7 oktober 2008

Köksfunderingar i tidiga morgontimmen

Känner mig som en småbarnsmamma när jag krafsar sömnen ur ögonen vid halv sex snåret när Svante vaknar för att han vill ut och kissa. Nu har jag suttit en stund vid köksbordet och sett honom vilt fara omkring med sina bitleksaker medan jag smuttat på mitt varma rykande morgonkaffe. Jag har bläddrat lite i gamla Lantliv tidskrifter för inspiration.

För den som inte vet, så blev våra köksluckor sneda och vridna i våras, så vi tog bort dem. Så här var de: Nu har vi inte direkt saknat dem, så det blir till att göra om systemet. Gubben min vill ha öppna hyllplan, och eftersom han är chefskocken i huset så får han bestämma, tycker jag. Tillsvidare har vi bara varit utan luckor, men det ser lite knasigt ut för skruvhålen för gångjärnen finns kvar och man ser för tydligt att det är skåpstommar utan dörrar...

Diskbänken är förresten vaxad, likadant som soffbordet i ett tidigare inlägg. Två lager Osmocolor (körsbärsfärg) och ett lager genomskinligt hårt vax. Jättetåligt! Nu efteråt harmar det att jag inte valde en mörkare nyans, så som jag fixade soffbordet. Men det är onödigt att gräma sig, jag är nöjd såhär också. Nu har jag gjort upp en grov skiss på hur gubben och jag planerat:

Det ska komma Ikeakorgar också, men dem glömde jag rita in på skissen. De ska innehålla livsmedel. De ska längst till höger för att inte komma så nära strålvärmen från vår supereffektiva vedspis. Kastruller och andra kärl får i sin tur av samma orsak placeras längst till vänster på hyllorna. De klarar värmen bättre än livsmedlen. Ovanför kommer det någon form av arbetsbelysning. Ikeakorgarna känner väl mången läsare igen.

Det som just nu känns bäst i köket är det nyfixade vitrinskåpet ovanpå den gamla skänken. Jag är så nöjd!!
Och Svante då? Han har sovit medan jag ritat och skrivit. Mellan varven far han omkring med ryslig iver. Leker, skäller och småmorrar med sina leksaker, kissar överallt, men sen kan han somna lite varsomhelst och helt plötsligt. Häromdagen missade han kudden och somnade brevid. Såå gullligt att man smälter... Mitt i vardagsrummet alltså! De där trampdynorna är för söta...
Man kan också somna vid spisen...

Ni får ursäkta att det blir en del Svantebilder nu, varvat med inredning, för jag kan bara inte se mig mätt på denna lilla härliga krabat...

Tack för alla awards jag får!! Jag skickar dem inte vidare, och länkar inte till någon- det är ett principbeslut jag gjort och jag hoppas alla respekterar det. Men glad blir jag av en award, givetvis!! Jag vill bara hålla min blogg neutral, fri från svåra val av utmärkelser eller till exempel från reklam.

En och annan utmaning kan jag svara på ibland. Nu funderar jag på att anta Målargårdens utmaning om att visa mitt bästa renoveringsobjekt. Men jag funderar ännu. Kanske, kanske inte...

Ha en bra dag. Här skiner solen, och snart ska bebban ut och kissa. :)

Kamomilla

37 kommentarer:

  1. Kyllä hän on IHANA!!!! Mitään noin söpöä en ole nähnyt pitkiin, pitkiin aikoihin. Tuo pentukarva, pieni pötkylä matolla/korissa nukkumassa... Olette niiiiiin onnenpekkoja! Minäkin tahtoisin kovasti koiran, mutta allergia estää :(

    Avohyllykin näyttää keittiössä erittäin passelilta!

    Ha det så bra!

    SvaraRadera
  2. Det var ju tråkigt att era köksluckor blev så sneda och vridna i våras... men å andra sidan var det bra för det blev liksom lite mer liv i köket när ni tog bort luckorna.

    Din ritning (som dessutom var så fantastiskt fin ritad) ser jätte bra ut och jag hoppas att ni får det som ni tänkt det.

    Ni har ett så fint kök... där skulle jag också trivas bra. Och vad fint det blev med vitrindelen på skänken... pampigt värre får jag säga.

    Så söööt han är eran nya familjemedlem - Svante. Jätte gulliga foton på honom.

    Ha en fortsatt trevlig dag !

    Kram Kram

    SvaraRadera
  3. Godmorgon!

    Kul att få se era planer, och före- och efterbilder likaså! Du ger mig då sanneligen idéer. Kanske kan jag göra någonting åt vårt fruktansvärda kök i väntan på ett helt nytt... :)

    Lycka till med vovven!

    Kram.

