7 maj 2008

Alla dessa godhjärtade människor...

Tänk ändå, att när jag kom hem från jobbet i förrgår så fann jag två tjocka kuvert väntande på mig i postlådan! Vad spännande!
Det ena var från en smyckeskund. Hon skickade en så söt pärlestjärna! Jag blev så rörd för inte hade hon behövt... Men om hon ville sprida glädje, så lyckades hon till hundra procent!! Jag skulle gärna sätta in en länk till henne men väntar på hennes godkännande först.
Vad fanns i det andra kuvertet då? Jo en annan smyckeskund skickade mig tre skedar som hon inte hade användning för. Hon tänkte att jag kanske har glädje av dem, och där hade hon ju rätt! För jag vrider och vänder och gör dem till smycken och vips sprider de glädje åt ännu fler!
Och vet ni, jag fick faktiskt ett brev till i förrgår! Fast det kom inte på posten utan via grannen som agerade "kurir" från stan. Min vän prylsamlerskan, hon är en otroligt duktig pysslerska och det nyaste hon gjort får jag vara först på att testa. Hon har gjort en vinflaskedekoration. Egen design har hon och se så fin den är! Den borde hänga kring en skumpaflaska för att komma till sin fulla rätt, men ojoj, den skumpan slurpade vi glatt i oss förra helgen när vi hade bloggbesök. :) Men duktig är hon, inte sant?

Ja, ni förstår väl att jag blir rörd över all denna omtanke? Det är ju helt underbart med alla dessa människor som är så gulliga!!

Min man vill jag också tacka lite extra idag. Han sliter varje kväll därute för att få gården i skick. Men vad har han lagt på gården??Det här ja, det är vår blivande örtabåt. Den seglar inte på de sju haven mer. Den ska vi lägga fiberdukar och annat i bottnet på, grus och mull och sen ska vi plantera! Vi är inga mästare på trädgårsgrejs, men fördomsfria är vi och experimenterar gärna! Så håll nu tummarna att det lyckas!


Kan du se det framför dig? En båt fylld med grönskande örter? Det kan jag, men så har jag också livlig fantasi...

Ha en skön helg!

Kamomilla

18 kommentarer:

 1. Visst finns det rara änglar lite varstans...Och visst blir man glad när det dimper ner gåvor i lådan....

  Må så gott och njut!
  MiaMaria

  SvaraRadera
 2. Härliga människor det finns!

  Örtbåten kommer att bli superfin, det är jag säker på!

  SvaraRadera
 3. Hej kul att hitta till din blog,roligt att finna någon i ett annat land.
  Ha en bra helg, kika gärna in hos mig på tildaochmamma.blogspot.com

  SvaraRadera
 4. Men åhhh va härligt med en gammal eka, det ska vi också ha :-) Har redan pratat med en gubbe som ska ge oss sin gamla båt!!
  Visst blir man glad av alla omtänksamma människor omkring sej!

  Ha en härlig morsdag!

  SvaraRadera
 5. Tack :-) ...och jo, jag har tagit bilden själv, träden närmast skogen ser riktigt trolska ut så skäggiga är de.
  Så fina gåvor du har fått! Skeden får mig att tänka på min farmor och mina barndomssomrar, jag tror det kan finnas några kvar i stugan i Finland.
  Du har hittat ett ypperligt sätt genom att göra skeden till vackra smycken! Ekan måste du bara visa upp sen när den grönskar! *nyfis*
  Här är det inte brist på fantasi iaf ;-)

  Trevlig helg!

  Kram Anne

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Men åh så fina saker du har fått! Tämk att det finns så goa människor :) Tur det!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Oj, så trevliga presenter. Va härligt!!! Båten med örter, låter helt ljuvligt tycker jag.
  ha en skön helg
  kramar Malin

  SvaraRadera
 8. Hej Lilla Kamomilla och tack för besöket! Här är en som inte varit runt på ett tag . . .

  Vad spännande med dina skedsmycken! Jag kanske varit ouppmärksam men visst är din smyckessida sprillans ny?! Vad fint dessutom att kunder skickar skedar till dig. Som tidigare ingenjör i miljö-/energibranschen känns det "kretsloppet" lite som vad en värmepump gör, nämligen "omvandlar en stor mängd lågvärdig energi till en mindre mängd högvärdig energi". Du omvandlar vanliga skedar till kvalitativa, unika smycken - tar bort en del, värmer, formar och sedan tadaaaa! Häftigt!

