27 september 2008

Soffbordet

Nu när köksskåpet är klart ska jag visa bilder på vardagsrumsbordet (soffbordet- men vi har ju ingen soffa) Jag köpte bordet för 15 euro, ett mycket blygsamt pris här i Finland. Jag är jättenöjd med resultatet! Så här såg det ut före: Jag har målat det vitt och vaxat skivan med Osmocolors möbelvax. Jag gillar resultatet!



Vi har ingen matta för snart får vi en liten kissmaskin. Den lilla valpen som du kan se i högra balken på min sida.
Jag slutar med mitt senaste loppisfynd. Ett miniväxthus som jag fyllt med mossa och ett ljus. I verkligheten kan man ju på grund av brandfaran egentligen inte bränna såna ljusarrangemang, men alla vet vi ju hur det är med bloggbilder- de visar det man vill se...
Tack för all positiv feedback för skåpet i förra inlägget. Det värmde mitt hjärta!

24 september 2008

Stillar nyfikenheten

Medan målfärgen på blivande soffbordet torkar, ska jag äntligen visa upp skåpet. Trots att vi ännu har tekniska problem med en dörr, är skåpet redan i bruk. Dörren går inte fast, den har satt sig illa medan den var lossmonterad under målningsprocessen. Det ska åtgärdas men högsta prioritet just nu lägger gubben min på vårt spismurande. (därom lite mer i slutet av inlägget)
Skönt att få plocka in allt porslin i ett skåp igen! Och du ser inte den öppna dörren väl? ;)

Övreskåpet är lite smalare än vad man kanske tycker skulle passa, men vi fick ju utgå från de fönster vi hade, hur breda de var. Såhär blev det lite jugendstuk över det hela, tycker jag på nåt vis.
Lite blått för att matcha kökspanelen... Spisbygget går framåt med fart. Snart är den så hög som den ska vara och sen ska den slammas och sen får den bli vit och fin. I mitten finns en nisch där man kan placera något man tycker om. Jag har en zinkkrona som jag tänker på...I nästa inlägg hoppas jag kunna visa vårt nya soffbord. Det är ett grönt skrivbord jag fyndade på torget i somras. Men mer om det alltså i nästa inlägg.

Ha det nu så gott allihop, så hörs vi!


Kamomilla

20 september 2008

Jag har en ny karl på tapeten!

Haha, där fick väl en och annan bekant hjärtat i halsgropen, men ta det lugnt... jag har bara varit på loppis igen och hittat en ung rysk(?) man, inramad i i slutet av 1800-talet skulle jag tro. (Tavlans baksida har en massa rysk text och årtalen 1883 och 1908. Man önskar ju att man förstod språket...)
Han passar så bra mot vår tapet, inte sant?
Det är himla svårt att fotografera ramar med glas, det vill alltid spegla lite.
Så har jag kluddat lite. Målade nämligen kronor på dubbeldörrarna till sovrummet. Kan inte bestämma mig för om jag gillar resultatet eller inte. Lite kluddigt blev det men det syns ju inte på håll...

De här dörrarna står offtast öppna så kronorna syns inte så mycket, men ide´n har grott så länge i mitt huvud så jag måste testa. Som schablon använde jag en krona i zink. Denna samma krona kommer kanske att pryda vår nya värmelagrande spis som jag nämde i förra inlägget. Spisen har för övrigt en väldigt viktig roll för oss för vi har faktiskt inga elbatterier i vårt hus utan vi har enbart eldstäder som värmer upp vårt hus, även mitt i smällkalla vintern! Så det måste vara rejäla doningar, om vi inte ska frysa!

17 september 2008

Detaljer

Väntan är lång när man vill se resultat... Små tekniska problem med skänken och vitrinskåpet gör att vi inte ännu blev riktigt klara. Min man ska ut och resa lite så nu får jag vänta tills nästa vecka innan jag visar bilder på hela härligheten. Nu får ni nöja er med lösryckta detaljer.

På ena sidan av skåpet har vi satt en vinhylla.
Och för att glasen inte ska vara långt borta så placerar vi en vinglashållare in i skåpet så de får hänga där på sina krokar. Den här glasställningen fick vi av våra bekanta på vår kombinerade inflyttnings och födelsedagsfest. Jag tror den kommer att platsa perfekt därinne i skåpet!
På andra sidan av skåpet hänger korgar för lök, bara för att balansera upp det hela.
Så har jag besökt loppis också och kom hem med två ljusstakar som ska få bo i lusthuset. Sen när det blir klart...
Just nu har vi ett annat stort projekt som tar vår tid (eller mannens tid rättare sagt). Han murar spis till vårt vardagsrum. En sån som lagrar värme ska vi ha. Vår fina gamla gjutjärnskamin är fin, men lagrar inte värme. Därför får den flytta ut till lusthuset. Den nya spisen får gamla luckor från en plåtugn som fanns i huset förut och så vitslammas den. Det blir nog ett projekt som ni kan följa med här på bloggen. Just nu ser det ut såhär:

Vi har ganska bråttom att få det klart för om lite mer än två veckor får vi en ny familjemedlem och då ska det vara färdigmurat och slammat för att lilla Westievalpen ska få lugn och ro under sin första tid i huset. Torka ska den ju också, innan man kan elda. Håll tummarna att det inte blir allt för kallt nu, för då får vi ta fram yllesockorna, vi har ju ingen elvärme i vårt hus! :)

Ha det bra, snart är det helg igen!

