19 december 2012

När det inte går som i Strömsö

Här om dagen skulle jag göra senap, sådär Strömsögulligt, med Pauls recept. Men jag lyckades strula till det och missa några viktiga punkter så senapen smakade allt annat än den skulle... Så det gick inte som i Strömsö- inte den här gången heller. Jag kanske inte har avslöjat heller hur det gick med mina kanderade äppelklyftor ifjol? Nehej? nå jag tror det är bäst att lämna det osagt...

Nå, men vad gör jag? - Jo låter mannen ta över i köket igen, och han fixar till den mest underbara leverpastej (på hans hemlagade knäckebröd blev det rena himmelriket) och så några ursnygga bröd som bara kom till sådär i ett huj, medan han fixade allt möjligt annat. Ja håhååjaja. Jag håller mig till vad jag kan och så får han fortsätta vara stjärnkocken i huset. Det är bäst så! :)



Minun piti valmistaa sinappia tässä muutama päivä sitten, sellaiseen Strömsö-tyyliin, Paulin reseptin mukaan. No, jokin meni tapani mukaan pieleen ja sinappi oli kaikkea muuta kuin hyvää. Ei mennyt kuten Strömsössä, ei.. ei tälläkään kertaa.
 Olenkohan kertonut niistä sokeroiduista omenalohkoista  joita tein viime vuonna? Enkö? No taidankin jättää kertomatta. Ei menny Strömsön tyyliin niidenkään suhteen. Taidankin ihan kiltisti jättää keittiöhommat miehelle ja keskittyä itse siihen mitä parhaiten osaan...:) Tuossa hän tekikin jo maksapasteijaa ja leipiä ihan tuosta vaan. (pasteija oli muuten taivaallisen hyvää hänen tekemän näkkärin päällä mmmm..) 





11 kommentarer:

  1. :) men dina foton är bättre än strömsö-klass! (plus att du ju är smart o har valt en karl som kan baka!)

    SvaraRadera
  2. Tänk vilken lyx att leva med någon som KAN (och tycker om...)att laga mat.

    Själv är jag jätte duktig på att fixa fågelmat, så jag håller mej till det ;o) och njuter av delekatesserna som serveras på jobbet.

    SvaraRadera
  3. Halloj!
    Bra fördelning ni har det ;O) Men vad gott det ser ut och återigen gillar jag dina bilder.
    Fördelningen här hemma just nu är att yngsta bakar pepparkakor medans jag myser med att slurpa glögg & tittar på :O)
    Ha d gott kram Arja

    SvaraRadera
  4. Sun mies on hyvä kokki, nauti tuloksista olet sen ansainnut ja vietä hyvä loma! :)

    SvaraRadera
  5. Minä keittelin eilen viikunahilloa ja tein mielestäni keksinnön yhdistää tuorejuustokakun juustoseokseen tuota hilloa. Ihmettelin, miksei tällaisia ohjeita näe enempää. En ihmettele enää, kun kakkua maistoin. Että ei olla täälläkään Strömsössä päinkään... Jääkööt hillot ja muut kiltisti juusto-osion päälle :-)

    SvaraRadera
  6. Bäst upplägg blir om var o en gör det den är bäst på. Så funkar det i det här huset i alla fall... bakar kan ingen av oss,eller rättare sagt, mannen säger att han ska baka men kommer aldrig till bakbunken, utan jag, som inte har rätta handlaget försöker och... ja det hamnar i frysen. För de där sämre dagarna i framtiden. Bättre rådlös än brödlös, eller hur var det nu igen?
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  7. Jag Beundrar ALLTID dina vackra foton och din header är för ljuvlig.
    Det är underbart med händiga män i köket! :)
    Kram

    SvaraRadera
  8. Wow, vilka härliga bilder, det riktigt vattnas i munnen! Skönt att mannen är en sån som kan styra upp!
    Ja du, jag undrar hur många misslyckade saker det finns i såna program - jag menar det man aldrig får se...men visst är de duktiga på Strömsö!
    Ha en fin dag och ta du en knäckemacka till med den goda patén - en för mej också!:)
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  9. Tittar in en liten sväng och önskar dig GOD JUL !!!
    Simma lugnt, kram från Maria ♥

    SvaraRadera
  10. Tulee aivan nälkä kun katsoo noita kuvia. Ihanaa kun on joku joka osaa leipoa vaikka mitä. Meilläkin tuo mies on paljon parempi ruoan laittaja kuin minä :)

    SvaraRadera
  11. En sån lyx att få komma till dukat bord med ljuvliga delikatesser. Och så vackra sen! Liksom dina bilder.

    SvaraRadera