29 december 2008

Jag letar efter rätt känsla...

Ännu är det en liiten gnutta jul kvar i luften, men jag har nog börjat lite gallra bort bland julpyntet. Det mesta gröna pyntet barrar ju så förfärligt... Ute har vi ingen snö, men några kalla nätter har gjort det gnistrande frostigt därute. Inne har jag bytt ute lite pynt mot sånt jag mitt i allt kände inspiration för. Klaffbordet har på grund av den nya soffan i övrevåningen, fått flytta ner tillglasverandan.
Denhär mossiga grenen fick jag inspirationen till från programmet Strömsö, men nog minns jag att Ernst har fixat till sånt för länge sedan...
De där ljusen brinner nog bara för fotograferingens skull. De är mest en prydnad, man kan aldrig vara för försiktig med elden!!!
Lite pynt...
Så soffan däruppe ja - Vi hittade en på Huuto.net, som jag tror är en finsk motsvarighet till svenska Tradera (?) och pröjsade futtiga 37e för den! Sitsen är lite mörknad, men då det mest sitter snacksmumsande tonåringar här så spelar det ingen roll...

Prylsamlarväninnan har skänkt mig ett par gamla gardiner som jag drog på sitsarna. Jag gillar tyget men det har liksom inte passat någon annanstans. Passar det här? Enfärgat vitt går bara liksom inte. Tonårssöner, smutsiga jeans och tv-snacks- ni vet...Men men... Nu har jag ett dilemma. Rummet har några problem som stör mig.

* bordets färg och ytskadorna på det-Jep, ska målas vitt, absolut. Eller?

* Tv:n är FUUUL. Hur kan jag gömma den? Har liksom inte råd med annat just nu. Dessutom är den för högt uppe tycker jag... kanske den skulle se bättre ut på ett litet nattduksbord?

* Gardinstången är död. Helt klart brakat under sin tyngd. Det är tungt att gömma en skrotsamlingshörna bakom sig. Feng Shui är helt ute och cyklar här...Ny måste köpas. Svart kanske?

Så help everybody. Jag behöver tips och goda råd!! Hur ska jag inreda mysigt lantligt utan att ungarna blir galna över att det är för kvinnligt? Väggbonaden bort? tavla istället?Tygerna på soffan fel? Såhär efter jul har man en nollbudget men lite smått och gott har man hemma och mycket kan man fixa till själv. Jag tycker den förra stämningen i rummet var fin, med klaffbordet däruppe (kolla HÄR om du vill, men scrolla neråt på sidan) men problemet var ju att rummet inte användes till nånting, så vi ville ha soffan hit.

Så varsågod, här är ett bollplank: Kasta ideer!!! kritisera, tipsa!

Stilen känns inte hel, men det ska vara ett rum för alla att trivas i, också tonårssöner så för mycket spets och rysch kan det inte bli. Tacksam för många kommentarer.

Eder Kamomilla


25 kommentarer:

  1. Hej, skön soffa ni fyndat,tyget på soffan tycker jag är helt ok men jag saknar en matta...en stor enfärgad eller många trasmattor..
    Hoppas du får många bra ideér!!
    Skönt slut på det gamla året och allt gott för det nya!!!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Tack gunilla-bra tips, jag har en stor grå, som var där tidigare.

    SvaraRadera
  3. Soffan var då verkligen ett riktigt fynd, passar bra där.

    Jag har tyvärr inga bra idéer men kikar in igen och läser om någon annan kommer på något bra. Framför allt det där med en liten tv... jag har också en liten som jag vill ha men inte se när den inte används.

    Hoppas du får mycket nya tips snart!
    Kram Mia

    SvaraRadera
  4. Tycker att ni hittat en kanonsoffa! Tyget tyckte jag också om. Jag har själv ett litet dilemma. Vill försöka inreda vindsloftet lite coolt till 12-åringen..Funderar på färgerna svart grått o vitt..

