3 juli 2008

Gåvor till mig själv

Igår var jag i farten. En kringåkande prylsäljare har bestämt sig för att slå läger i vår by och han meddelade glatt att han kommer att komma nästan varje dag och med olika saker med sig varje dag! Han har både skrot och små juveler, om man nu kan säga så. I förrgår tittade jag med långa ögon på ett bord han hade med sig, som verkade lite lockande. Igår tittade jag ännu längre tills han utbrast- du får det för 15 euro om du tar det med dig idag. Så det blev ju mitt, det kan ni väl förstå?...

Det är inte så vackert nu, men med lite slipning och färg så blir det nog riktigt bra. Ni vet ju hur mycket det kan förändra, inte sant?

Bort bort med det skrikiga gröna och sen är det ju bättre. Men helvitt eller vitt med brunbetsad översida?? Nu vill jag ha tips! Jag vet att många älskar vitt, men kom ihåg, allt är inte fullt så vitt i vårt hem. Har du ideer? Jag tänker på avsågade ben, och som soffbord i vardagsrummet... Som sällskap till hatthyllan (i förra inlägget) och med vår bruna skänk och bruna stolar....*försöker visualisera det i mitt huvud*

Idag var det auktion i byn också, och förstås ville jag dit eftersom bara stämningen är värd det! Jag missade de två första timmarna och därmed också förstås de finaste (men dyraste godbitarna) Med mig hem fick jag en låda, som mäklaren påstod var av mahogny, men inte vet jag riktigt om det stämmer. Fin är den i alla fall och den ska min kära gubbe få i gåva. Gubbar kan väl också behöva egna skattgömmor? Stor som en kista är den, men inte lika hög. Vit ska den inte bli.

Sist i tur, när auktionen redan var slut, och mäklaren och de sista besökarna var genomblöta av två åskskurar, då lurade jag till mig ett litet bord för en struntsumma. Ytan är skadad och luktade illa när den blev våt, men med efter en tvätt med ättika och med målartvätt så tror jag att det bli okej. Och detta bord ska nog bli vitt och shabbat, det är så säkert så! Till soffbord är det för litet (vi är olydiga och har fötterna på bordet) men så litet som det är så ryms det väl säkert på glasverandan.

Det är mycket sällan det är auktion här i våra knutar, så jag är nöjd med dagen trots att jag inte gjorde desto märkvärdigare fynd än såhär. Lite regn hör väl till också och stämningen var god.

Nu mina vänner är veckoslutet här, och det är väl för härligt! Många börjar sin semester men för mig betyder det bara mera jobb. På söndag är jag i alla fall ledig och då firar jag min 40-årsdag med familjen och mina föräldrar. Kalaset har jag redan haft så nu blir det bara det egna lilla gänget. Det ser jag fram emot!

Ha det härligt!

Kamomilla

26 kommentarer:

  1. Tjingeling!

    Visst ser man potentialen! Det gröna bordet hade jag inte tackat nej till, just lovely! Så kul det skulle vara med en omkringåkande prylförsäljare, speciellt med sådana fina grejer!
    Svart är inte heller helt fel..snyggt och stiligt. Förvandlingen av ljustakarna blev ju kanon :-)
    Idag har vi varit på picknick och pojken och maken tog sig ett dopp med kläderna på ;-)
    Det är rätt så kvavt i luften och det har lovats regn på söndagen..så det gäller att njuta av solen då tillfällena ges..

    Ha det gott!

    Kram Anne

    SvaraRadera
  2. Hej..det är så roligt att kika in till dej..finner så mycket kul..som den där hatthyllan..skrivbordet..osv..gillar när saker och ting har n liten historia runt sej..de tänkat soffbordet ja..ja jag skulle nog inte måla bordsytan....äh det är svrt det där..jag har ett gammalt köskbode till soffbord..det har fått kapade ben två gånger..men det är bara avlutat en gång för ännu längre sen..inte av mej ..och det kommer jag inte att måla om någon gång..gillar det som det är..men har en massa andra funderingar..har målat ett hörnskåp i vitt vslip ..med den där gröna umbra i so jag brukar ha..för att det inte ska bli för vitt..för det passar inte hos mej..men nu ..när jag målad sista gången så har jag haft i för mycket umbra tydligen så det är nog för grått..får fundera tills i morn ..går och kikar på detta skåp femtioelva gånger under kvällen för att se om det verkligen ÄR för grått..hur knäpp får man bli :)..ja du får ha en trevlig helg..PIA