  Vad fint det kommer bli med ett segel på altanen i kombination med örtabåten! Vi fäste svärfars gamla försegel genom att på kortsidan av den liksidiga triangeln montera små taljor. På husväggen fäste vi sedan kraftiga krokar (öppen "spiralkrok") i vilka vi också satte taljor. Dessa fästen sitter på ca. 2,5 meters höjd med en bredd som med ett par meter överstiger kortsidans mått.

  I taljorna drog vi sedan lina (smal segellina) vilket ger oss möjlighet att spänna kortsidan och delvis flytta seglet i sidled.

  Spetsen på seglet har vi med hjälp av en lina fäst i ett av våra äppelträd - även här med möjlighet att variera spänningen. På det här sättet kan vi få ett snyggt uppspänt segel över altanen.

  För att sedan kunna hala in seglet vid blåst/regn, har vi fäst en fast lina i vägg och träd och låtit linan löpa i de "öglor" som sitter i segelkanten (du kan se öglorna på min bloggbild). När jag halar in seglet, lossar jag spännlinan i trädet och drar hela paketet mot väggen. Där spänner jag sedan några "knoppsnoddar" runt segelduken.

  Om ni inte har ett träd på lämplig plats, kanske ni kan ställa/fästa en hög stolpe i marken och montera två linor i toppen som mothåll till väggspänningen? (lite som en stor tältpinne)

  Vad säger du - ser du det hela framför dig? Om inte, återkom gärna så fixar jag en skiss/närbild.

  Om inte annat så har du kanske just fått en av dina längre kommentarer på bloggen?

  Ha en fin helg!

  Hyvää yötä / Peter :P

  SvaraRadera
 9. Vilka spännande paket du fått av så rara människor!
  Ekan kommer att bli jättefin. Vår skärigranne brukar plantera fullt med blommor i en gammal båt och det brukar vara jättefint!
  Själv har vi tänkt göra om en träbåt til "lekstuga" då tiden räcker till...
  Trevlig morsdag!

  SvaraRadera
 10. Åååh säger jag bara! Båten kommer att bli underbar!!

  Fina saker du fått, visst värmer det när folk kommer ihåg en!

  Ha en skön helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Överraskningar är härligt som glimmar till mitt i vardagen!
  Vad häftigt med ekan!! Det där kommer att bli så orginellt så jag skuttar här av nyfikenhet!!
  Sätt igång! ;o)
  Önskar dig en härlig helg, vännen!
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 12. Javisst finns det underbara människor runtomkring en som gör en glad!
  Härlig båt, JAG kan se framför mig hur fint det blir!
  Ha en trevlig morsdag!

  SvaraRadera
 13. jag kan inte ens föreställa mig hur livet skulle se ut utan alla härliga människor jag träffat via olika communityn!
  båten kommer att bli superfin!

  SvaraRadera
 14. Men så fina presenter du fick!

  Den där båten kommer att bli fenomenal!

  Kram Maud

  SvaraRadera
 15. Jag kan se den framför mej riktigt bra eftersom vi hållit på med båtodling i säkert mer än 30 år. Just nu har vi ju bara oregano i en båt som håller på och "sjunker" ner i jorden, dvs den förmultnar sakta. Vi har en gammal motorbåt och en roddbåt som skulle kunna tas i bruk, måste fundera på saken. Å andra sidan så har vi tillräckligt med odlingar här hemma, så vi behöver egentligen inte odla på stugan också. Lite sallad, dill och persilja skulle ju vara bra. Får se! Och kanske lite blommor och så. ;)
  Glad morsdag!
  Maj

  SvaraRadera
 16. Ja, håller med, helt underbart väder, ha en bra morsdag! Mari.

  SvaraRadera
 17. En örtabåt låter precis rätt hos er! Jag ser fram emot fler bilder senare!!

  SvaraRadera
 18. TACK för din fina kommentar hos mej! Så glad jag blir om jag kan förmedla lite av sommarstockholm!
  Och du är SÅ välkommen hit!

  Vilka underbara saker du visar både pärlstjärnan och skedarna. Jag kan tro att det kan bli några riktigt vackra smycken av dem med din fantasi!

  Och båten - vilken underbar idé! Så fantastiskt vackert det kommer att bli med en blommande, doftande båt!! Lycka till med projektet!

  Kram

  Lisa

  SvaraRadera