16 april 2013

Bara så det blir rätt

Jag antar att jag var lite otydlig för jag tror att en och annan läsare missförstod mig i förra inlägget. Våra nygamla stolar från svärmor var alltså inte de där i rotting med lurviga mattor i, utan pinnstolarna på glasverandan!  Glasverandan är alltså den del vi har matsalsbordet i- resten är vardagsrum. Bara sådär så det blir rätt. Rottingstolarna har stått i vardagsrummet redan i evigheters evighet.
De här pinnstolarna är sånt som min man gärna tar tillvara, eftersom de kommer från hans hem.

Taisin selittää hieman epäselvästi tuossa edellisessä postauksessa, sillä muutama lukija ymmärsi väärin tuon tuolijutun. Siis nuo rottinkiset tuolit ovat olleet meillä jo kauan- nyt meille tuli nämä mustat pinnatuolit anopilta. Ne ovatkin miehelle tärkeitä muistoja nuoruudenkodista. Lasikuistiksi muuten kutsumme tätä osaa jossa syödään. Loput on olkkaria. Että näin. 

11 kommentarer:

 1. Jag tror inte alls du var otydlig, men ibland läser folk lite för snabbt och tolkar som de vill. ;)
  Snygga stolar hur som helst, förstår att han vill ta vara på dem.
  Jag skulle också vilja ha de som finns i barndomshemmet, men det är svårt när det finns flera viljor som ska dela på allt... och dåligt med utrymme här hemma.

  SvaraRadera
 2. Jahaaaa, det var dom du menade... jag såg bara fällarne och korgstolarna och trodde du menade dom... det var nog det som mina ögon föll på först, liksom...
  De där köksstolarna, som du menade, är en fin modell. Har en gungstol som påminner i modellen. Den heter Grandessa och kommer från Nässjö stolfabrik.
  Man sitter väldans bekvämt i dem.
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 3. Håller med Ingela, folk läser alltför slarvigt ibland ;)
  Jättefina stolar, kul att ni får fortsätta använda dom.

  Ojoj, det blir så sällan att kommentera här på bloggen, när man regelbundet kollar och gillar på Instagram. Fast visst är det en helt annan känsla att se dina fina bilder stora på skärmen :)

  Må så gott!

  SvaraRadera
 4. Hej! Pinnstolarna liknar modellen Lilla Åland, som Carl Malmsten designade efter en modell han hade sett i Finströms kyrka på Åland. I Sverige är stolen numera trendig, produceras fortfarande och säljs för 2 500 kr/styck. Förmodligen fanns det andra liknande stolar i Finland, som kan vara ursprunget till din modell. Den ser helt rätt ut i tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna, det var intressant att höra! Ska forska vidare!

   Radera
  2. Tack Anna, det var intressant att höra! Ska forska vidare!

   Radera
 5. Minäkin ensin luulin, että tarkoitit korituoleja. Huomasin sitten, että pöytäryhmästä taisi kuitenkin olla puhe.
  Ostinpa tänään meidän s-marketista Jeanne d Arc Living lehden. Sielä oli hieno juttu Suomalainen wellnes, kuvaaja ja kirjoittaja oli tuttu, näin blogin välityksellä. Kiitos siitä. t Riitta
  Kerrotko mahdollisesti lisää blogissasi kyseisestä paikasta.

  SvaraRadera
 6. Hei Riitta! Voinhan mä jotain kertoa mutta siitä kodista tulee ensi talvena lisää! Käy tsekkaamassa Willa Wanilla bligia!
  :)

  SvaraRadera
 7. I like pinnstolar. Hur snygga som helst!

  SvaraRadera
 8. Kiitos tiedosta. Käyn katsomassa.
  t Riitta

  SvaraRadera