25 maj 2008

Till Prylsamlarväninnan och goaste grannen...

Vilket underbart veckoslut det varit! Och nu har jag nya projekt att bita i igen! Prylsamlarväninnan har varit i farten och rensat sina förråd och nu ska ni få se ett vackert men fallfärdigt renoveringsobjekt som ska få ett nytt liv hos oss.

Det krävs många arbetstimmar,reservdelar, trätappar, lim och en hel del envishet innan den här pärlan är klar, men det är säkert värt det! Jag kan inte ge mig an på den än, för min man måste reparera en hel del skador först ( den faller nästan i bitar och locket behöver bytas) men sen kan jag måla och fixa. Tanken är att den ska få ett skåp ovanpå (av gamla fönster) så att den får ersätta vårt vitrinskåp i köket som håller på att falla i bitar det också. Vitrinskåpet är inte antikt utan ett billigt dussinskåp som har tagit stryk av många flyttar.

Men denna skänk, den kommer nog att bli fin. Eller vad tror du?Som sagt, tar det säkert tid för mannen min är fullt upptagen med lusthuset just nu och under tiden har jag egna saker på gång. Väninnan skickade nämligen med en hel del annat också! Bland annat en härlig stol som behövde en kärleksfull make-over:

Jag har redan hunnit stryka ett lager grundfärg på och fixat nytt tyg till sitsen. Och så måste jag ju testa resultatet, otålig som jag är. På måndag är det dags för nästa lager färg. Den kommer nog att bli så fin så! I nästa inlägg visar jag den i sin rätta miljö, skinande fin! Just nu ser det ut såhär.
Tro nu inte att projekten tar slut här inte. Hon vet vad jag gillar, prylsamlarväninnan, så hon skickade med två gamla minibyråer (eller vad de nu kan vara.) Dem ska jag fixa till. Bort med lådornas flagande fronter och bort med hantagen. In med ny färg och nya beslag i gammal stil. Kanske tar vi bort benen från den ena och gör en våningsbyrå av det hela, får se. Det hela är på planeringsstadiet ännu.Det behövs nog en stor dos fantasi för att se att det finns potential här, men jag lovar visa det färdiga resultatet sen. Men vänta er inget inom de närmaste dagarna. Lite tid måste det få ta. Det är nämligen så att jag har fullt upp med annat också. Till exempel blomlandet. För se ni, denna väninna gav mig en del växter också och de behöver en del kärlek också.


Hon har ett så stort hjärta denna väninna! Det har förresten också min mycket goda vän och granne (som kallar sig för rubia) också för hon har gett mig en hel del växter hon med. Både ifjol och i år. Nu har den lilla midsommarrosen som hon gav för några veckor sedan faktiskt fått en liten knopp!

Helt otroligt för den är så liten själva stammen. Det är skönt att jag har två så trädgårdsintresserade vänner för som jag sagt tidigare så har jag tummen precis mitt i handen när det gäller trädgårdsjobb. Och ändå så vill jag ju att vår tomt ska se ut som något annat än en byggplats, som den gjort de senaste fem åren. Tack och lov får jag hjälp. Nu har jag fått syrener och två rosor, blommor och annat så nog ska det väl bli fint då! Jag är mycket tacksam och ödmjuk inför att det finns så gulliga människor omkring mig och detta inlägg är tillägnat dem.

Kram till er två, jag vet ju att ni kikar in!

Kamomilla

25 kommentarer:

  1. Vilken underbar blogg du har!! Fint hus och vackra detaljer och rum. Måste titta vidare.
    Carolina.

    SvaraRadera
  2. Vilken väninna du har:) Grejerna kommer att bli jättefina! Önskar att jag också skulle ha sån kunskap (och tålamod)att jag skulle kunna fixa tillliknande grejer...

    SvaraRadera
  3. Hej!!
    Oj så mycket fint du har fått! rena julafton mitt i sommaren :)
    Skänken kommer att bli sååå fin! Och vilken bra idé att bygga på den så att det blir ett vitrinskåp! Hmmm...så kanske man själv skulle göra :)
    Hoppas du har en bra kväll.
    Kramar!

    SvaraRadera
  4. Det är ju så trädgården skall utvecklas - med plantgåvor från goda vänner.

    Fina möbelgåvor också - kommer att bli en så vacker vitrin.

    Kram Maud

    SvaraRadera
  5. Ska verkligen bli roligt att följa hur möblerna byter "skepnad"...vilken kunskap och tålamod du har! Sedan tänker jag på allt som människor kastar eller gör sig av med.... tänk, man kan ju ta tillvara allt!!! Helgen har bara vara helt ljuvlig... önskar dig lycka till med dina växter, det kommer säkert att gå bra att få de att trivas!
    Kram fr C

    SvaraRadera
  6. Skåpet är ju jättefint, och finare kommer det att bli! Vilken bra kompis du har!

    Lycka till med restaureringen!

    SvaraRadera
  7. Det skåpet tror jag kommer att bli jättefint när du dragit ditt trollspö över det!!