    SvaraRadera
  4. Vilken juuvlig valp! Han ser sååå god ut. Våra barn skulle så gärna oxå ha en westie men tyvärr har vi två kaniner redan så det får räcka... Ditt nyplanerade kök ser ut att bli snyggt. Öppna hyllor är ju ganska praktiska. Man är tvungen att ha det prydligt hela tiden. Med stora skåp blir det lätt att man bara ställer in dem någonstans... ordning och reda på torpet skall det vara.
    Ha en bra dag,
    Lotta

    SvaraRadera
  5. Svante är så söt där han somnat bredvid kudden, förstår att du är förälskad :-)
    Jag har oxå ritad en massa förslag til gubben hur vi skulle kunna fixa till både kök, badrum och stora hallen..men din ritning är så mycket finare...du kan teckna väldigt bra och kul med sån detaljrikedom!

    Ha en bra dag!

    Kramis

    SvaraRadera
  6. tror det skulle bli hur bra som helst med öppna hyllplan. Du har ju ritat det jättebra.

    kram emma

    SvaraRadera
  7. Nämen åå! Detdär ser man ju genast att det blir super!!
    Du har det såå fint i ditt kök!
    Jag sitter också o bläddrar i tidningar o söker inspiration.
    Skulle vilja göra om något, fast jag vet inte riktigt vad...
    Fast jag borde ju vara nöjd som just fått nytt kök:)
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  8. Köket kommer att bli jättefint! Härligt med öppna hyllplan! (och så bra du är på att rita!)

    Er lilla familjemedlem är ju bara så söt :-)

    SvaraRadera
  9. Öppna hyllplan kommer bli hur fint som helst i ert vackra kök. Och Svante är ju bara för gullig. BIlden då han somnat mitt i vardagsrummet, brevid kudden.. man smälter ju alltså! =) Ha det gott! Kram /Anna

    SvaraRadera
  10. Voi sentään miten ihana pikkuriiviö teilläkin on :) Oikea pehmolelu!

    SvaraRadera
  11. Ert kök ser mysigt ut och jag gillade även ritningen!Synd att skåpen blev så vridna :-(

    SvaraRadera
  12. Han är ju för sööööööt!

    Det är snyggt med öppna hyllor. Hade jag hört till dem som orkar städa emellanåt hade jag gärna haft det i vårt kök också.

    Ha en fin eftermiddag!

    SvaraRadera
  13. Så vilken underbar blogg. Vilka vackra bilder... Kollade lite på inläggen från förra julen. Din blogg ligger under "favoriter" och jag kommer att titta in igen... ha de! /lina

    SvaraRadera
  14. Jösses vad många härliga bilder!
    Och vovven och KÖKET. Man blir glad av att komma in till dig.
    Kram Lallis

    SvaraRadera
  15. Hej.. skrattar högt och pratar för mej själv gör jag när jag ser Svante..så näpen förstår om du inte kan se dej mätt på denna lille krabat:)....Fint det kmmer bli i köket med öppna hyllplan ..du får gärna visa mer av Svante.. kram PIA

    SvaraRadera
  16. Vilken söt bebbe ni har fått! Förstår nog att ni förlåter ett som annat hyss...Köket blir säkert fint med öppna hyllor och praktiskt är det också! Och så bra du är att rita! Du skulle se mina ritningar...Bara jag som förstår vad jag menar, ingen annan =).

    SvaraRadera
  17. Då för 2-3 år sedan då vi planerade köket så önskade jag öppna hyllplan men det gick inte riktigt igenom hos gubben... Kanske jag hade fått dem om jag hade envisats lite till...

    Och lilla Svante är bara för härlig :) Klart du ska visa bilder på honom!!

    SvaraRadera
  18. Det blir jättesnyggt med riktiga hyllor i köket! Vilken snygg skiss du har gjort!

    Ja, att ha hundvalp är nästan som att ha småbarn.
    Och de är ju för roliga - just detta att de kan somna precis varsomhelst, och sååååå goa!

    Vilket jättesnyggt tyg du har på kudden förresten!

    Passa på att njuta nu när han är liten!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  19. Ärligt talat så bar jag fram både handdukarna och skålen och log mitt allra läskigaste och söckersötaste leende...snääälla, kan du inte ropa ut de här nu?

    Huvva, förstår att publiken blev lite irriterad. Men, vad gör väl det ;-)

    SvaraRadera
  20. Ni har verkligen ett mysigt kök och ännu mysigare kommer det att bli! Det är snyggt med öppna hyllor(och vad duktig du är på att rita förresten!)

    Vilken liten dunboll ni har! Och trampdynorna är verkligen söta!

