3 maj 2012

Med doft av sommar, sol och hav

Just nu ploppar det ut av sommarens reportage, såna jag gjorde som alldeles färsk företagare i juni och juli ifjol. I tidningen Maalla har jag hela två reportage med denna gång. Alltså text, arrangemang och foto by mej. (har svårt att fatta det även om jag ser det med egna ögon)

Det första var hos härliga Linda och Kalle. (Lindas blogg hittar du HÄR)



Härligaste sommaridyllen fotades på sommarens hetaste (?) dag. Vi stönade och svettades, drack kopiösa mängder vatten och skrattade oss igenom hela dagen. Ett minne för livet!!


Det andra reportage gjordes hos eldsjälen Gitta ute i skärgården. En liknande Saltkråkeidyll får man leta efter!!!! Denna plats ligger varmt i mitt hjärta, här i dessa "knutar" har jag tillbringat alla somrar i mitt liv. Vädret var dessutom underbart, och till och med måsarna var med på noterna!

                           Visst får man en sån sommarlängtan att man får ont i magen???


Men så till annat. Jag är ju ständigt på jakt efter nya hem i Finland (också Åland). Just nu söker jag speciellt efter färgsprakande personliga hem och fräscha moderna höghuslägenheter inredda med antik. Alla förslag, även sånt som är nåt helt annat (mottages, även om jag inte på förhand kan lova att det blir ett reportage.



 Lehtiin ilmaantuu nyt vauhdilla viime vuonna kuvaamiani kohteita, kun olin yrittäjänä vielä ihan lapsen kengissä. Teksit, kuvausjärjestelyt ja valokuvat by mä :)  (vieläkään en oikein osaa uskoa vaikka omin silmin näen )
Ensimmäinen kohde,  Lindan ja Kallen upea koti, kuvattiin kesän kuumimpana (?) päivänä. Hikoiltiin, juotiin litrakaupalla vettä ja naurettiin koko päivä! Ihanat muistot jäi siitä keikasta!

Toisen jutun tein Nauvon kaunissa saaristossa, ympäristössä joka on minulle todella rakas. Tässä ympäristössä olen kaikki elämäni kesät viettänyt...Tämän tapaista "Saariston lapset (tiedätte varmaan kirjan?) -idylliä" saa todella hakea! Ilmat olivat mitä mahtavimmat ja lokitkin olivat hengessä mukana.

 Mutta mutta, uuttakin pitäis koko ajan tehdä. Tällä hetkellä etsin ensisijaisesti värikkäitä persoonallisia koteja sekä antiikilla sisustettuja moderneja raikkaita kerrostalokoteja. Mutta kaikkea muutakin kivaa saa ehdottaa!! Juttua en kuitenkaan voi tässä vaiheessa luvata. Rohkeasti vaan ottamaan yhteyttä jos sinulla tai kaverillasi on persoonallinen koti jossa on "sitä jotain"

19 kommentarer:

  1. Så superroligt att se sina bilder och reportage i tidningarna nu. Vilka fina hus. Måste vara jätteroligt att fota när det är trevliga människor dessutom...
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga bilder! Det är säkert hur spännande som helst att vänta på att tidningarna med egna reportage dyker upp i butikerna :) Du är superduktig!

    SvaraRadera
  3. Härliga reportage att se fram emot, gillar särskilt Saltkråkeidyllen för det ser så orört och autentiskt ut! Vilket jobb du har, lyckliga dej!
    (Här sitter jag på ett kontor begravd under papper och är smått avis på andras roliga, omväxlande och konstnärliga yrken ack ack ack...)
    Men det är du värd, duktiga du!
    Ha det gott,
    Eija

    SvaraRadera
  4. Så fint, duktiga du!!!! KRAM och grattis till framgångarna!

    SvaraRadera
  5. Så roligt att du lyckas, men inte undra på med dina fina bilder och övrigt bra jobb!

    SvaraRadera
  6. Än en gång: fantastiskt fint!!

    SvaraRadera
  7. hejsan!

    vilken härlig inspiration du visar i bloggen;)) fina bilder.det var ett tag sen jag var här så nu har jag smygit runt på bloggen hihi jag gillar ditt lusthus och de fina nya odlingslådorna

    kram ELLINOR

    SvaraRadera
  8. Grattis till fina reportage! Jag måste berätta att i förra Maalla var mitt första reportage med, den om fårfarmen på Kimitoön! Det kändes verkligen lite overkligt att se sitt eget reportage i tidningen!

    SvaraRadera
  9. Voi mihhiin lehtiinhän juttusi tulevat ???Varsinkin tuo Nauvo- juttu kiinnostaa lujasti :)

    SvaraRadera
  10. Ja, båda reportagen var så fina! :) Men, jag måst ju säga att jag gillar det från vårt bättre. Men jag kanske är lite partisk i frågan! ;)

    Och ja, jisses så varmt vi hade den dagen du var här! Jag trodde jag skulle svettas ihjäl, dels av nervositet säkert, men främst av värmen!

    Ja, alla minnen kommer tillbaka nu då reportaget är ute! Fina minnen!

    Kram till dej!

    SvaraRadera
  11. Ha en fin kväll!
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  12. Härliga reportage du gjorde och alldeles själv..full av beundran :-)

    SvaraRadera
  13. Såå vackra & inspirerande bilder! Fint jobbat!

    SvaraRadera
  14. Du har lyckats med att starta ett nytt arbetsliv. Och du har ju gjort det med bravu, det skvallrar ju dina bilder om. - Synd att jag bor i fel land, annars har jag det du söker. Kanske flyttar jag till Åland. Inget är säkert det beror som vanligt på om man lyckas hitta jobb där. Så du leta vidare efter andra objekt att fota. Lycka till!

    SvaraRadera
  15. Otroligt härliga bilder! Inspirerande!

    SvaraRadera
  16. Måste genast kika in till henne! Häärliga bilder! Fin "grill" (och rökugn(?) manne din har byggt!!!

    kraam!
    -Pia-

    SvaraRadera
  17. Nuo saaristokuvat ovat aivan ihastuttavia ♥ Saaristo on vienyt sydämeni, vaikka asutaankin täällä toisella puolella suomea. Menimme jopa näimisiin Korpoossa :) Kaipaan saaristoon ja Tammisaaren suuntaan joka kesä!

    Hanna
    melukylantalo.blogspot.com

    SvaraRadera
  18. Hej Camilla,
    helt enkelt härliga bilder!
    Blev så inspirerad av detta inlägg och otroligt glad att se ett stort vitt soffbord. Det är jag nämligen på jakt efter. Bordet jag menar står i det vita vardagsrummet med gröna lister. Vet du om ägaren behandlat det själv och i såfall med vad?
    undrar
    Pia

    SvaraRadera