12 augusti 2009

Gästrum

Nu är det klart. Så när som på gardinstång och gardiner. De kommer senare.Tusen tack till er alla som kommenterat stolen! Vad roligt att så många gillade min make-over som kanske var av det lite mer av det annorlunda slaget.
Nu blir det mycket bilder från gästrummet. Det har hänt mycket sen denna bild från förra veckan!
Summan för sonens rum och gästrummet tillsammans stannade under 300 euro eftersom mycket redan fanns hemma, fixades om eller köptes på loppis. Stig på!
Dynor av gamla gardiner som prylsamlarväninnan donerat. Samma tyg som jag klädde grannens gamla stolar med...Gammal dörr som sänggavel. Dörren har funnits i huset från första början, men var överflödig för oss. Vacker patina inte sant! Och riktigt äkta, inte "shabbat" . Sänghimmel av gamla Ikeagardiner. Stång av svartmålad rundstav med en gammal skåpdörrsknopp i ändan. Allt fanns hemma, kostnad noll!
Ärvda älsklingstavlan i mitten. Jag älskar färgerna i den! Så vacker mot vitt. Sänghimmeln dinglar inte fritt på kanterna utan är uppsatt efter mannens genialiska ide´. (Han blev riktigt ivrig där ett tag, när jag med hans hjälp skulle ha allt på plats.) Väninnans gåva, de handsmidda spikarna kom i bruk, tillsammans med två gamla återanvända hylllkonsoler! Jag tycker verkligen att han kom med en fin ide´! Det bor kanske en liten "Ernst" i honom? ;)Brevid sängen, invid fönstret står skrivbordet. Ovanför det placerades hyllor. Ommålade, återanvända, från gamla köksskåpen. Konsolerna är också återanvända. De fanns i bastukammaren var vi bodde under byggtiden. Jag valde vita konsoler och svarta hyllor, en kanske lite ovanligare sväng på det hela. Oftast är det tvärtom. Bokhyllan är som sagt en gammal kabelräls, kostnad 0 euro och stolens historia vet ni redan från förra inlägget... Symaskinsöverdag av gammalt lakan med broderat monogram.
Brevid skrivbordet står det nymålade linneskåpet. Så sista bilden för denna gång. Jag vill inte skriva för långt, då orkar man inte följa med. Mera detaljer i nästa inlägg! Tack för att du orkar kika in! Och tack alla ni som kommenterar eller skickar e-mail! Ni förgyller min vardag och ger mer ännu mer motivation och inspiration!
Kamomilla

39 kommentarer:

  1. Va underbart de blev! Din man har fina idéer han me, har han blivit smittad;) Oj va fel du har, hade kunnat läsa mycke mycke mera å orkat se massvis me bilder ännu. De e inte säkert att du får ha de gästrummet tomt ofta, säkert många som gärna packar väskan nu när de e klart *rotar i garderoben*

    SvaraRadera
  2. åh, så mysigt och framöralt personligt! Du är en hejjare på att dona och inreda!
    Stolförvandlingen är helt faskinerande, och den skulle gärna få flytta hem hos mig! Kanon!

    skön kväll! / camilla :)

    SvaraRadera
  3. oj oj ... flera stavfel på raken ;)
    Men du förstår säkert ändå :)

    SvaraRadera
  4. Madre mia, gud vad snyggt vad mer kan jag säga. Kram

    SvaraRadera
  5. Det ser ju mest ut som ett fint B&B-rum! Härligt!!

    SvaraRadera
  6. Kaunis ja levollinen huone :)

    SvaraRadera
  7. ja men du är ju suverän..alltså..hur kan du få till det så..häftigt och väldigt fint..personligt oxå..gillade din dörrgavle...andra dörrgaveln jag ser nu..och jag som inte fått tummen ur..vil så gärna ha en sån till m in säng..dörren har jag men sen..hm...det har varit min önskedröm i många år..så det var väl katten om jag in te ska få till det i vintern nu då..ska kika lite mer på dina bilder..fantastiskt..och den där stolen..otroligt påhittig..kreativ så få är du:)..ha de gött..kram..pia

    SvaraRadera
  8. jamne nu är det ja igen..såg ju spikarna..åå nu gick jag igång oxå..åå skulle vilja göra om NU::)..och så såg jag symaskinsöverdraget..vackert..ser ut som mina bullgömmor...:..hihi..