    SvaraRadera
  21. Vilken underbar krabat som flyttat in hos er ;o)
    // Mia

    SvaraRadera
  22. ååh vilken gullig hund ni har.

    SvaraRadera
  23. Denna bedårande varelse, jag förstår att du inte kan se dig mätt på honom, gud så söt han är där han ligger! Och ert kök är ju bara så mysigt och hemtrevligt! Fint fastän dörraarna är borta och det kommer givetvis bli ännu finare med bara hyllor! Ngt jag vil ha men inte han jag bor med, han vill inte ha mera jobb: ) Din skiss var ju jättefin, du är enorm på att teckna och måla! Ja, jag tar heller inte med awarder o dyl i min blogg för alla andra som kikar, som inte har blogg, blir lätt en klubb för inbördes beundran annars...men reklam har jag av andra anledningar och den är neutral för alla. Men helt klart, man ska ha det man vill ha med i sin blogg, inget annat. Det gäller även sk utmaningar som ibland kan vara knepiga, jag bloggar av lust om det jag brinner för men det kan visst vara trevligt iblnad ifall man har "bloggtorka" : ) Ja visst var smycket ditt från dig fint, jag har det ofta och berättar för alla varifrån det kommer, tack igen! Mari.

    SvaraRadera
  24. Vilket härligt kök du har och den lilla krabaten är ju helt underbar han med. Oj om man kunde ha bådadera!

    SvaraRadera
  25. Ville bara tala om att du har ett underbart vackert hem och en otroligt inspirerande blogg! Kul att jag äntligen hittat hit.

    Hälsningar Jessica

    SvaraRadera
  26. Ni har såå jättemysigt kök!! och det kommer att bli super med de öppna hyllorna. Och vad duktig du är på att skissa...:O) Och jag kan tänka mej vilken fartfläkt Svante är hos er nu. Och... det var allt för idag...:O) Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  27. Vilken sötnos! Det är säkert svårt att få nog av honom. :)
    Vi är i stan just nu och hörde att det var en rejäl storm där för några dagar sedan. Märkte ni något?
    Hälsningar, Päivi

    SvaraRadera
  28. MUMS jag bara njuter av dina bilder
    även dem på svante
    =)

    SvaraRadera
  29. Tack vare Marie så fick jag upp ögonen ordenligt för din blogg, varför är jag inte här oftare. Nu åkr du på en länkning, hoppas det är OK, vill absolut inte missa din undrbara blogg mera och den där ljuvliga valpisen måste jag ju oxå få se växa upp, har haft åtskilliga vovvar ofta flera samtidigt, men nu finns bar gamle labben Otto hemma, ha en bra kväll och smycket Marie vann så vackert!

    SvaraRadera
  30. Åh vad snyggt ni får det... Och vilket ljust och härligt kök ni har.
    Du, det gör inget alls att du visar bilder på lilla Svante. Han är svår att se sig mätt på den lille... :-)
    Hälsningar från lilla eken

    SvaraRadera
  31. det blir nog prima med öppna hyllor i köket trots att jag tidigare lobbat för skåp med dörrar.
    ert kök är så underbart, man blir ju avis med mindre!
    o svantegubben... suck i hjärtat...
    kram!

    SvaraRadera
  32. Heissan Kamomilla!!
    Kävin jo aikaisemmassa postauksessa ihailemassa koiran pentuanne... niin syötävän suloinen, ah!!
    Muistelen meidän nyt 10 vanhaa ressu koiraa pentuna, voih.
    En ole ehtinyt paljon kommentoimaan vaikka olen pikimmiten poikennut sivuilla, nuo Asta-messut täällä Tampereen suunnalla työllistävät minua melko tavalla ja viikonlopun olenkin sitten siellä.
    Mukavaa viikonloppua teille sinne!!
    Keittiö juttunne näyttää muuten tosi hyvältä!!
    Terkuin Jaana

    SvaraRadera
  33. Vilken härlig liten sötnos ni fått hem!!

    Köket med öppna hyllor kommer att bli kanon!!

    SvaraRadera
  34. Vilket fint kök ni har....ser mysigt ut

    SvaraRadera
  35. Svante är ju såå gullig!
    Bilden med kudden (som han missade)är så söt!
    Vad duktig du är på ritningar!
    Ser superfint ut.
    Kram Camilla

    SvaraRadera
  36. jag är alldeles kär i Svante! Vilken gulleplutt alltså :)

    Köket är redan jättefint, men det blir nog ännu bättre om ni gör som på din skiss.
    Kram!
    Susanne

    SvaraRadera
  37. Stum av beundran över ert fantastiska sovrum!
    Allt är jätte tjusigt och hit kommer jag titta in igen!!
    Ha en skön helg.
    Kram Marith

    SvaraRadera