26 augusti 2009

Repriser

Äsch, luftvägsinfektionen vill inte ge sig. Det blir mera hemmadagar och snurrande av tummarna. Jag läser och surfar om vart annat, och försöker låta bli att tänka på nya ideer som ändå inte kan förverkligas just nu. Eftersom jag inget gjort, blir det lite reprisbilder och lite funderingar från frukostbordet eftersom inget banbrytande finns att skriva om nu.
Repriser gör i kanske i och för sig inte något, jag har glatt lagt märke till att antal nya läsare har dykt upp ! Här kommer lite köksbilder...

Med dubbeldörrarna öppna ser man nästan hela köket. Stolarna är inte de rätta utan bara där för att hunden tuggat på de förra. De väntar på nya sitsar nu ett tag.
Till vänster ser man kylskåpet och frysen, de gamla make-over byråerna (finns under länken omgjorda möbler i högerbalken om du vill se hur de såg ut före) och den gamla skänken som tillsammans med gamla fönster blev ett stort stort köksskåp som rymmer en hel massa.
Och till höger vedspisen, gasspisen, diskbänken och diskmaskinen. I vedspisen gräddar mannen de mest underbara bröd...
I mitten köksön, med vedlåren inunder. Detta är makens område, här regerar han! ;)
Jag är väldigt nöjd med färgerna i köket. Och vi är jättenöjda med de öppna hyllplanen vi fixade ifjol. Det blir inte alls smutsigare än i stängda skåp och är mycket enklare att städa. Att ha alla andra saker framme är inte heller något problem. Vi är ju inga minimalister! Och genom glasburkarna ser man vad som behöver fyllas på. Men äldsta sonen klagar över att han slår huvudet i durkslaget när han ska rosta bröd. Han är så sällan hemma numera så han kan inte konsten att ducka på rätt ställe... Själv har jag, med mina 160cm över havet, inga problem alls...
Häromdagen när jag bläddrade i en av de härliga inredningsböckerna (Ett hem för dig -se förra inlägget) såg jag något bekant. Denna kopp... har inte jag några såna i mina gömmor?
Javisst! Fyra har jag, som jag fått av grannfruns mor! Jenaerglas kallas de, och är otroligt tunna. Så lätta och tunna att man är rädd för att ha sönder dem... Jag tog förstås fram en kopp till frukosten igår. Men jag drack kaffe, inte te, vilket de nog är menade för.
Och jag beslöt mig genast för att använda dem mer. Kan ju bli en hur spännande dukning som helst! I och för sig är jag nog mer en anhängare av grova muggar i keramik, men man måste ju göra undantag!

Kamomilla

24 kommentarer:

  1. Vi njuter friskt medan du (snörvlande?) rullar dina tummar kompis!

    Krya på dig kram kommer här från mig till dig :)

    Anna

    SvaraRadera
  2. Hej du vännen! Hoppas du kryar på dig! Antar att det är alla barnbacillerna som hoppar på dig så här års (mina barn är också snuviga när de utbytt baciller med klasskompisarna...).

    Tack för orden om reportaget. Det är ju inte sålt än, men de hoppas kunna sälja det till Lantliv. Det är kul, eftersom jag tycker det är den tidning som är "finast" i Sverige just nu. Vi får se. Om det säljs dit så kommer det inte förrän till nästa sommar då det blev en hel del utebilder med grönska.

    Jag tyckte bilderna blev fina (tittade på datorn under tiden de var här) men nu såhär efteråt så tycker jag, "varför tog jag inte fram det eller det" eller "varför dukade jag inte med det" osv. Men så är det väl, man blir väl aldrig helt nöjd? Hur som helst, jag kommer nog inte skämmas för bilderna. Har bara lite ångest för hur jag själv blev på bilderna för jag är inte någon som gör sig på kort (står hellre bakom kameran!).

    Vad roligt att ert reportage kommer i höst! Vet du vilken tidning? Å, jag måste få kopia på det om det är en finsk tidning... eller så kanske du kan köpa ett ex åt mig om jag skickar pengar för den och portot?

    Idag är jag lite skakis, igår trodde min man att vår lilla dotter fått tag på glykol och druckit. Nu har de varit på sjukus hela natten och förmiddagen men proverna visar att hon inte fått i sig det, tack och lov! Men otäckt är det när man inte vet! Hon springer ju överallt coh det räcker med att vända bort blicken en halv sekund så kan hon ha gjort något... hua!!! Är så tacksam för att inget hände!

    Kram till dig och krya på dig!!!!

    /Kristin

    SvaraRadera
  3. Glömde ju mitt nöt att säga att ert kök är UNDERBART!!! Det är så fint med alla hyllor och sakerna på det. Ändå känns det inte "pryttligt" och stökigt, vilket risken alltid är annars. Det är en helt perfekt mix, helt enkelt! Härligt ljus också, förstår att man trivs med att sörpla kaffe hos er! :-)

    KRAM IGEN!

    SvaraRadera
  4. Reprisen var nog till mig..Vad skall jag säga,,Suck ett sånt kök..Ja jag får ståpäls..det är så vackert om någon inte tycker det ja då tycker jag dom skall köpa ett par riktigt starka glasögon..Jag bara njuter..tusen tack för denna ljuvliga stund i ditt kök..
    Det är såna här bloggar som gjorde att jag startade min..
    Kram från Fare

    SvaraRadera
  5. Oj jag glömde..Krya på dig..