    SvaraRadera
  5. Jamen, då kör vi då....tyget tyckte jag var fint på soffan, ta upp det benvita på bordet, likaså ett lägre bord till TV:n i samma färg, bort med bonaden och upp med någon/några läckra tavlor som stämmer i färgerna, eller har du något tyg kvar som du kan göra en tavla utav, så har jag gjort i min yngste sons rum med fondtrapeten, hoppas det hjälpte något, ditt klaffbord med den mossiga grenen, underbart vackert, lycka till med de små förändringarna, men som kan lyfta ett helt rum, kram VIOLAN

    SvaraRadera
  6. Kikar in och önskar ett gott nytt år!
    Kram /Anna

    SvaraRadera
  7. Hej Kamomilla. Tyvärr har jag inga konkreta tips just nu, jag är mest förtjust i taket & väggarna.....så himlans fint!!
    En STOR matta kanske,,,,,

    Hoppas du får en trevlig nyårshelg på alla sätt & vis. Vi ses & hörs nästa år igen. Många varma vinterkramar från din bloggvän //madelene

    GOT NYTT 2009

    SvaraRadera
  8. Härliga bilder! Tyvärr kan jag inte ge ngt tips, känner mig ganska fantasilös såhär efter julen. Tänkte oxå meddela att jag nominerat dig på min blogg. Du väljer själv om du ger den vidare eller ej. Själv är jag dålig på sånt, men tog mig tid iaf.. Gott nytt år!

    SvaraRadera
  9. Hej..ja jag är nog inte dden rätta att ge tips..tyckte du hade det superfint..kanske som du säger gömma fuultv..:)..skulle jag vilja göra här hemma..men vad gör inte lilla gubben då som är totalt befriad från vad färger och inredning och shabby osv...JO hjan köper två nya tv..en till vardagsrummet och en till gäst/datarummet..såna där stora svarta platttv..urk..nää helst skulle det vara nåt som bara kommer upp från golvet när man ska se nåt sen bara ..swich borta:)..julen ja nu är den ett minne blottt..ska börja röja efter nyår ..får njuta lite av pyntet ett tag till..men sen..och då ska härr rensar ordentligt..för det är en del som inte behöver vara här ..önskar dej ett riktigt gott nytt år..kram..PIA

    SvaraRadera
  10. kanske din händige man kunde bygga in tv:n i ett skåp? ett sådant hade vi tidigare o det funkade bra... tills vi bytte "stil".
    soffan var nog ett kap, måste jag säga!
    vännen, du får nog till det så småningom, sådant där brukar ju växa fram av bara farten bara du får fundera en stund!
    kram!

    SvaraRadera
  11. Vad underbart klaffbordet är! Passar super på din glasveranda!
    Tips, ja..soffbordet skulle jag kanske måla, och nån ny tavla på väggen..
    Tv apparater är alltid svårt..de är ju så fula! Har själv två stycken...jag skulle nog kunna leva utan tv, men inte restan av familjen!
    Lycka till!

    SvaraRadera
  12. HÄrligt med lite omflyttning! Strömsö-programmet gick ju även i svensk tv men på väldigt konstig tid så jag missade många avsnitt!
    Gott Nytt År! Kram :)

    SvaraRadera
  13. HÄrligt med lite omflyttning! Strömsö-programmet gick ju även i svensk tv men på väldigt konstig tid så jag missade många avsnitt!
    Gott Nytt År! Kram :)

    SvaraRadera
  14. Först vill jag säga att trädgrenen var hus mysig som helst. Måste nog bege mej ut på ännu en skogspromenad...:O) Och rummet tycker jag ändå inte är helt fel. Soffan till det priset var ju ett superfynd, och tygerna passar bra. Kanske bonaden är för maffig just där, och TV:n på ett lägre lite bredare bord... eller inflyttad i ett skåp så du kan stänga dörrarna om det. Det skulle jag själv vilja ha...

    SvaraRadera
  15. Och ett riktigt gott nytt år på dej också...:O)

    SvaraRadera
  16. Härlig soffa och ett fynd! Kanske man kan klä själva kuddarna i lite boltertyger, eller fårskinnsimmitation?

