18 mars 2013

Om att vara känslig

Jag har väldigt känslig hud och såhär i vintertider har det varit rätt så eländigt. Nu testar jag ekologisk kosmetika i form av en hårtvål (ska vårda hårbotten, stärka håret och köra ut alla kemikalier ur det) Vi får väl se- har testat två gånger nu och det känns riktigt bra! Mindre elektriskt än vanligt i alla fall och ger lite mer stadga. Jag har blivit läppfettsberoende men kanske just på grund av dåliga läppfett som inte vårdar utan nästan torkar ut värre, så nu testar jag också FLOW-kosmetikens läppfett. Känns otroligt bra!  (Bäst av allt är det att de går att köpa i den lokala posten! :)
Minulla on tosi herkkä iho ja näin talven jälkeen se onkin pahimmillaan. Testaan ekologista kosmetiikkaa ja pesen hiukset FLOW sarjan  hius-saippualla. Kahden pesukerran jälkeen täytyy sanoa että ainakin ovat vähemmän sähköiset ja tuntuu tuuheammalta kuin ennen. 
Olen kehittänyt itselleni huulirasvariippuvuuden jag uskon että se johtuu huonoista huulirasvoista jotka ovat kuivanneet huulia entistä enemmän. Nyt testaan tätä FLOW-huulirasvaa ja tuntuu ihan kivalta! Parasta onkin että näitä saa täältä meidän paikallisesta postista :)

6 kommentarer:

 1. Låter intressant det där. Mitt hår är superelektriskt och verkar flyga hit och dit och mera stadga sku int heller skada. Håret ser säkert mycket tjockare ut då.

  SvaraRadera
 2. Det där måste jag kolla in. Tappade ju en hel del hår för ett tag sen, resultat av viktnedgången, och det som kommit tillbaks är små fjun... bättre än inget, men ändå trist...färg och klipp gjorde ändå lite, men nu krävs nog nåt annat för det torra... hela jag är torr o trist känns det som... men det är väl bara att försöka hitta rätt produkter.
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 3. Hei, vi har gått til innkjøp av luftfukter i huset vårt, og i vinter har jeg ikke hatt verken tørre lepper eller statisk hår. Sjøl katta koser seg med høyere luftfuktughet!

  SvaraRadera
 4. Berätta gärna mer om hur du trivs m hårtvålen efter en tid, har övervägt att testa... Finns d balsam till el använder du "vanligt" el inte alls?

  SvaraRadera
 5. Ja berätta gärna vad du tycker sen! Har funderat mycket på de ekologiska tvålarna och produkterna det talas om nu. Förresten, inte doftar dom väl starkt bara?

  SvaraRadera
 6. Jag har också börjat använda hårtvål. Gubben har använt en längre tid ren och är nöjd. En sak med den tycker jag är jobbig. En estetisk liten bisak. Var lägger man den våtklibbiga tvålbiten då man är klar? Just nu har jag den i en frysask i badrumstrådkorgen, men det känns ju inte så lyxigt.... Har du någon bra idé?

  SvaraRadera