8 januari 2010

Tröttis

Det har varit en hektisk vecka, med sena kvällar och mycket jobb här hemma. Positiv stress vill jag tillägga, men ändå känner jag mig lite vilsen när jag inte hunnit pyssla eller fotografera. Men snart snart är jag i farten med pysslande igen, så ge inte upp, det kommer nog nya inspirerande inlägg, bara jag får upp ångan!

I brist på annat kan jag visa mina fyndljusstakar som var nedatta med 70% och därmed ju nog var nästan gratis... ;)
Jag är ingen större vän av värmeljus, men nog av fattigmanssilver så jo, dessa fick åka med mig hem.
Så ska jag presentera vår nya ute prydnad som kom till oss från en snäll granne. Nu har jag hängt en lykta på den och det ser mysigt ut, men jag orkade inte smyga ut i kylan och fotografera så ni får nöja er med en bild från nyårsnatten istället.

Snart är det tjugondag Knut och då ska julen dansas ut. Jag kommer inte att hinna med det i veckan då jag jobbar och kommer hem sent, och nästa helg ska vi ordna vinterfest för mina arbetskamrater. Så det blir nog så att julen åker ut nu i helgen. Med lite vemod faktiskt för det är så mysigt. Utmaningen blir att fylla ut tomrummet efter den. Jag tror ljusslingorna från gästrummet får flytta ner till glasverandan. Det blir vitt och mysigt...

Nu ska jag ta kväll och samla krafterna för jag är väldigt väldigt trött. Imorgon är det sovmorgon...

18 kommentarer:

  1. Hoppas du sover länge länge när du har chans till sovmorgon! Ibland vaknar man konstigt nog väldigt tidigt då man skulle få sova... Dina "tuikku"koppar i fattigmanssilver är söta tycker jag. Visst blir det en utmaning att pynta lite vintrigt när julen tas bort. Jag kan inte bestämma mig hur jag ska göra med ljusslingorna...betyder dom jul för mig eller inte?? Ha ett skönt veckoslut! Kram från en annan trött bloggare :O)

    SvaraRadera
  2. Hoppas att du får vila lite i helgen efter allt jobbande!

    Så fint med lyktan ute i mörket och snön!

    Ljuslyktorna är jättefina - kul när man kan göra fynd!

    Ja, julen är slut och annat får ta vid. Själv behåller jag ju ljusslingorna som får lysa upp så länge det är såhär mörkt, och dagarna är korta!
    Ha en riktigt skön helg nu!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Jag som trivs så bra med Julgran och all belysning i vintermörkret - mewn när man väl bytt så är man så nöjd!

    Kram Maud

    SvaraRadera
  4. Vilka vackra, nästan gratislyktor! Och den där marschallkronan är så läcker! Kikade på bilderna på Svante igen, då han dyker i snön, så vansinnigt guligt! Ja, 3 mil till jobbet är en bit också med en timmes resväg men det låter som lyx för mej som har 44 mil till jobbet: ) men, jag hoppas jag hittar ngt på hemmaplan snart... ha en mysig helg o puss på nosen till Svante! Mari.

    SvaraRadera
  5. Så vackra fattigmansljusglas du köpte! Kul när man kan fynda lite.Fattigmanssilver är bara så vackert!Det åkte ett ljusglas i fattigmanssilver med hem till mig förra veckan också. Står och lyser och glittrar så vackert vid sängen.
    Jag håller med dig om att det är med lite vemod man rensar ut julen. I år hade jag också velat haft den längre men granen började själv klä av sig i år.Barrar så kopiöst att sakerna själva ramlar av,och katten sopar med sig barren runt överallt, så nu åker den ut imorgon. Fast ljusslingor och elljusstakarna får vara kvar ett tag till annars blir det så mörkt i fönstren igen.
    Ha en riktigt fin helg!
    /Kram Karin

    SvaraRadera
  6. här ska granen också ut idag. lite illa känns det allt, för den är så fin och mår så gott där i sin korg. barrar gör den inte heller. men allt har sin tid, även granen...
    så söta dina nya ljuslyktor är.
    vi hade också sovmorgon idag - ända till åtta :)
    trevlig helg!

    SvaraRadera
  7. Söta lyktor du hittat. Julen åkte ut på nyårsdagen här, som vanligt. Hoppas du har sovit riktigt länge i dag.

    SvaraRadera
  8. Hej min vän,
    vad fint ni har haft det under jul och nyår! Jag bara njuter av bilderna. De bilderna på ert hus utifrån i snön med det varma ljuset från verandan är ju helt magiska...
    Jag önskar dig en riktig sovmorgon idag och framför allt en fin start på nya året!
    Kram
    Susanne

    SvaraRadera
  9. Härligt med sovmorgon mellan varven:) det fick jag också helt oväntat i morse, desto skönare:) Visst blir det tomt efter julen, men det kommer ju snart igen:) för tiden den står ju inte stilla direkt! Trevlig helg!

    SvaraRadera
  10. Hoppas du har kunnat sova ut och samla på dig massor med nya krafter.
    Själv tycker jag det är svårt att bli trött nuförtiden.., jag gör ju inget som tröttar ut min kropp:(
    Kylan ute gör att jag drar mig för att ta promenader som dock gör att man känner sig lite nyttig!
    Har varit "inlåst" i huset i tre veckor nu och jag längtar verkligen till temperaturen sjunker så jag kan testa mina nya kängor (som jag köpt på rean med 70%...).
    Jag tyckte om dina små ljuslyktor du fyndat på rean...

    Hoppas du får en skön helg, ta väl hand om dig i kylan
    Kram
    Marianne

    SvaraRadera
  11. Vilka fina värmeljushållare du fyndat! Vacker bild..
    Kram /Anna

    SvaraRadera
  12. Visst kan man bli trött av att komma tillbaka till verkligheten och all denna kyla. men det är så otroligt vackert ute nu, speciellt idag. Undrar ändå var du hittar din energi! Jag borde börja plocka bort ett och annat, men det tar emot. Ha en skön helg! ♥ Ann-Lis

    SvaraRadera
  13. Hej!
    Jättefina lyktor du fyndade! 70% gillar vi :)

    SvaraRadera
  14. när jag ser dina nyinköpta ljuskoppar kommer jag att tänka på en butik jag promenerade förbi idag! den heter jokikatu 6 och finns i Borgå på... ja, jokikatu 6 :D i fönstret hängde otaaaaliga mängder fina saker och bl.a. änglar och vaser i "fattigmnassilver". Dags för ett besök till Borgå?? ;o)

    SvaraRadera
  15. Hi,
    your photos are so charming and wonderful -
    nice weekend - Ruth

    SvaraRadera
  16. Hejssan!
    jag har suttut och njutit av dina vackra, rogivande foton på din andra blogg...ååh jag är helt mållös!
    Nu skall jag göra mig klar för kvällskift på jobbet...
    Trevlig söndag!
    -Pia-

    SvaraRadera
  17. Hej Kamomilla!

    Ville bara tacka för betongboks tipsen.
    Ha det bra...

    SvaraRadera