21 oktober 2014

Förändringens tid

En del av mina läsare vet redan vad som är på gång. Vi ska sälja huset och annonsen är redan ute på nätet!  Jag vill ändå belysa situationen lite, så det inte blir en massa prat och spekulationer som blir fel- sådär som när man leker "trasiga telefonen"- ni vet? Inget drastiskt har hänt och vi har noga övervägt både plus och minus.

Det är elva år sedan vi började bygga (läs: flytta vårt hus)  och resan har varit väldigt spännande. En härlig process med spännande projekt och många beslut. Under denna tid har vi också gått igenom en del förändringar i familjen. Barnen har blivit vuxna och plötsligt flyttade en dotter in. Jag har bytt yrke, till något jag nästan bara kunde fantisera om, men som blev sant och som jag verkligen vill utveckla vidare genom att anta nya utmaningar.  
De som känner mig närmare vet att jag jobbat hårt för att få jobbet här ute att fungera, men det har tidvis varit lite svårt. Ett jobb som mitt kräver otroligt snabba nätkommunikationer och framförallt en närhet till kunderna som finns på fastlandet. I framtiden blir det förändringar även i min mans arbetssituation, vilket är något vi måste ta i beaktande för att han också ska lyckas i sitt val. Han stödde mig till hundra procent i mitt yrkesbyte och nu vill jag finnas där för honom.

Vi har älskat livet här i skärgården, det här stämningsfulla huset, omgivningen och alla våra roliga inredningsprojekt och lusthuset och... ja allt- men nu är det dags att gå vidare. Huset får säkert nya ägare som älskar det lika mycket, och orkar och framförallt hinner ge det kärlek, och vi har nya spännande äventyr som väntar på oss. Förändring är inte skrämmande, det är bara början på något nytt- och vi har verkligen saker framför oss som vi inte vill lämna outforskade. 

Modiga eller smått galna? Kanske både och, men en sak är säker: I slutändan ångrar man bara de beslut och val man inte vågat göra eller drömmar man aldrig vågat uppfylla.

HÄR finna försäljningsannonsen


MUUTOSTA ILMASSA
Lähimmät tuttavat tietävät jo mitä täällä Villa Kamomillassa on tekeillä. Meillä on talo myynnissä! Haluan valaista tilannetta hieman, jotta vältyttäisiin  vääriltä johtopäätöksiltä. (Tiedätte varmaan leikin nimeltä rikkinäinen puhelin? -leikki jossa kuiskataan lause vuorotellen toisen korvaan ja lopputulos on jotain muuta kuin alkuperäinen lause.) Noh, mitään dramaattista ei ole tapahtunut, ja olemme tarkkaan harkinneet koko juttua.

Rakentamisen ( lue talosiirron) alkuvaiheesta on yli 11 vuotta, ja matka on ollut jännittävä. Se on ollut hurja prosessi johon on sisältynyt kaikenlaista ihanaa ja  paljon päätöksiä. Vuosien aikana perhekuviot ovat muuttuneet, lapset kasvaneet aikuisiksi ja taloon on myös muuttanut tytär. Vaihdoin ammattia yllättäen, ja vieläpä sellaiseen josta en kymmenen vuotta sitten osannut edes haaveilla. Koen että haluan kehittyä siinä vielä paljon ja kohdata uusia haasteita.

Läheiset tietävät että olen saanut ponnistella jotta työ täällä saaristossa sujuisi mutkattomasti. Tarvitsen supernopean nettiyhteyden ja haluan olla lähempänä asiakkaitani eikä tämä ole oikein toteutunut. Tulevaisuudessa tämä koskee myös miehen työtilannetta, asiakkaat löytyvät mantereelta. Jotta myös miehen ammatinvaihto olisi mahdollista toteuttaa, olemme päätyneet tähän ratkaisuun. Hän tuki minua ammatinvaihdossa sataprosenttisesti ja nyt minä olen hänen tukena.

Olemme rakastaneet tätä elämää maalla, tätä ihanaa vanhaa tunnelmallista taloa ja kaikkia hauskoja sisustusjuttuja. Ihanaa huvimajaa ja kaikkea... mutta nyt on aika jatkaa matkaa. Koti on siellä missä perhe ja omat rakkaat ovat, se ei ole seinistä kiinni. Talo saa aivan varmasti uudet ihanat asukkaat jotka rakastavat sitä ja ehtivät pitää siitä huolta, ja meitä odottaa uudet jännät seikkailut.
Muutos ei pelota, se on uuden alku. Meitä odottaa uudenlaiset seikkailut joita emme halua jättää tutkimatta.

Hulluja vai rohkeita? Ehkä kumpaakin, mutta yksi asia on varma: Loppupeleissä kadumme vain tekemättömiä päätöksiä ja unelmia joita emme koskaan uskaltaneet toteuttaa.

Täältä löytyy myynti-ilmoitus
35 kommentarer:

 1. Hoppas, hoppas allt blir som ni önskar, och att processen inte blir alltför utdragen. Kramkram

  SvaraRadera
 2. Jag kan bara önska er lycka till i ert val! Det är verkligen förståeligt att livet ibland förändras och att boendet inte alltid hänger med i svängarna, som här hos er!
  Säkert hittar ni något som passar er bättre och som gör livet lite enklare!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Onnea matkaan! Toivottavasti viehättävä kotinne saa arvostavan uuden perheen. Myötäisiä muutoksen tuulia! Tuija

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitis! Kyllä uskon, jos joku tänne haluaa niin varmasti on oikeanlaista porukkaa.

