23 juli 2009

Projekt

Nu har jag målat möbler! Inte med sprayfärg denna gång, nej... Detta gamla linneskåp har vi haft i flera år, men om jag inte minns fel så har det aldrig visats på bloggen.
Det har tjänat som linneskåp, pysselskåp, klädskåp osv... det är ganska opraktiskt, men av någon anledning kan jag inte skiljas från det. Kanske det bara är för besvärligt att forsla bort det.Ungdomarnas rum på övrevåningen har heller aldrig visats på bloggen. Deras rum har aldrig blivit riktigt klara och de skiljer väldigt mycket från resten av huset. Väggarna blev inte lyckade och inredningen ganska ihophafsad. (Vi hade panikbråttom när vi flyttade in) Nu ska vi börja ta itu med det. Men inte allt på en gång. Liite i taget. Step by step. Först har sonens lite trista byrå målats.

Jag ville byta knoppar men yngre sonen ville inte. Och hans rum kommer inte att likna något annat i huset ändå, så han får bestämma själv!

Storebror har valt att studera på annan ort. Hans rum kommer alltså att bli gäst-och arbetsrum och givetvis även hans och fästmöns krypin när de kommer hem. De är alltid välkomna! Han är väl inte så glad över att rummen ändras men vi anser att kvadratmetrar ska användas effektivt. Vårt hem är bara 150kvm stort. (det ser faktiskt större ut på bilder än vad det i själva verket är) Det räcker nog bra för oss, men då tycker vi att alla ytor ska utnyttjas maximalt. Det känns dumt att ha ett rum stående tomt största delen av tiden.

I framtiden kan bonusdottern också bo där varannan helg och alla gäster som behöver övernatta kan sova där (vi bor ju mitt ute i skogen så det är ofta ett måste) Skåpet jag målade ska bo där, i gästrummet, tillsammans med en pall som jag också målat... Där ska jag också ha utrymme att sy och klippa till samt pyssla med sådant som kräver bordsutrymme.

Jag skulle vilja måla något på skåpdörrarna. Tips mottages!!!
Lite annat till yngre sonen har jag också målat. Men det får ni fundera på tills vidare..

Fundera på ni bara. Förklaringen kommer senare... :)Denna svartmålade rundstav kommer också att få sin plats. Men var, det avslöjar jag inte heller. Inte ännu alltså. Tids nog...Allt får växa fram i egen takt. Väggar ska målas och några möbler köpas eller göras om. Detta blir ett riktigt budjetprojekt- såna är kuligast tycker vi. Vår filosofi är att göra det mesta av ingenting. Det brukar lyckas ganska bra!

Kamomilla

20 kommentarer:

  1. Hej! nu är det så längesen jag kommenterat något:) har nog kikat in och njutit av dina bilder men har inte lämnat något avtryck.....så roligt det där med att återanvända! är helt inne på samma linje! men det måste få ta tid att växa fram som du säger, för annars blir det fel känsla i det hela....nog för att vi har ganska mycket sånt som inte ska vara men man får byta ut lite i taget och placera om vartefter....och barnen måste ju få bestämma de åxå hur deras grejer ska kännas för dem, fast man helst skulle ta ut allt och göra det till sitt eget.....men men:) Jag har inte uträttat något alls i sommar! har haft riktigt långpaus i allt som heter tankeverksamhet;) men det behövs åxå iblan.......Ha en riktigt skön helg! och lycka till med projekten!

    SvaraRadera
  2. Spännande! Ska bli roligt att se hur det växer fram!

    SvaraRadera
  3. Du är trevlig du :O) Blir intressant att se vad du fixar till av klädnyporna... Skåpet kommer att bli perfekt. Den vita färgen piggar upp alla trista möbler. Har också just målat ett skrivbord i furu åt lillasyster som blev hur fint som helst. ha en skön sista semesterhelg! Min går i böllopets tecken...

    SvaraRadera
  4. Vad har du nu för dig frun? Jag hoppas jag kommer ihåg att titta nästa gång jag kommer åt en dator. Nu drar vi till stugan en tid. Vädret får avgöra längden...

    Sköt om dig!

    Anna

    SvaraRadera
  5. det brukar lyckas riktigt bra!
    ska bli spännande att se vad ni hittar på!
    jo, ser du, hasse skaffade en sådan där nettitikku, så nu får min lilla rosa följa med till stugan... fast riktigt ofta eller långa stunder blir den inte använd.
    kram!

    SvaraRadera
  6. Oj, så spännande och vilken skillnad det blev!
    På stora skåpet - kanske något monogram i grått! Ja, ja du hittar säkert på något fyndigt!

    Glasen här nedan blev ju fantastiska!
    spännande att följa dina "äventyr"!:-)
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  7. Jösses vad du donar :D

    Vad e det med klädnyposrna! Blev sååå nyfiken!

    Och visst är det härligt med vit färg. Den gör verkligen ett underverk.

    Ha en trevlig helg! Kram Ardisia

    SvaraRadera
  8. Japp, den inredningsfilosofin har vi med, Mesta möjliga av det vi har och andra användningsområden på saker och ting än som var tänkt. Samtidigt så ska hemmet få växa fram.
    Jag köpte träornament hos färgaffären, finns nog även på panduro, som jag limmade på och målade i skåpets färg.
    Finns på bloggen min.

