22 januari 2008

Badrum, budget och fattigmanskreativitet

Är det nån som minns inlägget om mina trasiga och udda lampkupor för nån vecka sen? Nu ska jag visa bilder. Det var alltså så att den överlevande lampkupan från sovrummet fick göra sällskap med den ena överlevande från toaletten. De är alltså udda, men om man inte vet det, så märker man det knappast. Spegeln är ett loppisfynd-vad annars? ;)
Imorgon ska jag på loppis och djupdyka. Får se om jag hittar något annat kul, tex att inreda toaletten med. Båda toa och badrum är bara halvvägs inredda än. Bland annat för att jag saknar symaskin. Jag borde sy förhängen till skåpen och runt lavoaren ska jag fästa ett skynke också. Just nu får det fungera med tillfälliga lösningar. Både toa och badrum/tvättstuga ser kala ut, jag vill inreda mer där, men det hänger lite på budgeten också. Jag är deltidsanställd och har inte mycket jobb under vinterhalvåret. Men på loppis kan man göra fynd, både nya och gamla att inreda med till budgetpris. För visst ser det lite kalt ut? Det tycker i alla falla jag...
På toaletten behövs en varmare känsla, nya vita draperier ska jag sy, och definitivt spänna vajern som håller upp dem. Hyllan måste målas för innan vi fick gäster i julas så paniknitade jag fast tapet på den...
Jag vill ha lite gamla handdukar och söta korgar och detaljer och mycket mycket mer. Jag är ingen minimalist precis...
Här i badrummet behövs draperier av riktigt tyg (de här är kapade av ett duschdraperi och är äckligt stela...), gardiner behövs definitivt (tur att vi bor i skogen annars skulle jag inte våga duscha) och så tycker jag att det skulle bli "varmare" stämning med lite korgar och sånt. Jag har en gammal tvättkommod som ska hit också, bara jag hittar ett tv bord. (Just nu står tv:n på den..) Vi skulle ha ett vackert tassbadkar här också, men innan vi hann få in det ramlade det från traktorn och gick i kras. Nå, sånt händer, det kommer kanske ett nytt?

Ja, det finns potential i både toa och badrum och jag vill ha in lite mera mys. Ibland kan det vara bra att lida av akut penningbrist, för när man tänker efter så är det just det som utlöser den största kreativiteten hos så många av oss. "jag vill ha det där, men hur kan jag få det eller något som ens liknar det?" och så funderar man ut en budgetversion eller fyndar på loppis och oftast blir det bara så bra! Vad är den bästa budgetlösning i inredning du gjort?

23 kommentarer:

  1. vilket fint badrum du har. Det har verkligen potential!
    Hoppas att du hittar det du vill ha. Loppis är verkligen bra! Det är kul och spännande som att gå på skattjakt!
    Ett litet tips! Om du hittar vackra överlakan kan du klippa isär och använda som hänge och gardiner till badrummet. Fina korgar kan man fynda till billig peng på loppis. Den loppisen jag var på idag, hade hur många korgar som helst! men de ville inte sälga de! Dumt va. Kika intill mig och se dagens fångst! Hi Hi!!!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Men, vilket vackert badrum! Stort och ljust och vackra färger!Ja ibland är det tur att man bor i skogen, det är härligt att kunna se ut också!

    Gillade idén med brännvinsbord!Och vad vackert och välkomnande du har arrangerat. Vi var nära att ha det förra gången vi hade gäster (läste om det någonstans)men det blev inte så. Kanske ska pröva nästa gång.
    Vad spännande det ska bli att se vad du gör med klaffbordet! /Ankan

    SvaraRadera
  3. Jag tycker ditt badrum e helt underbart.. Så milda fina färger..
    Och lampan ser så söt ut..
    Hoppas du fyndar riktigt på loppis.. =)

    Kram Linda!!

    SvaraRadera
  4. Åhh så fint du har det..jag älskar också att gå på lopisar och hitta det där personliga fina och billiga..
    Min bästa budget renovering är faktiskt vår tvätt stuga !! Hyllan är köpt på auktion,likaså handduks skåpet också sydde jag draperier av linne tyg under bänken så att inte vår gamla fula tvätt maskin skulle synas..det går att fixa till det ...bara man tänker till..
    Kram Anette

    SvaraRadera
  5. Tuo vanha peili tekee vessasta tunnelmallisen. Minäkin olen löytänyt kirppikseltä peilin meidän vessaan ja on tosi paljon kivempi ratkaisu kuin nykyajan peilikaapit! Olen samaa mieltä, että rahan puute saa löytämään luovempia ja parempia ratkaisuja!!
    Meidän koko sisustus on kai "budgetlösning" ja olen ihan tyytyväinen:) Ainoastaan kerrossängystä maksoimme paljon (n.200e, mutta toisaalta siinä on kaksi sänkyä JA patjat). Ehkä sohvamme on kuitenkin hyvä esimerkki halvalla sisustamisesta: löysin sohvan ilmaiseksi kierrätyskeskuksesta, kangas oli repeytynyt ja haalistunut, mutta ompelin saamistani valkoisista lakanoista irtopäällisen siihen. En maksanut penniäkään ja se on hyvin palvellut jo kahdeksan vuotta:)

    SvaraRadera
  6. Jag tycker det ser underbart ut....men det är ju du som ser det där lilla extra som just du vill ha......
    Och det där med att springa på loppisar och köpa saker....det är ju själva charmen och det finns ju så mycket fint. Och oftast hittar man ju det där lilla extra och det blir så himla bra....

