10 juli 2009

Plastgrönan trivs hos oss

Igår när vädret inte bjöd på annat än regn i massor och stormvindar som ruskade om så takplåtarna bullrade, så passade gubben och jag på att städa. Ibland är det så himla skönt att röja! Efteråt smög jag omkring med kameran och fotograferade lite grann. Jag gillar att fixa till små samlingar med föremål, små stilleben, men tyvärr har jag alldeles för lite bordsyta för att riktigt kunna ta ut svängarna så mycket som jag skulle vilja... På tv skåpet ser det ut såhär.
Och jag erkänner glatt att det är en konstgjord blomma! :) Här är det enda äkta gröna blomstret som lever i mitt hus just nu... ! Alla mina Pelargoner dog, de ville inte ta sig efter vintern och det sista lilla livet i dem gav upp när vi var bortresta. Så jag erkänner att jag är en glad fejkblommediggare! Fejkblomman eller även kallad "Plastgrönan", (en ganska vanlig art,) har jag på våningsfatet i köket också. Ett nytt arrangemang där, bara för att det var kul att variera. Mina två små favoritburkar och lite spets... På glasverandan har jag en zinkskål som jag en gång ropade in på en bloggauktion.Plastgrönan trivs också här... Idag har vi vaknat till en solig men blåsig dag. Gubben min överraskade oss med att baka och det blev nybakat Lantbröd till frukost!! (jag erkänner, jag är bortskämd) ;) Receptet till Erik Olofsons Lantbröd hittar du i nyaste numret av tidskriften Tove (Nr 7/8) Lätt att baka och sagolikt gott! Vi njöt av brödet med skinka, en god skiva Goudaost, frasig sallad och rucola, tomat och limepeppar. Jag måste säga att rucola på bröd är något som är värt att testa om man inte gjort det förr!Ett gott nybryggt kaffe till var kronan på verket och jag måste säga att det inte kan bli annat än en lyckad dag med en sån stressfri och underbar frukost!! och även om jag mest följt en kolhydratsfri kost under våren så kan jag inte motstå nåt så gott som detta... En ganska bra dag blev det också. För jag fyndade ett vinställ på loppis. Nu fattas bara vinet..Men det ska vi väl råda bot på!
Ha det gott i blåsten! Kamomilla

11 kommentarer:

  1. Hej...åååå så fina blommor du har:)...hihi..ja du det är allt bra att det finns fejkblommor...mums vilket gott bröd..nu blev jag enormt sugen på att baka..vilken otur att klockan är lite för mycket för att starta nu:)får bli i morgon..jag har inte en sån gubbe som bakar..tyvärr..man kan inte få allt här i livet..vilka stilleben du gjort..snyggt...gillar när det berättas om hur saker och ting kommer på plats..alltså..loppis eller inte gammalt arvegods osv...jag har oxå väldigt dåligt med ställen för mina små stilleben..man får byta lite oftare ..syns bara att det makn man inte visa på bloggen inte vill folk väl se samma gamla bord hela tiden:)..nu äntligen har regnet slutat..solen kommer säkert i morn..tror ja..ha en skön helg..kram..Pia

    SvaraRadera
  2. Grattis i efterskott!

    Vilken lyx att få hembakt på morgonen...

    En alldeles speciell känsla med ett nystädat hem, då riktigt har jag frid i kroppen....
    och då är det extra kul med diverse stilleben och arrangemang!

    Trevlig helg!

    Kram mariette

    SvaraRadera
  3. Pakko on jotain kommentoida kun huomasin että suomeksikin voi sanasen jättää. Kauniita kuvia blogissasi kasapäin! Teillä näyttää olevan vaaleansininen lasiveranta, tosi kaunis. Meillä on juuri kuistin katon maalaus alkanut ja huomenna haetaan kaupasta seiniin just jotain tuollaista vaaleansinistä ;)

    SvaraRadera
  4. Plastgröna är också väldigt allergivänlig, så det är ännu en fördel med den!

    Trevlig sommar!

    SvaraRadera
  5. Ihania asetelmia olet tehnyt!

    Mukavaa viikonloppua!

    SvaraRadera
  6. Hej du vännen! Ja, vilket ruskväder det har varit de senaste dagarna. Inte somrigt alls. Men vi har ju varit inne och fixat med huset så vi har åtminstone inte behövt ha dåligt samvete för att barnen inte får åka och bada eller köpa glass... (det gäller att se det positiva i allt!)

    Nyaste numret av Tove köpte jag idag med och blev sugen på att testa brödreceptet. Ska nog prova det, särskilt nu när du säger det blev så bra!!!!

    Så fina arrangemang du har överallt. Jag har nog också lite för lite ytor för att göra sådant. Men sedan har jag märkt att det passar bättre ´på vissa ställen och sämre på andra, man ändrar och ändrar och ändå känns det inte bra... jag går mycket på magkänslan.

    Ha ha, det ska väl mycket till innan du dödar plastisen...!

    KRAM NU och hoppas det blir soligare snart!

    /Kristin

    SvaraRadera
  7. gillar ditt vinställ skarpt!!! själv har jag 2 plastblommor hemma (och jag som aldrig skulle ha ngr) men det finns många fördelar med dem förutom att de inte behöver vatten, ser de mycket naturtrogna ut och behåller sig fräscha länge, länge (vilket passar mig superbra =)

    ha en bra helg/ kram j

    SvaraRadera
  8. Hejsan, det är tur att man kan trolla med fakeblommor ibland, här finns det oxå en och en annan, har oxå haft envis blåst idag, så man kän´ner att man lever efter denna loppisdag, ha en skön helg, kram

    SvaraRadera
  9. Grattis i efterskott! :)
    Eran stund på holmen låter bara för härlig. Fantiserade hur det skulle vara att vara på ett sånt ställe med barnen... Såg bara stress, spring av och an för att ingen sku trilla i havet och gnälliga barn för att de int har nåt att göra, jobbiga kvällar där ingen vill somna och till slut 2 slutkörda föräldrar.
    Kanske lika bra att inte ha en egen holme att semestra på ;)

    Visst är det skönt att röja. Jag borde få en dag alldeles för mej själv till den uppgiften.

    Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  10. Vilka vackra bilder du har!Och vilken snäll gubbe......*ler*

    SvaraRadera
  11. Jag ska tala om att även jag har "plastgrönor", flera stycken, som står där ljuset inte kommer åt, och på vintern på torpet, när krukväxterna är i stan! Jättefint du har fixat tycker jag!
    Och ingen kan ana dina fejkblomster!

    Ha en härlig helg!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera