18 juli 2011

Några ord om bilder

Lite mera från fotograferingen med den unga skönheten förra veckan...
Jag har liksom hittat min grej nu, som komplettering till inredningsfotograferingen som i huvudsak ska ge mig mitt levebröd. Det som behövs är en ide´, rekvisita, en bra plats, en bra grundbild och sen en del extra godsaker i form av actions och texturer till din Photoshop som man ju ska kunna hantera.

Möjligheterna är oändliga, med de rätta verktygen och kunskapen i att använda dem. Men det är ju inget man lär sig på en dag. Jag har ingen skillnad om en bild är orginal, eller rejält redigerad, bara den tilltalar ögat!
Bor du i trakterna av Väståbolands Stad, kan du gärna boka in dig för en fotografering. Priset är det samma som vid barnfotografering, och uppgifter om det finns på min hemsida http://www.creatella.fi/
(P.S Tack till Anna-Malin för de goda råden)

Tässä vielä näytteitä viime viikon kuvauksista. Olen tainnut nyt löytää sen oman juttuni, sen lisäksi että kuvaan sisustuksia lehdille siis, mikä on päätoimialani. Tarvitaan idea, vähän rekvisiittaa, hyvä kuvauspaikka, onnistunut kuva ja sitten omaan Photoshoppiin extraherkkuja actionsien ja textuurien merkeissä.  Vaihtoehdot ovat loputtomat, kun käsissä on oikeat työkalut ja tieto miten niitä käyttää. Yhdessä yössä tätä ei kuitenkaan opi.
Jos asut Länsi-Turunmaan Kaupungin alueella, ja haluat kuvattavaksi-, etsi hintatietoja ja yhteystietoja kotisivulta http://www.creatella.fi/. (kuvaushinta sama kuin lapsikuvauksessa)

9 kommentarer:

 1. Vad duktig du är så mycket fina bilder
  Ser på din header att du har målade golv ,jag ska måla mitt nya köksgolv snart,och undrar har du blank färg och är det bra??
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 2. Halloj vännen !!
  Men herrejisses vad du är duktig..vilken fotograf du har blivit !! Du tar sååå underbart vackra foton !! Du kommer att kunna försörja dig på detta, jag lovar !!
  Ge Svante en nospuss från mig o Nisse !!
  Kraaam Anette

  SvaraRadera
 3. Så fina bilder.
  Har precis upptäckt den nya världen med tillägg till Photoshop, och är alldeles "till mig". Önskar bara att jag hade mer tid. Det finns ju precis hur mycket som helst...
  Visst är det spännande! Eoner ifrån filmrulle i plastburk...
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 4. Jättefina bilder!!! Vad roligt att kunna försörja sig på att fotografering, låter kanon!!! Det finns ju så himla mycket att lära inom tekniken och så många möjligheter!

  Lycka till!!!

  Kraaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 5. ÄNPÖLIIVIPÖL!!! Helt fantastiska foton! Otroligt att någon kan få fram något sådant, men inget är ju omöjligt för dig!

  Trehjulingen är ett fynd och kap, som heter duga!!!

  Kramar!!!!
  -Pia-

  SvaraRadera
 6. Hej vännen! Underbart, underbart vackra bilder. Så himla härligt, och allt stämmer i bilden: stilen på kläderna, bilen, ljuset, "ruffheten"... du är så duktig!!!! Är inte så lite avundsjuk på alla redigeringsknep du har lärt dig under din utbildning.

  Ang min blogg och de här olika sidorna så har jag bara använt mig av en standardmall hos blogger. Gå till "design" på ditt bloggkonto och välj där fliken "malldesigner". Välj någon mall med det utseendet du önskar. Sidor lägger du sedan till under "inlägg". Första gången man lägger till en sida tror jag man trycker på "lägg till sida", ja, hittar du så långt så märker du nog hur du ska göra... om jag klarade det själv som inte är någon teknikfreak så kommer du också fixa det!

  KRAM vännen på andra sidan havet!
  /Kristin

  SvaraRadera
 7. Hej hej!

  Nu var det länge sedan jag skrev till dig. Jag har så smått börjat blogga igen efter ett lååångt uppehåll. Jag bara gapar...bugar och bockar och säger stooort grattis!! ÅÅå så roligt att kunna uppfylla sin dröm! Dina bilder är helt fantastiska!! Jisses vad duktig du är. Vilka miljöer...ojoj...
  Jag läste att någon tyckte du skrev negativt, att du förändrats....så dumt!!
  Livet förändras ju och det gör ju bloggen med. Den ska ju spegla en själv i med och motgång...du ska då rakt inte be någon om ursäkt för något. Sträck på dig och var stolt över dig själv. Att resa sig från ohälsa och sadla om...göra något nytt av sitt liv. DET ska du vara stolt över...och tänk så många du inspirerar på vägen.
  Jag tror mångas bloggar förändras... Några startar butik...då skriver de mycket om det, någon blir forograf..;) då blir det kju mycket om det....själv har jag ju lagt ner min butik och börjat väcka ett groende intresse för trädgård....så i min blogg kommer det nog bli en hel del trädgård framöver....(inte än för just nu har jag bara grävt en massa hål överallt...haha....kan mycket lite om trädgård)..Förändring är kul!!

  Nix nu ska jag ner till gubben o dricka kaffe. En trött liten Sally ligger på rygg bredvid mig o snusar gott....hennes dag brukar inte börja förns bortåt 10-tiden...vi har en morgontrött liten dam.
  Kraaaaaaaaaam Katarina

  SvaraRadera
 8. Super häftiga bilder! Jag gillar dem lite lagom ruffa som du gjort dem :)
  Du är så duktig på det du gör! Kommer att gå hur bra som helst!

  Synd att man inte bor lite närmre.. Då hade du fått dit både mig o ungarna ;)

  Kram Jojo

  SvaraRadera
 9. Jestas, nuo kuvasi on kyllä upeita!
  Olet taitava!

  SvaraRadera