28 februari 2010

Kuddar som väntar på sommaren...

Jag såg dessa kuddar på många bloggar redan förra året, men varje gång jag äntligen kunde besöka Jysk så var de slut. Men nu slog jag till! 1.95 e kostade de styck, det var ju bara för bra för att vara sant!Jag köpte 6 st och nu väntar jag på att få en uteplats vid lusthuset i vår...
Jag önskar mig gamla grånade trädgårdsmöbler... Undrar bara var jag ska få ta på sådana?

Praktiska handtag och åh det där tyget... Me like!!!
Jag visste faktist inte att man kan köpa smycken på Jysk också! För bara 2.95 blev det här söta halsbandet mitt. För vilken tjej kan motstå lite bling bling? Det kan inte jag i alla fall!!
Nu har vi första vårmånaden här, så nog kan man väl hänga blommor runt sin hals då? :)
Fast ute snöar det igen... Blä

Kamomilla

Söndagspyssel

Nåntinting måste jag pyssla på helgerna, för annars blir jag galen. Och så kom jag plötsligt ihåg att jag tidigare köpt några klädhängare i trä just med tanken att de kan användas till pyssel. Sagt och gjort. Jag målade den svart med min hobbyfärg. (Farnias vattenlösliga Hobbyfärg-Perinnemaali finns på Sinooperi här i Finland)
Färgen går att använda på stämplarna också, bara man tvättar dem genast efter användning medan färgen ännu är våt.Sådärja. Nu har Kamomilla en egen klädhängare... Ja, jag heter ju inte så- men här i min lilla bloggbubbla kan jag låtsas vad jag vill!! Jag gillar att resultatet är lite ojämt och klumpigt, just så ville jag ha det. Och nu är pysselnerven lugn en stund igen.

Kamomilla

26 februari 2010

Här hemma händer inget

Knakigt värre är det här ännu. Så något pyssel produceras inte i Villa Kamomilla på några dagar. Tur att jag fick vara hemma från jobbet ännu idag, för jag har inte varit i arbetsskick precis. Men nån gång ska väl den här eländiga nackspärren ge sig!
Tills dess får ni nöja er med annat. Som mina lyckoamuletter till exempel. Från Kreativ Insikt kommer de, och enligt dem ska jag komma ihåg att följa hjärtats röst och vara unik och modig.. Skyddad av änglar också, för den delen! :)De hänger i min plånbok som jag fyndade på loppis för någon vecka sedan. Jag älskar läder för det blir bara vackrare när det slits... Så den fär gärna slitas lite till. Och om nån vill fylla den med pengar så går det bra det också! :D
Nu vill jag loppisfynda en fin brun läderväska också, i samma ton!

Svante har hållit mig sällskap under dagarna. På yllebädden i glasverandan har vi haft det bra båda två...Trevlig helg till er alla! Jag hoppas det snart bubblar av kreativitet här igen!

kamomilla

24 februari 2010

Blandat hos Kamomilla just nu..

Jag hade en gång en båt... *gnolar* Örtabåten är helt insnöad. bara en liiten bit av fören kan man få en skymt av.
Inte klokt vilken vinter vi har. I lördag ska det bli plusgrader bara för att bli kallt sen genast igen. jag står nog ut med snön, men den här bitande kölden är inte min grej...Inget pyssel har det blivit för min del, jag har nämligen drabbats av nackspärr...Det är inget vidare att vara så stel. Det var lite bättre efter natten men framåt kvällen blev jag så stel och krampig igen. Inga salvor eller kylbehandlingar verkar hjälpa heller. Suck. alla behandlingsförslag mottages men jag har redan testat värme och kyla och salvor utan resultat...
Jag får förgylla min vardag med att visa min nya tunika från Ellos.
Den där är ju Kamomillig! utbrast bonusdottern när hon såg den. :) Vackra mönster som jag gillar. Idag har jag träffat intressanta människor och tagit ett steg till i en för mig väldigt viktig riktning. Det är mycket givande att pröva sina vingar och utvecklas som människa. Men än är jag inte riktigt redo att dela mina tankar med er kära läsare. Jag vill låter det mogna ett tag till.
jag vill inte retas, jag är bara inte klar med mina tankar än.


Visst är våren snart här va? Jag är en vinterälskare, men när mars skymtar bakom hörnet vaknar en längtan också hos mig...

Kamomilla

22 februari 2010

Räddad från att åka i soporna

Ja, alla som känner mig vet att de ska fråga innan de slänger något i soporna. Så också denna gång, när detta lilla stöd tänkte gå sitt öde till mötes. Visst var det lite rackligt och behövde limmas men i alla fall..
Jag älskar ju sånt här pyssel så jag grabbade målburken och så blev det svart! Och nu får gamla släkten vara på paradplats!
Mer än så behövs det inte för att jag ska vara nöjd.
Ja, och så vill jag passa på att välkomna alla nya läsare! Tack för att ni kikar in, och tack för alla hälsningar ni lämnar!!!
Kamomilla

20 februari 2010

Nästa vecka är det sportlov

Jag försökte få gubben med mig och skrinna men han tackade artigt nej... Han tyckte väl inte om de fina skrillorna jag fyndade på loppis häromdagen, för ynka 2e.
...och ärligt talat så har jag inte stått på skrinnskor på tio år jag heller.

