5 juni 2010

Kontorsplanerna kastar om allt

Tack för era värmande hälsningar, jag är alldeles överväldigad över responsen jag fick! Jag är glad att ni förstod att jag inte fiskar efter sympatier utan bara ville skriva av mig och kanske låta er glutta in lite bakom den skyddsmur man omger sig av när man bloggar. Många av er följer med bloggen regelbundet, många hör av sig per mail, samtal och söta hälsningar och det känns som att man har en lite djupare kontakt i alla fall. Jag är glad för att ni finns!Men nu till annat, gladare saker.

Mannen och sonen har jobbat idag med att möblera om. Vi har lekt kungen befaller, eller vad vi nu ska kalla det. Jag har liksom varit arbetsledare, för jag kan ju inte bära möbler precis...
Men skänken som stod bakom tv fåtöljerna har bytt plats. Allt för att skrivbordet med blogghörnan, det mastodontiskt stora, har åkt ut i bastukammaren!På sätt och vis synd, skrivbordet var vackert att se på men vi har faktiskt trångt. Villa Kamomilla är inte så stort som det ser ut på bild. Det säger alla som besöker oss också.

Nu blir det kontor ute i bastukammaren. Det har fungerat som gästrum förut men i sanningens namn har det inte varit i bruk spå ofta. Min man är företagare och det är ju jag också, (på deltid) så det blir en hel massa papper och de har sakta börjat ta över hela vardagsrummet.

Vad tomt det blev bakom stolarna!! Ljust och luftigt!! Tavlorna hängde för högt eftersom skänkens kant varit hög så dem fick jag fixa till lite (vad glad jag var att jag kunde delta på den punkten) . Det blev svart sammetsband med öglor (ett gammalt sammetshalsband) och nu hänger de på ögonhöjd sådär som tavlor ska hänga.
Och äntligen ser man mer av tapeten! Den pärlemorskiftande medaljontapeten som har gömts bakom den mastodotiska kombinationen av en skänk med mage och två bulliga tv-stolar.
Vi är riktigt nöjda och mannen sa att det känns som det alltid varit såhär. Och då är det ju nog säkert rätt. Nästa gång ska jag visa vart skänken tog vägen och vad som hände med blogghörnan!
Ha det gott och var snälla mot varann!
Kamomilla

Aviomies ja kuopus saivat paiskia töitä tänään sillä olohuoneessa riehuvat muutoksen tuulet. Senkki joka todella vei tilaa tv-tuolien takana on saanut uuden paikan. Kirjoituspöytä on muuttanut ulos pihasaunan kammariin josta tehdään työhuone miehelle sekä minulle. Olemme tyytyväisiä sillä olohuone on nyt paljon valoisampi ja avarampi ja kaunis tapettikin näkyy paremmin! Ensi kerralla näytän minne senkki joutui ja kerron enemmän työhuoneesta...
Kamomilla

20 kommentarer:

  1. Tänk vad fint och annorlunda man får det bara genom att flytta några möbler. Riktig myshörna!

    SvaraRadera
  2. Lycka till med dina friska vindar, är säkert på att dom blåser medvind, KRAM

    SvaraRadera
  3. Lilla goa du !! Jag läser ditt förra inlägg..om ditt liv, värken som har tagit över mer och mer..jag tycker du är modig, modig som berättar och det gör att vi gillar dig bara ännu mera, du är mänsklig..Jag hoppas nu innerligt att läkarna nu ska hjälpa dig..komma på något så att din värk lindras.
    Mitt i allt så får man ändå, precis som du gör, se det som man har att vara tacksam och lycklig över, familjen, huset och annat !
    Ha det nu så bra vännen och ge Svante en stooor nos puss från mig och Nisse.
    Kraaaam Anette
    P.s Sååå himla fint ni har det, det är en fröjd att kika in här, bara så att du vet...

    SvaraRadera
  4. Så fint det blev....Ibland gör det mycket när man flyttar några möbler! Kram Therese

    SvaraRadera
  5. Så luftigt och vackert det blev! Det är nog skönt att flytta unden kontoret någonstans där man får stänga dörren om alla papper...
    Jag läste ditt tidigare inlägg också och jag förstår att det är omvälvande känslor. Jag har förstått att du trivts bra med ditt jobb och dina arbetskamrater, men du är ju begåvad på många områden, så jag tror att du kommer att hitta något som du trivs minst lika bra med! Det är förståeligt att humöret inte alltid kan vara på topp då hälsan inte är den bästa, men visst lyser det ändå genom vilken positiv person du är! Kämpa på!

    Kram, Nicole

    SvaraRadera
  6. Så rofyllt och vackert i ert rum! Det är alltid spännande att ändra om lite!

    Tack för att du delar med dej i förra inlägget!

