8 december 2008

En mysig middag

Helgens firande av självständighetsdagen blev riktigt mysig med familjen samlad och mina föräldar på övernattningsveckoslut.
God mat och dryck och dukning med gamla notblad. Ett loppisfynd att använda till många olika saker, både som strutar och som bordstabletter och till pyssel av alla de slag.

Meny: Lax, rökt i egen rökugn på gården, rostade rotfrukter och himmelskt goda potatisbakelser efter Forshems Gästgivaregårds recept. (potatis, soltorkad tomat, svarta oliver, fetaost, vällagrad ost, grädde och ägg och olika örter, salt och peppar) Sagolikt gott!! (vill du kolla in Gästgiveriets hemsida-klicka på namnet så kommer du dit)

Vi har aldrig besökt Gästgiveriet som ligger i Sverige, men ifjol gav jag deras bok till julklapp åt min man och ur den har han plockat många sagolikt goda rätter att njuta av till fest och vardag. Kanske vi nångång åker dit, till Kinnekulla...vem vet?

24 kommentarer:

  1. Du har så mycket fina bilder så jag önskar nästan att man kunde byta hus med dig. Glasverandan älskar jag verkligen, mycket nya idéer får jag av att kika in här.

    Ha en fin vecka!
    Kram Mia

    SvaraRadera
  2. EI!!! Älä kerro enempää, aivan kuolatippa herahaa läppärille, kun kuvailit noita itsenäisyyspäivän herkkuja! Täytyypä laittaa ainekset muistiin ja kokeilla jonain sopivana hetkenä. Kiitos jälleen myös silmänruoasta =)

    SvaraRadera
  3. Men åh himmel vilken mysig dukning du har gjort jag tror jag stjäl lite ideer från den till min nästa bjudning hemma. Kram Petra

    SvaraRadera
  4. Vilken mysig middag ni har haft ser jú så gott ut och fint har du dukat med.
    Há det gott!
    Lotta

    SvaraRadera
  5. Tjusigt fyndig dukning och vad du frestar med så god mat,känner att det suger i magen och jag som är på väg i säng.
    Kram Paula

    SvaraRadera
  6. Du den middagen skulle jag gärna velat varit med och avnjutit, blev så nyfiken på den där poatisbakelsen, den hjde allt det där som jag älskar, kan du inte berätta hur du gör den, kramis

    SvaraRadera
  7. Godkväll. Mums, vilken smarrig middag & jättefint att duka med gamla notblad.
    I sommras då jag var på en loppis fanns äldre nothäften till salu för 10- men inte köpte jag några.... Hade ju passat såhär år!!

    ha det gott i stugvärmen.
    Kram /madelene

    SvaraRadera
  8. mmm... ser ljuvligt ut! o dukningen är jättefestlig!

    den där herrgården är säkert värd ett besök. maken o jag var en helg i grythyttan (han blev tvåa i jeopardy o vann en helg där) en gång i slutet av förra millenniet. vilken helg det var!

    SvaraRadera
  9. Vilken fin dukning med notpapper. Maten ser också så god ut så att tom jag som inte har några fungerande smaklökar just nu blir sugen. :)

    Ha en fin dag!
    Kram Mia

    SvaraRadera
  10. Såå fint dukat! Va smart att använda notpapper så där, det hade jag aldrig tänkt på! Maten låter jättegod oxå! Måste kolla in receptet! Kram :)

    SvaraRadera
  11. Gästgivaregården såg helt underbar ut! Så de har alltså en egen kokbok?!..Härligt! :)

    SvaraRadera
  12. åh, vilken underbar måltid och vacker dukning =))

    vad duktig du är på smycken, jag trodde du hade köpt skedsmycket, men i själva verket hade du gjort det själv...otroligt =)

    ha en bra tisdag/ kram j

    SvaraRadera
  13. Hej! Vilken fin dukning!!! Jag ser att vi har nästan likadana tallrikar, gräddvita med liten böljande kant. Jag gillar det, man kan använda det till allt! Vi har två finare serviser också, men man kan använda vardagstallrikarna till lite finare också då de är ganska festliga i sig, tycker jag.

    De där potatisbakelserna lät som att de var värda att dö för. Fast hejans många kalorier säkert... ;-)

    Kul idé att använda notblad till tabletter!!!

    Ha det så bra, kram kram K

    SvaraRadera
  14. Så fint du har dukat ser så mysigt ut. Vilken middag sen.

    Kram Emma

    SvaraRadera
  15. Ah......täällä aherran töissä ja poikkesin pikemmiten lukemaan blogeja ja nyt tuli aivan maaaahdoton nälkä kun luin blogiasi.
    Vau.... mikä persoonallinen kattaus, sinulla riittää persoonallisuutta kotiisi, ihanaa älä koskaan kadota sitä.

    Mukavaa joulun odotusta sinulle!!
    Jaana

    SvaraRadera
  16. Mmmm, vad gott det ser ut! Såg nyss att jag missat din tävling.:( Men jag har ju redan ett av dina vackra halsband så det gör inget! :)

    SvaraRadera
  17. Åh, så härligt ni har haft det! Det riktigt vattnas i munnen när du berättar om vad ni har ätit!

    Den potatiskakan måste jag kolla in!

    Ha en fortsatt skön vecka i frihetens tecken!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  18. Gott, blev hungrig nu !!!
    Vilka fina bilder du ger oss.

    kramar @nette

    SvaraRadera
  19. Så fint och mysigt du dukat, av enkla vackra saker... Och maten ser underbart god ut. Nu börjar det vattnas i munnen trots att jag just ätit min gröttallrik...:O)

    SvaraRadera
  20. Om man räknar vessor (2), kvisten, grovkök och liknande också som rum...:O) så blir det 11. Så inte har vi något stort hus, och rummen i sej är väldigt små...

    SvaraRadera
  21. Åhh vilken middag..och vilken fin dukning !! Tände du ett ljus i fönstret också denna dag ?
    En stor dag att fira...

    Lilla Svante vill vi såklart snart se...den lilla filuren som säkert har blivit stor nu, så han ska trimmas nu på Måndag var det va ? spännande...Jag minns Nisses första trimmning, han blev helt annorlunda efter det...liten, korthårig och lugn..
    Vi kallade också Nisse för den lilla pirajan då han var valp..hii..hii..
    Kraaam Anette

    SvaraRadera
  22. Nej men så gott det lät och vilken vacker dukning, du är en stor inspirationskälla!! Mari.

    SvaraRadera
  23. Hej Camilla! Idag kom smycket på posten och det var precis så fint som jag hade trott att det skulle vara! Vilken härlig sked med krusidulligt mönster du har utgått ifrån! Jag har det på mig nu och kommer ha det på julhelgerna också! :-) Imorgon gör jag ett inlägg om det på bloggen.
    Kram / Kristin

    SvaraRadera
  24. den där maträtten längst ner va underbar! :) smaka sååååå gott!

    SvaraRadera