6 juni 2009

Skåpet och ett dilemma

Nu är skåpet färdigt! Spegeln kom igår. Vi är jättenöjda! Jag ska börja med att visa bilden från hur det såg ut när det kom till oss. Skåpet kom till oss från mina söners pappa (min x-man) som berättade att pojkarnas farfarsfar troligen har ropat in det på auktion i Eckerö för många många år sedan. (troligen på trettiotalet då han samlade ihop möbler åt sin familj) Spegeln var sönder när vi fick skåpet och x-mannen hoppades på att vi skulle fixa till det. Måla och skaffa ny spegel. Då han inte har plats för det i sitt nya hem, tyckte han att det skulle få leva vidare hos oss. Och jag måste säga att det blev en pärla som lyser upp glasverandan. Om skåpet hade fått plats i vårt sovrum, hade det väl kanske fått förbli som det var, men nu blev det vitmålat.
Facettslipad spegelkant var nog det enda som kunde passa, tyckte vi. Det garanterar det gamla intrycket och var värt sitt pris.
Och sen till annat. Vi träffade prylsäljaren på torget igen och gjorde nya fynd. Jag sparar en del till nästa inlägg men jag ska visa mitt dilemma som ni får vara med och säga er åsikt om. Vid prylsäljarens bord låg en sportkasse med ett innehåll som fångade mina ögon. Det var en lampa. "Väldigt dammig är den, så du får den för en femma" sa prylsäljaren. Så jag tog risken, fast jag inte alls var säker på om den skulle bli som jag tänkt. När vi kom hem var Svante också nyfiken på mitt köp...
Smutsiga plastkristaller... men såna rår diskmedlet på!

Nå, den är plastig och kitschig och nu är jag osäker på om den verkligen passar i vårt sovrum...Men jag gillar formerna...

Nu får du slänga en röst, en åsikt om det! Jag sätter in en före- och efterbild så får du säga. Vilken lampa stannar, vilken får gå?? Om lampan inte passar, får den nog en plats i farstun eller senare uppe i gästrummet när äldre sonen flyttar hemifrån.

Före:

Efter: Obs, lampan hänger där bara på prov, så den hänger för lågt skulle jag säga, men det är ju bara att åtgärda. Egentligen har vi inte ens testat ännu om den fungerar... oj..
Och obs, den är alltså av plast... Jag är smått allergisk för det. Men men, ibland vill jag lite retas, ta in kitschiga saker för att "ruska om".Jaa-a, jag minns inte när jag senast varit så velig. Lämna gärna en ärlig kommentar. Vad tyckte du om skåpet? Och framförallt, vilken lampa skall jag välja???? Eller kan jag göra något åt plastigheten? gubben min retades med mig och sade att jag ju alltid kan ta och spraymåla den svart... Men det vet jag nu inte, kanske skulle det bara förvärra det hela...


Gubben min fyller år imorgon. Jämna 40! Inget större kalas, det tar vi på holmen i sommar, men grannen har varit här på god middag och kaffe med cognac. Inte helt fel det!

36 kommentarer:

  1. Vad snyggt skåpet blev! Jag älskar att rusta upp gamla möbler. :)

    Lampan är ju jätte fin! Jag väntar på någon liknande lampa från Jotex, men alla verkar ha beställt samtidigt så jag får vänta 2 månader till innan jag får den. :P

    SvaraRadera
  2. Skåpet är faktiskt jättesnyggt!

    Den nya lampan är faktiskt inte tokig den heller, den ser inte ens ut som plast, åtminstone inte på fotografierna. Ser luftig och fräsch ut! Jag tycker den passar fint där den hänger nu!

    SvaraRadera
  3. Så underbart vakkert skapet ble!
    Ja ,en perla.
    Og lampen...
    Så billig, og flott!
    Du gjorde et kupp det.
    Ha en underbar weekend
    Kram

    SvaraRadera
  4. Plastlampan får min röst! På bilderna ser den inte alls så plastig ut, utan hur fin som helst. Men det är inget fel på den gamla lampan heller.

    Trevlig veckoslut!

    SvaraRadera
  5. Alltså, skåpet är en riktigt ljuvlig pärla!! Så vackert!
    O jag gillar lampan också, älskar kombination mellan gammalt o nytt, mjukt o hårt... Jag röstar absolut på efter-bilden! Den ser inte ett dugg plastig ut!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  6. Kaappi on jumalainen!!! Piste. Se sai todella uuden elämän luonanne - todellinen kaunotar... Vau... :)

    Ja lamppu sitten - nyt pistit pahan!! Kuvista ei uskoisi, että se on muovia, joten tykkään siitä kyllä. Kitchijutut piristävät välillä, mutta. Pitäisin silti vanhan! :)

    SvaraRadera
  7. Skåpet är alldeles, alldeles underbart! Önskar mig också ett sånt!
    Lampan är också jättefin, tycker inte att den ser plastig ut. Men när jag ser på bilderna så tycker jag nog att den gamla passar bättre i sovrummet. Jag skulle hänga den nya i vardagsrummet.
    Lycka till med beslutet, jag är också väldigt velig och har svårt att bestämma mig :)

    SvaraRadera
  8. Skåpet blev jättefint i vitt.
    Tycker lampan du köpte är fin, fast du säkger att den är plastig.
    Men i sovrummet tycker jag den lampa ni nu har passar bättre. Kanske du har ett annat rum att sätta nya lampan i.
    Gratulerar till 40 åringen.
    ~Marita~

    SvaraRadera
  9. Tycker båda varianterna är fina. Skåpet är mycket fint.

