17 december 2011

Detta mörker.. jag brukar inte bry mig, men när hunden inte ens vågar gå ut så kan man ju säga att det är som i en säck. Vi bor ju mitt ute i skogen.

Nå, slingor hit och slingor dit, så får man ju lite ljus i alla fall. Jag spände upp en järntråd i fönstren på glasverandan. Slingrade en ljusslinga och lite kulor i fattigmanssilver så blev det så bra så. Och lite juligare. kanske? Jag vill ha snö.. (förlåt gubben, jag vet att du hatade skottandet ifjol, men jag vill ha LJUS)Tämä pimeys... Koirakin pelkää, eikä halua aamulenkkille kuin vasta sitten kun aamu sarastaa. No, laitoin lasikuistille rautalangalla valoköynnöksen kiinni  ja siihen vähän köyhäinhopeakoristeita. Tuli ehkä vähän jouluisempi olo. EHKÄ.... Lunta pliis!! (anteeksi rakas aviomies, tiedän että inhosit sitä lumentuloa viime talvena, mutta minä haluan nyt VALOA...)

9 kommentarer:

 1. Ja, nu är det verkligen mörkt och riktigt ruggigt här idag! Det regnar och blåser snålt!
  Det gäller att tända många ljus och du har gjort så fint på din veranda!
  Önskar dej en fin helg, trots mörkret!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Mörkt grått och lerigt:( Tycks inte bli ljust ens på dagen. Längtar efter snö och torrväder. Katten är inte långa stunder ute, en liten sväng på förmiddagen och sen gäller soffan för henne:)

  SvaraRadera
 3. Brrr ja idag är det soffa, brasa o god bok som gäller ... Efter långpromenad m energisk valp och rottis. Tur man är van att klä sig bra när man bor så här. Men som du säger, lite snö för ljusets skull kan jag väl gå med på. Men bara därför...
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Du milde så fint och enkelt! Du är så duktig på det där! Önskar dig en fin fjärde advent!
  -mona-

  SvaraRadera
 5. Vill också ha snö och ljust..blir just galen på detta mörker och på det våta och träckiga som det släpas in varje dag här i vårt hus. Men du..vilken härlig ide´..sååå vackert..har köpt en hel påse med liknande julkulor i år + några till lite annorlunda. Men dit jag hade tänkt dom passade dom int..så kanske jag sku hänga dom nånstans istället.

  SvaraRadera
 6. Hämeenkyrössä sataa, - siis lunta, - nyt!!!

  Viikon päästäpä päivä kääntyy valoon päin!

  Joten jaksetaan oottaa joulua ja lunta - ja ihan uutta vuottakin ja kevättä...ja...ja...

  Leppoisaa lauantai-iltaa! Tuossa tunnelmassa se kyllä onnistuu! H i e n o a!

  - Simmu -

  SvaraRadera
 7. Mörkt dygnet runt!
  Var i Åbo domkyrka i går och sjöng de vackraste julsångerna...där fick jag julstämning!

  Kraaam och trevlig 4 Advent!

  SvaraRadera
 8. Ha en fin fjärde advent
  Kram
  HAnna

  SvaraRadera