5 juli 2010

Att spräcka en illusion...

I bloggen är det lätt att bara visa upp vad man vill. Man kan välja att låta folk tro att man lever det perfekta livet i ett perfekt hem som alltid är städat och där gården alltid är fin. Hos oss har gården aldrig varit fin. Den är ständigt under förändring och tycks aldrig bli klar. Mycket har hängt i luften på grund av garagebygget. Ja ni ser, byggmaterial överallt... Den lilla byggnaden i förgrunden är bastun, där vi bodde det sista halvåret innan vi kunde flytta in i huset.
På den tomma och sopade bergsplattan ska garaget stå. Till vänster om bilarna står lusthuset och växthuset så tanken är den att när garaget är klart bildar alla husen en fyrkant och ett slags innergård som man ofta hade på gårdar förr. Huset kan för många kännas felvänt, men på det här viset har vi dagsljus in i glasverandan och vardagsrummet hela dagen lång.
Nästa vinters ved ska in i garaget. Hemska högar, för tänk om vintern blir lika kall som den förra?
Garaget blir egentligen ett biltak, vedbod och hobbyrum/ verkstad så det är kanske bättre att kalla det för gårdsbyggnad?

Ja, som om ni nu råkade tro att det är bara vackert och städat kring Villa Kamomilla så har jag säkert lyckats spräcka den illusionen nu!
Kamomilla
Tässä tämän päivän totuus Villa Kamomillasta. Rakennusmateriaalia siellä täällä eikä yhtään niin kaunista kuin olet ehkä luullut? ;) Nyt alkaa autotallin rakentaminen (vihdoin- ja ehkä tuo pihakin joskus valmistuu...) Oikeastaan pitäisi puhua vain piharakennuksesta. Meille tulee nimittäin vain autokatos ja saman katon alle tulee sitten puuvaja ja verstas.
Että silleen! Nyt on totuus paljastunut! ;)
kamomilla

23 kommentarer:

 1. Idylliskt och naturskönt, tycker jag att det är.
  Det är faktiskt bra att ha gården inbyggd med hus åt alla väderstreck. Vi har så eftersom vi bor i ett gammalt hus. På vår gård blåser det hemskt sällan.

  SvaraRadera
 2. Härligt att du visar upp lite projekt som är på gång. :)

  Och precis så känner man, vad alla har det så fint och tillrätta lagt.
  Det är bara hos mig det ligger prylar överallt.

  Ha de bäst !!
  Nilla

  SvaraRadera
 3. Befriande ärligt inlägg, Kamomilla! Jag känner igen mig precis!

  Å andra sidan brukar kaos mynna ut i kreativitet, och att du har den sistnämnda gåvan i överflöd vet vi alla om!

  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Haha, ja jag är ju en av de som lusläst din blogg om brännvins-bord, gaffelmobiler, skedsmycken m.m. och har väl någon gång slagits av tanken att "bor det verkligen" människor där. Det är inte bara hos dig den tanken slagit mig för hur kan man ha det så enormt välstädat i en hall t.ex. där det finns både djur och små barn. Lite av bloggandet är väl att arrangera sina bilder så att allt blir så fint som möjligt men härligt att se att det finns baksidor även hos dig.

  Maidi

  SvaraRadera
 5. Visst är det så här hos oss flesta. Men vi njuter av det vi har och visar stolt upp det som vi gillar. Sen finns det fläckar i varje hem och vrå. Mina fläckar och ostädade hörn är många även de. Ha en skön sommar! Marie

  SvaraRadera
 6. Hihi! Sådär ser det ut hemma hos oss också! Kaos med massvis av byggmaterial och pågående markarbeten överallt. Sedan har vi dessutom en oklippt gräsmatta och orensade rabatter som förskönar det hela...

  Och då pratar vi bara om hur det ser ut utomhus...

  SvaraRadera
 7. Jag tror att många känner igen sej i det du skriver! Oftast vill man ju ta fram det finaste och visa, men ibland är det nog bra att spräcka illusionen - som här!
  Ni har i alla fall ett underbart ställe och ständig förändring blir det kanske ofta när man bor på landet som ni gör.

  Jag tror ändå att de flesta VET att allt inte kan vara perfekt på alla håll!