    SvaraRadera
  10. Skåpet helt underbart, grattis. Lampan grattis trots plasten och den skall vara kvar. Det är min åsikt annars kan jag ta den för en femma. Kram

    SvaraRadera
  11. Skåpet är toppenfint, ingen tvekan om den saken. När det kommer till lamporna blir det svårare att avgöra.

    Jag håller med de andra att den nya lampan inte ser plastig ut på bilderna, men förstås ganska kitschig (vilket ju inte är en dålig sak ;))

    På före-bilden lägger man inte märke till lampan. Det vill säga den passar in väldigt bra, är fin och diskret.

    På efter-bilden läger man minsann märke till lampan och jag gillar det! Det ser lite smått magiskt ut, som om det var en älvas sovrum, fladdrande sommarlätt. Härligt vit och ljus.

    Hmm. Så alltså, den gamla lampan passar bättre in med övriga stilen men om du (som också jag) gillar att "ruska om" och "retas" skulle jag absolut välja den nya. Om inte annat så för omväxling. Skulle dock spara den gamla (hänga den någon annanstans?) ifall man tröttnar på "kitschet" och vill ja lite "lugn och ro".

    Lycka till med beslutet ;)

    SvaraRadera
  12. Oj, skåpet är ju som en dröm! Åååååh så snyggt det blev med spegeln! Jättefint! Man kan ju aldrig tro att det sett ut på ngt annat sätt!

    När det gäller lampan så tror jag ändå på din makes idé om att spraymåla den svart! Tror att det skulle bli rätt läckert faktiskt! Dessutom är du så himla finurlig och fantasifull att det säkert blir jättefint i slutänden!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  13. Skåpet blev verkligen jättefint. Och du har helt rätt i att en spegel med facettslipad kant verkligen är rätt. En slät spegel hade nog förtagit mycket av intrycket.

    Lampan tycker jag är häftig. Det syns inte att den är i plast på fotografierna och jag tycker båda lamporna passar bra. Men jag tror nog ändå jag hade valt den nya lampan. Då händer det lite mer i rummet liksom. //Sophie

    SvaraRadera
  14. skåpet blev superfint o den nya lampan är pricken över i:et i ert sovrum!
    skön söndag o varma grattiskramar till gubben från både hassuli o mig!
    kram!

    SvaraRadera
  15. Skåpet blev jättesnyggt. Jag tycker att du kan ha den nya lampan det gör inget om den är av plast den passar ändå bra in i din stil. Den ser inte så plastig ut på bilderna.
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  16. Jag måste ärligt säga att jag inte upplever lampan som något plastföremål! Den passar alldeles utmärkt där i sovrummet, fast det inte alls är något fel på den som redan var där heller:) Så min åsikt är nog bara -Kör så det ryker! eller kanske int ryker men den var riktigt snygg i allafall....skulle du mot förmodan inte vilja ha den i alla fall har jag nog plats för den hemma hos oss;)....och skåpet, var ju bara menat att ni sku ha,för det smälter in så bra!

    SvaraRadera
  17. Skåpet blev supersnyggt, spegeln är perfekt till den !
    Lampfyndet var inte fy skam den heller men...jag tycker den andra lampan är mycket finare i sovrummet. Den smälter in i rummet jättefint färgmässigt. Självklart ska du hänga lampan var du vill, det blir snyggt iaf..du har bra smak :-)
    Grattis till din man! Min man fyller oxå 40 nästa lördag :-)

    Ha en superfin dag!

    SvaraRadera
  18. Jag gillar din blogg massor o din stil. Är mera själv för färigranna färger men gillar ditt sätt att förnya ALLT du hittar :) Älskar det sista skåpet du gjort om, skulle vilja hitta ett själv för att göra om liknande. O lamppan i sovrummet är härlig, den nya passar perfekt dit, så söt o fin!!
    Fortsätt i samma stil. Lilla My

    SvaraRadera
  19. Jag har varit och hämtat ett liknande skåp från mina föräldrar och med en skarpt NEJ för ommålning... :) Nu ser jag ungefär hur mitt kunde ha sett ut som vitt. Fint blev skåpet.

    Och om lampan så säger jag varken buu eller bä :)
    Gillar den kitchiga men....

    SvaraRadera
  20. Hej,
    Skåpet blev bara så underbart vackert och absolut det fasett slipade glaset gjorde allt... Väl värt den extra slanten...
    Och lampan då... jag hade bytt till den nya kristall kronan det är ju jätte fin men jag hade nog gjort om den lite... jag hade försök hitta glas prismor och bytt ut dem. och de vita droppformade prismotna hade jag nog bytt till andra i glas...