    SvaraRadera
  3. Hej! Vilket fint bord du fått tag på, låter kul med en prylsäljare som åker runt i byn! Jag hade nog målat bara underdelen på bordet i vitt och sparat bordsskivan som den är. Jättefin kista också! Kram /Anna

    SvaraRadera
  4. Visst gjorde du fynd på auktionen! Och bordet av prylförsäljaren - det skulle man absolut ha velat ha!

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  5. Härligt bord för en struntsumma!! Jag skulle ha målat underdelen vit och vaxbetsat bordsskivan. Sedan perfekt där du beskriver att du skall ha den. Vi har ett liknande på det sättet också, som soffbord...:O) Lådan passar perfekt åt din gubbe! Och det lilla bordet blir perfekt på verandan! Kan ju knappast bli bättre...:O) Ha en fortsatt skön helg!

    SvaraRadera
  6. Vilket snyggt bord du hittade! Ifall bordsytan är ok, skulle jag låta den vara orörd, men måla underredet vitt.

    Grattis på födelsedagen föresten, hoppas du har en trevlig dag!

    (och tack att du hälsade på hos mej, det var en trevlig överraskning!)

    Kram PiaMaria

    SvaraRadera
  7. Så mycket fynd!!! Det är ju också roligt att planera och föreställa sig hur det kommer att bli....men ibland är man ju lite villrådig... kanske att jag tror att det gröna bordet skulle vara fint i en grå färg....inte för mörk....inte för ljus.... ( vad nu det innebär...) ja , du får fundera på..... Önskar dig en skön helg! Jag har en liten utlottning inne hos mig...missa inte det! Kramar fr C

    SvaraRadera
  8. Hej Kamomilla! Vilket snyggt bord. Jag har lite dille på att göra just bord med oljad överskiva och sedan vitmålat underrede. Om du tittar på vårt köksbord på bloggen så är det så (sök på kök så hittar du bilder). Det är lite "franskt" tycker jag... ;-)

    Annars har jag just letat efter ett skrivbord med lådor, som jag kan måla om och såga av benen på och ha som soffbord. Hade tänkt mig ett sådant som just ditt bord. Lådorna tänker jag rymmer tv-bilagan, fjärrkontrollerna och annat man vill ha vid soffbordet men kanske inte på det.

    Du är så kreativ så jag är övertygad om att det + övriga fynd kommer få en fin make-over och hitta bra platser att "bo" på i ert hus. Jag ser fram emot att se det!

    Kram ohc ha en bra helg!

    /Kristin

    SvaraRadera
  9. Härliga saker du fyndat!! Nu blir jag också riktigt sugen på auktion.. Jag känner mig så "fast" här med mina småttingar, slipper inte i väg eller kan göra allt jag skulle vilja, men, men, borde inte klaga, allt har väl sin tid, antar jag..
    Stort grattis till de 40 åren!!
    Själv fyller jag år nästa lördag, men har ännu några år kvar till 40..
    Ps. Brun skiva till vitt bord blir bra! Allt behöver inte vara vitt..

    SvaraRadera
  10. Hej på dig!
    Vilka fina fynd du gjort igen. :-)
    Jag har letat efter precis ett sånt där bord du hittat men ännu inte haft någon tur, så jag tycker förstås att det vore synd att såga av benen. Men det roliga med din blogg är just att följa hur dina inre bilder blir verklighet. Och inte har du misslyckats hittills, så det blir säkert bra hur du än gör. :-)
    Soliga hälsningar/I.

    SvaraRadera
  11. Är det så man skall pruta. Titta lite längtansfullt på saken!

    Det var ju ett fynd!

    Kram Maud

    SvaraRadera
  12. Först så vill jag gratulara dig på din fyrtioårsdag på söndag.
    Grattis!!!!!

    Och ha nu en riktigt härlig dag!