    SvaraRadera
  9. opps..jag blev visst lite ivrig över vad jag såg så det blev lite tryckfelsnissar :) i förra kommentaren...

    SvaraRadera
  10. Hej hej! Jamen, är det inte makarna Ernst som varit igång! :-) JÄTTEFINT blev det. Jag ser att ni satt en dörr som gavel, jag vill så himla gärna ha det jag med, men vi har en sängram med gavel coh det var visst inte bara att såga bort själva gaveln och skruva fast dörren istället, som jag hade sett framför mig. Men jag jobbar på det... jag bidar min tid (tjat hjälper inte, men min man har en tendens att "mogna" med tiden...). Har också fina gamla slitna dörrar i bodarna ute.

    Vilken energi du har haft. Själv tror jag min försvann med sommarvärmen, jag känner mig som bara tom och rastlös (men det är väl reportaget som hägrar om 10 dgr).

    Hälsa Ernst och säg att det var mycket fina och smakfulla lösningar ni hade till hela rummet!

    Kram kram från Kristin

    SvaraRadera
  11. Oj, här jag jag missat mycket ser jag! Ja, Kamomilla - nu har du gjord det IGEN!! Fixat och donat som bara DU kan! Jag tror ingen här bland bloggarna har sån kreativitet och fantasi som du! Det är en ren fröjd att läsa om alla dina projekt! Det är ju det som är själva grejen - att allt inte ska kosta skjortan, utan att återanvända och förändra precis som du ju gör hela tiden!
    Åh, vad jag gillar din blogg!!!!!
    Så himla duktig är du - jag har sagt det tidigare och jag säjer det igen!!!!!
    TACK för att du delar med dej!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  12. HELT otroligt fantastiskt. Vilken ide, din man fick med spiken!! Å, vilken fin upphäning av gardinerna över sängen. Det är så kul att läsa din blogg.

    SvaraRadera
  13. Tror också det bor en Ernst i honom! Han fixar ju så mycket trevligt åt dej ;O) Jättemysigt blev det! Gillar dörren som sänggavel och den charmiga sänghimmeln. Där skulle jag sova gott :O)

    SvaraRadera
  14. och mysdynornas överdrag är köpta på rea på hemtex ifjol :O)

    SvaraRadera
  15. Voi miten upealta näyttää!

    SvaraRadera
  16. Jättefint ! Det är alltid trevligt när man hittar nya användningställen för sånt som man haft förr.

    SvaraRadera
  17. Ojoj så idéerna bubblar fram efter att ha suttit och kollat dina bilder noggrannt!
    Nu vill jag ju göra MASSOR, men klockan är elva och alla andra i huset sover... I morgon är en ny dag :)
    TACK för att du visade!

    SvaraRadera
  18. Hallå...hallå Vad mycket fint du hunnit med och vilket härligt rum....en annan har inte hunnit med mycket inne inte.....Roligt att kika in igen.
    Ha det gott!
    Lotta

    SvaraRadera
  19. Godkväll och tack för påhälsningen!

    Kul att följa din make over med minimal budget. Precis sådant jag gillar att läsa och titta på! Dessutom är din påhittighet inte lik någon annans. Jag gillar dig :)

    Sov gott.

    A.

    SvaraRadera
  20. yhteispelillä se sujuu! ni jobbar så bra ihop, vännen :)

    SvaraRadera
  21. Hej,

    mit schönen Gardinen hast Du das Gästebett aufgewertet. Genau solche habe ich im Schlafzimmer über dem Bett. Sieht doch gemütlich und romantisch aus. Auf Deinen Seiten kann man sich so richtig wohlfühlen, danke dafür.

    Liebe Grüsse

    heidi

    SvaraRadera
  22. Hej på dig tjejen. Allt väl?

    Vilken härlig, personlig stil du har..Många av oss bloggare gillar ju det gamla och att man återanvänder saker, men du får till det där lilla extra hela tiden...ja, imponerande =)

    Tavlan ovanför sängen är ljuvlig..."det är det detaljerna ......"


    Ha en toppen dag. Kram Pirre

    SvaraRadera
  23. Så otroligt fint :) Vad många knepiga lösningar ni fått till (imponerande inslag av din man där ;)). Verkligen fint och inspirerande jobb!

    Trevlig fortsättning på veckan!

