1 april 2009

Den gamla stolens nya plats

Farfars gamla stol kallar jag den, men givetvis har den varit farmors också. Men när farfar dog fick jag ta över den och har älskat den sen dess. Den har haft både blommigt och vitt överdag, men nu är den back to basics. Lite sliten och nött i tyget, men just sådär passligt. Ännu förra veckan stod den på glasverandan. Men sen möblerade vi ju om... (se förra inlägget) Den hade sitt vita överdrag på, men när vi möblerade om så passade det inte alls ihop med resten av rummet. De andra stolarna är ju bruna och av helt annat material. Så jag slet förstås av överdraget (som för övrigt bara var sytt av gamla lakan) och nu passar den bättre ihop med både matta och stolar. På något sätt tror jag att Svante har för sig att stolen är ämnad för honom... Han har nämligen alldeles nyligen lärt sig detta knep, att hoppa upp i stolar. Ganska stolt är han, över detta trick!Vilket myspys... Tittar du nog ser du honom i dagbädden på den stora bilden också! Vilken filur!

22 kommentarer:

  1. Så roligt att kunna variera möbler med eller utan överdrag! Möjligheterna blir så många fler:) Tv skåpet blev ju Super! Har själv ett åxå och det är så skönt att bara kunna stänga igen då den inte används.

    SvaraRadera
  2. Vad han är fin Svante, han passar sådär estetiskt in ;)

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig fåtölj! Och bara vetskapen om att den varit farfars och farmors...det gör den ju ännu värdefullare! Ja, det är detta jag menar - att våra gamla saker är så härliga att ha och att de har en historia som vi vill vårda!
    En underbar fåtölj!! De tycker ju tydligen Svante också - bara en sån sak!!!

    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  4. Jag är nog inte riktigt vaken. Fick för en stund för mig att Svante var maken. Nyss lärt sig hoppa upp i stolar...hm, märkligt tänkte jag i min ensamhet ;-)

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Bei Dir ist es so schön, da würde ich auch gerne wohnen! Alles passt!

    Ich wünsche Dir warme Frühlingstage und ein schönes Osterfest

    heidi

    SvaraRadera
  6. Åhhh vad du är duktig på att ändra och möblera om, möbler blir som nya då man flyttar på dom, också är det ju förstås så himla roligt att ändra och greja..
    Lilla söta Svante, jag såg nog honom där på dagbädden, och sen i fotöljen...precis som Nisse..
    Ha det gott
    Kraam Anette

    SvaraRadera
  7. det är som om stolen var ämnad just för denna plats!

    SvaraRadera
  8. MysSvante i myshemmet! Vilka trick han kan: ) Hi, hi men himmel så vackert du har Kamomilla, ett mycket personligt och smakfullt hem och farfars stol belv ju perfekt där!

    Soliga vårhälsn till Dig!

    SvaraRadera
  9. Så fint du gjort det! Tv skåpet är såå fint, önskar att jag hade ett också.

    SvaraRadera
  10. Oj vad många fin inlägg du hunnit med! Fåtöljen är så fin! Tur att du sparade tyget under överdraget-jättevackert. Kul idé m tv-skåpet. Återanvändning- helt rätt. MVH från Värmländska Mitt Egnahem

    SvaraRadera
  11. Va mysigt han har det där Svante!..och så härligt ljus det kommer från verandan! Kram :)

    SvaraRadera
  12. hallo dein blog ist wunderschön. grüässli daniela

    SvaraRadera
  13. Vilken mysig fåtölj, passade verkligen fint framför kakelugnen....fast det tyckte ju fler ser jag. Är så himlans avis på din glasveranda den är så jättefin. Skulle också vilja ha en sån men nu skall vi först ta tag i trädgården till sommaren och sen i framtiden ett fint växthus så det får bli min "veranda"./ Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  14. Ja jag såg honom allt.. så söt! Stolen var ju jättesnygg i de färgerna ihop med de andra stolarna!
    Kram /Anna

    SvaraRadera
  15. Åh så söt Svante är alldeles underbar den vita lilla krabat....

    Och så klart fåtöljen också..

    Må så gott!
    MiaMaria

    SvaraRadera
  16. Han ser ut att ha det mysigt där i stolen framför brasan... :O) Och härliga minnen med arvegods!

    SvaraRadera
  17. Vilken härlig färg på stolen! Och mönstret....
    Jag drömmer också om ett stort gsmmslt skåp att gömma in tvn, försstärkare, dvdn, digiboxar m.m men karln min tycker inte lika... Men kanske han ändrar sig nån dag, jag lever på hoppet ;)

    Jo, jag vet, åren hittills har bara rusat på... Känner mej otacksam som känner mej frustrerad av att "bara" gå hemma och pyssla med barnen... Men nånting innom mej vill också göra annat, ut bland folk. Jag är så mökkihöperö att du kan inte ens ana :)

    SvaraRadera
  18. Kiva tuo tv-kaappi! Meillä ei ole tv:tä, mutta jos olisi haluisin sen piilottaa kaappiin kanssa.

    Meillä muuten keittiössä oleva rautasänky on kaikkien lempparipaikka. Kukaan ei koskaan istu olohuoneen sohvalla. Olen laittanut oikein tukevat isot tyynyt sänkyyn selkänojaksi ja kaksi patjaa päällekäin istuimeksi...ihanan pehmeä paikka:)

    SvaraRadera
  19. Svante har tydligen samma smak som du :) klart att man ska myspysa på saker man tycker om, ler. Fin fåtölj, extra kul när den har tillhört en när o kär. Ha det så gott. Kram Lenita

    SvaraRadera
  20. Oj vad fint du visar
    Underbar blog du har

    Ha en riktigt solig och trevlig helg
    Kram
    Åsa

    SvaraRadera
  21. Jeg vil få ønske deg en helt fantastisk lørdag.
    Varme vår klemmer fra Elin:O)

    SvaraRadera
  22. Hej hej!
    Vilken underbar fotölj! Och vilken veranda!!! Bara älskar färgerna ni har där! Så vackert....
    Förstår att härliga Svante trivs alldeles utmärkt där...
    kram Susanne

    SvaraRadera