    Ha en trevlig kväll och en härlig helg, här är grillen tänd... =)
    Kram Maria

    SvaraRadera
  9. Hej du vännen! Så fina möblerna blev med lite vitt. Vi har också några furumöbler ute i bodar som väntar på att få vit färg på sig coh komma in och tjäna som förvaring. Jag som gillar enkelhet och inte för mkt krusiduller tyckte dina dörrar var fina som de var på skåpet. Kanske kan du, om du vill pynta, hänga några kransar eller något på dörrarna. Men jag skulle inte måla dit någon dekoration eller klistra dit typ snickarglädje. Men det är jag det.

    Håller med dig, man ska utnyttja sin yta maximalt. Vi har nu efter utbyggnaden också ca 155 kvm. Vi har inte "råd" att inte vara effektiva på den ytan. Samtidigt är det en balansgång, eftersom jag hatar övermöblerade rum utan måste ha luftighet för att tycka om ett rum. Smarta förvaringslösningar som inte ger ett fullproppat intryck är lösningen och det tar tid att hitta de optimala alternativen.

    Spännande att se hur det blir med dina rum!

    kram från K

    SvaraRadera
  10. Hvor er det et smukt skab. Det kan jeg godt forstå at du ikke kan skille dig af med. Det ville da være en skam. :-)
    Jeg synes det er helt fint som det er!
    Jette/Danmark

    SvaraRadera
  11. Vi har også et rom som var/er eldstedattereen sitt, men hun studerer i en annen by og er hjemme av og til. Så vi har planer om å gjøre om rommet til en stor loftstue/gjesterom til hun kommer hjem.
    Vi skal også pusse opp et lite bad med skråtak, har du noen forslag til farge på gulv, tak og lister? Vi tenkte å male det lyst.
    Takk:)
    Hilsen Wenche, Norge.
    wenche@ntebb.no

    SvaraRadera
  12. Hejsan..ja men du är för härlig..mtänker på vad du målat..gamla glas...hihi de blev fina ..och skåpet..du har många härliga ideér...jag målar oxå fast det är lister..och dörrfoder ..inte lika kul fast det går det med...du har bara ett hus på 150 sa du!!??..lyckost säger jag då..mitt är blott 100...:)..och nu gör jag iordning ett rum som gästrum...iofs..så fanns det där förut oxå..men nu ska det bli orning på torpet..mitt i skogen bodde du..jag bor inte riktigt mitt i stan..men det är inte lngt dit..nu är inte min stad särkilt stor..heller:)..svante då..hur mås det på svantefronten..växer och frodas..tänk min skrutthund är snart 7 år..frt har tiden tagit vägen..kommer ihåg när hon var liten skruttvalp..åå så goo..och är allt lika goo än..svarta..klädnypor.....spännande att se vad det blir av det...funderar..kanske en hänganordning för kort..eller..nää inte en aning..ha en skön helg förresten..kram..Pia

    SvaraRadera
  13. Blev fint med vit färg:) Väntar med spänning på fortsättningen.....

    SvaraRadera
  14. Det vita skåpet är charmigt, men ännu charmigare nu när du målat det. Ja, någon dekor kanske skulle vara fint..

    Våra stora killar har också sin egen stil i sina rum, inget jag skulle lägga ut på bloggen ;D. Däremot kanske i en separat blogg, hihi!

    Ska också bli spännande att se vad du gör av klädnyporna och det andra...
    kramar

    SvaraRadera
  15. Allt blir snyggt med vit färg! Men jag har faktiskt också vågat mig lite på svart.. ska visa någon dag!

    Ha en skön söndag!

    Kram,Lotta

    SvaraRadera
  16. Jag beundrar verkligen er uppfinningsrikedom....med att göra allt av inget...!!!! Det är ju cokså för mig så tilltalande att man tar till vara...saker som annar skulle kastas...kanske...
    Nu börjar det krympa ihop...de lediga dagarna är räknade..men man måste se att det finns "fri" tid även sedan.... jag ska njuta nu mina sista veckor!Ha det så bra! Kram fr C

    SvaraRadera
  17. Men jösses så fint du har det!!!
    Är på jakt efter ett sådant skå du visar, det är verkligen jättefint.
    Hit kommer jag gärna tillbaka.
    Ha en fin dag.
    // Fia

    SvaraRadera
  18. Hejsan. Nu har jag återvänt till Åbo och datorhängande igen :P

    Skåpet är verkligen trevligt, skulle gärna själv ha ett sådant också :) Om jag skulle måla något på det så skulle det vara ett stort, runt mönster som skulle se ut som en stor spetsduk på mitten av skåpet (som alltså skulle gå över båda dörrarna och bilda halvcirklar på vardera dörr) i ljusgrått. Vet dock inte riktigt hur jag skulle få till det i praktiken :P

    SvaraRadera
  19. Tänk vad vit färg kan göra! :) Det är härligt med olika projekt i hemmet, men i lagom takt! ;)

    Klart att rummen ska utnyttjas!

    Jag har inte heller visat tonåringarnas rum på bloggen.
    De HATAR ju min lantliga stil, så de valde mörkt golv och ganska mörka tapeter i sina rum. Gustav har dessutom inte en enda vit möbel. :)
    I Linus rum så har jag lyckas få in vita möbler i alla fall. :)

    KRAM
    /Helena

    SvaraRadera
  20. oooh så spännand eoch få se slutresultatet =)

    ja, säger detsamma, tänk vad lite vit färg gör...

    ha det gott. Kram Pirre

    SvaraRadera