24 mars 2009

Törnsrosasömn

Vad jag blev besviken i går och i morse när snön vräkte ner!! Såhär mycket snö har vi inte haft på åratal här nere i vår sydvästra del av landet. Jag gillar snö, men nu hade nog min vår längtan redan börjat vakna lite. Vi som skulle börja fixa den sista finslipningen på lusthuset... Nu får det stå där ännu ett bra tag och sova sin Törnrosasömn. En dörr har huset fått i alla fall! Det är husets gamla tamburdörr och den har senast stått ute som dekoration på altanen. Synd på en så fin dörr tänkte vi och nu får den nytt liv i lusthuset istället. Utebordet som ska bli en del av vårt planerade sommakök, det syns knappt under sin stora snöhatt...Men även om vi inte har vår, så har vi ljuset! Det bara strömmar in från glasverandans stora fönster. Svante han vill vara med och stråla lite på bild han också!Spisen murades i höstas och jag visste precis vart jag skulle sätta min zinkkrona!
Jag har inget större inredningsprojekt på gång och känner mig så rastlös! Månne jag skulle ta och måla lusthusets stolar i helgen? Då skulle jag ha något att se fram emot! Det kliar i fingrarana att få inreda. Om jag inte har några projekt på gång så finns det alltid en risk att jag börjar flytta på möbler i ren frustration, och det är kanske inte alla i huset som gillar det...

20 kommentarer:

  1. Härliga bilder!
    Sköna kontraster med svart och vitt!
    Ha en fortsatt bra vecka!
    Kram
    Jenny

    SvaraRadera
  2. Hej! Den där frustrationen känns bekant...får jag inte greja, eller kan jag av någon anledning inte greja, ja då otrivs jag väldigt!! En del undrar hur jag hinner och orkar, men saken är den att jag ju får kraften av grejandet. Jag gissar att det är en känsla vi är många här som delar :)

    Jättefina bilder från ert hem. Spisen med kronan är underbar. En dag vill jag bo så att jag kan ha en öppen spis. Jag är uppvuxen med en sådan i ett stoooort kök, och tycker att det är någnting av det bättre man kan ha!

    Nu sätter jag punkt. Jag skall gå och lyfta skrot. Det du. Det trodde du kanske inte om gamla skatan ;-)

    Kram!

    /Anna

    SvaraRadera
  3. Jo, är av samma åsikt som Skatan! Och ibland tycker jag att det e just det där grejandet som e viktigast, inte resultatet. Förstås är det ett stort plus om man lyckas med det man håller på :-)

    Ditt lusthus-projekt verkar mycket trevligt! Lycka till med det, väntar med spänning hur fint det blir!

    SvaraRadera
  4. Åh, vilket vackert lusthus, ett sånt vill jag haaaaa!!!

    SvaraRadera
  5. Hej!

    Jisses så mycket snö ni fått...

    Men lusthuset står ju där så vackert i väntan på att snön ska tina.....

    Visst blir man så sugen att få greja när man inte gjort det på ett tag.....

    Ha´det så gott!
    MiaMaria

    SvaraRadera
  6. Vi har inte fått snö, men kallt!!! I går morse hade vi -17 grader! Jag vill inte ha nån kyla mera, jag vill ha vår!! Mycket snö har vi nog ännu också...
    Ert lusthus är såå härligt! Drömmer också om ett sånt...lusthus eller växthus, har inte riktigt bestämt mig än:) Kanske det blir sommarens projekt! För jag är nog som du, behöver ett projekt på g för jämnan :)

    SvaraRadera
  7. ingen nysnö här, tack o lov, men kallt så förbaskat...
    lusthuset kommer att bli sååå fint, eller det är det ju redan!

    SvaraRadera
  8. Men vilket fint lusthus!!!!
    Tråkigt med snön, själv vaknade jag och gick upp o kollade på termometern -13 grader......

    Ha en bra onsdag.

    SvaraRadera
  9. Hej du, här är det också tröstlöst med 1 dm nysnö och KALLT. Vi som precis fått barmark helt innan den nya snön kom, suck!!!

