19 februari 2013

Små tankar en helt vanlig kväll

Tusen tack för alla fina hälsningar och alla kommentarer! Fantastiskt! Som den evighetsbantare jag har varit kan jag förstå att det berör. När man passerat en viss ålder börjar problemen. Inte för alla, men nog för väldigt många, både kvinnor och män.
 I Sveriges "Du är vad du äter" sade Anna Skipper det så bra i förra avsnittet- att man måste komma bort från "bantartänket", dvs sluta banta. Det finns inga genvägar till ett sundare och smalare liv. Det är mindre portioner, inga godsaker och mera motion som gäller. Man måste bli kvitt sockerbehovet med att minska på kolhydraterna. Och förändringen ska ske i huvudet också!!
Jag hoppas verkligen jag kan hålla kvar det här tänket i evighet!

Nå, men nu till annat- denna härliga kruka/ korg fyndade jag på loppisen i söndags. jag som inte skulle ta med mig nåt.. Men jag sålde massor, så jag har gott samvete! :)Den gamla läderremmen jag fyndat på stugan  lade jag till senare-bara för att.
Tuhannet kiitokset kaikista kauniista sanoista ja kommenteista! Ihanaa. Näin ikuisena laihduttajana ymmärrän että asia koskettaa. Kun tietty ikä on ohitettu alkaa ongelmat. No ei kaikilla mutta kovin monella kylläkin, sekä naisilla että miehillä.
Ruotsin "Olet mitä syöt"-ohjelmassa Anna Skipper sanoi sen niin hyvin- pitää irtautua laihdutusajatuksesta. kertakaikkiaan lopettaa koko laihduttaminen sillä hoikkaan ja terveelliseen elämään ei ole oikoteitä. Tässä pätee vain pienemmät annokset, herkut pois,enemmän liikuntaa, ja sokeririippuvuudesta pääseminen vähähiilarisen ruokavalion avulla. Ja muutoksen on tapahduttava myös aivoissa!
Toivon pystyväni näissä ajatuksissa ikuisesti! 

No mutta nyt muihin juttuihin. Olin viikonloppuna siis kirpputorilla myymässä. Löysin sieltä tämän korin johon ihastuin. Minunhan ei pitänyt sieltä raahata mitään, mutta myin itse niin paljon etten pode huonoa omatuntoa ollenkaan! Vanha mökiltä löytynyt nahkaremmi löysi paikkansa myös. 

9 kommentarer:

 1. För varje gång jag hör och ser ett resultat så blir jag allt mera peppad! Jag är bara i början och jag håller med om hormonerna- det var då allt började! Har alltid varit smal, aldrig bantat tidigare!
  Nu ska jag kämpa på, lite inspirerad av dej!
  Superläcker korg/kruka! Extra snyggt med remmen!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Halloj!
  Underbar bild och bara för att ...
  så gjorde remmen krukan snyggare :O)
  Ha d gott kram Arja

  SvaraRadera
 3. Så roligt att läsa om dina fantastiska resultat i förra inlägget! Helt otroligt duktigt jobbat av er alla tre! Själv äter jag inte heller några kolhydrater och jag mår såå otroligt mycket bättre än jag gjorde tidigare.

  SvaraRadera
 4. Jättefint med korgen och remmen.
  jag håller med dig helt fullt om det där med vikten...
  nu känner jag att jag nästan är beroende av någon slags motion, och att det där med att gå ner i vikt börjar i huvudet. Man måste tänka om, och tänka nytt. Tänka att så här kommer jag att leva framöver. Därför så är det lättare om man, som du, tar det lugnt och låter det ta sin tid. Då vet man att det funkar. Det med pulverdieten hade jag aldrig fixat om ja inte fått hjälp av sjukvården och dietisten.
  Man får inte stirra sig blind på vikten, då kan man bli lite nojig. Det är lite svårare ju äldre man blir. Och tränar man så kan vågen stå still ibland. Jag blir ju sextio nu, och jag önskar väl kanske att jag gjort detta tidigare. Men jag misstänker att det inte blivit lika bra då. Jag tror det låg rätt i tiden.
  Grattis till ditt nya liv!
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 5. hejaheja!
  kiva med remmen runt korgen!

  SvaraRadera
 6. Vad fint det blev med remmen! Tack för all inspiration!

  SvaraRadera
 7. Jo, I like nog våra mattor också :-) Men I like förändring också emellanåt :-) Tyvärr så tror jag nog att jag inte säljer dom ens om jag tröttnar på dom, då dom varit min mormors gamla och har lite känslovärde också :-)

  SvaraRadera