    SvaraRadera
  24. Så himla fint det vart och kul med lite annorlunda lösningar!
    Ha en fin dag!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  25. Ojjj..ojj..ojjj så fint..nu blev jag så glad så jag känner för att dansa..hii..hii..
    Himmel vad du är duktig på att få till det så där snyggt,lantligt och väldigt billigt, det är en konst det !!
    Nu måste jag kika på allat en gång till !!
    Ha det gott
    Kraam Anette

    SvaraRadera
  26. Tala om att du är kreativ...jissis vad fint det blev..och gissa om du satte igång tankeverksamheten...hjärnkontoret är ju redan överbelastat med gårdsköp och om det nu blir köp så måste man ju så klart ha gästrum...ha en fin dag, kram

    SvaraRadera
  27. AIVAN IHANAN NÄKÖISTÄ!!
    Ni har totallyckats gumman! Sängen, sänghimmeln, känslan.. Allt faller i min smak!

    Vi funderar på att göra en sänggaveln av en gammal dörr, skrev om det förra veckan. Kul att ni har redan gjort det, nu är jag ännu säkrare på att det blir så här med :)
    Tack för inspiration! Halaus //Mia

    SvaraRadera
  28. Loistava 0-budjetin tuunaus, vau! Nämä projektit on juuri ne joita varten tulee kerättyä hurjat määrät niitä nippeleitä ja nappeleita :) Kauniilta näyttää myös työhuone, voi kun saisikin oman tilan jo käyttöön...

    SvaraRadera
  29. Jag är ledig ett par veckor till så jag bokar gärna rummet...hihi...*fniss*
    Nä jag skojar men vem skulle inte vilja vara där i det vackra rummet.
    Vet du vad det bästa är...
    Jo, att du på ett sådant enkelt sätt inspirerar.
    Dessutom delar med dig av DINA små men effektfulla ideer.
    Kram Marith

    SvaraRadera
  30. Hej !

    Hur fint som helst och vilka underbara annorlunda lösningar !
    I like :-)

    Gillar även Din fina blogg !

    Hälsar, Anneli W

    SvaraRadera
  31. Vauv! Jag bara älskar den sängen.
    Tror nog att det finns en liten Ernst i din man:-)) Det blev så härligt med sänghimlen på detta viset. Hela rummet känns så lungt och rogivande. Tack för att jag fick ta del av dina fina ideer igen. kram

    SvaraRadera
  32. Vilket härligt rum-med låg budget dessutom. Dynvaret över symaskinen och den gamla dörren som sänggavel var två nya idéer som kanske kan komma till användning hos oss också!

    SvaraRadera
  33. Hejsan Kamomilla!

    jag säger bara OMG, vad fint!
    Vilken härlig blogg, så mycket inspiration, som jag behöver just nu för jag har tappat min.
    Det bara sprudlar av energi här, härligt!
    Jag älskar sänghimlen ni har gjort. Vill göra en till min dotters rum så jag kanske stjäler er ide om det är ok?
    Underbart!

    Kram från andra sidan plurret.

    SvaraRadera
  34. Verkligen fint! Kul när männen blir bitna av inredningsloppan ;-)

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  35. Åh så fint! Personligt och väldigt vackert! Jag ville klicka upp bilderna för att se mer!!!
    :)

    kram
    /Helena

    SvaraRadera
  36. No nyt voi todellakin sanoa, että valmista!! Huippulopputulos ja mikä parasta, että vielä noin edullisesti!

    SvaraRadera
  37. Vilket underbart rum det blev! Där sover nog gästerna skönt, eller varför inte ni!

    SvaraRadera
  38. Voi taas niin viehättäviä ja ihani ideoita sinulla.
    Sinä se jaksat ideoida kaikkea ihanaa pienellä rahalla ja kierrättä kaikkea vanhaa... VOI MITEN UPEAN IHANAA!!

    Nyt kun alamme sisäremonttia ja olen sitä täällä suunnitellut olen koettanut ideoida mahdolliman paljon niin, että hyödynnymmä kaikkea vanhaa... katsotaan miten kaikkia alkaa toteutumaan.

    Mukava viikonloppua!!
    lämmöllä Jaana

    SvaraRadera
  39. Jag har tänkt gör något liknande fast med konsoler i gjutjärn, jätte kul att få ett hum om hur det kommer att se ut. Det var verkligen jätte fint!:)

    SvaraRadera