    En TV- är alltid jätteful! Enda sättet att gömma den i nåt skåp eller så! Själv brukar jag gömma fula apparater under tyger, dukar etc. om det inte finns nån annan lösning - när de inte används vill säja.
    Annars ser väl själva hörnan mysig ut! Ljus kan man ju annars trolla med rätt mycket - små lampor i hörnen som gör det mysigt, lite ljusslingor här och där brukar lätta upp!
    Ha nu ett jättegott slut på gamla året och gott nytt till det nya!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  17. Fin soffa ni fyndat... ja, det är inte lätt...men kuddar, lampor, kanske något riktigt "färgstarkt" på väggen.....
    Nu vill jag önska dig ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR 2009! Kram fr C

    SvaraRadera
  18. Hei Kamomilla... pitkästä aikaa.
    Joo, tiedän tunteen kun jokin jossakin tilassa häiritsee eikä tiedä mikä eikä ole selvinnyt mitä tekisi.
    Joo... tuttua myös se, että teini ikäiset tarvitsevat paikan olla kavereidensa kanssa ja siinä ei kalusteita säästellä.
    toivon, että ideat muotoutuvat hiljalleen...
    Ihanaa uutta vuotta sinulle!
    Jaana

    SvaraRadera
  19. hej vännen..
    har inga ideer alls jus t nu..
    men kanske..ta in lite fler svarta accenter i rummt för att få det lite killigar..
    jag tycker soffan är jätte fin..bra till killarna..är säkert jätte go att sitta i..
    önskar dig en härlig nyårsafton.med din familj..
    kram anna

    SvaraRadera
  20. Hej Kamomilla...

    Vilka vackra bilder....

    Önskar dig ett GOTT NYTT ÅR 009!
    MiaMaria

    SvaraRadera
  21. Hej
    Jag bara kikar in lite snabbt på din fina sida för att önska gott nytt år
    Kraaaam

    SvaraRadera
  22. Vilket fynd den soffan var! Tyget passar bra där! Ni som är så duktiga på att fixa själva hittar säkert något passligt objekt att ändra på och göra till ett litet TV-skåp med dörrar.
    Jaa, bordet går ju att måla förstås...Bonaden skulle jag byta ut, men jag vet inte riktigt vad killar i den åldern gillar =).
    Hörnan är mysig i alla fall, så det är nog bara några småsaker som behöver fixas.
    Gott Nytt År!

    SvaraRadera
  23. Hejsan,

    skulle gå inför grått och svart tiil det ljusa, men inte för mycket, bara några små detaljer som en lampa och svartvita tavlor istället för väggbonaden. Om man vill ha en stor tavla så har de ju jättesnygga sådana på Ikea nu, var där i söndags och blev helt såld. Jysk hade ju tidigare i höst ett vackert svartvitt randigt tyg som, man kunde göra till dynor, gardiner och kanske något runt tv:n. Tv är nog så fult.
    Janne hade en idé här tidigare om att göra om en gammal radio till laptop skåp så att man skulle få bort den också, det kunde ju vara något för en liten tv också.

    Gott nytt år på dig

    Sabi

    SvaraRadera
  24. Vackra bilder! Soffan var ett fynd, supersnyggt! Svarta detaljer är nog mer populärt hos pojkar..svart gardinstång fungerar säkert utmärkt? Min ide´bank är för tillfället på julsemester, jag hoppas den kommer åter efter ny år ;-)

    Gott nytt år Kamomilla!

    Kram Anne

    SvaraRadera
  25. Hej. Jättesnygg soffa. En stor mysig matta hade varit fint,du har tydligen en grå den blir nog jättebra. Måla soffbordet vitt. Jag hade tagit bort bonaden och flyttat fönstret till den väggen ( det ser ut som det står ett fint gammalt fönster mot väggen). Väggen där fönstret var där hade jag fixat belysning. En liten lampa på väggen eller ett litet bord med en fin lampa på. Jag hade valt att köpa 2 svarta plädar till soffan. Tror att det hade varit lite fräckare till killarna.
    Gott nytt år önskar Mia

    SvaraRadera