9 maj 2009

Sparristider

Jag har aldrig ätit färsk sparris förut, bara konserverad. Eftersom gubben min fick Jamie Olivers kokbok till julklapp så får jag nu pröva de mest härliga rätter som han vill testa.
Frasiga sparrissoldater med löskokt ägg...
Mycket enkelt. Pancetta eller bacon, sparrisen och sen olivolja och in i ugnen. Löskokta ägg, flingsalt och svartpeppar. Helt vansinnigt gott!! Gubben bakade härliga semlor till och gjorde ett hemlagat örtsmör med vitlök och örter till.

Ett gott vin till. Peter Lehmann Barossa Chenin Blanc 2007 . Torr, fräsch syra, citruskaraktär, svagt inslag av päron, lätta mineraltoner . Passade mycket bra till sparrisen.

Känner att jag är på väg att bli rejält förkyld. Så går det varje vår. Tack och lov har den värsta snuvan ännu inte brutit ut så jag har smaksinnet kvar, för detta var sagolikt gott!

16 kommentarer:

  1. Så söta äggkoppar! Och nu såg det ju mumsigt gott ut... Tänk att det så enkla kan vara så gott!

    SvaraRadera
  2. Du får gärna låna ut honom ;O) Den här min är ingen mästare i köket och inte jag heller, så det är sällan eller aldrig som det blir några kulinariska läckerheter hos oss... Det där såg supergott ut! Ha en fin dag imorgon!

    SvaraRadera
  3. Ihan vesi kuules herahti kielelle, kun katselin noita kuvia ja luin tekstiäsi. Pekoni jo itsessään on herkkua ja parsa sopii siihen varmasti kuin nakutettu. Myös muut herkut kuulostivat ihanilta!

    SvaraRadera
  4. Vilken lyxig middag med enkla råvaror!
    O vad glad jag blev när jag såg kronan i stor format :)

    SvaraRadera
  5. Det finns bara ett ord. Livsnjutning.

    Detta kan ni äta i ert lusthus sedan! Så läckert du presenterade det, och ägg och vitt vin var en nyhet men såg helläckert ut, alltihopa! Mari.

    SvaraRadera
  6. Lyckans dig som blivit bortskämd med så god mat.
    Krya på dig.
    ~marita~

    SvaraRadera
  7. Färsk sparris som är så gott, gjorde en fuskis en gång tog den på burk men huvva det gör jag aldrig om. Ne , färsk skall det va. Å vad jag blev sugen på sparris.

    SvaraRadera
  8. Såg ljuvligt gott ut, jag älskar sparris!!
    O visst är det kul med en man som experimenterar vid spisen?! Det är en grej min man just upptäckt o jag njuuuuter! Har aldrig sett den kokboken, är den bra?
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  9. Mums!

    Hmm, kanske ska jag köpa en kokbok till gubben min... Det skulle nog få honom att experimentera lite i köket?

    Tack för iden!

    SvaraRadera
  10. vi ska äta färsk sparris idag, fast inte med bacon :)
    så fin din nya header är!
    trevlig morsdag!

    SvaraRadera
  11. Verkar vara en bra julklapp dendär boken. Jag sku också vilja få nåt sånt gott på morsdag. Hejsvejs.

    SvaraRadera
  12. Jo, färsk sparris är bland det godaste som finns. I vårat förra hem fick vi njuta av egenodlad grön sparris, underbart god också enbart med salt och smält smör!

    Soliga morsdagshälsningar,

    Lena

    SvaraRadera
  13. Hej vännen! Sparris på våren är underbart!!! Själv längtar jag nu som en galning efter färskpotatis, fick ett våldsamt sug efter det i veckan...

    Vilken fin bild du hade nu längst upp på bloggen. Som vanligt får jag alltid sådan "myskänsla" när jag tittar in hos dig.

    STOR KRAM!
    /Kristin

    SvaraRadera
  14. Hi, hi bara namnet... Frasiga sparrissoldater gör en nyfiken!
    Ser himmelskt gott ut!!!
    Hoppas du haft en härlig helg och att inte förkylningen brutit ut!
    Kraam Susanne

    SvaraRadera
  15. Du...här är en som älskar färsk sparri och frossar verkligen just nu...får jag inte tag i denna så köper jag den djupfrysta som oxå är himmelst god...är så gott ihop med hemlagad hollandiesås...men ditt recept verkade ju så aptitretande, härliga bidler som frå smaklöklarna att vattnas, hoppas du har en skön söndag, kram

    SvaraRadera
  16. Jag blir hungrig av dina bilder=MVG
    kram från mig
    /maria

    SvaraRadera