26 augusti 2014

Nytt stolprojekt på gång

I somras köpte jag en stol (igen ) som i köpeögonblicket såg ut  SÅHÄR.  Nu har jag jobbat på den sådär när jag haft lust (vilket inte var så ofta när det var som varmast) och ser små framsteg.
Hade tänkt mig att måla den svart och klä med något tjusigt tyg, men nu när jag ser den såhär, avskalad och naken så velar jag...
Hur som helst måste den lappas och därmed också målas och sitsen måste kläs för det här tyget är ett undertyg som är jättetunt och lite trasigt. Färg- och tygförslag mottages!


TUOLIPROJEKTIA TAAS
Kesällä ostin tuolin ( jälleen kerran joo) Ostohetkellä se näytti TÄLTÄ.. Olen kunnostanut sitä silloin kuin on huvittanut, (no kuumina kesäpäivinä ei huvittanut lainkaan, myönnetään) ja nyt näkyy jo pientä edistystä.
Olin ajatellut maalata mattamustaksi ja päällystää jollain makeella kankaalla mutta nyt kun katselen sitä riisuttuna näin, niin jään epäilemään... oisko liian kovaa?
Joka tapauksessa runkoa pitää korjata, ja sen myötä myös maalata, ja istuin pitää päällystää sillä tuo aluskangas on aivan liian ohutta ja hieman rikkikin. Väri ja kangasehdotuksia vastaanotetaan!10 kommentarer:

 1. Mitt förslag: Pressa ihop sprickorna och limma. Måla med mager oljefärg i gråvitt och sy ett löst överdrag i grovt oblekt linne att knytas med band runt stolsbenen, så får du en stol som passar överallt i många år. Lite annat utseende än ursprungligt förvisso då dessa stolar alltid var mahognybetsade med sidenklädsel. Svart ger enl. mitt förmenande en alldeles för "hård och kall" känsla. En modefluga som man snabbt tröttnar på :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag velat ha en ursprunglig stol hade jag köpt en sån. Ljust och linnetyg känns inte alls mig just nu, den stilen har jag fått nog av i mitt jobb. Jag är väldigt ombytlig och vill gärna kunna ändra den hur jag vill och när jag vill. Dessutom är det en fördel om den är lite "käck" så jag kan ta med den på fotograferingar om jag känner för det.
   Men svart blir den knappast. Den tanken har jag skippat. Tror jag... ;)

   Radera
 2. Jag tror att den här stolen skulle bli jätteläcker i svart med ett mönstrat tyg....kanske zebrarandigt?!
  Eller varför inte måla den svart....sandpappra fram konturerna av det utskurna mönstret så lite träfärg kommer fram och välja ett enfärgat tyg för en lite "snällare" look?
  Stolen har helt klart potential till att lekas lite med och det är ju så enkelt att göra om den dag man vill ha den på ett annat sätt!
  Allt gott till dig du lilla Kamomilla :)
  Kram
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska fundera, svart tror jag är skippat, kan bli någon trevlig vintagefärg, får se.. :)

   Radera
 3. Jaga tycker den var riktigt snygg som den är :-) Tror nog att den blir fin vad du än gör :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snygg jo, men varken tålig eller tillräckligt käck för att passa in här hos oss. :) Får se vad jag hittar på!

   Radera
 4. Oj vad svårt!! Jag tycker också att den är väldigt fin som den är - sådär naken och lite "tom"! Kanske måla den en grå nyans men något fint tyg till...men svårt är det! :/ Lycka till fina*

  SvaraRadera
 5. Om du inte måste laga den för att kunna flytta med, kan du ha den som den är och till nöds knyta ett band om sprickan i ryggen om den inte täcks av någon som sitter på stolen. Jag skulle låta träet va som det är för det är väldigt mycket själ i den nu. Men måste du laga den så måste du nog måla med något täckande. Jag är lite förtjust i kombinationen turkost och brunt. Tex turkos stol med brun dyna. Om du lämnar den omålad funkar ju tex puderrosa sits om du vill ha den som ett tillbehör som inte sticker ut allt för mycket vid en fotografering. Snygg är den hur som helst.

  SvaraRadera
 6. Whoop whoop så snygg stol!! Jag älskar dessa stolar men aldrig kommit mig till att skaffa någon själv... tror det är för att de som säljs alltid är med texten: "fint äldre matsalsbord med stolar"
  Tycker på något sätt att de är skira i sitt uttryck.

  Jag hade nog målat den svart och klätt med antingen så pråligt och elegant tyg att man storknar eller så en gammal linnehandduk med röd rand och monogram eller liknande.
  Men som du sa ska du ha den "käck" så kanske den ska vara vit & ha storblommigt mönster från Marimekko.
  Vad du än väljer så är det ju du som ska ha stolen och "käckheten" får du säkert fram.
  Kram Marith

  SvaraRadera
 7. Hej Camilla,
  tiedän ettei musta kiinnosta mutta entä niin, että runko jää ennalleen ja ompelet vain mustan irtohupun tuoliosaan (kiinnitystapa auki...). Saisit hieman pelivaraa mitä teet sille ja kuitenkin kankaassa oli potkua - kangashan voi olla vaikka kimaltavaan shiftaava...tai vaikka tekonahkaa?! Vain ehdotus...
  Kivan tuolin olet kuitenkin löytänyt taas... *kade*
  terkuin,
  sisustelija

  SvaraRadera