    Allt gott önskar jag dej när du nu "vänder blad"!
    Kramar
    LIsa

    SvaraRadera
  7. Du underbara människa, läste just ditt tidigare inlägg och är tårögd. Din livsgnista är min föredöme. Tack för att just du är du.
    Allt gott och mycket kärlek,

    Ida

    SvaraRadera
  8. Visst är det bra när det känns som om det alltid har varit så! Samma tanke hade jag häromdagen hos mig efter en liten piff.
    Först nu hann jag läsa ditt tidigare inlägg och det var fint skrivet. Du är som gjord för att skriva och dokumentera. Även jag, innan jag vidareutbildade mig till lärare har varit med om att lägga ned ett daghem och det är sorgligt. Men det öppnas nya vägar. ♥

    SvaraRadera
  9. De behövs så lite för att få en stor förändring:) Märkte det i dag när jag flyttade ett skåp å slängde ut en byrå:)

    SvaraRadera
  10. Jag har försökt lekt samma lek men här funkar det inte så bra. Får var glad att han lyssnar. Själv har jag tagit det lugnt och setat i solen, nyans mot kräfta är det just nu men det lägger sig nog. Kram

    SvaraRadera
  11. Fint!!
    Vi har oxå det problemet med att skrivbordet står i vardagsrummet..och hopar sig med papper eftersom vi är egenföretagare :)
    Men så småningom ska de äldre barnen flytta upp på vinden, så då får vi ett kontorsrum :)

    SvaraRadera
  12. hej på dig,
    läste riktigt just ditt inlägg under. Så tråkigt med värk och smärta, hoppas du får hjälp!

    Livet för så mycket med sig, på gott och ont. Du har då så många talanger, och jag tror att du kommer att hitta nya spännande vägar.

    Många gånger när jag ser tillbaks på de vägar och val jag gjort, kan dom tyckas vara onödigt krokiga. Men jag vill oxå tro att det är nån mening med alla steg man tar.

    Allt gott önskar jag dig!

    SvaraRadera
  13. Ser toppenfint ut. Ja, jag vet hur det är med det lilla utrymme man har att förvalta. Vi bor också trångt och jag skulle gärna vilja bygga ut vårt vardagsrum, men det får vara en dröm en så länge. Vi har fått mygginvation och kan inte vara ute på kvällen längre, så trist. Får sitta inne och beskåda allt det vackra. Hoppas det lugnar ner sig med myggen snart. Ha en skön vecka! Marie

    SvaraRadera
  14. Det ser jättefint ut! Precis som du säger: luftigt! Tavlorna är vackra tycker jag.
    Tack för att du delar med dej av din situation. Förstår att det finns stunder med tårar men det märks också vilken positiv person du är och med tanke på den begåvning du har med att skriva och vara kreativ med det du kan så är jag säker på att du hittar en ny väg! Det är ju alltid så kul att titta in här!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  15. Läste två inlägg nu på en gång! Du skriver om din situation på ett naturligt och otvunget sätt:) det är lätt att känna med dig och önska dig allt gott. Då du själv orkar se positivt på situationen visar det sig säkert att bladet du vänder har nya möjligheter! Stor kram!!

    SvaraRadera
  16. Hejsan vännen,
    nu har jag läst ikapp förra inlägget och skickar en stor varm kram och massa lyckosparkar inför framtiden till dig. Du kommer att hitta något som passar dig och dina ömma leder helt perfekt, det är jag säker på!

    Gillar ert vardagsrum!!
    Kram
    Susanne

    SvaraRadera
  17. Hejsan ...och tänk vad underligt egentliten...funderar löite på ALLT det du skrivit i flera inlägg..har liksom inte hälsat på hos så många bloggare på ett tag..och nu hade jag en hel del att läsa in ..bl.a hos dej:).läste om att du skule till doktorn och hade varit där..ja det där med värk är en riktigt elende det.. jag har som du värk..och usch vad jag blir trött på den..nu vandrar min runt i kroppen och just nu tror jag den är överallt..tyvärr påvekar vädret oxå..det ska bli regn :(..men men precis som du så är jag trots allt ganska positiv..vill ojärna gnälla om det..eller överhuvudtaget säga att jag har värk..men den tar mycket enenrgi från en..och sömn..jag äter flera värktabletter om dan och har så gjort i flera år..funderar bara på om det blir skador av detta!!..men de visar sej väl:)...just nu så är fingrarna som ptjocka prinskorvar..så jag kör pekfingervalsen på tangentbordet.NU till nåt heeelt annt...vad fint du får det och vad fint du har det..såå ljuvliga ställen alla de där husen...blir lite ***grön:).....och att ha ett litet hus ..mmm vet det har jag med..väldigt lite oxå...har jag missat nåt nu??..jo..roströd selma:)..det blir så av att hon varit fuktig under vinterhalvåret..och slickar på tassarna... detta kan då ge svamp..har tyvärr haft detta problemmet lite förra vinter ..mer iår...har läst att man kan behandla med atamon.. eller potatismjöl..båda tipsen har jag inte provat än..får kanske ta tag i detta.. ja hon har alltid varit så vit och fin men kanske har det även med åldern att göra..hon är nu 7,5 år..jaja.. nu får man ladda för morgondagen..börjar 6,30 ochdet är tidigt när man haft sovmorgon hela helgen:)..ta hand om dej och njut lite av den vackra härliga tid vi har nu..kram..Pia

    SvaraRadera
  18. Ombyte förnöjer eller hur brukar man säga :O) Kul idé med tavlorna.
    Sköt om dej! Kram Mia

    SvaraRadera
  19. Så luftigt och fint! Ska bli spännande att se vad som hände med skänk och blogghörna.. =)
    Kram /Anna

    SvaraRadera
  20. Enjoyed my visit today on your blog. I am a new follower. PlEASE STOP by for a visit. XO MARY

    SvaraRadera