    Sen så måste jag säga att skrivbordet/bordet var läcker...och kommer att bli så snyggt i helvitt eller kanske em mörkare arbetsyta näst intill svart eftersom du har svart i ditt hem. Svarta beslag till vore ju snyggt..........

    Ha´nu det så himla gott!
    MiaMaria

    SvaraRadera
  13. Hej du!
    Vad roligt att gå på auktion!
    Det gröna bordet eller nu vad du ska ha det till. Är ju jätte fint!
    Slipning och på med färg! Antik vitt och mörkt på skivan hade nog jag valt. Men det beror väl på vad du ska ha det till?!

    Må gott!

    //Cissi

    SvaraRadera
  14. Hinner inte läsa vad andra skrivit, men tycker bordet sku bli supersnuggt som vitt med brunbetsad yta. Men såga inte av benen, tycker det inte riktigt stämmer med lådorna under skivan. Fast du får ju göra hur du vill, det är ju du som ska använda bordet! :)

    SvaraRadera
  15. Fina loppisfynd som kommer bli toppen med lite vit färg och skrubbning: ) Och mycket vackert skrivbord! Mari.

    SvaraRadera
  16. Fina saker har lyckats få tag i! Det där med en kringåkande prylförsäljare låter skojigt - ifall han ännu har bagaget fullt med trevliga saker...! Jag håller också på med ett lite liknande bord med lådor på sidan, men den är inte så gammal som din. Grattis till födelsedagen - hoppas du har njutit av festen! H. Anne

    SvaraRadera
  17. Ihania löytöjä sinulla taas....

    paljon onnea sinulle !!!!!

    Ja ihania heinäkuun päiviä!!!
    Jaana

    SvaraRadera
  18. Så spännande med en prylsäljare i byn!!!! Bordet med lådorna har ju många möjligheter - antingen en mörk träyta och sen lite vitt avskavt för resten...eller varför inte mattsvart?!
    Himla svårt - det beror ju också på i vilket sammanhang du ska ha bordet!
    Kistan verkar ju spännande. likaså det runda bordet! Kan bli hur läckert som helst! Säkert blir allt toppenbra med din känsla för det rätta!!!
    Tack för titten hos mej!

    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  19. Hej!!
    men va mycket jag missat här när jag har vart och campat!!

    åh vad jag blir glad för din skull..va kul att det var auktion på hemma plan..roligt att du fick tag på lite saker iallafall!!
    Bordet och skrivbordet är jätte fina..

    visst ska jag lotsa dig genom västkustensloppisar om du kommer med en stor trailer..fniss..fniss!!

    Jätte vackra bilder pådin skrivbordshörna..

    kram anna

    SvaraRadera
  20. Åhh du vilka fina saker !! Och det är ju så att man ser redan i skallen hur fint det kommer att bli då man får måla lite..
    Så du såg en liten Westie..åhh..dom är ju så söta då dom är valpar...små och yviga i pälsen..jaa dom är ju fina då dom är stora också..men en valp..åhh det är så gosigt..
    Ha det så bra Kram Anette
    P.s vad roligt att bli firad en gång till...

    SvaraRadera
  21. Vilka fynd du har gjort. Tänk att bordet bara kostade 15 euro, även jag skulle ha köpt det direkt.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  22. Potentiaalia löytyy ilman muuta molemmista pöydistä! Itse maalaisin varmaan tuon ensimmäisen pöydän kokonaan valkoiseksi, mutta siitä tulee varmasti hieno, vaikka jättäisit kannen muunkin väriseksi. Sohvapöytäainesta ilman muuta!

    SvaraRadera
  23. Halloj,,, ni har ett helt otroligt fint hus,,, och en sån stor och fin altan...

    - Jag hade målat vitt med mörk överdel som du skrev... Ha de gottit kram j

    SvaraRadera
  24. Bordet kommer ju att bli alldeles underbart, oavsett vad du väljer att göra av det :) Kram kram

    SvaraRadera
  25. du är så duktig som orkar ta dig an sådana projekt!

    SvaraRadera
  26. Vilket härligt bord du hittade! Det hade jag gärna själv släpat hem! Kommer att bli superfint när den gröna färgen är puts väck, det är då säkert!

    SvaraRadera