2 november 2010

Stilleben

Julgranskula, julklot, julboll? Vad kallas de? Nå detta var vad jag secondhandfyndade förra veckan. Ensam är den väl kanske inte så mycket att hänga i julgran (hihi, man låss vara roliga va?), men tillsammans med lämpliga föremål så tycker jag den framträder fint. Chokladbrun, rostfärgad och just passligt glittrig. :)
När november kommer vaknar min myspyslust. Jag pyntar inte jul ännu, men det dyker upp små stilleben här och där. Oftast ihopsamlade loppisföremål och loppisljusstakar, sådär som jag gillar. I reportaget i maalaisunelma kom det ju också tydligt fram att det hos oss pyntas i första hand med secondhandsaker, också när det gäller belysning och textilier.
Hur myser du i november?
Kamomilla

Pieniä kynttiläastelmia syntyy kodissamme nyt siellä täällä, kun marraskuukin jo saapui. En vielä laita joulujuttuja mutta kaipaan pehmeyttä ja valoa ja tällaisilla kierrätystavaroilla se tunnelma syntyy aitoon Kamomillatyyliin. Tuikkukruunut ovat tottakai kirpputorilta mutta niin on myös tuo ihana pallo jonka löysin viime viikolla. Okei, myönnän, se on joulukoriste, mutta mielestäni niin kaunis että se saa jo olla esillä... ;)
Miten sinä luot tunnelmaa marraskuun pimeyteen?
Kamomilla

27 kommentarer:

  1. Halloj där..pysmysaren eller myspysaren:).. Såg precis innan jag skulle stänga datorn att du kommit med nytt inlägg.. mitt stilleben handlar om en liten hylla som sitter på en vägg. Ditt stilleben var jättefint..snygg färg och kommer passa superfint med dågot annat pyssel som du har i gömmorna:).. näääjag har fått nån slags handlingsförlamning när det gäller pyssel..helt stopp..har inte hänt något likande på jag vet inte när!!.. men det kommer väl förhoppningsvis snart igång.. nu dax för att sova tror jag.. ha de gött..
    kram..Pia

    SvaraRadera
  2. Men den julgranskulan är ju jättefin. Vilken härlig färg. Så fin till ett stilleben.
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  3. Ååh, sådan kvalitet på bilderna OCH DJUP!!!! Och stämmning!

    Kramelis kram!

    -Pia-

    SvaraRadera
  4. den där bollen är riktigt vacker! den passar nog bättre i ett stilleben än i granen. fint foto också, vännen.
    kramis

    SvaraRadera
  5. Koselig julekuler..tenkte jeg skulle style et lite malingsprosjekt med litt julestæsj i dag....bare lyset kommer inn snart:)
    ha en vakker dag..
    eddaKlemmer

    SvaraRadera
  6. Jag njuter när jag ser dina foton. Vilken stämning det blir på bilden. Julbollen är så underbart skimrande och fint stilleben. Jag hade svårt med det temat.För det år svårt att fota så att det ser "fylligt" ut. Man ser sitt hem i en annan dager när man nu försöker fota det.
    Ha en bra dag!
    Kram Sanne

    SvaraRadera
  7. Så fin julgranskulan är, den passar perfekt ihop med dom andra sakerna!
    Kram Millan

    SvaraRadera
  8. Jättefin!

    Jag orkar oftast inte pynta alls i november..lusten kommer senare :)

    SvaraRadera
  9. Åh den var jätte fin! En sådan vill jag nog också ha :)

    SvaraRadera
  10. Onpas kaunis vanha pallo. Sopii uiden koristeiden joukkoon hienosti. Kyllä nuo kynttilät taitavat olla kestosuosikkini tunnelman luomisessa..ja takkatuli.

    SvaraRadera
  11. Oh, det är så vackert med kulor som ser riktigt gammaldags ut! Den du visar är väldigt vacker och också så skickligt fotograferad.
    Kram

    SvaraRadera
  12. Den var verkligen urtjusig. Fint med något som inte finns i varje hem. Kram

    SvaraRadera
  13. Fin bild!
    I november samlar jag gärna inspiration och börjar planera lite smått för hur man ska ha julen. Lite pyssel blir det också :)
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  14. Vilka härliga bilder!
    De ger verkligen en känsla av det dunkla som är nu...när ljuset är lite fattigt! En stämningshöjare!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  15. En lite annorlunda boll, men otroligt vacker. Bilderna blir bara bättre å bättre ju längre du går i skola, fast inte var dom dåliga före det heller:)
    Ljus i novembermörkret, i år blir det rehabilitering och Adam Lambert konsert;)

    SvaraRadera
  16. Chokladbrunt är en vansinnigt snygg färg till jul! På vinden har jag en hel låda med kulor i brunt och brons, som vi hade i granen i lägenheten i stan (innan vi sålde den). Får nog ta fram dem och spana lite, kanske dags för en brun jul här i år!
    Må så gott i höstrusket!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  17. Här myser vi med stickningen så här års. Sen tänder jag lampor i fönstren och batteriljus ibland på bord och skåp. Skulle ju vara mycket mysigare med riktiga levande ljus, men går det inte så går det inte. Man måste oxå kunna ta hänsyn till dem man tycker så mycket om. Har oxå höstpyntat lite innomhus, men snart skall det ju bytas ut mot julpynt.

    Kram på dej!

    SvaraRadera
  18. Vackert stilleben! Nu bara planerar jag...men det händer liksom inget...

    SvaraRadera
  19. Novembermys är tända ljus, handarbete och böcker. Plats i soffan och brasan tänd. Mmmm!

    SvaraRadera
  20. Vilket fint stilleben! Bollen var superfin, precis som den är. Myspys i november, pyntar gärna med secondhandsaker jag också. Det blir mer och mer sådant för att komplettera till det nya. Har köpt många gamla ljuslyktor/glasburkar och även vaser och skålar. På senaste tiden har det blivit lite möbler också och mer ska det bli. Ska snart börja inreda hela källaren och då behövs förvaring. Trevlig torsdag! Kram

    SvaraRadera
  21. Så vackert! Den får mig att tänka på kakao och kanel! Ser ut som den är strösslad med kakao!:)

    SvaraRadera
  22. Jättefin julgranskula! Blev ju ett jättefint stilleben!

    SvaraRadera
  23. Härliga färger, den julgransbollen tycker jag är finast utanför granen, där den framträder bättre. Du får säkert till det med ett fint stilleben!
    I november myser jag med levande ljus och varm choklad:)
    Kram Sabina

    SvaraRadera
  24. hei der:)jeg fant deg via et gammelt lantlivblad jeg plukket frem igjen når jeg skulle kose meg med inspirasjon om julen.. jeg måtte jo se om jeg fant deg og det gjorde jeg!! kjempefin blogg du har og jeg linker til deg fra siden min, så kan jeg finne deg igjen og nyte førjulstiden inne hos deg som jeg regner med er kjempefin!! gleder meg til å følge deg!!

    SvaraRadera
  25. Den bollen gör sig absolut bättre solo än bland många andra ;)
    Alltid kul att göra stilleben, byta ut och lägga till, ändra stämingen...

    I november börjar jag också så smått "vinterpynta" som jag kallar det, alltså lite smygjulpynta, men ändå inte riktigt, hihi! Tänder ljus på ett eller annat ställe nästan alla kvällar.

    Må så gott! kram!

    SvaraRadera
  26. Vilken vacker kula, underbara färger, här ha mnan satt ihop masor utav olika adventsgrupper ...pynta får man ju redan i butiken..:) kramen

    SvaraRadera