29 januari 2009

Smaken kan vara delad...

Jag älskar silverfat. Nysilverfat alltså. Slitna går bra, ingen skillnad. Jag har många och vill ha fler, de går att använda på så många sätt. Vackert travade på varandra i storleksordning eller som ljusunderlägg, fruktfat, i tallrikshylla, under glasklocka etc etc.
På återvinningscentralen hittade jag två. Och ganska stora denna gång- och då blev jag ju glad!Mycket slitet och skråmigt och med en passande gravering i mitten... *älskar*

..och ett mindre i bättre skick.
Så till annat. På toan har jag tre stycken äckelkitschiga tavlor. Pyttesmå. Det var ursprungligen äckliga guldramar i plast som jag sprayade och så bytte jag ut de underliga gamla ryska bilderna ur dem och satte rosor i. Nu ville jag testa religiösa motiv, så det blev kort från Villa Wenla.

Det här hör till samlingen väldigt oviktiga saker och jag kan inte bestämma mig för om jag hatar dem eller gillar dem. Samtidigt finns det en del i mig som gillar att skaka om lite, att få folk att rynka på ögonbrynen lite. För det syns verkligen att ramarna är av plast.. Och att de är sådär lite too much, i alla fall i mitt tycke. Men jag förmår mig inte att ta bort dem heller! ;) och på toan kan man ju ha lite roligt.

26 kommentarer:

  1. Hej lilla du vad roligt att du också gillar silverfat, det gör jag med....dom är ju så fina...men nu har jag silverfatsförbud eftersom jag har så många....
    Trevlig helg!
    Lotta
    P.S gillade ramarna

    SvaraRadera
  2. haha..ja du är roligt du..skaka om riktigt...hihi..silverfat..mmm..det har man i massor..en gång ..tro det var i höstas..så tog jag bilder av alla mina fat och dylikt..samt radade upp dom på ett bord..och tänktevisa dom bilderna på bloggen.men så svek modet mej..nää tänkte jag..kan bara inte visa alla dessa fat..tror folk att man ite är klok:)..så jag lät bli ..men fortfarande när jag är på loppis så fastnar det alltid nåt litet eller stort fat i handen på mej....ha en skön och gooo frdag..kram..PIA

    SvaraRadera
  3. Silverfat är så fint till allt möjligt!
    Klart man ska ha en samling!

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  4. jo, visst kan ha lite roligt på toan. det är nog många som rynkat på näsan åt kristallkronorna på våra toalett o i vårt badrum, o åt bröllopsfotot i badrummet :D

    SvaraRadera
  5. Jag har också några saker i min ägo, som jag inte kan bestämma mej för om jag gillar eller inte...:O) Silverfaten är fina, och nästan ännu finare när de är nötta och lite slitna. Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  6. Hej,
    das ist ja mal ein schöner Silberteller. Und wenn das Monogramm noch passt - was will man mehr. Die kleinen Bilderrähmchen sind auch wunderschön.

    Liebe Grüsse

    heidi

    SvaraRadera
  7. Jätte fina silver fat du har hittat..
    ajg kika ralltid efter silverfat jag med..
    gillar verkligen det stora med inskriptionen..

    fina tavlor till toan..gilar det där rockoko..inspirerade ramrna..
    kram anna

    SvaraRadera
  8. Jag gillar dem också, silverfaten alltså. Har flera men köper nya så fort jag ser dem. Håller med om att de är så bra till mycket, vackra att se på bara som de är men också fina med någonting på.

    Ramarna är ju jättefina, inte ser de plastiga ut på bilderna i alla fall.

    Trevlig fredag!
    Kram Mia

    SvaraRadera
  9. Jag brukar också samla på mig lite gamla silverfat. Tycker de är så fina när de är slitna och lite ärgiga och inte sådär perfekt glimmande. Man kan verkligen få dem billigt. Jag köper också en del nysilverbestick. Är väl lite tokig men gillar dem bättre än de äkta silverbesticken!!!

    ha det så bra och mys i helgen! :-)
    /kristin

    SvaraRadera
  10. Det är fint med silverfat tycker jag också men jag har så lite förvaringsplats...

    Ramarna är söta och passar bra där de är :)

    SvaraRadera
  11. Visst är silverfat så fint! Har bara ett tyvärr, under min glasklocka men det räcker till mig så länge tills jag har mer plats.. =)
    Tavlorna var härliga tycker jag och passar där de hänger så bra! Visst kan man leva ut lite på toan? Jag har rött, rosa som accentfärger på toan just nu och det har jag ingen annanstans! =)
    Trevlig helg!
    Kram /Anna

    SvaraRadera
  12. Nysilverfat gillar jag också, gräver alltid efter dem på loppis!
    Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  13. Det är så vackert med silverfat:)
    Kram Lallis

    SvaraRadera
  14. Jag själv faller lätt för just kitschiga saker, så jag ger ramarna tummen upp ;)

    SvaraRadera
  15. Som du så älskar jag gamla nötta fat i nickel och nysilver, i min värld är dina ramar helt ljuvliga med den vita färgen, önskar dig en skön helg, kramar

    SvaraRadera
  16. Fina fat, och allra roligast är ju om man kommer över sina fynd till en billig peng dessutom!
    Tycker tavlorna är gulliga... De kan du gott behålla!

