10 oktober 2008

Spismys och köksgrejs

Nu är spisen klar och den har torkat så pass länge att den får testas! Så skönt att det äntligen är fixat! Att få den att se gammal och lite vind ut var vår utmaning, vi hoppas på att den ska bli passligt sotig också med tiden, så det vita inte är så nyvitt... Den murades utan vatupass och rackerier för att få den rätta lite råa och hemmagjorda looken. Lite sneid å vind så att säga. Den ska se ut som om den vore över hundra år. Men som sagt så får vi vänta på att den ska bli lite sotig, åtminstone ovanför luckorna...

Luckorna är förresten ursprungligen från huset. De satt på en så kallad plåtugn förut. Det fanns en plåtugn på det här samma stället och en i övrevåningen. Båda hade likadana luckor. Jättemysigt att kunna elda så att man ser elden och kan njuta av den utan att det strittar gnistor omkring.
I början av veckan kliade det i mina pysselfingrar igen och resultatet blev lite lappar till mina burkar i köket. Jag gillar Ikeaburkarna och kan tänka mig att skaffa ganska många likadana.

Roligt pyssel och nästan gratis. Jag betalade bara för tuschen för själva kartongen är återvunnet material från vinlådor och bandet hade jag från förut. Jag tycker också om att de är personliga och inte textade med något typsnitt.
Också örthyllan fick sig en omgång. Härligt att ha torkade örter från egen odling.
Korngryn har jag inte haft i hyllan förut, men nu består Svantes föda till en del av det så nu finns det en egen burk för dem också.
Apropå det, här ser ni den lilla (med betoning på lilla) krabaten på promenad med min yngre son.

Han växer nog till sig en dag och blir aningen större. (hunden alltså, inte sonen)

Nu blir det veckoslut och jag ska ladda batterierna. Har en förkylning på kommande och det är ju inte kul.

Ha det gott!

Kamomilla

28 kommentarer:

  1. Så bra den blev! Riktigt snygg!
    Burkarna blev också fina och hunden är så otroligt söt :)

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Hejsan..va fin spisen blev..och angående det där svarta som du vll att spisen ska få..det kommer du nog få så det räcker och blir över...:)..jag till och med målar om min spis lite då och då för att den blir FÖR svart..haha..nog om det...fina burkar..snygga etiketter..enkelt men effektfullt´..sist men inte minst ..eller joo minst var han ju den lille krabaten..såå goo..hur går det annars?..ha en skön helg och gosig helg ..med Svante..kram PIA

    SvaraRadera
  3. Nej men oj så vackert du har det hemma, vilken fin spis och så vackra etiketter du har gjort, blev ju skitsnyggt på burkarna, verkligen lantligt! Men oj, oj den lilla gulliga krabaten ute på promenix, inte lätt när man är en decimeter hög: ) Å nej, jag vann inga tavlor, jag köpte tre fina konstverk av Lisa tidigare i somras, de är så fina att det inte är klokt! Ha en mysig helg i ditt myshus och med mysdjuret! Mari.

    SvaraRadera
  4. Så underbar spisen blev! Så duktiga ni är, ni har verkligen fått fram den rätta känslan. Så fint och charmigt det blev med dina fint pysslade lappar på burkarna! Trevlig helg! Kram /Anna

    SvaraRadera
  5. Så fin blogg du har, fant deg via Guldkant på livet. Mye fint interiør og ting du lager. Gratulerer med valp, virkelig en liten søtnos. Trodde først det var en bichon frise valp, har bichon selv. De er så fine, men det er westie også.:)

    SvaraRadera
  6. Men du så snygg den blev spisen! Burkarna blev fina dom med, håller med dig om att det är snyggare när det är handskrivna lappar än utskrivna med typsnitt, men tryter åtminstone min fantasi :D Eller så heter det lathet..? *fniss*

    Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  7. Oi ja voi, takka näyttää UPEALTA! Hienoa että siinä saatiin käytettyä vanhat luukutkin.

    Pidän myös tekemistäsi etiketeistä, niissä on kivaa rustiikkista fiilistä!

    Mutta kaikkein ihanin on tietysti pieni koissuli!!! Mukavaa viikonloppua hänelle ja teille kaikille!

    SvaraRadera
  8. vad fint de blev med spisen och blev ju snyggt med ettiketter på ikea burkar

    SvaraRadera
  9. Så mycket fint!

    Men allt bleknar ju bort när man får se Svante!!!

    Kram Maud

    SvaraRadera
  10. spisen blev jättefin, hoppas ni får ha det varmt om fossingarna i vinter!
    fina, personliga etiketter!
    jag har kokat korngrynsgröt två gånger i mitt liv. den är god, testa själv!
    skön helg!

    SvaraRadera
  11. Hej Kamomilla! Tack för tipset om citronsyra till mina smutsiga flaskor, ska prova!

