11 december 2007

Minimala julstjärnor

Hos oss bakar vi varje år julstjärnor av ett mindre format. Av den enkla orsaken att ingen orkar äta en hel stor ändå. Så jag delar degfyrkanten i fyra små delar och gör fyra små stjärnor istället för en stor. En just passlig munsbit tillsammans med en pepparkaka. Lite pilligt är det att baka men värt mödan, för även om ingen sådär direkt skriker efter julstjärnor ska de liksom finnas där varje jul. Mycket har vi lämnat bort från min barndoms jular, men vissa saker ska bestå.Igår besökte jag stan för att julhandla. Hur det nu var så köpte jag en klänning åt mig själv. Nog måste man ju vara snäll mot sig själv också ibland, inte sant? Den här är i ylle, knälång och med mysiga fickor...Jag blev blixtförälskad.
Så tillsist en bild av vår dörrskylt som jag lovade visa åt "min Skattkammare". Det är en miniatyrmålare som gjort den långt före vårt hus var rest på tomten. Hon målade dit små pickande hönor, lite svalor, ett klädstreck och en katt som råkade bli precis som vår egen. Bilden är pyttepytteliten och gör sig kanske inte så bra i närbild när jag dessutom har klippt bort namnen på den.

Tyvärr finns denna konstnär inte bland oss mer. Men många av hennes verk finns det i alla fall och ett av dem finns alltså på vår ytterdörr tillsammans med en krans jag köpt av en väninna.

Ha en skön tisdag och kom ihåg att njuta av december, inte stressa!
Kamomilla

15 kommentarer:

  1. Fin krans och dörr!! Och din hembakta julstjärnor såg underbart goda ut!! En sån stickad klänning skulle jag med vilja ha!! Mari.

    SvaraRadera
  2. O jag blir så inspirerad här! Superfina strutar! Jag är lite som du, har tänkt att jag inte ska göra några, men nu får jag snart kapitulera...
    Kram och ha en bra tisdag!
    S.

    SvaraRadera
  3. Vilken bra idé att göra flera små bakverk istället för några stora. Men jag antar jag skulle tugga i mig 4 st små i alla fall. För evigt gottegris, det är jag...

    SvaraRadera
  4. Vilken fin dörr och krans! Söta julstjärnor =)

    Ha det bra!

    Kram

    SvaraRadera
  5. jag hade för avsikt att baka miniatyrtårtor ifjol, men det blev protester, så tårtorna blev lika stora som vanligt :)

    SvaraRadera
  6. Visst måste man få skämma bort sig själv! Då får man ju det man vill ha! ;) Söt skylt!

    SvaraRadera
  7. Kikar förbi och önskar dig en fortsatt bra vecka!
    De där julstjärnorna ser allt bra goda ut!!
    kram
    Jenny

    SvaraRadera
  8. Vilken fin klänning du köpt!
    Jag är en sån gottegris så jag bakar nog stora julstjärnor! Men mannen tycker inte om dem, så jag(o barnen) får ha dem ifred!

    SvaraRadera
  9. Dina julstjärnor ser sååå smaskiga ut. Mycket bra ide att göra dom små, man orkar ju inte en stor iallafall under juletider.:)
    Kram Sabina

    SvaraRadera
  10. Villket härligt hem du har, har just kollat igenom allt du har bloggat om. Älskar din veranda och tapeten i sovrummet och köket, ja allt, helt underbart!

    SvaraRadera
  11. Mmm det ser gott ut! Klänningen ser jättefin ut!

    SvaraRadera
  12. Vilka vackra bakverk! Jag har aldrig sett den varianten.
    Och klänningen ser väldigt läcker ut.
    Ja, just ja! En röd stuga....klädstreck m.m, sånt som brukar finnas på mina tavlor! Det är nog typisk kvinnlig konst. Vi gillar det där vardagliga som man har runt omkring sig. Tack för titten!!
    Och vilken tjusig dörr du ser ut att ha.....och kransen!
    Jaaa....du får till allt, tycker jag mig se, hi hi!
    Kram till dig!

    SvaraRadera
  13. Julstjärnor i miniformat... här är en till som brukar baka sådana fast jag har röd sylt i mitten. Detta år blir det inga... tror jag, man vet aldrig med mig. Schackrutor är en annan kaksort som inte får saknas, då får dottern spunk ;)
    Härligt att komma fram till din dörr! Ha en mysig Luciadag!

    SvaraRadera
  14. Julstjärnor är ett måste här hemma, tycker de är jättegoa...mums. Har precis gjort degen, nu ska den få stå kallt över natten..om jag hinner så bakar jag dem imorgon. Men jag gör inte på de tradionella sättet..där man ska kavla in smöret otaliga gånger..såpass mycket tålamod har jag inte ;-)

    önskar dig en mysig Luciadag!

    kram

    SvaraRadera
  15. Hej du!
    Jag har länkat hit ifrån min blogg. Hoppas att det var okej för dig!
    Må gott!
    Du har en super sida som man blir glad av att följa!

    SvaraRadera