    Vilket underbart lusthus, det vill jag se mer av senare i vår och sommar!!!!

    KRAM!

    SvaraRadera
  10. Tack för ditt inlägg hos mig. Vilken söt liten svante du har skaffat dig, ja dom är härliga :) Vi fick också snör här i måndags :/ och mer skulle komma i helgen hörde jag så det gäller att njuta nu när solen i allá fall är framme. Men våren är snart här även om det inte ´känns så när man ser de vita snöflingorna, hi hi ,kram på dig

    SvaraRadera
  11. Beklagar snön! Här är vackert men KALLT! men vi får väl igen för de vintrar som inte varit några vintrar:) Lusthuset ser mysigt ut! Vi har också planerat in ett sånt eller ett grill/växthus som gubben kallar det. Det är faktiskt hans projekt för han gillar att grilla och vill ha ett hus för umgänge/grilla/växter....hmmm....men det är ganska långt ner på listan tyvärr:( men nog hinner vi!

    SvaraRadera
  12. Hei Kamomilla! Muistelinkin äskettäin, että teillä oli rakenteilla upea huvimaja. Se olikin ihanampi kuin muistinkaan! Minulla olisi haaveissa vastaava, kierrätysmateriaaleista tehty. Kattotiilet ovat suurinpiirtein kasassa mutta tärkeimmistä, eli ikkunoista ei ole tietoakaan :(
    Tuo teidän uuni on myös kerrassaan kaunis!

    SvaraRadera
  13. Jag har sagt det förr: Svante är så söt! Jag såg en Westie på stan här om dan som jag blev helt kär i. Den var brun av smuts ända upp på magen där den gick i snöslasket men såg ändå så nöjd och glad ut och gick så fint bredvid sin matte. Tyvärr är maken allergisk mot hundar så jag får hålla mej till allergivänliga raser. Antar att Westies inte är det...?

    SvaraRadera
  14. Enormt fint lusthus!!! Lyckans ost ! Själv får jag just nu drömma mig bort med 3 olika inredningstidningar som fanns i postlådan då jag kom hem ;)

    SvaraRadera
  15. Hej!
    Hittade din sida via en annan sida. Finns väldigt mycket kul läsning och inspiration så nu är det bäst att man länkar så man hittar tillbaka... : ))
    Vilket jättejobb ni har gjort med ert hus och vilka härliga kreativa lösningar. Nu måste jag bläddra vidare. TACK!
    Ha det gott!
    Anneli

    SvaraRadera
  16. Hej! Vi blev också överraskade när det kom snö igen. Menar du att det inte brukar vara så här mycket snö? Jag har varit i Sverige så länge att jag inte vet hur en normal vinter i Västra Finland ser ut.
    /Päivi

    SvaraRadera
  17. vad fint lusthuset blir!!
    ja jag blir också tokig på att våren aldrig vill komma, jag stampar som en galopphäst här och har så många planer för krukor och trädgård...

    Jag tycker ditt soffbord är så himmelens fint, jag har lånat bilden och ska visa som inspiration för min älskling här hemma :-)

    Kram goa du!
    Susanne

    SvaraRadera
  18. Ojdå, kom det såå mkt snö nu?? Va trist! Så fint lusthuset ser ut! och det ser så härligt ut när solen skiner in i rummet!
    Ha det! Kram :)

    SvaraRadera
  19. laila från norr10 juni 2009 kl. 13:27

    Hej!
    Jag är en tjej från skellefteå/kåge.. långt norrut!

    Jag brukar titta in hos dej... känns så himla mysigt! Att dessutom få massor av tips.. om jag nu får härma!

    Har en fråga, ser att ni har så läckra kryss på räcket, vart har du hittat den modellen eller är det något eget?? Skulle såå vilja ha den stilen på kryssen!Kan vi få beskrivningen!?

    lailaolsson@telia.com tacksam för svar. =)Mvh laila

    SvaraRadera
  20. Det där ser ju jättesnyggt ut - tack för inspirationen! kanske man skulle ta och knåpa ihop nåt liknande till vår lilla nisch? tack för tipset!

    SvaraRadera