I samma veva fyndade jag en säck. Men den luktar lite unket. Jag tvättade den i maskin men det blev bara lite bättre. Nån som vet något knep? och så undrar jag lite över texten. Holländsk, utan tvekan, men i övrigt?..

Svante var i alla fall intresserad. Det måste utforkas ordentligt!
Nuff nuff nuff!
Tänk om han kunde tala!

18 februari 2010

Smått och gott som fastnat i handen

Senaste gång vår terrier Svante skulle trimmas i storstan passade gubben och jag på att snurra runt på lite loppisar. Några av fynden har jag redan visat men här kommer lite till. En emaljskylt fastnade i min hand och 4e gav jag för den. Rökning förbjuden står det (för den som behöver översättning.) Just nu finns den i farstun, brevid den stora tunga ljusstaken som vi också nappade med oss på samma tur!

Idag har jag också fyndat lite smått men mer om det senare. Just nu vill jag bara vila... Var hos en fysioterapeut idag och hon kunde bara konstatera att en disk i ryggen vill pressa sig ut, där den inte borde. Så nu är det svankträning och jumpa som gäller.. men aj så ont jag har när hon klämt på de sjuka ställena.. Nu får jag inte sitta länge vid datorn idag.

Men vilken tur att jag köpte min fina sadelstol!!!

15 februari 2010

Mums!

Vad har vi här? En rökugn!Att röka lax ute i vinterkylan är peace of cake, åtminstone om du frågar gubben min! Men så har han ju byggt en så fin uterök också, med både kallrök och varmrök och till och med bakugn. Det var ju nog ganska fint sätt att fira vändag på- med rökt lax, goda rostade rotsaker och ett gott svagt ekigt chardonnayvin till. Det är stunder i livet som han och jag värderar högt! Och till efterrät gjorde han en lime-marängpaj efter ett recept i finska Lantliv, (tidningen Maalaisunelma.) Intressant smak i pajen, bitter men söt.. Pistagenötter var det med också! Roligt att pröva nåt alldeles nytt. Och passlogt till Valentines Day. Han är för bra för att vara sann! ...
Jag önskar att jag kunde- eller ens var intresserad av bakning, men det är liksom inte min grej.. Alla har vi våra starka och svaga sidor. Bakning och trädgård hör inte till mina starka sidor precis. Jag kan nog, men jag känner inget för det och då blir det ju inte bra..
Tack och lov har han sina starka sidor och jag mina och så kan vi således komplettera varann! När jag läser inredningsbloggar läser han brödbaknings- och matlagningsbloggar! :)

Kamomilla

14 februari 2010

Bättre vit än inte alls...

Bloggvärlden är fantastisk. Det finns så mycket att lära sig , så mycket tips och inspiration att det är bara att välja och vraka. Jag kikade in hos Lotta en dag och fick ett så fint tips att det började klia i pysselfingrarna igen. Kika du också in hos Lottaspace och låt dig inspireras! (Klicka på namnet!) Hon hade världens sötaste tips för att få en trist brandfilt att passa in i inredningen. Sticker ut... röd och grann. Och jo jag vet att det är meningen att den ska synas, men jag tycker inte om det. Så vår filt har mest legat i en låda, och det är ju inte smart.
Lite vitt tyg, spets och voila´! Och så lite målad information på, så man vet vad det är. En vit brandfilt framme är bättre än en röd i lådan!! (nytt finskt ordspråk) ;)

Så det så. Och sen när jag blir rik så ska jag köpa mig en vit brandsläckare också, för det vet jag att det finns att köpa!

Trevligt avslut på vändagen och ha det gott i veckan! Och tack Lotta för din inspirerande blogg! Kamomilla

P.S Alla familjemedlemmar är informerade om var brandfilten finns. Viktigt!!!

13 februari 2010

Kärlek

Idag är det exakt på dagen tio år sedan jag träffade min man. Ett och ett halvt år senare gifte vi oss... och på den vägen är det. Jag är tacksam för alla dagar vi har tillsammans, och för att jag får dela mitt liv med någon som jag älskar så mycket.
Trevlig helg, och trevlig vändag till er alla!

11 februari 2010

Vissa saker vill man bara ha

Jag som skulle rensa... men ser ni det går inte. Men man kan byta ut de fina ting man inte kan avstå från, inte sant? Variera mellan varven.Så när jag hittade en söt ljusstake slog jag till, för såna kan man aldrig ha för många av, det är jag bombsäker på. Fast det kan väl hända att min man är av annan åsikt... *blink*
Jag gillar patinan, fast den är på låtsas...
...och söta blomblad har den.