    Vilka snälla väninnor du har!!!..Behöver de inget själva eller?*hihi*...man kan ju undra...

    Stolen blir så fin den med!!

    Kram, Ulrika

    SvaraRadera
  8. Tänk att det kan finnas såna snälla människor!

    SvaraRadera
  9. De bästa växterna är sådana som man fått av goda vänner. Här skulle det finnas en hel del, men det gäller att vara försiktig, vi har sånt som du nog INTE vill ha som kan följa med på köpet. Knölklocka tex. Men vi får se.
    H Maj

    SvaraRadera
  10. Todellakin, mikä ystävä!!! Aivan käsittämättömän upeita vanhoja huonekaluja!!!! *huokaus*

    Työn iloa näiden ihanuuksien kanssa ja upeaa viikkoa!

    SvaraRadera
  11. Vilken väninna du har!! Ser redan hur fint skåpet kommer att bli...:O) Jo, ibland behövs det en hel del potential för att se slutresultatet... men oftast blir det också bra!! Ha en skön vecka!

    SvaraRadera
  12. Nämen !! det var inteilla,att få så mycket fina saker !
    Och du har ju ideer du,det kommer att bli så fint det där skåpet sen i köket !
    Kram Anette

    SvaraRadera
  13. Nämen oj,hur kan någon ge bort en sådan underbar skänk och stol?? Förstår att du tackar och tar emot! Visst, mycket arbete, men de kommer att bli alldeles ljuvliga.
    Ska bli kul att se om du lyckas förvandla minibyråerna också.
    Härligt med grannar som man kan byta växter med också! Minsta lilla perenn är ju superdyr!

    SvaraRadera
  14. Sååå himla snygga möbler!!! Du har verkligen öga för sånt här... Mari.

    SvaraRadera
  15. Underbara saker du fått och det kommer att bli så bra när det är klart...
    Underbar skänk....kommer bli så vacker!
    Vilken vännina som vet vad man vill ha......

    HA´en bra dag!
    MiaMaria

    SvaraRadera
  16. jag förstår ju att hon vill ge dem till dig, för hon kan ju lita på att du förvaltar dem väl!
    det ska blir spännande att se slutprodukterna!

    SvaraRadera
  17. Hej bloggarvännen och inspirations vän!
    Vad kul med projekt att bita i!
    Det kommer blir jätte fint när allt är färdigt!
    Tur att du är så påhittig av dig!
    Jag har köpt två skedar i nysilver. Jag tänkte att du kanske skulle vilja ha dem till dina smycken? Du kan maila mig på cissimattias@tele2.se så kan du lämna din adress så kommer det på posten till dig!

    Kram

    //Cissi

    SvaraRadera
  18. Men vilka vänner du har!
    Så fina saker du fått!

    SvaraRadera
  19. Oj, vilka guldkorn du har fått! Skänken blir helt säkert perfekt som vitrinskåp i ert kök! Jag brukar också byta perennplantor med vänner och bekanta! Mycket roligare att få/ge än att köpa!!

    SvaraRadera
  20. Gillar din blogg och vad fint du har det. Härligt med gåvor även om det blir jobb, vilket det ofta blir ändå. Har nyss köpt en liknande skänk och det får bli mitt sommarprojekt. Att byta eller ge bort växter till varandra är väl jättebra då många växter mår bättre av att delas då och då.
    Kram Paula

    SvaraRadera
  21. Men hallå! Vad köper man sådana vänner *fniss* Vilka fina saker du fått, jag ser framemot att få se allt sedan. Byrån var så fin.
    Ha det gott!
    Lotta:)

    SvaraRadera
  22. Tänk när dina magiska fingrar fått svepa över skåpet.......(och makens, hi hi) då blir det super, tror jag!
    Vilken go vän du har.....men du kanske är en go´ing själv!? ;o)
    Stolen ser ut att bli så fin!
    Kramar till dig!
    Kicki

    SvaraRadera
  23. Men vilka härliga projekt du har framför dig. Skänken kommer att bli super fin tror jag. Stolen ser ju ut att bli det. Visst är det härligt med rosor. Vill ha en hel massa när vår byggarbetsplats börjar ta form till en trädgård....när det nu blir, hm. Den som lever får se. Mycket annat finns att göra först! Ha det så bra! Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  24. Vilka underbara saker du fått, och vilken härlig väninna du har! ;-)
    Den gamla byrån kommer att bli helt fantastisk som vitrinskåp, jag kan riktigt se det framför mig... Underbart fint! :-)
    Stolen var riktgit härlig den också, en sån skulle jag bra gärna vilja ha! :-)

    Visst kommer jag att visa bilder från tomten/bygget nu som då! :-)

    Ha en bra vecka!
    Kram!

    SvaraRadera
  25. En sådan väninna skulle man ha!
    VIlken trevlig blogg du har! Jag är här för första gången, men definitivt itne sista!
    Kram Camilla

    SvaraRadera