28 juli 2010

När man inte riktigt kan bestämma sig...

Det ena ger det andra... så när årstidsgrenen kom upp i glasverandan var det ju bara att flytta på lampan. Eller vilken väg var det? Kom grenen upp för att jag ville ha en maffigare lampa i köket? Äsch, strunt det samma- detta blev slutresultatet. Glasverandans lampa finns nu i köket! Lampan är ett av mina absolut bästa loppisfynd som jag betalat en struntsumma för (5e) och som hitills bara hängt som dekoration i glasverandan. (sladden var för kort där så vi kopplade den aldrig) Döm om min förvåning när alla glödlamporna fungerade fast lampan varit inklämd i en smutsig, genomdammig gammal sportbag och transporterad hit och dit, land och rike runt av den kringåkande prylförsäljaren som besökte vår by förra sommaren! Jag var inte ens säker om den fungerade alls- ville bara ha den- på grund av kärlek!
På gränsen till kitsch, men det är det jag gillar. Bryt av en annars så genomtänkt inredning med något som överraskar!
Kanhända ångrar jag mig, men då är det ju bara att flytta den till glasverandan :) Eller i bästa fall hita en likadan- det skulle vara perfekt! För visst var den fin på verandan... helt superfin.
Men jag ser fram emot middagar i höstmörkret i skenet av denna blingblinglampa.
Kamomilla
Meilläpäin tavaroilla on taipumus vaihtaa paikkaa aina silloin tällöin, ja niin kävi nytkin. Kun tuo vuodenaika-oksa löysi paikkansa piti lamppuakin siirtää. Vai oliko se niin että halusin lampun keittiöön ja sitten piti keksiä jotain sinne lasikuistille? No- aivan sama- tässä tulos!
Tuo on kyllä yksi parhaimmista kirppariostoksistani- viidellä eurolla sain sen omaksi ja vaikka kuljetus oli tahtunut kovakouraisesti ja pölyisessä likaisessa vanhassa urheilukassissa se toimi! (Jokainen hehkulamppukin!)
Voi olla että kadun- oli se vaan niin suunnattoman nätti siellä lasikuistillakin mutta voihan sen aina laittaa takaisin. haaveena olisi löytää samanlainen tai edes samantapainen- ehkä vielä jonain päivänä?
Kamomilla

21 kommentarer:

  1. Hej!

    Jag förstår att du ville ha den för den är ursnygg och sitter som kronan på verket i köket. Vilket fynd...jag är nästan lite avis!

    SvaraRadera
  2. grenen blev jättefin, men tycker att lampan gör sig i köket ,det bryter som du säger av med någonting oväntat i det mera strama
    Ha en fortsatt skön vecka

    SvaraRadera
  3. Den är ju helhäftig!! Som du säger, kul att ngt bryter av, lampan är så snygg och passar in fast den egentligen är ett "stilbryt". Vilket vackert och härligt kök du har! Mari,.

    SvaraRadera
  4. Jag blev så imponerad av årstidsgrenen och du slutar aldrig att förvåna mig... en sådan lampa för så billig peng! Jättefint!

    SvaraRadera
  5. Jag tycker lampan gör sig riktigt fint ovanför köksbordet.
    Det börjar nog bli dags för mig att lägga lite alvar bakom sökandet efter den rätta lampan ovanför vårat köksbord innan de mörka höstkvällarna kommer.
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  6. Ja, visst blir det så ibland - det ena ger det andra! Den här lampan gör sej säkert på flera ställen hos dej, men här var den jättefin!
    Så snyggt den bryter av mot allt det andra!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  7. Vilken jättefin lampa! Avundsjuk? vadå jag??

    SvaraRadera
  8. Sån söt liten lampa, jag förstår att du är förtjust i den. Jag gillar gren-lampan också, men denna är mer söt som en karamell...
    kram
    elsamarianne

    SvaraRadera
  9. Hej, jag förstår fullkomligt då jag tycker bling-bling är nödvändigt för själen.. ha ha. ha en god resterande sommar kram jeanette

    SvaraRadera
  10. Den e nog lika fin i köket som på verandan, och ombyte förnöjer:)

    SvaraRadera
  11. Det är ju ändå för en själv man inreder och för att man ska trivas - inte för andras skull. Då behöver det inte alltid matcha så perfekt heller :)
    Det är verkligen en snygg lampa, gillar att den är vit, och vilket pris sen!! Jag skulle gärna byta vår vid matplatsen, men har ingen aning om vad jag vill ha... Vet nog när jag ser den rätta :)

    SvaraRadera
  12. Mahtava löytö, sopii teille kuin nenä päähän :)

    SvaraRadera
  13. Den där vackra skapelsen gjorde sig verkligen i köket, har alltid älskat ditt kök med dessa vackra färger, ha en fin dag, kramen

    SvaraRadera
  14. Hej på dig tjejen. hur står det till?

    Kanonfint. jag gillar ju när det bryter av med inredningsstilar =)

    Gillar ljusslingan du har hängt upp. Jag fattar inte vart du får alla dina fiffiga ideér =)

    Kul med en bild på bloggerskan också =) och tunikan blev ju så fin så fin.

    ha det gott. Kram Pirre

    SvaraRadera
  15. Hej!
    Vilken absolut jättefin blogg du har -jag hamnade här via alegniinoffice och det var verkligen angenämt!
    Vilket hus du har och vilken miljö.
    Agneta

    SvaraRadera
  16. Den blev jättefin där i köket!
    Kram /Anna

    SvaraRadera
  17. Den är ju en godisbit din lampa!!!! Och ids inte reta oss med priset! Det är ju nästan som om du hade fått betalt, för att köpa den!!!

    Kramis på dig!
    -Pia-

    SvaraRadera
  18. Ja den lampan till det priset kan man kalla FYND!

    SvaraRadera
  19. Den passar ju in superbra där. Tänk att det fungerade, vad roligt! :)
    Kram

    SvaraRadera
  20. onpa ihana lamppu!!!!sopii teille täydellisesti!
    kiitos mukavasta ja mieleenpainuvasta vierailusta...emme olisi voineet saaha parenpaa toimittajaa<3

    teiän keittiö on kerrassaan ihastuttava!

    SvaraRadera
  21. Blev ju jättefint, men så är jag partiskt också, hihi, har nämligen en liknande själv ovanför mitt köksbord!! Mysiga bilder!

    Ha en skööön helg!

    Kramizar aka

    SvaraRadera