    Vilken fin pjäs den blev, ugnen! Jag tycker den var supercharmig. Vår vedspis har ju ett stort murat fundament runt omkring sig och jag gillar att det är lite snett och vint, det ökar på charmen. Sotet kommer nog tids nog, ni har ju rätt säsong framför er... ;-)

    Vilka söta pojkar du har!!! :-) Krabaten på fyra ben verkar vara en riktig liten rufsig vilding. Hoppas allt går bra med honom. Valpar är så underbara (eller iofs är alla bebisdjur helt underbara).

    Dina etiketter till burkarna var jättefina och smart att använda begagnad kartong. Om man kan texta så fint som du så är jag också helt klart för handtextade skyltar. Det blir så personligt!

    Ha nu en bra helg och mys med spisen och lilla hunden!

    KRAM! Kristin

    SvaraRadera
  12. Spisen är underbar och inte tar det många dagar innan den har blivit sotig =).
    Vilka fina etiketter du har gjort. Skulle vara kul att kunna texta så snyggt!

    SvaraRadera
  13. Hej, vilken fin spis!!!! Dina burkar och etiketter är jättefina! Svante är ju bara hur gullig som helst.......Kramar till er från C!

    SvaraRadera
  14. Hej hopp, så är på lördagförmiddagen. Va fin spisen blev. Härligt när man får göra upp första elden och njuta. Den sotar till sig, jag lovar. Säger en som har erfarenhet av nymurade spisar och spiskåpor. Vilka fina etiketter du textat. Bra idé som jag tar till mig. Ha en härlig helg/ Eva-Mari

    SvaraRadera
  15. Hej!!
    Åh vad fin spisen blev..
    Åh vad härligt du uttrycker dig..att du vill att den ska se använd ut..Tänk så många männsikor som knappt vågar använda sina saker eller röra sig i sina hem..det kan ju bli slitet och nött..
    Jag håller med dig..det ska synas att det används tinget i hemmet..
    kram anna

    SvaraRadera
  16. Jag tycker att ni har lyckats få till det "gamla" stuket ni tänkte er på spisen. Den är jättefin! Att luckorna hör till gården gör den extra speciell. Kronan passar bra som prydnad.

    SvaraRadera
  17. Hej! OJ, så fint du har! Hittade dig via Målargården och din kommentar hos mig! Så himla fint kök och vilken underbar liten vovve, han låg ju så sött där med synliga baktassar! Nu måste jag kika mer! Kram :)

    SvaraRadera
  18. ..glömde ju säga att du får gärna länka, blir bara glad!..och jag länkar gärna dig oxå! :)

    SvaraRadera
  19. Voi miten kaunis takasta tuli!!! Ja niin sopiva juuri teille!

    SvaraRadera
  20. Så himla fin spisen blev. Vad mysigt ni ska ha det i vinter:)
    Kram Emma

    SvaraRadera
  21. Å vilken sagolikt söt liten valp! Vill så gärna ha en hund och denna var ju bedårande:)

    Spisen är också jättefin! Ser redan ut att vara en gammal spis som ni bara renoverat! Underbar!

    Susanne

    SvaraRadera
  22. Oj så liten o så otroligt söt.
    Burkarna blev ju kalas fina, fiffig du.
    Kram
    Krusidullan

    SvaraRadera
  23. Å så bra det blev!
    Verkligen fint!
    Och så fint du gjort på burkarna också!
    Ha en skön helg och elda massor!:)

    SvaraRadera
  24. Vilken grej, så fina vanliga burkar kan bli med lite olika knep, du textar väldans vackert min vän, är ju bildlärare till yrket så jag ser att det bor en estet i din kropp, fniss, spisen blev ju så vacker, vilket arbete! Den lille är ju för go ska bli så roligt att följa, min gamle labbefarbror är ju 10 år och det finns inget underbarare än en valpis, nu vill jag inte missa kontakten med dig, så du åker på en länkning hos mig, hoppas det är OK, kram VIola och ha en bra kväll

    SvaraRadera
  25. Miten kivalta näyttää etiketit purkeissasi :)Taas sai huomata miten itsetehdyt jutut ovat niitä kaikkein kauneimpia!
    Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle&perheellesi!

    SvaraRadera
  26. Vår öppna spis sprack första gången vi eldade i den, av någon oklar anledning. Inte kul... Och det svarta har vi också fått... Så du ska ert kommer nog också...;O) Jättefin är den! Och lapparna också... passar perfekt sen på dina öppna hyllor! Hoppas flunssan höll sej borta.

    SvaraRadera
  27. Hej!
    Åh så fint det blev!! Härligt att kunna elda igen va? :) Riktigt snyggt med den svart kronan också!

    Så fina etiketter du har gjort!

    Ha det gott.
    kram!

    SvaraRadera
  28. Åhh vad fin spisen blev...
    Och vilka vackra etiketter du kan göra !! Du är så himla duktig..
    Lilla Svante han är ju för goo,jag blir så glad då du visar bilder på honom !!

    Kram Anette

    SvaraRadera