  Ha en fin dag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 8. Härligt - känner igen mig! :) Vi har också ett ställe på gården där det ska bli garage någon gång i framtiden, men just nu ligger det ett virkesförråd där + våra takpannor till huset. :) Spännande att se reportaget du gjort, men attans vad jobbigt att behöva vänta ett helt år! :) Ha en bra vecka - kram E

  SvaraRadera
 9. Jisses, ja, Kamomilla! Jag som just "fått färdigt" renoveringen har en grym källare, en övrevåning som delvis inte ens har golv, och på utsidan finns det knappt färg på brädfodringen! Men man bloggar ju inte bara om inredning, utan om livet i den omgivningen- och till livet hör väl också kaos? :)

  Malin

  SvaraRadera
 10. Skönt att det finns flera som har det stökigt på gården....började tro att vi var ensamna om det :)

  SvaraRadera
 11. Skönt att se att ni är som alla andra inklusive här hos Karlssons.

  SvaraRadera
 12. Vilket härligt inlägg! Tror vi är många som har våra "hörn" av total oreda på tomten! Låter jättebra med era planer för "innergården".

  Kramiz aka

  SvaraRadera
 13. HAAA! Det var något bekant i det förra inlägget;)
  Vilken vedkasa! Den räcker väl till nästa generation!

  Ha det så bra - jag är loppukuitti av att se på då min bror och man laga plåttaket till garaget...

  God natt!!!
  -Pia-

  SvaraRadera
 14. Ser härligt ut..att det är projekt på g...och det har vi nog mer eller mindre, ha det gott, kramen

  SvaraRadera
 15. Aivan yhtä viehättävältä teidän pihapiiri näyttää vaikka siellä rakennusmateriaalia olisikin :)Kaunista ja niin idyllistä !

  Ihania helle päiviä Sinulle :)

  SvaraRadera
 16. Där sprack min illusion! *skrattar*
  Det är väl nog så att alla har vi det lite mera eller mindre stökigt ibland. Å som jag brukar säga, det finns en baksida på allt.
  Att bygga hus runt gården är en bra ide`, det är något av en dröm som min man alltid har haft, men här är det lite svårt att få till det riktigt. Så just nu tar vi stort vindskydd från grannens uthuslänga. Frågan är bara hur länge den får stå kvar.

  Undrar just jag oxå hur mycket ved man behöver inför nästa vinter.
  Hoppas den blir mildare en förra.

  Ha det gott! kram

  SvaraRadera
 17. Hihi, jo vi har nog alla lite skit i hörnen som kamerans förlovade land så lätt trollar bort. Fast jag tycker det är skönt att se att andra har det som även jag har. Kram

  SvaraRadera
 18. Det är ju det som är det "perfekta" livet....att det är ständig förändring....och att ett hem lever...då är det härligt rörigt...jag njuter av min röra...hihi...det blir ju så när man har kreativitet i blodet! Ha det så bra i värmen! Kram fr C

  SvaraRadera
 19. Det är väl just det där som kallas för livet:) Härligt med hus runt gården, å huset svänger man väl som det passar en själv bäst. Så duktig som gubben e så räcker det väl inte länge innan du kan börja inreda nya byggnaden:)

  SvaraRadera
 20. Så skönt att se:) Jag blir alltid glad när man får se lite bakom bilder..Då vet jag att det är inte mig det är fel på som inte kan få mitt hem att se ut så där som alla andra har det ;) Tack..Massa kramar till din dag..Hoppas att du mår lite bättre...Kram Susanne

  SvaraRadera
 21. härligt, härligt att inte behöva vara ensam om att tro att alla andra har det så fint och snyggt JÄMNT! inne har jag det som jag vill ha dt, ordning & reda förutom att taket & väggarna i hallen är omålad. ute ser det ut som det ska göra på en gammal gård (ungefär som du visar). önskar dig en trevlig sommar!!!
  kram junhe

  SvaraRadera
 22. Det är väl för väl om du och mannen inte är några Übermenschen! :o) Det där ser helt naturligt ut i mina ögon och planerna blir säkert bra den dag ni kommer så långt!

  SvaraRadera
 23. Så härligt att se att det händer lite saker och att det inte är perfekt hos alla andra som man alltid tror! :)

  SvaraRadera