    SvaraRadera
  17. Gillar dina ramar, *s*, så härligt med lite kitsch mitt i allt =)

    Klart man kan skoja till det lite emellanåt =)

    Ha en skön helg!
    Kram Jojo

    SvaraRadera
  18. Jo, visst är det vackert med silverfat, och man kan verkligen använda dem till mycket! Jättefina är dina!
    Ja, ramarna har du ju verkligen fått till - jättesnyggt, men jag förstår din känsla, men du hittar säkert på nåt sätt att placera dem så att de blir utsökta i sammanhanget! Det gäller att ha fantasi - precis som ju du har!

    TACKAR för titten hos mej och ha en härlig helg!
    Kramar
    LIsa

    SvaraRadera
  19. Myös täällä pidetään hopea lautasista.
    Samoin kuin uusin etsintäni kohde on Arabian blankot valkoiset astiat.
    Kysyit muuten mikä tämä astma lääkkeeni on joka aiheuttaa pirteyttä, levottomuutta. Se on retafyllin niminen pilleri, 12 tuntia kestävä keuhkoputkia avaava lääke, joka vaikuttaa jotenkin keskushermostoon ja näin aiheuttaa toisilla kyseisiä oireita. Ventoliinihan on lyhyt vaikutteinen suunkautta otettava avaava. Itselläni on astma ollut hyvin aktiivinen koko syyskauden ja tällä lääkkeellä koetettiin jos olisi pystytty vähentämään kortisoonin määrää, nyt otan seretideä 50/500 eli saatu se sinne50/250. no, nyt näyttää siltä, että pitää vain jatkaa isompaa annostusta, koska tämän lääkkeen lopetin nyt, ei tullut mitään kun kävin kieroksilla sata ja yöllä en nukkunut, siis aivan uskomatonta.
    Mutta mukavaa lauantai iltaa sinulle!!
    Jaana

    SvaraRadera
  20. Heippa Milli!
    Voi mitä ihanuuksia taas!!!!!!!!!!!
    Ja niiiiiiiiiiiin suloinen pikku karvakasa siellä joukossa :). Meidän Otto lähti muutama viikko sitten koirien taivaaseen iloisesti juoksentelemaan. Nivelrikko lonkassa äityi niin pahaksi että oli pakko päästää uskollinen ystävä menemään. Koville ottaa vieläkin mutta pakko oli laittaa toisen hyvinvointi omien tunteiden edelle. Hyvät muistot kantaa pitkälle.
    Tulipa murheellista tekstiä, eikun häntä pystyyn ja mukavaa helmikuun alkua!
    Johanna

    SvaraRadera
  21. Hej!
    Jag gillar också silverfat! Tänk vad olika smak man har....att vissa går till tippen med dem och där hittar en glad Kamomilla dem ist :)
    Kram!

    SvaraRadera
  22. Här har du en till...som gillar silverfat!!!! Kul att man kan fynda sådana på loppis och monogrammet var ju fint! Och jag tycker INTE att man kan ha för många.......ha en bra vecka! Kram fr C

    SvaraRadera
  23. En ole oikein ennen perustanut noille hopeatarjottimille, mutta miten kävikään...pari jo kokoelmissa...:)

    Nuo taulut ovat joo tavallaan kivat, mutta kuten sanoit ehkä vähän too much. Rikkovat silti kivasti varmaa linjaasi ja sopivat varmasti hyvin pieneksi katseenvangitsijaksi vessaan! Oikein hauskat siis!

    SvaraRadera
  24. Plast är väl bra på ställen med hög luftfuktighet......då är väl toan ett perfekt ställe! ;o)
    Och är de äckliga så gör det inget, för besöken brukar ju vara kortvariga därinne........om man inte är man, vill säga!
    ;o)

    SvaraRadera
  25. ..plast på toan kan motiveras med att den väl delvis räknas till våtutrymme, bara det inte blir bara plast-och förutsatt att man gillar föremålen förstås..

    SvaraRadera
  26. Så mycket vackert du har i ditt hem! Älskar den shabby chica stilen även om mitt eget hem är lite mer kitsch =)
    Kraaaam
    Sanna

    SvaraRadera