4 november 2009

Bara budget...

Jag är väldigt dålig på att lägga större summor på utepynt. Kanske för att jag verkligen inte kommer åt att njuta av det så mycket. Vår gård är dessutom ännu ganska långt ett byggkaos (garaget ännu inte påbörjat) så det känns alltid lite rörigt. Och så är det mörkt när jag far och mörkt när jag kommer... Vem ser nåt?

Men lite vill jag i alla fall alltid fixa fram, men som sagt med en mycket stram budget, och helst med min återanvändningsfilosofi förstås!!! På trappan står ett par små rara gummistövlar, bara som en söt prydnad. De kommer från missionens loppisbod och kostade nästan ingenting. Och jag blir glad när jag ser dem! Vad det är mellan mig och stövlar vet jag inte... Jag kan tro att det nu inte är så vanligt att bli glad av ett par gummistövlar...
Några marschallhållare har jag fyndat på loppis för 3 euro paret. Just nu har jag ingen lust att tända marschaller utan istället har jag placerat zinkämbar på dem.
Till min stora bedrövelse verkar det omöjligt att få tag på en gammal rostig damcylkel här i våra knutar. Jag vet var det finns en halvt övergiven, men jag är ju ingen tjuv, så jag låter den stå... Istället har jag nöjt mig med ett surrogat... Sonens halvsöndriga cykel. Eftersom den ändå inte rullar just nu så kan det lika gärna göra nytta såhär:
Piedestalen där bakom är ett ommålat cd-ställ med tygklädda sidor och på det en söndrig vedkorg som får leva vidare härute där ingen grämer sig över det söndriga handtaget.
Lyktan på bordet bakom är ett secondhandfynd för 1 euro, mjölkstånkan och lådan på cykeln är containerfynd, precis som lådan med ljungen som står framför cykeln (tack till prylsamlarväninnan)
En gammal racklig stol, en gammal odlingslåda och lite material från naturen har fått sällskap av en stormlykta. Och nu mitt senaste fynd. Ett par gamla träskidor från återvinningscentralen.

När vi närmar oss jul, ska jag placera om allt lite grann och förstås ha mer lyktor och ljusslingor. Men nu får det vara såhär. Jag tänker inte äta på karamellen i förväg. ;)

Vår terass är enorm och utan utemöbler känns den ännu kalare och större. Inte lätt att veta vad man ska fylla den med... Tips mottages givetvis! Nån som vill bli av med en urgammal sparkstötting? ;)

Kamomilla

31 kommentarer:

  1. Så himla fint du fått till det..jag är själv på jakt efter en gammal kälke och skidor...här snoras det som värst, en riktig dunderförkylning har jag fått men det går ju inte att lägga sig sjuk nu...kram

    SvaraRadera
  2. Ja budget eller inte men snyggt blev det igen!! det är nog som du säger inte lika angeläget att köpa saker ut när man inte kan njuta av dem på samma sätt som tex på sommaren.
    Jag skulle också gärna ha en gammal cykel men liksom du har det inte rullat nån emot mig. Gärna en herrcykel för min del...
    Vad du ska pynta terassen med för stora grejer var ett värre dilemma...
    Jag tror annars att jag måste kontakta dig per mejl...jag har några frågor som jag funderar på..hoppas det är ok?

    SvaraRadera
  3. Så stämningsfulla bilder!
    En gammal cykel,gamla skidor och sparkstötting är såna grejor som jag också söker :)

    SvaraRadera
  4. Oj, Du kan då få till det:o) Kul när det inte kostar så mycket heller! Nu vet jag var jag ska ställa våra gamla träskidor!!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  5. Oj, så kul att få en liten visning på alla dina fyndiga saker!
    Jag skrattar högt ibland åt alla dina roliga påhitt!
    Kamomilla - det finns nog ingen som du!!!!

    Men du - exakt såna skidor har jag ärvt av min gamla moster - de är som nya och jag använder dem faktiskt, när vi har någon snö vill säja! Ha-ha!!!

