13 januari 2011

Mandelbröd

Här kommer ett inlägg utan bild. Så många har frågat resept på brödet med lite kolhydrater så här kommer det. Fritt översatt från en länk som bloggaren "Männiköllä" tipsade mig om.

Mandelbröd:
2 ägg
2 msk kvarg eller turkisk joughurt
2tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver

1,5 dl mandelmjöl
3 msk vetekli

1 msk sesamfrön (går bra utan också)
150 gr riven ost

Vispa äggen, tillsätt kvargen (el turkiska joghurten). Blanda i de torra ingredienserna och tillsist osten. Klicka upp ca 4-5 semlehögar på en plåt. Medan bröden stiger kan du låta ugnen bli varm.
Grädda i 225 grader tills de är vackert bruna.

Själv har jag lite anlag till problem med gallan så jag äter inte mer än 1-2 skivor per dag. Mandelmjöl kan vara aningen svårsmält medan fiberhusk är laxativt. Fiberhusk finns i välsorterade större butiker.

Kamomilla

Bloggaaja "Männiköllä" oli ystävällinen ja heitti minulle vinkin hyvästä karppausleivästä joka sopii Low Carb High Fat diettiin. Niin moni muu on tuota reseptiä kysellyt joten tässä linkki:
http://karppaus.info/resepti.php?id=303
Leivästä saattaa tulla lieviä sappivaivoja jos on taipumusta kärsiä sellaisista. Itse syön vain 1-2 siivua päivässä. Saattaavat myös vaudittaa vatsan toimintaa fiberhuskin ansiosta. :) Fiberhuskia löytyy isommista marketeista.

Kamomilla

6 kommentarer:

  1. Låter väldans gott. En god kopp thé till detta, det blir mumsmums det.
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  2. Joo..olen minä tuota leipää tehnyt...se on hyvää.

    SvaraRadera
  3. Tack för receptet! låter väldigt gott och ska snart provbakas.

    SvaraRadera
  4. Tack skall du har för lanken och receptet! Skall försöka hinna baka sådant i morgon (om jag orkar så sent - först och handla ingredienserna).

    Kramis/Pia

    SvaraRadera
  5. Of kååårs, mai håårs! ;)

    Hali,hali!
    -Pia-

    SvaraRadera