    Lycka till!
    Miamaria

    SvaraRadera
  7. Fy fasen vilken fin toalett och tvättrum!!! Så smakfullt! Mari.

    SvaraRadera
  8. Jätte fint badrum!
    Du hittar nog rätt saker till slut.
    Loppisar är ett måste och gå på om man vill hitta coola saker till billig peng. Sedan är det att åka och kika i inredningsbutiken och få idéer. Som man kanske kan göra om till sitt eget.
    Må gott!

    SvaraRadera
  9. det ser ju redan hur mysigt ut som helst!

    SvaraRadera
  10. Oj jag vet inte riktigt - tycker jag alltid väljer budgetalternativen till allt.... Men just nu försöker jag avstå även från de inköpen :D

    SvaraRadera
  11. Det ser fint ut redan nu, bara pricken över i som fattas! Du får visa när du fått det som du vill ha det!

    SvaraRadera
  12. Ditt badrum är sååå fint...tänk om jag hade ett sånt! Hoppas att du gör många fina fynd:o)

    Kram
    Dorthe

    SvaraRadera
  13. Både wc och badrummet är hur fina som helst....och när du har gjort allt du beskrev så är dom kanon!!

    Men ska man inreda billigt så måste det få ta TID......det gäller att hålla ögonen öppna på loppisar.

    Min bästa budgetrenovering är nog hobbyrummet som fixas som bäst.......bord från uthuset, loppis-kista (uppmålad), egnagjorda hyllplan, uppmålade stolar osv......ska visa bilder senare i veckan.......

    SvaraRadera
  14. Tycker du har gjort det jättefint och mysigt redan nu! Lycka till med loppisfyndandet, du hittar säkert något som blir det lilla extra, pricken över i! :)

    SvaraRadera
  15. Kivan näköistä!!
    Sinun kodissasi on paljon kivoja kirppari löytöjä mukavasti yhditettynä.
    Itse himoitten taas lähteä kirppari kierrokselle.
    -Jaana-

    SvaraRadera
  16. Badrummet har ju verkligen potential, det tror jag att du fixar galant. Korgar låter som en jättebra ídé.

    Kramar Ulrika

    SvaraRadera
  17. Jag blir så avundsjuk på ert fina gamla hus.....blev ju inte bättre när min sambo för en gångs skull kollade några få (3st) bloggar & såg ditt hus....Han säger, nästan skriker: "Här ligger du i lä"!! Han vet att jag gärna skulle vilja haft en sånt där charmigt gammalt hus som ni....Så vackert!
    Trevlig kväll /madelene

    SvaraRadera
  18. Ditt badrum är verkligen vackert!
    Är säker på att du hittar fiffiga lösningar! Ett tips, man kan sy på spetstyg på draperiet ;) Kan bli gulligt om man gillar spets förstås.
    Jag gillade verkligen maten du bjöd dina föräldrar på. Måste varit gudagott!!
    Kram
    nina

    SvaraRadera
  19. fina bilder (idag som alltid)! Loppisfynd är det allra roligaste tycker jag!
    Att det krävs budgettänkande kan jag verkligen hålla med om (nästan alltid!) Och tycker egentligen att det blir roligare då, fast det tar lite tid...
    Kram till dig!
    S.

    SvaraRadera
  20. Åh vilket fint hem ni har!!!!
    Gillade den tovade "axelkoftan" ser jätte skön ut...

    Å vilka fina rum å hela huset är så fint!

    Kanske lantliv borde åka till finland? ha en bra helg, för snart knackar den på dörren!

    SvaraRadera
  21. Det ser ju så fint ut redan nu. Men det är alltid roligt att planera nytt. Jag hängde för några dagar sen upp min mormorsmors paradhandduk som gardin på vår ena WC, har länge funderat på vad jag skall göra med den. Jag har flera paradhanddukar men de är för smala för fönstret. Få se vad jag skall hitta på att göra med dem.

    SvaraRadera
  22. Hej..vilket gulligt badrum..och din kreativitet är det då inge fel på:)..synd på tassbadkaret:( men det kommer säkert fler i din väg:) ha en trevlig kväll..PIA

    SvaraRadera
  23. Vilket jättefint litet badrum...fin färg och spegeln är verkligen jättesöt. Härligt det är att man inte är ensam med att panik inreda inna folk kommer på besök =)
    Ha de gott
    kram

    SvaraRadera