17 maj 2008

Efter hockeyn behövdes lite lugn och ro

Vårt lugna vackra fridfulla vardagsrum förvandlades till en neandertahlgrotta igår kväll, när tre vuxna gubbar bänkade sig framför tv:n med diverse olika sorters öl, en mängd olika snacks och höga förväntningar på hockeyn...
Jag slutade existera för dem och konversationen låg på svordomsnivå och ljudet därefter. Ja ni vet...Min söta gulliga man förvandlades inför mina ögon till en öldrickande hockeykommentator med ölskum i mustaschen och svettiga fötter på bordet. Ja suck.. Ni vet.

Livet efteråt idag består i ett smått ledset konstaterande att mörk öl som skummar över ger fula fläckar på ny grå matta och att en hel del av snacksen inte träffat munnen överhuvudtaget...
Men livet är gott i alla fall och för att finna lite harmoni smög jag till sovrummet. Där finns det frid och ett lugn som jag inte kan förklara annat än med mina bilder.
Änglakronan gjorde jag för flera år sedan efter en bild i en tidning.
Den sorliga historien om våra söndriga lampkupor är snart löst skulle jag tro. Det här är en tillfällig lösning på en av lamporna. Men nu vet jag var jag ska hitta nya kupor och dit ska jag på måndag! Jag hoppas jag hittar i den här stilen för den jag älskar jag!
Den gamla spegeln har någon fått i silverbröllopsdag år 1931. Till "Eine och Karl" står det på baksidan. Det älskade "Narniaskåpet" kom med på bild det också.
Från sängen ser man ut genom pardörrarna.Zaidakissen trotsar förbudet att ligga i stolarna. aja baja. Jag får plocka fram "fy och usch-sprayen" igen tror jag...Det svarta som skymtar till vänster är herr Kastor, vår kamin som värmer gott och ger ut värme under hela natten. Han har nog närmare sjuttio år på nacken och var helt ytrostig innan vi gav honom en ansiktlyftning. Han är kantig och klumpig men har en sorts rå finsk charm i sig.

När jag ligger i sängen kan jag se sagotavlan från min barndoms barnkammare. Den ger mig så många minnen.
I sovrummet hänger också en lykta av en gammal syltburk. Den gjorde jag för flera år sedan. Det är min kära prysamlarväninna som gett mig de långa kristallerna.



I ena fönstret hänger lite kläder. Allt behöver man väl inte gömma in i garderobens mörker?

Jag trivs här. Ett lämpligt ställe är det för lite läsning också. Denna bok rekommenderas varmt: Bara pärmen är ju så vacker att se på...


Kanske man behöver möblera om däruppe i knoppen också ibland? ;)

Ha ett skönt veckoslut alla ni som tittar in. Ta hand om varann!

Kamomilla

28 kommentarer:

  1. Hej vännen :)
    Åh så vackra bilder du visar! Så harmoniskt och fint sovrum ni har! Jag tror jag flyttar in.... :)
    Tapeten är så fin. Vart kommer den ifrån?
    Vet du vad? Idag väntar jag på att få hem ett slitet, gammalt och brunt klädskåp!!
    Ha en bra dag!
    kram!

    SvaraRadera
  2. Han jag bor med stack under matchen, så barnen och jag fick mysa tillsammans utan ljudet av skränande hockey...:O) Får se om det upprepas ikväll? Vackra bilder! Härligt Narniaskåp som skymtar i spegeln. Och änglakronan är för ljuvlig!

    SvaraRadera
  3. Härliga bilder...igen!! Underbara pardörrar till sovrummet!

    Boken verkar intressant, vacker på utsidan!!

    SvaraRadera
  4. Vilket fantastiskt sovrum du har, pardörrarna är så vackra, och skåpet! I det rummet sover man nog gott skulle jag tro!

    SvaraRadera
  5. härliga bilder du visar oss idag. harmoniska, nostalgiska och ...alldeles underbara =) hoppas du får en bra helg, här vräker det ner snö...hoppas det smälter bort fort!!! tänkte fråga om jag får länka dig/ kram junhe

    SvaraRadera
  6. åh så vackra bilder..
    ja ert hemm är så fint så rofyllt liksom andas gammalt hus..bra a älskjar bilder från ditt hem..
    trist med nedsmutsat tvg rum..vet precis hur det är..fast jhär är det mina pojkar somaldrig plockar upp efter sig..

    ha det så gott..
    kram anna

    SvaraRadera
  7. o tänk, allt det där har jag sett live! *nöjd*
    god fortsättning på helgen!

    SvaraRadera
  8. Jättefina bilder!
    Känner igen det där med öldrickning framför match på teven, det går inte att föra en normal konversation med sambon då.. =)
    Ditt hem är verkligen så vackert! Kram /Anna

    SvaraRadera
  9. vilka härligt stämmningsfulla bilder du visar, hoppas att du hittar en ny skärm, och vilken lycka att få äga ett narniaskåp ;-)

    SvaraRadera
  10. Hallå! Tur att min gubbe gick till grannen och såg matchen, Min gapar också väldigt bra med öl i högsta hugg *fnissar* Men nu till något annat och det är dina vackra bilder på ert fina hem, får alltid sådan insperation här jämt.
    Hoppas du får en bra kväll.
    Lotta:)

    SvaraRadera
  11. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  12. Vilket härligthus ni verkar bo i . Min gubbe såg också på hockeyn men är inte fullt lika ljudlig! Vackertgammalt skåp du har. Ha de´Kramar.Laila

    SvaraRadera
  13. Du har så vackert sovrum där får man säkert lugn och ro. Härligt med pardörrar, det skulle jag också vilja ha!! Och mysigt att ha nåt att elda i i sovrummet..det har vi också!
    Ha en skön söndag!