    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  6. Jätte fina dekorationer, ser verkligen ut som någon bor där. KRam

    SvaraRadera
  7. Du kan verkligen det där med att få till det :) Blev riktigt härligt.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  8. Är cykeln övergiven? Står den på onaturligt ställe dag efter dag? Då är den nog övergiven.
    Lämna den till polisen. Frågar ingen efter den inom 3 månader tillfaller det upphittaren..DVS dig:)

    Äger någon cykeln, ringer de förmodligen polisen och frågar om de hittat den..

    Missa inte tävling hos mig:)
    Susanne

    SvaraRadera
  9. Du har ju visst "pyntat" utomhus! Tänk att det ska vara så svårt att hiita de där sakerna som man verkligen vill ha ex en cykel eller vad det nu kan vara. Tycker ofta att det är så att det man verkligen letar finner man inte.

    Kram Torparfrun

    SvaraRadera
  10. Åh va mysigt!
    jag sk asnart gå loss och börja fixa inför adbvent och Jul!
    Jag är i det stadiget nu som maär när man knappt fattar att det snart är Jul..
    Nu vill jag känna Julstämning! Så jag ska ta och börja piffa..
    ha det så gott..
    kram Anna

    SvaraRadera
  11. Där ser man att budgeten inte behöver vara stor för att det ska bli fint. Jag vet inte hur vanligt det är att bli glad av gummistövlar men om de är sådär söta och glada i färgen så kan det inte vara något märkligt med det :) Jag blev i alla fall glad av bilden. Om man fyllde stövlarna med betong, eller grus/stenar, kunde man använda dem som dörrstopp :)

    Kram Hanna

    SvaraRadera
  12. jag är likadan, jag satsar inga pengar på att pynta ute så här års, för ingen ser ju ändå pyntet.
    i svärmors uthus finns en massa som skulle platsa hos er - gamla snöskor, makens första skridskobett, gamla barnvagnar m.m. synd att ni bor så långt borta :(

    SvaraRadera
  13. Kauniilta näyttää! Punaiset kumisaappaat saa kenet vaan hyvälle tuulelle :)) Hauska löytö ja idea!

    SvaraRadera
  14. Å så mysigt!!
    Detdär med skidorna tror jag jag ska ta efter :) Har sett såna liggande i nåt uthus här nånstans :)

    SvaraRadera
  15. I vårt uthus finns en hel del... tror bestämt där ligger en urgammal sparkstötting också. Skall jag skicka den på posten ;O) Vet att där finns ett par gamla skidor. Dom skall jag plocka fram nu efter att ha sett allt ditt fina pynt :O)

    SvaraRadera
  16. Underbart att se när man kan göra såååååå fint för sån liten peng. Det om något är inspirerande tycker jag! Jätte fint du gjort! Kram på dig!

    SvaraRadera
  17. Tycker de e så fint därute, inte behöver de vara julpyntat ännu ju! Allt har sin tid, både julen å kanske cykeln med:)

    SvaraRadera
  18. Så fint du har gjort med enkla medel! Härligt!! Det röda är SÅ fint i dessa grådagar... (synd att jag slälv har ett gult hus...)
    Kram

    SvaraRadera
  19. Jag har både en gammal cykel och även som du ett par söta gummistövlar i trädgården. Stövlarna har stått ute i två år nu och får ny dekoration lite då och då. Supernice! På min hemsida www.mutradgardsform.se syns stövlarna som jag inte kunde låta bli att ha med där. Ha en bra vecka! Marie

    SvaraRadera
  20. Hej vännen! Klurigt och smart som vanligt, känner igen Kamomilla-idéerna nu! :-)

    Och GUD SÅ FIN banner du gjort... vilken helt underbar bild, jag blev alldeles lycklig!!!!

    kram - här är snörusk nu...
    /Kristin

    SvaraRadera
  21. Hallå där, men oj så fint, du är proffs på att dekorera och hitta lösningar! Cykeln blev ju ett coolt inslag! Och så vansinnigt gulligt med de små stövlarna som prydnad, nej då, det är inte udda att gilla stövlar, det är vi nog många som gör, de symboliserar livet på landet liksom, ro och hemtrevnad....vackert med alla hinkar o annat du gör och cementlyktorna nedan! Men så gulligt, kamelen o Svante på promenad: ) Min misse sitter i knät jämt, nu med, hon är lite för mycket åt det andra hållet, hon vill dela kudde varje natt: ) Mari.

