9 mars 2013

Kreativa Kvinnor

Vilken inspirerande dag det var igår! En hop med kreativa kvinnor samlades i Kimito i VILLA LANDE för att diskutera kvinnligt företagande. Vi är alla med i projektet Kreativa kvinnor  (Klick) och projektetarbetet som varar ett år kommer att bli riktigt intressant. Det bjöds på kaffestunder och god mat också. En dag som var bra arrangerad- tack för det!
                                                                       

                                                                         

                                                           


Gårdagens program bjöd bland annat på en föreläsning av Petra Tandefelt, vald till årets kvinnliga företagare. Hon är kvinnan bakom Leksaksmuseet i Sveaborg (klick) och en hel del annat. Mycket intressant kvinna, med härlig energi!

Vi fick ocksåhöra Carita Peltonen, som varit rådgivare i jämställdhetsfrågor i Nordiska Ministerrådet. Hon talade om jämställdhetsfrågor och kvinnors företagande i Norden. Mycket att tänka på där...

Tove Hagström berättade om sitt företag YTTRA- såna här människor behövs!!

Den som ändå gjorde ett största intryck på mig var Ester Miiros som talade på ett sätt som  berörde. Jag kände genast att här- här var vi på samma våglängd. Härligt!! Tack Ester, jag ser fram emot att höra mer!

                                                       

Med oss hem fick vi Esters bok "Att välja sin väg" - en inspirationsbok om Ålandska företagarkvinnor. Mycket intressant läsning som jag ska dyka in i :) Jag fick mitt exemplar signerat också.
Här lite av Esters tankar om kvinnoenergi:En fin dag, verkligen och jag ser fram emot fortsättningen. Här finns det kvinnokraft !! Jag är glad över att få vara en del av denna gemenskap!
                                                 

Ihanan inspiroiva päivä eilen. Joukko tulevia yrittäjänaisia ja jo kokeneita yrittäjänaisia  kokoontui Kemiön Villa Landessa kuntelemaan inspiroivia luennoitsijoita sekä keskustelemaan naisyrittäjyydestä. Tämä vuoden kestävä projekti tulee olemaan todella mielenkiintoinen! Tässä on naisenergiaa ja poveria!!
6 kommentarer:

 1. Härligt att få vara delaktig i ett sånt projekt!

  SvaraRadera
 2. Kivaa, että sinulla oli inspiroiva kokous! Yrittäjänaisissa on kyllä sitkeyttä ja voimavaraa jakaa, vaikka kuinka monelle. Mukavaa sunnuntaita!

  SvaraRadera
 3. Det är precis såna nätverk och bollplank man behöver som kvinna och egen företagare.
  Man får idéer och kraft att utveckla sig, och känna gemenskap som man ofta inte har som egen... man har sällan nån att spåna men över kaffet, nån som inte tillhör familjen alltså...
  Jättespännande!
  Vi är nog båda i en rejäl metamorfos nu... fjärilar på gång liksom...hihi
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att få ta del av dina fina bilder som fångar stämningen så väl och dina personliga reflektioner!

  Det var just så här vi hoppades att deltagarna skulle känna det :-)

  Hälsar
  Carina

  SvaraRadera
 5. Kuulostaa tosi hyvältä, upea tavata upeita naisia ja saada inspiraatiota.

  SvaraRadera