För 2 euro blev den men, och det är väl inte så tokigt heller?

Mycket på gång nu. Jag har nya utmaningar på gång som håller mig i farten. Men det är bara skoj! Men jag har svårt att hinna besöka alla andra bloggar jag gillar. Min bloggkoll-lista är uppe i ett hundratal så jag hinner bara inte...

Och hoj hoj så veckorna går fort!! Fredag igen! Wow!

9 februari 2010

Försöker i alla fall...

Inte lätt att rensa när man älskar små söta ting... men jag har plockat bort de sista ljusslingorna, kottarna och fattigmanskulorna. Nu vill jag ha en lättare känsla, så det nya ljuset får flöda fritt.
På skåpet mitt nyaste söta loppisfynd. Need I say more? En krona... *blink*På den gamla stora bruna skänken är det smått rensat och vissa saker har fått flytta bort för en tid. För att sen igen plockas fram i återseendets glädje någon vacker dag... Känns tomt utan allt smått krafs men ganska skönt. Önskar jag klarade av att rensa lite mer, men okej, det kanske inte är min grej heller? ;)
Innehållet i glasklockan har jag bytt ut. Inga silverbollar mer!


Många bloggare njuter av ljuset nu, för det är så mycket lättare att fota- såväl ute som inne. Härligt!! Jag gillar faktiskt vintern, åtminstone bättre än mellantinget mellan vinter och vår, ni vet det där stadiet när allt är en lervälling? Det är bättre såhär. Fast det är tungt att spänna nackmusklerna bakom bilratten varje dag...Jag mår bättre i kroppen och bihålorna nu, det är skönt.. Jag har så mycket jobb på gång att ork behövs. :)

Kamomilla

7 februari 2010

Ljus i vårt hus

Nu kommer ett typiskt Kamomillapyssel...
Man tager en konstig mojäng som man fått av en som vet att man samlar på allt möjligt. Så funderar man en tid och vrider och vänder.
Föremålets ursprungliga användning har jag inte lyckats klura ut, men jag kom i alla fall på vad jag kunde ha den till. Så jag målade den vit och sökte upp en trevlig font, lite kalkerpapper, en blyerts och min hobbyfärg.
Sen gällde det att få texten rak på framsidan av skapelsen.
Jag tycker jag lyckades ganska bra och nu ser ni ju vad jag ska ha den till!
I köket verkar det vara bokstävernas tid just nu. Det gillar jag.
Jag älskar pyssel av det här slaget. Det är billigt och kul, och så får man ju helt personliga saker som ingen annan har!
Det är inte klokt så fort veckosluten går. Till min stora bestörtning är det just måndag igen!!!
Hoppas veckan blir okej, och inte lika tung som den förra.
Kamomilla

5 februari 2010

På vårt köksbord är det blåvitt

Jag misstänker att jag glömde kvar några lyktor därute när den första snön kom... Åtminstone av de där "hornen" i snön att döma... ;)
Jag är lite svag för söta dukar men det är inte alltid så lätt att få tag på fläckfria sådana på loppisar. Nu hittade jag en söt en, som visst hade en liten fläck men inte så stor att det stör. Man kan väl alltid placera ett ljus just där... ;) Jag gillar färgerna och den passar perfekt i vårt kök. Men just i skrivande stund hänger den på byksnöret för min man har spillt kaffe på den... Så kan det gå.
Nu har jag bara vilat och känner sakta krafterna återkomma. Jag hoppas jag snart är helt återställd, för jag har en massa kul på lut!
Kamomilla

3 februari 2010

I "hemmakontoret"..

Ända sedan våren har jag haft problem med smärta i vänstra benet och nedre delen av ryggen . Det blir inte bättre av det två timmar långa pendlandet varje dag, eller av det faktum att jag spenderar en del timmar framför datorn... Vår gamla fina restaurerade skrivbordstol gav slutligen upp, den föll i bitar och det fanns inget mer att göra. Men i samma veva hade jag redan beställt mig en ny, mera ergonomisk stol. Låt mig få presentera min nya ryggvän: Sadelstolen!!
Inte är den shabby Chic eller gammeldags överhuvudtaget men ibland får man lite pruta på sånt, inte sant? För ont ska man inte ha..

Till "hemmakontoret" har jag köpt lite annat också. Lite tidningsställ som också kan användas för brev och viktiga papper. Dessa kommer från Tiimari. Jag gillar mönstret, så det blev några pärmar och en mapp också. Jag älskar skrivbordsmaterial. Block och pennor, pärmar och sånt... Där lär jag ska brås på en viss nära släkting! :)
Snart är det helg igen. Tack och lov. Jag behöver ett avbrott och lite vila. Jag är trött i både kropp och knopp..
Kamomilla