18 november 2007

Nu får du gärna säga vad du tycker

Oj så vi har jobbat idag! Gubben min har fått upp lister i både salen och köket och det är så härligt! (man är ju så rädd att det inte ska bli av annars.)
Själv har jag jobbat på ett ganska jobbigt projekt. Ett skåp som mången nog skulle se som ett hopplöst fall, men jag är inte rädd för utmaningar. Jag VET att nämligen att det finns potential. I slutet av veckan kommer det säkert bilder på skåpet.


Tills dess kan jag fundera på vårt stora "Narniaskåp." (det var sonen som döpte det till det för det är så stort och ser ut som ja-just ett Narnia skåp...) Det står i vårt sovrum och är ganska dominerande men vackert tycker jag.Nu undrar jag bara- måla vitt eller inte måla vitt? Ska det få förbli mörkbrunt och shabby i stilen eller?... Vi har faktiskt en annan mörk möbel också, en som jag inte vågar måla vit. (X-svärmor skulle vända sig i graven) ;) Jag vet att många bloggvänner här nog skulle måla det vitt, men varken jag eller min man gillar att det blir 100% vitt. Det får kompromissas lite.. Såhär ser den andra mörka möbeln ut. Den som jag inte ska måla. Jag tycker mörkbrunt är vackert också. Därför velar jag med skåpet också... Den där jäkla växten på bilden måste jag nog förresten adoptera bort för den går inte alls ihop med inredningen...

Och så har vi en mörkbrun hatthylla också. Svåra frågor det där med att måla eller inte måla. Hur som helst, bestämmer jag mig för att göra det så blir det nog kanske först efter jul. Just nu är jag ganska trött på att måla, känns det som...
Medan ni funderar på Narniaskåpet kan ni läsa lite gammeldags instruktioner om hur en toalett ska användas. Dessa hittade vi i en trähuslägenhet som vi renoverade när vi bodde i stan.

Jag tycker det är härligt det där telefonnumret! Lappen är troligen från 1932 för då byggdes huset. Det var ett av de få trähusen (arbetarbostäder) som hade innetoalett då. Vilken lyx!

18 kommentarer:

 1. Supersnyggt skåp, behåll det brunt, gör eventuellt en fin schablon ovanpå det schabbiga i svart.
  Annmarie

  SvaraRadera
 2. Jag håller med om att man gärna kan behålla nåt i mörkare färger. Tycker det framhäver det vita på ett vackert sätt.

  SvaraRadera
 3. Jag tror att jag hade målat det vitt med någon fin text i mörkt.
  Det är verkligen snyggt med mörka detaljer bland allt det vita...det gäller bara att hitta balansen...men den bestämmer ju var och en själv som tur är;-)
  Kram/Birgitta

  SvaraRadera
 4. Åhhh så nydelig skap!! Nei, ikke mal det hvitt ;-) Jeg ser dørene er slitt - prøv heller å få det pent.

  Koselig blogg du har! - kommer på besøk igjen :-)

  SvaraRadera
 5. Vilket snyggt skåp. Jag hade nog målat det vitt, fasten det är snyggt i brunt.
  Men då kommer konturerna fram. Så kan man hänga två kransar på dörrarna. Kramis

  SvaraRadera
 6. mm.. situationen 3-2 för brunt. Det här blir spännande ;)

  SvaraRadera
 7. Svårt...!! jag är inte alls förtjust i bruna möbler, men ditt skåp var verkligen fint i det mörka & passade så fint in i det vita rummet. Jag passar frågan...
  Min mamma har en liknande buffe (äpplet) som hon har målat vitt & det är jättefint!

  Ha en bra kväll /madelene

  SvaraRadera
 8. Eftersom jag är ute på vandring och hamnade här, så passar jag på att säja vad jag tycker...skåpet är vackert som det är...också...hmm, man blir som velig, men somligt kan liksom få vara mörkt...lagom är nog bäst :-)

  SvaraRadera
 9. Jag tycker att skåpet att mycket vackert som det är. Behåll gärna färgen!

  SvaraRadera
 10. hej...första gången jag är inne o kikar...fin blogg har du ...så det är inte den sista...kram...Sussie

  SvaraRadera
 11. Ett underbart skåp!!!
  Antingen vitt shabby eller svart...tycker jag!
  Min äpplet buffé är vit och...jag är nöjd..:)
  Kram och må gott!
  Goa

  SvaraRadera
 12. jag skulle nog behålla den bruna färgen även om alla vita hem på din vänlista ser urläckra ut. om du fortfarande velar, kan du ju låta den stå så där en tid o måla om den senare om du inte trivs med den färg den har nu.

  SvaraRadera
 13. Ja, du, det är inte så lätt...men allt måste inte vara vitt! Jag har också flera såna mörkbruna möbler som jag tror att jag inte tänker måla! Så jag röstar nog för att behålla skåpet brunt!
  Hihi, jag har också en såndär blomma som inte passar i inredningen, och min mamma ville inte adoptera den!

  SvaraRadera
 14. Jättefint skåp och jag hade nog målat det vitt =) *ser framför mig hur fint det skulle vara*

  2 kransar som hänger på varsin dörr... Mmmmm.. =)

  Hoppas du blir nöjd hur du än väljer!

  Kram Nilla

  SvaraRadera
 15. Majoriteten höll för att behålla skåpet i ursprungligt skick och det var det jag själv mera började luta åt. Så det får förbli så, åtminstone just nu. tack för er hjälp!

  SvaraRadera
 16. Jag hade behållt den som den är!
  Super fint skåp!
  Må gott

  SvaraRadera
 17. JAg sku också hålla skåpet som det är. Det ger värme åt rummet!

  SvaraRadera
 18. Voi, älä maalaa kaappia!! Tumma väri tuo huoneeseen kontrastia ja syvyyttä, sekä viihtyisyyttä ja tuo kaappi on todella upea juuri tuollaisena! Minäkään en tykkää siitä, että kaikki on valkoista, kauniinpaa kun on sekä valkoista, että tummaa:)

  SvaraRadera