1 januari 2014

Dinner for two

Det blev en lugn och skön nyårsafton i Villa Kamomilla. Våra ungdomar är ju ute på sina galej och vi får nöja oss med varandras sällskap, gubben och jag.
Vi såg på Dinner for One, en nyårstradition, och sen blev det dinner for two. Han är inte utbildad kock, min man, men har man fått en sån fin kockrock så ska den ju använda, inte sant?

Han bjöd på  kammusslor med paprikamojo till förrätt och creme´fraische-currymarinerad kyckling på bönbädd med paprika och morot. Till den en sås med apelsin och curry.  Efter det var vi så mätta att vi stönande slängde oss i soffan.
Det gamla året byttes till nytt utan större ståhej. Härute i skogen är det ingen som skjuter raketer. Bra så, med tre husdjur i huset är man nöjd att ingen av dem behöver darra av skräck på nyårsafton.

                                     


Meillä oli rauhallinen uuden vuoden aatto täällä Villa Kamomillassa. Nuoret olivat omilla teillään ja olimme miehen kanssa kahdestaan kotona. Katsottiin telkkarista Dinner for One, jokavuotinen traditio, ja sen jälkeen olikin meidän vuoro syödä. Mieheni ei ole kokki ammatiltaan, mutta kun hän on näin hienon kokkitakin saanut, niin kannattaahan sitä käyttää.
Hän tarjosi alkuruuaksi kampasimpukoita paprikamojon kera, ja pääruuaksi creme fraische- ja currymarinoitua kanaa papujen, paprikan sekä porkkanan kera. Sen päälle vielä appelsiini-curry sosetta.Sen jälkeen oltiinkin ihan ähky!

Vanha vuosi vaihtui uudeksi ilman sen kummempaa häsää. Täällä metsän keskellä ei raketteja paukutella, kotieläinten suureksi helpotukseksi. 

12 kommentarer:

 1. Mums, det där låter gott. :)

  SvaraRadera
 2. Herkullista! Kivaa alkanutta vuotta teille :)

  SvaraRadera
 3. Oi kuinka näyttää herkulliselta. Oikein hyvää alkanutta vuotta.

  SvaraRadera
 4. Men han ser väldigt proffsig ut, både i klädsel och handlag...
  Låter väldans gott. Här blev det fläskfilé och tyvärr så smällde de ganska ordentligt i grannorten, så Lilleman var skärrad men inte värre än att det var hanterbart. Det är ganska skönt att bara vara på tumanhand...
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 5. Oj, vilken mat! Utbildning behöver man inte ha för att vara proffs på ngt, det sitter i intresse, känsla o hjärna ;) Vilken lyx med en sån gubbe!!! Min kan bara värma en påse fryst Pytt i panna, hahha ;)

  Åh vilken underbar bild med champagneglasen, jag älskar glas, kan tyvärr aldrig få nog, är de nya eller gamla?

  Tack för Strömsötips, jag älskar det programmet och brukar kika på avsnitten men just det hade jag missat så det var ett toppentips!

  20-talsstilen blev jag helt fast i förra vintern efter ett restaurangbesök....( mer om det på Nordingårdens facebook..)

  Gott Nytt Inredarår Kamomilla!!!!

  SvaraRadera
 6. wow, så fint och lyxigt det ser ut!

  SvaraRadera
 7. Your pictures are a delight for my eyes!

  SvaraRadera
 8. Ser lyxigt ut bara värre :o)

  Tur att jag inga husdjur har för här small det av bara 17 inatt. Gick ut för att titta på fyrverkerierna som sköts vid ungdomslokalen en bit bort.... och höll på att bli träffad av grannarnas raketer... Undrar hur många tusen euro som brann upp på 10 minuter....?

  SvaraRadera
 9. Åh, kammusslor har jag alltid velat smaka! Gott nytt år till er!

  SvaraRadera
 10. Nu börjar jag ju tycka att det är dags för gubben din att börja på spin-off-bloggen Lilla Kamomillas kock! Det ser så gott ut på bilderna och jag är så nyfiken på vad det är han grejat till!

  SvaraRadera