    SvaraRadera
  22. Jag förstår varför du blev utvald till månadens blogg! Och vilken överraskning när man tittade in hos dig. Underbart att det snöar på din blogg - här snöar det utanför fönstret dock inte lika vackert som hos dig...
    Härlig filosofi med lågbudget - precis min stil. Och tack för alla underbara tips.
    Jag lägger upp dig på min blogg för jag vill återkomma och självklart tipsa andra om din härliga och jordnära Villa.
    Lycka till/
    Ulrika
    http://galtholmen.blogspot.com

    SvaraRadera
  23. Jag har faktiskt en sparkstötting som kunde falla dig i smaken! Den saknar sits och jag tror att ena meden är halv. Den har bara blivit stående och jag tror gubben gärna skulle se den fara sin kos.

    SvaraRadera
  24. Men OJ så mycket du har pyntat ute!
    Jättebra är det ju förstås att du pyntat ekonomiskt och miljövänligt :)
    Hmmm... tur att vi inte slängt vår vedkorg ännu, tack för vinken!

    Å jag har en urgammal sparkstötting!! Den e stoooor och tung men sååå vacker. Tror minsann jag ska släpa bort cykelställningen nu och ställa sparken där istället :D Brukar ställa en bytta med ris på sitsen och hänga en lykta på handtaget.

    Ha det bra!
    Tack för alla fina tips!

    SvaraRadera
  25. Så tjusigt du gjort, å röda stövlar...härligt!
    Jag vet vad du menar med handtagen på lådorna men vad tror du om vit eller svart hängande droppe som "knopp"?
    Maud har dem på webben Gårdsromantik...
    Ha det bäst!
    Kram Marith

    SvaraRadera
  26. Du har ju fixat till det jättemysigt! De röda stövlarna gillar jag, dem blir man verkligen glad av! :) Härligt att kunna fixa till det så fint utan att betala dyra pengar för pyntet... :)

    SvaraRadera
  27. Hej

    Härligt du har pyntat. dags och ta fram mina gamla saker tror jag...Men jag ska börja med och ta fram nätbelysningen till buskarna, det är så förbaskat mörkt här nu på eftermiddagarna =)

    Cykeln blev ju hur läcker som helst! Kul med kontraster tycker jag, själv försöker jag inreda så. (så att det blir kontraster...)

    Ha en toppen helg. Kram Pirre

    SvaraRadera
  28. Du har ju verkligen gjort jättefint! vilka fynd du gjort! Jag blir glad av de röda stövlarna, jag gillar oxå stövlar!:) Så fint m cykeln fast det inte var en rostig gammal en. Kanonfint med skidorna oxå och dina planteringar och lyktor! Mysigt! Nu känns det genast väldigt tråkigt vid min entre hemma :)Trevlig helg! Kram

    SvaraRadera
  29. Hej! Jag såg att din blogg var månadens blogg i tidningen Lantliv så jag var tvungen att titta in på din blogg. Jätte insipirerande sida =) Måste även säga att jag tyckte de fallande snöflingorna var jättekul. Jag ska försöka lista ut hur man gör för att få såna på min sida =) Hoppas du får en fin helg MVH Johanna

    SvaraRadera
  30. Du har ju djort det så fint.:-) Kram Stina

    SvaraRadera
  31. Fina, fina, gulliga du! Vilken begåvning du är, gluttar lite här och hoppas att det ska smitta av lite på mig! Vi bygger nytt men vill få fram känslan av gammalt och själfullt! Relativt ny på det här med bloggandet och fotar med mobil eller en tiomiljonersmiljardes år gamla kamera men jag är redan biten av bloggvampyren! Älskar det och njuter i fulla drag av att kolla in alla vackra bloggar! kram på dig!/tess

    SvaraRadera