    SvaraRadera
  14. Ert sovrum ser underbart ut! Där sover man sött...

    SvaraRadera
  15. Vilka underbara bilder du visar från ditt sovrum! Det ser verkligen harmoniskt och vilsamt ut, och så mycket vackra saker! Din änglakorna är helt ljuvlig!

    Ja du, det verkar inte vara alla män som har en känsla för inredning och pyssel, och kanske inte under själva hokeymatchen...!
    En härlig beskrivning du gör i alla fall.
    Själv avskyr jag hockey och liknande och kan inte alls förstå att man kan bli så upphetsad..!
    Tur att inte alla är lika!:-)

    Ha en fin dag - hoppas att vädret är bättre hos dej - här är det bedrövligt just nu!

    Kramar

    Lisa

    SvaraRadera
  16. Hihi, ja øldrikkende menn med bena på bordet passer vel ikke helt inn i interiøret eller hva...? ;) Men soverommet er jo bare en drøm... Og jeg elsker tapeten der, den er så vakker, i en nydelig fargetone også :) Ha en fin søndag! Synnøve

    SvaraRadera
  17. Så fina bilder och vilken underbar stämning du har skapat...!!!! ROLIG läsning också..... ja, vi är OLIKA och tur är det!!! Själv är jag inte alls så sportintresserad... väljer en bok istället eller något annat kreativt!!! Ser faktiskt väldigt lite på tv, men datortid....ja det har jag tycdligen!!! Kan verkligen fastna här framför skärmen! Jag tycker att det är helt fantastiskt med internet....så det har ändrat livet!!! Jag läser en massa intressant.....ja ja...mer tid TACK!!! Ha en fin söndagskväll! Kramar fr C

    SvaraRadera
  18. Vi hoppade över hockeyn i år (annars brukar det vara jag som blir mer högljudd då vi ser på eländet...). Härligt rofyllt och vackert i ditt sovrum. Änglakronan är för mysig och kaminen är riktigt go den med!

    SvaraRadera
  19. Olipas taas kauniita kuvia. Tuohon harmaaseen tapettiin olen valtavan ihastunut. Se on kuvioistaan huolimatta hyvin rauhallinen. Harmaata sävyä olen ajatellut meillekin makuuhuoneeseen. Hyvää alkavaa viikkoa!

    SvaraRadera
  20. Visst var det ändå roligt att Finland vann! Jag såg att du har en bild på höstörar på bloggen. Vi använder höstörar från mina morföräldrarnas gård som gardinstänger. Det blir både fint och lantligt!
    /Päivi

    SvaraRadera
  21. Gud vad fint Ni har det!
    Mysigt värre!

    Ja gubbar och hockey!
    Kram
    Cissi

    SvaraRadera
  22. Inläggets bilder är verkligen en kontrast till hockey och öl på mattan och fötter på bordet! ( Han och sonen sitter och glor nu också. Säkert har dom fötterna på bordet! Och öl kanske...) Underbart vackert och rofyllt ni har det i sovrummet åtminstone. :)
    h. Hon på sopporna

    SvaraRadera
  23. Vackert sovrum, rofyllt. Tapeterna är jättefina och pardörrarna tycker jag om! Hyvä Suomi! :-)

    Kram Anne

    SvaraRadera
  24. Vilket vackert sovrum, ett av de vackraste sovrum jag sett tror jag.

    Jag får omedelbart en intensiv känsla av att rusa upp och göra om ALLT i vårt eget sovrum.

    Kram Bea

    SvaraRadera
  25. Jättefina inspirerande bilder!! Undrar oxå om den kanonfina tapeten som ni har i sovrummet? Har letat efter något liknande med ljus och lykta utan att finna just den jag vill ha. Men denna hade passat utmärkt i vårt nya vardagsrum!!

    Ha det bra/ Jennie

    SvaraRadera
  26. Ååå hej!
    Vilket oerhört vackert sovrum. Förstår att det är ett bra ställe för lugn. Vackra färger och detaljer.
    Hoppas att du hittar en ny kupa till lampan, för de är ju jättesöta!

    Anar att din man iaf blev nöjd med hockeyresultatet? Med tanke på att ni bor i Finlnad menar jag. min Gubbe är född där, så han höll på båda... :-)

    Önskar dig en fin fortsättning på nya veckan!
    Kram Hanna

    SvaraRadera
  27. Vilket underbart sovrum du har...Där finns av bilderna att döma mycket harmoni. Förstår att du drog dig undan där när karlarna blev för stökiga. Bunta ihop dem och släng ut dem.....nej då. De får väl städa efter sig.
    Kämpa på! Kram Eva-Mari

    SvaraRadera