det är en del av ett bokstöd (bokstativ) för det har haft två långa ben. Men eftersom det ena var av, kapade jag det andra också. det kan ju hända det är en del av en fotoram också, nån som vet? Vacker är den ju bara som prydnad i alla fall, inte sant?
Avslutningsvis lite stämning från min semester på det väderbitna skäret, veckan efter midsommar:

Harry, den kaxiga måsungen...
Och Carlos, den coola svalan...

Det var allt för denna gång, tack och hej-leverpastej!

Hörs! Kamomilla

3 juli 2008

Gåvor till mig själv

Igår var jag i farten. En kringåkande prylsäljare har bestämt sig för att slå läger i vår by och han meddelade glatt att han kommer att komma nästan varje dag och med olika saker med sig varje dag! Han har både skrot och små juveler, om man nu kan säga så. I förrgår tittade jag med långa ögon på ett bord han hade med sig, som verkade lite lockande. Igår tittade jag ännu längre tills han utbrast- du får det för 15 euro om du tar det med dig idag. Så det blev ju mitt, det kan ni väl förstå?...

Det är inte så vackert nu, men med lite slipning och färg så blir det nog riktigt bra. Ni vet ju hur mycket det kan förändra, inte sant?

Bort bort med det skrikiga gröna och sen är det ju bättre. Men helvitt eller vitt med brunbetsad översida?? Nu vill jag ha tips! Jag vet att många älskar vitt, men kom ihåg, allt är inte fullt så vitt i vårt hem. Har du ideer? Jag tänker på avsågade ben, och som soffbord i vardagsrummet... Som sällskap till hatthyllan (i förra inlägget) och med vår bruna skänk och bruna stolar....*försöker visualisera det i mitt huvud*

Idag var det auktion i byn också, och förstås ville jag dit eftersom bara stämningen är värd det! Jag missade de två första timmarna och därmed också förstås de finaste (men dyraste godbitarna) Med mig hem fick jag en låda, som mäklaren påstod var av mahogny, men inte vet jag riktigt om det stämmer. Fin är den i alla fall och den ska min kära gubbe få i gåva. Gubbar kan väl också behöva egna skattgömmor? Stor som en kista är den, men inte lika hög. Vit ska den inte bli.

Sist i tur, när auktionen redan var slut, och mäklaren och de sista besökarna var genomblöta av två åskskurar, då lurade jag till mig ett litet bord för en struntsumma. Ytan är skadad och luktade illa när den blev våt, men med efter en tvätt med ättika och med målartvätt så tror jag att det bli okej. Och detta bord ska nog bli vitt och shabbat, det är så säkert så! Till soffbord är det för litet (vi är olydiga och har fötterna på bordet) men så litet som det är så ryms det väl säkert på glasverandan.

Det är mycket sällan det är auktion här i våra knutar, så jag är nöjd med dagen trots att jag inte gjorde desto märkvärdigare fynd än såhär. Lite regn hör väl till också och stämningen var god.

Nu mina vänner är veckoslutet här, och det är väl för härligt! Många börjar sin semester men för mig betyder det bara mera jobb. På söndag är jag i alla fall ledig och då firar jag min 40-årsdag med familjen och mina föräldrar. Kalaset har jag redan haft så nu blir det bara det egna lilla gänget. Det ser jag fram emot!

Ha det härligt!

Kamomilla

2 juli 2008

Detaljer

Eftersom jag talade om att de svarta ljusstakarna i förra inlägget passar in i vårt vardagsrum för att där finns annat svart också, så ska jag visa lite detaljer.

En gammal handarbetstavla som kommer från min farmors fastrars handarbetsaffär hänger vid skrivbordet.
Brevid datorn står en låda för ett gammalt kartoteksystem, som jag fått av prylsamlarväninnan (vem annars?, hihi) för många år sedan.
Bakelittelefonen som min man fick till födelsedag för många år sedan. Han önskade sig faktiskt en sån, så jag är inte den enda i vårt hus som gillar gamla prylar!
Lite här och var finns det ramar i svart, jag tycker det är snyggt och stiligt på något sätt.
Detalj från hatthyllan, som för övrigt är ett loppisfynd. Såhär fin var den inte då... Den hade funnits i en gammal gubbes stekosfyllda kök där han rökt så mycket inne att fettet var gulbrunt... Men jag tvättade tvättade och tvättade och oljade tillsist och sen blev den ju fin!

Nu tillsist till något helt annat. Här är mina senaste loppisfynd. Havregrynsburken saknar lock tyvärr, men visst blir den ju en bra blomvas istället! Kannan fick jag nästan gratis, så den måste jag ju ha!

Imorgon ska jag på auktion, men jag befarar att priserna stiger så högt att det inget blir köpt. men stämningen vill jag uppleva i alla fall!!

Ha det så bra i väntan på den riktiga sommarvärmen...

Kamomilla