    SvaraRadera
  6. Jättehärliga köksbilder, mums :-) äter dem med glädje!

    SvaraRadera
  7. 1,60 är en bra längd *hihi*.
    Ni har så härligt kök! Önskar mej av tomten i år =D.

    Krya på dej!
    Kram
    Tezz

    SvaraRadera
  8. Den var verkligen söt den där glaskoppen. Och visst är det skoj hur en bild eller text kan få en att titta på sina egna saker med nya ögon.

    De korta telefonnumren ja, vi skrattade precis åt det när vi såg telefonen. Jag levde inte på den tiden när det var bara tre siffror men väl fem :)

    Krya på dig!

    SvaraRadera
  9. Så trist med sjukan! Men det är inget annat att göra än att ta det lite lugnt - klokt att du gör det också!

    Ljuvliga bilder från ditt kök, man kan titta på dem hur många gånger som helst!
    Krya på dej!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  10. alltid hälsosamt med repriser! vissa saker får man bara inte nog av, förstår du. ert kök till exempel!
    jag minns att min mormor hade liknande tekoppar i glas. undrar vart de hamnade efter bodelningen...
    krya på dig!

    SvaraRadera
  11. Du ska vila upp dej ordentligt så du orkar ta itu me allt härligt igen. Vad ljuvligt ditt kök e.

    SvaraRadera
  12. Så häftigt med kaffe... förlåt - tekopparna!
    Jag har några kaffekoppar av brunt glas som jag ärvt efter farmor och jag kan inte bestämma mig om jag ska gilla dom eller inte... kanske?

    Suck, vilka envisa "bassilusker" du har i kroppen! Schaaaas säger jag åt dom!
    Kram Ann-Christien

    SvaraRadera
  13. Krya på dig!

    Älskar dina bilder från köket!

    Kram!

    SvaraRadera
  14. Vet inte hur många gånger jag sagt det, säger det igen du har sånt fint kök. Ja hela hemmet med. Vad kul att du vill vara med i min utlottning. Lycka till. Kram

    SvaraRadera
  15. Usch då,,,, krya på dig. Jag är oxå sån, blir jag sjuk, så sätter det sig i rören =) Grrrrr..... Vila och ät godis =)

    Kram j

    SvaraRadera
  16. Trist med envis förkylning i denna underbara årstid, hoppas den ger med sej!
    Vilket rymligt o härligt kök du har! Absolut ska man visa repriser ibland, jag har aldrig sett ditt kök o det var härligt att se!
    Du får köpa riktigt goda köttben till vovven så han låter bli era stolar!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  17. Ert kök tål att visas upp flera gånger. Ni har så skön stämning där inne!

    SvaraRadera
  18. Hallo Kamomilla! Ich hoffe, alle ok bei Dir. Deine Küche sieht fantastisch aus...seeehr schön - ich liebe diesen absoluten schönen Styl! Wünsche Dir noch ein schönes Wochenende und hoffe, dass bei Dir das Wetter auch noch sommerlich schön ist wie bei uns! Liebe Grüsse, herzlichst Lisa Libelle

    SvaraRadera
  19. Ditt kök kan man se som barnfilmerna, om och om igen, för det är så härligt och ljuvligt.
    Jag önskar jag hade ett sånt härligt kök jag oxå. Gillar speciellt färgerna i ditt kök.

    Krya på dej kramisar!

    SvaraRadera
  20. Fina bilder! Krya på dig vännen.
    Kram!

    SvaraRadera
  21. Hej, hoppas du mår bättre snart.
    Härliga köksbilder, mycket inspirerande =)

    Jag och mannen diskuterade vårt kök igår. Båda vill ha ett nytt nu snart, så jag får väl börja planera här när det blir mer och sitta inne...men först sonens rum. Drog bort mattan, -den sista plastmattan i huset- igår...Jippiiiii =) så ikväll ska jag dra en herrans massa spik som sitter fast på golvet =)På med bra musik som man kan texterna till ,ja då går det snabbt och smärtfritt tror jag...

    Krya på dig. Kram Pirre

    SvaraRadera
  22. Vilket underbart kök! Färgerna, möblerna, sakerna...jättefint! Så vacker koppen är, har pyrexglaskoppar som jag använder ibland bara för att de är så vackra ;)
    Kram och tack igen för de vackra köksbilderna! Ska kika mer på din fina blogg nu!
    Kram och krya på dig!
    Maria

    SvaraRadera
  23. Hittade hit via din kommentar på Helenashem och det var tur det =) nu ligger det en länk hos mig. föll totalt för erat kök. vi håller på att planera lite smått hemma hur vi skall göra med vårat. blir nog en kombo av liter er stil och mer 20-30tals inspererat med marmor skiva och sparsamma detaljer passar inte riktigt med vårat hus med allt för lantligt.

    SvaraRadera
  24. Njuter så utav dina reprisbilder, ett vackert kök det är vad ni har..så fint sammansatt, vad trist att du inte blir bättre..sänder över en stor krya på dig kram...

    SvaraRadera