    Önskar dig en underbar dag...
    Många kramar
    Elin

    SvaraRadera
  21. Hej!
    Ditt skåp, jag säger bara WOW!! Vilken snäll ex du har ;))

    Jag tycker också om din nya lampa! Gör sig säkert jättefin i sovrummet. Så jag röstar på den!!

    Nyt vasta huomasin että täällä osa kirjoittaa suomeksi kommentteja. Olen pitänyt itsestäänselvyytenä, että olet pelkästään ruotsinkielinen :D

    Mukavaa päivänjatkoa! /mia

    SvaraRadera
  22. Jag tycker att den nya lampan passade perfekt i sovrummet! Passade in bättre där på något vis.. Skåpet blev ju helt underbart fint!
    Grattis till mannen!
    Kram /Anna

    SvaraRadera
  23. Skåpet blev ju riktigt härligt nu med spegel. Lampan tycker jag oxå passade bra i ert sovrum precis vit som den är. Å int ser den plastig ut heller. Så vore det mitt sovrum skulle den nog få bli dit.
    Grattis till din 40 åring!

    SvaraRadera
  24. Hmmm, egentligen så passar ju den nya lampan jättebra bara du höjer den lite som du själv skrivit.
    Tycker som alla de andra att en ser ju inte alls plastig ut och svartmåla den då blir det ju ännu mer plastigt och blank.
    Nä, häng du upp den och det är ju inte värre än att du hänger tillbaka den andra som oxå är jättefin.
    Skåpet... ja jag njuter av det vackra bilderna för det blev ju helt fantastiskt.
    Kallar man det "drängskåp"?
    Har för mig att jag har hört det någon gång!
    Ha en bra start på veckan!
    Kram Marith

    SvaraRadera
  25. Min röst faller på den "nya" lampan, tyckte den passade väldigt bra in i sovrummet!

    SvaraRadera
  26. Jag tycker att du ska ha den nya lampan i sovrummet. Den passar bra ovanför sängen och "lyfter" rummet när ljuset inte riktas neråt som med den gamla lampan (som i och för sig är fin den också).
    Skåpet blev fint! Ett nytt liv fick det minsann.
    -Tant Brun-

    SvaraRadera
  27. Skåpet är helt underbart!!! En riktig pärla.
    Lampan såg inte så plastig ut tycker jag så den får min röst,tyckte den platsa där och sen är jag för att få in något oväntat i inredningen.
    Ha en bra start på veckan
    Kram Maria

    SvaraRadera
  28. Skåpet blev nu faktiskt underbart! Jag har ju ett liknande som jag funderat på att måla, men jag kan inte bestämma mig..

    Och lampan gillade jag också! Tycker inte alls att den ser plastig ut! Och vilket pris! Den där gubben som säljer sånt skulle jag gärna hitta..

    Kram,Lotta

    SvaraRadera
  29. Skåpet blev helt underbart!!
    Den nya lampan var häftig men jag tycker den gamla passar bättre i sovrummet. Om jag inte helt misstar mig hittar du nog en plats för den nya med(som inte alls såg plastig ut på bild) Sommarhälsningar från Billnäs:)

    SvaraRadera
  30. Hej på dej!
    Måste ju först kommentera DIN gulliga kommentar hos mej angående reportaget!!!
    TACK så mycket för stöttningen. :) Jag började blogga i mitten på mars så jag hade missat att det var ett fototeam hos dej. Kul! :) Har du hört något om vilken tidning och när? Jag fnissade när jag läste att du hade bokat inredningsparty. Det har jag också gjort, men inte samma dag som de kommer hit och fotar, utan 3 dagar senare. :)

    Skåpet blev jättesnyggt!!! Jag är ute efter ett skåp, var faktiskt på loppis idag, men antingen är de snordyra eller redan sålda...
    Den "plastiga" lampan var fin tycker jag.

    KRAM
    /Helena

    SvaraRadera
  31. Oj jag blev anonym, det var ju inte meningen!!! :) Det anonyma inlägget är från mej.

    :)

    /Helena

    SvaraRadera
  32. Kaappi uudessa asussaan sopii paikalleen kuin nakutettu!

    Jotenkin pidän enemmän vanhasta lampusta makuuhuoneessanne. Tunnelma on aidompi. Toki ymmärrän, että nainen kaipaa joskus muutosta...

    SvaraRadera
  33. Behåll lampan! Passar jättebra in i sovrummet, och på håll ser man ju inte att det är plast.
    Och skåpet blev så fint!

    SvaraRadera
  34. Ett helt underbart skåp-och som sagt, ditt sovrum är så ljuvligt, vackert och personligt!! Mari.

    SvaraRadera
  35. Hade du inte berättat att dte var plast så hade jag aldrig gissat på det. Hur fin som helst tycker jag!!

    /Sara

    SvaraRadera
  36. Skåpet är jättefint! Lampan är också jättefin, men min åsikt är att den föregående lampan passade bättre in i sovrummet, helheten! Den nya lampan skulle jag hellre ha ovanför något bord, men jag tror att vilken lampa du än väljer så blir det bra!
    Kram S.

    SvaraRadera