8 oktober 2013

Skördat det sista

Nu har gubben tömt sina odlingslådor, och vi har fyllt skafferiet. Inte så illa, att ha dessa godingar att njuta av i höst och vinter. Väldigt vackra på bild blir de här godingarna dessutom.Alla gjorde sin egen insats...även Bigge- mitt i sparrisen.


Gubben förberedde för nästa år--och vi njöt av den goda skörden tillsammans med vildsvin, inköpt i butiken DeVilda i Järna.

Ps. Min andel i detta var bara fotandet. Det är mannens odlingar och han som tillrett maten. jag vet, jag är bortskämd, men vad gör man? ;) 

Mies tyhjensi viljelylaatikkonsa ja ruokakomero täyttyi kivasti. Ei hassumpi juttu, näistä saa syksyllä ja talvella nauttia. Melko kuvauksellisiakin ovat, nämä ihanuudet. Jokainen osallistui omalla tavallaan, myös Bigge, siellä parsan keskellä..
Sitten lopuksi nautittiin ihanasta sadosta villisian kera. Mielenkiintoinen maku!
P.s nämä ovat miehen aikaansaanoksia, sekä viljelyt että ruoka. Minä hoidin vain valokuvaamisen. Mulla on kyllä asiat hyvin, tiedän! ;)
12 kommentarer:

 1. Jag vet precis hur underbart det är med egna grödor! Här är morötterna och palsternackan fortfarande i jorden, men snart ska de nog upp.
  Tjusiga bilder också, förstås!

  SvaraRadera
 2. Ihania kuvia ja herkkuja! :)
  Tuo kissa kuva on upea! :)

  SvaraRadera
 3. Gott med egenodlade grönsaker. Vi tog upp allt i helgen, ännu skall det myllras i mullan lite grann..

  SvaraRadera
 4. ÅÅÅÅÅh jag dööööör, va gott!!!!
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 5. ååh, så läckra bilder! helt fantastiskt!

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Jag vill bara säga TACK för dina vackra bilder! Här kommer man hem från en stressig och körig dag på jobbet, sjunker ner i soffan en stnd och tittar runt lite på webben. Hamnar på in blogg och: allt rinner av en! Lugnet infinner sig och man får ny energi till att koka en kopp te och sätta igång med något man måste göra.
  Tack ska du ha!

  Hälsningar från ett mycket regnigt (idag) västkustsverige

  Helena i Ödsmål

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helena i Ödsmål:
   Tusen tack, vad trevligt om det känns så! Det är nog tanken med bloggen att det ska vara nåt att vila ögonen på en stund :)

   Radera
 7. fina bilder och härligt att ha allt detta till vintern.
  Ha en fin kväll!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 8. Åh, så himla fina bilder idag! Eller, nog för att det är det alla dagar, men idag var de extra fina"

  SvaraRadera
 9. Så härligt att kunna njuta av egenodlade grönsaker och rotfrukter. Ännu bättre att ha en odlings och matintresserad man!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 10. Härligt, härliga foton som alltid. Fotokonst på hög nivå i min värld :-)

  SvaraRadera
 11. Så vackert och maten ser utsökt ut! Du har det verkligen BRA! Vi har lite liknande arbetsfördelning här i huset också :)

  SvaraRadera