27 november 2007

Ute i mörkret

I natt har det stormat. Men i morse var det så mysigt att tända eld i köksspisen och känna värmen sakta sprida sig. Det gäller att klä sig varmt därute nog och jag har plockat fram min favorittröja. Den är norsk och jag tror faktiskt att den är från 50-60 talet. Jag fick den på 80-talet och den var gammal redan då. Lappen bak i nacken har tyvärr lossnat nu, men den skvallrade om tröjans ålder.


Sen kan det väl behövas en luva också. Min går i samma stil som mina handledsvärmare. De är gjorda av en gammal ylletröja som jag tovat till med att tvätta i 90 grader. Det är härligt material att jobba med sen, när man inte behöver kanta någonting... (är jag kanske lite lat) ;)


Och vet ni, nu är största delen av tamburen klar! Det fattas lister i trappan bara. Såhär såg det ut före, när vi satte in den gamla dörren och fönstret med den pangade rutan:


Ännu vet vi inte hur vi gör med det söndriga fönstret, men beslutet ser ut att flyttas över julstöket. Så tills dess kommer nischen att pyntas på nåt sätt förstås. Kanske får mina halmbockar stå där? Eller en elljusstake? Eller ljusslinga... Nu klämde jag dit en lykta sådär för att lite snygga till för fotot.Visst kan en burk färg och några lister göra skillnad?

Ha en skön tisdag alla ni därute. Idag ska jag göra sånt man ska komma ihåg när man bor ute på landet, mitt inne i skogen: Man ska tömma slaskhinken i komposten medan det ännu är ljust ute... Det är inte kul att söka efter sin kompost i det kompakta mörker som omsluter oss på eftermiddagen.

Ha det gott!

Kram, Kamomilla

16 kommentarer:

 1. vilken skillnad det blev!
  aj, aj, det börjar klia på hela kroppen när jag tänker på den där tröjan... fast fin är den, liksom dina egenhändigt gjorda accessoarer!

  SvaraRadera
 2. åååh så fint
  vad heter kulören på väggen ????

  du har så god smak att jag bara vill se heeeela huset

  ha en go tisdag

  kramelikramen

  SvaraRadera
 3. men herre gud så det ser mysigt ut hemma hos er, man skulle nästan vilja gå en runt tur å titta=) ha en bra dag. kram

  SvaraRadera
 4. Hej, ditt hus är ju helt fantastiskt och tröjan den skulle man ju kunna rama in. Ha en fin dag.

  SvaraRadera
 5. oj oj så fint det blev...kanon

  SvaraRadera
 6. Ja, det var tårna jag fastnade för hos ängeln *skrattar* dom är så spretiga och söta!

  Och vad fint med nymålat, harmt bara att glaset på fönstret gått sönder, sånt e inte så roligt att fixa.

  SvaraRadera
 7. Det är fantastiskt vad lister, färg och arbetsinsats kan göra. Det blev jättefint, och jag gillar absolut din tröja. Skönt att värma sig med när kylan smyger närmre.
  Krama och tack för uppmuntrande ord i min blogg.
  Sabina

  SvaraRadera
 8. Hejsan, vad fint du har det...är på en snabbrunda..men återkommer och läser mer inom kort...hejsålänge//kat.

  SvaraRadera
 9. Så jättefint i hallen!! Jag bara älsar den blå färgen! Jag har ju ganska mycket av den själv också, hela storstugan som är 49 kvadratmeter har halvpanel i den färgen...
  Jättefin tröja o mössa också.
  Som jag sagt tidigare, ditt hem är såå härligt!!!

  SvaraRadera
 10. Men u...alltiop var fint. Kan vi byta hus? Nähä...:-D Kram

  SvaraRadera
 11. Så fint det blev! Stor skillnad med lite färg =)

  Ha en trevlig kväll!

  Kram Nilla

  SvaraRadera
 12. Du lat? Skulle nog vilja påstå att det nog inte stämmer. Vad fin tamburen har blivit.
  Apropo mörker, har ni skaffat pannlampor? De är helt oslagbara, vi skulle inte kunna leva utan dem längre här ute i mörkret på landet.

  SvaraRadera
 13. Mössan och handledsvärmarna e såå himla fina.. Jag håller med om att det måste vara ett jätte kul material att greja med.. Å så bra det blev i hallen.. Vilken skillnad.. Skit snyggt..
  Kram på dig..

  SvaraRadera
 14. emaj-> nej det har vi ännu inte men jag misstänker att mina föräldrar kommer att tala med tomten om det... ;) Nu har vi skärmmössor med inbyggda ledlampor i skärmen.Inte alls lika effektiva...

  SvaraRadera
 15. Helt fantastiskt fint alltså!!
  Ha en bra vecka!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 16. Så himla fint det blev!
  Och så mysigt du gjort det med lyktor,tomtar och änglar.

  Ha nu det så gott!
  Miamaria

  SvaraRadera