   Radera
 4. Heja heja, säger jag! Modigt!!! Drömmar är till för att uppfyllas! Ingen annan kan uppfylla den än man själv! Önskar er lycka och framgång på er nya stig!

  SvaraRadera
 5. Spännande tider ni har framför er. Hoppas att huset hittar nya ägare och att ni hittar ett ställe där ni trvis och kan vidareutveckla ert nya liv. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Christina, vi får hålla tummar o tår och hoppas!

   Radera
 6. Håller tummarna för att allt ska gå i lås, just så som det blir bäst!

  SvaraRadera
 7. Lycka till med försäljningen och nya utmaningar! Jag är säker på att allt löser sig på bästa sätt och med era kunskaper kommer ni att få ett fantastiskt hem någon annanstans.

  Kram Sabina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sabina, jag försökte också delta i din utlottning men det gick inte via min ipad, av någon orsak.

   Radera
 8. PS. Missa inte min tävling på bloggen :)
  Sabina

  SvaraRadera
 9. Fina bilder med stämning! Önskar lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda! Måste skriva till dig, men det har varit mycket nu... Du förstår säkert... Hör av mig imorgon!

   Radera
 10. Så sant som du skriver, och speciellt de rader du avslutar ditt inlägg med.
  Håller tummarna att allt löser sig på bästa sätt.
  Lycka till ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack C, jag tror på att vissa saker sker för att de ska ske, så jag har tilltro på framtiden! Tack för din trevliga hälsning!

   Radera
 11. Så spännande! Varmt lycka till!

  SvaraRadera
 12. Härligt och spännande med förändring! Vi sålde vårt nybyggda hus, som vi bott i i 6 år, för 3 år sedan och flyttade tillbaka till hemorten närmare far- o morföräldrar. Vi har inte ångrat oss det minsta! Nu håller vi på och renoverar ett gammalt hus och trivs verkligen med det, men ibland kan jag bli lite vemodig när jag tänker på det "andra" huset. Det planerades och byggdes av oss själva och visst var det härligt att bo i men sådant är livet, ibland blir det annorlunda än vad man tänkt sig. Lycka till med resan ni har framför er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du, sånt här är livet- spännande och har mycket att bjuda på. Ups and downs helt enkelt :)

   Radera
 13. Löysin blogisi sattumalta ja samantien klikkasin itseni vakituiseksi lukijaksesi! :)

  Teillä on siellä suuria muutoksia tulossa, kaikkea hyvää uusiin haasteisiin! :)

  Auringonsäteitä päivääsi! :)

  T: Emppu / Iloa & Unelmaa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos Emppu ja tervetuloa lukijaksi!! Aurinkoa sinukin päivääsi!

   Radera
 14. All lycka till er och er framtid!
  Känner igen mig i det du beskriver och är man är överens om att lämna något och påbörja något nytt är det bara att köra!
  Jag kan tycka att det alltid är en viss vånda INNAN man bestämmer sig för en förändring, men när man väl har gjort det är det spännande att se framåt och jag tror nog att ert beslut är väl förankrat.
  Måste också passa på att säga att du är en sååååå himla duktig fotograf. Dina motiv är verkligen "with love and attitude"! Jag följer varje inlägg du gör och njuter ofta av dina bilder!!.
  Varma kramar!
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack Birgitta, vilket trevlig beröm! :) *myser*
   Roligt att du förstår oss precis, det är så många som blir skrämda av förändring. Värst var nog våndan, nu känns det riktigt bra!!

   Radera
 15. Hei, älä vain lopeta bloggaamista! Ihana talo, mutta joskus on vain tehtävä isoja päätöksiä ja tilalle tulee varmasti paljon uutta ja mielenkiintoista. Sisustusjuttusi ja valokuvat ovat vain niin ihania. Mukavan erilainen blogi. On niin paljon samanlaisia koteja nähtävillä, jotka ovat täynnä samanlaista sisustushömppää. Sinä osaat kuvata ja tuoda esille kauniisti yksinkertaisetkin asiat ja tavarat. Kiitos ja hyviä tuulia uuteen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. No en takuulla lopeta, mutta tietysti blogi saatta muuttua ja ehkä osoitettakin vaihtaa, mutta ihan satavarmasti jatkuu nää mun höpinät :) Kahdeksan vuotta jo höpissy niitä näitä, ei sitä voi lopettaakkaan. :)
   Kiitos sinulle kivasta palautteesta!

   Radera
 16. Jag, om någon, vet precis hur det är... att känna att man måste gå vidare, att förutsättningar förändras och att inget är för evigt... även om det är gott nog.
  Vi behövde ha en vända till det vi trodde var det rätta, det som vi drömt om och sen visade sig vara en chimär...för att backa tillbaks till det som var vårt riktiga liv...
  Det handlar om att våga, att slänga sig ut... Och att följa sitt hjärta (även om man känner att fötterna blir lite kalla ibland ;-)
  kram och lycka till
  elsamarianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du om någon vet ju det där du, EM <3

   Radera
 17. Heja, heja! Det är precis som du skriver - i synnerhet de sista raderna! Det blir så bra såå, det är jag säker på! & hade vi möjlighet att flytta till skärgården skulle vi köpa ert bums* Kram & lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack Fru Z, det blir nog så bra så det här!

   Radera
 18. Vad spännande! Önskar er lycka till!

  SvaraRadera
 19. Modiga, lyfter hatten! Öskar er all lycka! Det kommer att ordna sig till det bästa skall du se :) Joo, och du får inte sluta blogga! Tycker så om att hoppa in hit och kurkka på dina fina bilder och text <3

  SvaraRadera