14 september 2008

Never ending story

Det känns som att skänkprojektet aldrig blir klart och jag är så otålig... Det är många sidor som ska målas, och de ska målas många gånger. Jag vrider och vänder och målar och försöker tålmodigt vänta på att det ska torka...Skänken står på sin plats men kastrullskåpet som skymtar till vänster om det har nu flyttat till farstun och fungerar nu som skoskåp.
Fönstren som ska bli skåpdörrar är målade på framsidan, men snart får jag vända dem och måla andra sidan också. Det ska ju vara fint på insidan också fast man i otåligheten nog gärna skulle fuska lite...
Jag köpte en kökspall på IKEA och nu har jag målat den i samma blå färg som pärlsponten i köket är.
Ett sista lager färg måste jag dra ännu imorgon. Måtte det torka fort!!!

Skåpet är högt, vi måste ju utgå från de fönster vi hade. Det kommer också sen att sluka en hel massa kärl! Jag kan knappt vänta, jag vill ha det färdigt nu! eller helst redan igår. ;)


Jag har ett skrivbord som väntar på behandling också. Det ska bli ett soffbord. Bara jag blir klar med köksskåpet så ska jag bita i det projektet. Fast däremellan borde jag hinna med lite vedtalko också. Dagarna är för korta, min tid räcker aldrig till för allt det jag vill göra.

Jag vill tacka alla som gett mig nomineringar, så kallade awards. Ni är så snälla och jag blir glad varje gång! Jag skickar dem inte vidare, för jag har i ett tidigt skede bestämt mig för att hålla min blogg neutral. Ett principbeslut som jag hoppas alla respekterar. Jag är tacksam och glad för varje award i alla fall. Kram till er alla som tänkt på mig!

10 september 2008

Förberedelser

Jag vill ha in skänken även om den inte är helt klar, så nu tömmer jag det rackliga vitrinskåpet. Övre delen av skänken som ska göras av fönster och bli som ett vitrinskåp, det fattas ännu, men hoppeligen hinner gubben min fixa till en del under den kommande helgen. Dessutom ska kylskåp och frys byta plats med vitrinskåpsplatsen.Lite blått på dörrarna för att passa in med pärlsponten i köket... Målning på gång.

I köket har vi andra förändringar så smått på gång. Men det får bli till långt senare...

Ha det bra i höstrusket!

6 september 2008

Nu är jag mitt gamla jag igen!

I våras fick vi en skänk av prylsamlarväninnan. På grund av jobbstress, sjukdom och diverse annat har jag inte hunnit bita i projektet förrän nu. Men det är skönt att kunna konstatera att jag äntligen är helt återställd och den gamla Kamomilla med slipmaskin och målarpensel i högsta hugg är i farten igen! Skänken är fuktskadad och har en massa skavanker men vi beslöt att låta det mesta synnas istället för att göra ett petimeternogrannt restaureringsjobb. Vi vill ju ha det så. Lite gnavat i kanterna, skrovligt och märkt av tidens tand.Åh vad det är skönt att vara inspirerad igen och härligt att se hur det växer fram något alldeles nytt!

Den ska stå i köket sen och ersätta vårt vitrinskåp som är från 1990talet,från billighetshuset och börjar ramla i bitar. Tacka vet jag gamla rejäla möbler, de håller ändå ihop!

Ovanpå skänken ska det bli vitrinskåp av gamla fönster. Jag hoppas det blir fint.

2 september 2008

Lite färger också hos mig

För ett år sedan köpte jag en höstlövsljusslinga på superrea(-70%) och tänkte att den skulle passa någonstans. Men faktum var att när jag kom hem kändes den bara skrikig och grann och passade ingenstans...

Av någon anledning så sparade jag den (man är väl hamster) ;) och nu plockade jag bestämt fram den. Jag separerade ljusslingan från lövgirlangen och pillade loss lövklasarna. Sen har jag gått här och spritt ut dem lite här och där, bara för att få små färgklickar i hemmet. Till exempel i den fina zinkskålen jag köpte av en bloggarvän:
Och i ett fat i favorithörnet i vardagsrummet.
Till julen ifjol smyckade jag min lite speciella lampa med enris såhär:Men nu är den förstås prydd av höstlöv! Åtminstone för en tid framåt. Jag tycker det känns rätt så mysigt.

Hösten är oberäknelig. Igår morse var det is på bilens vindruta, men i morse visade utetemperaturmätaren 12,9. Det är tvära kast och ylletröjor som gäller. för att inte tala om regnkläder!

Ha det gott i höstmörkret!

Kamomilla