3 juni 2008

Så mycket att göra

...och så lite tid. Egentligen har jag en lång lista över vad som ska göras men jag tog mig lite tid att sitta vid datorn och koppla av också. I lördag firar vi ihopslaget födelsedagskalas (40+39) och så har vi lite "inflyttningsbjudning" samtidigt. Mycket att förbereda, det förstår ni säkert.

Men jag ska i alla fall visa vad det blev av de små byråerna vi fick av min prylsamlarvän för några veckor sedan. De som såg ut såhär:
Det blev överraskningsvis vit färg på dem och knoppar i porslin från Indiska. Nu står de uppe i pysselhörnan, brevid soffan jag visade i förra inlägget. Vi placerade dem på varann, precis som väninnan visionerat och eftersom de är ganska djupa så slukar de tacksamt en hel del grejs. Slutresultatet ska jag visa, men jag ber om ursäkt för bildkvaliteten, det var sen kväll och ljuset räckte inte till.

Ett projekt avslutat, men mer kommer ju...

Lusthusbygget står stilla nu, mest på grund av festen, och för att det nu verkligen inte är bråttom (skönt för det fick vi nog av under husbygget) Man får verkligen använda sin fantasi för att se det framför sig som färdigt vitrappat, med svart tak och stora fönster...Kan du se det? En vacker dag står det där vitrappat och fint. Det får ta den tid det behöver, men det vore fint att kunna sitta där i höst och mysa. Vi ska ha kamin där, så kanske det blir en och annan glögg där i nästa vinter också.

Härliga sommardagar får vi njuta av! Men jag måste erkänna att jag längtar efter ett skönt stilla nattregn som skulle skölja bort allt tallpollen. Och något som skulle rädda mina blommor från att brännas sönder.

Nu ska jag fortsätta förbereda för festen! Ha det gott!

13 kommentarer:

 1. Men himmel! Vilken förändring!! Jättefin byrå!
  Och lusthuset kan jag se framför mig...kommer att bli såå fint! Önskar mig också ett..
  Och ja, den eviga tiden, idag har jag också känt mig så frustrerad över att tiden inte vill räcka till..och nu har barnen sommarlov, och huset är fullt av ungar..både egna, grannens och kusiner..visst är det mysigt det också...men men..
  Grattis till er och ha en trevlig fest!

  SvaraRadera
 2. Hej..elller go kväll:)..vilket snitsig byrå ..så smart..prylsamlarmänniskor..jo det finns det i bloggvärlden..kul tycker jag.du har mycket roligt att beskåda på din blogg ..snapsgömman gillar jag..jag tycker oxå om vitt..men i lagom dos:) gillar oxå..den gråa tonen...har målat en jysk! apotekasdisk i vslip som blandats med grön umbra..sen vit linoljefärg blandat med lite ...görn umbra..allt blir ju olika toner ..men okej tycker jag..vad "kör" du med ?..vlslip eller vad?..fest/kalas ska jag på till lördagen...34+29+72+75..halva familjen alltså:)..men jag slipper fixa numera....den tiden är förbi..när man fixade och donade åt barnen, de har som sagt egna familjer ....ja du får ha en trevlig och rolig fest.....PIA

  SvaraRadera
 3. Oj va snygg den blev!! Tänk va bra att den kom i dina händiga händer! Och den sista bilden i ditt inlägg, den med nallarna och den vita pelargonen, den är då fantastiskt vacker!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Vad fint det blev!! Det är så roligt att få se en sån förvandling :)
  Ha det gott.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Lyckat, som vanligt! Vilken pärla till vän du har!

  Lusthus - va härligt det skulle vara med ett sånt! Nån dag ännu, jag borde bara hitta lite tålamod för att orka vänta...!

  SvaraRadera
 6. Grattis!

  Festförberedelser håller också vi på sopporna på med. Hos oss blir det 80-årskala för far hemma i vår trädgård på söndagen.

  Lusthusbyggandet ser jag fram emot att följa med! Har alltid drömt om ett kombinerat växt-lusthus.

  SvaraRadera
 7. Men vilken förändring..Du kan verkligen få till det..byrån är helt fantastiskt fin..
  så spännande med lusthusbygget..

  Lycka till med festen och grattis till er båda ..
  kram anna

  SvaraRadera
 8. Upea muutos!!! Täytyy sanoa että en olisi uskonut että laatikostosta edes saa noin ihanan. Meillä on vastaava mökillä ja olen aina vain ajatellut että se on, hmmm... no, vähemmän kaunis. Pitäisiköhän tarttua itsekin maalipensseliin?

  Jaksuja!

  SvaraRadera
 9. Ja det var en make-over som heter duga! Jag har samma beslag från Indiska som väntar på att hamna på något av våra projekt...
  Jaa regn väntar vi på också (nattetid tack, inte på dagen). Allt är kruttorrt! Lycka till med festen och
  Grattis på födelsedagarna!

  SvaraRadera
 10. Byrån ser helt annorlunda ut nu (till det bättre). Knopparna har jag också lite här och där!

  Lusthuset verkar intressant! Jag har inte sett nåt rappat sådant förut så jag följer byggandet med förväntan!!

  SvaraRadera
 11. Så fin byrån blev efter din förvandling! Och vissa saker får man prioritera bort när det är mycket, lusthuset kommer nog hur som helst att bli jättefint när det är klart! ha det gott, nu ska jag ut till Vänern och sola och bada med svärmor! Kram /Anna

  SvaraRadera
 12. de var inga skönheter innan, men hjälp så snygg byrån efteråt! men jag är ju egentligen inte förvånad ;)
  lusthuset kommer att bli superfint, det är jag helt säker på!
  hoppas ni får en minnesvärd fest!

  SvaraRadera
 13. Men så otroligt fint det blev!
  Lycka till med festförberedelserna och ha ett riktigt roligt kalas!

  SvaraRadera