18 oktober 2009

Att ha hjärtat på rätt ställe ;)

Får det lov att vara en betongpralin? Men akta tänderna! ;)
Och de här godisarna lägger sig inte kring midjan...
Så kul sånt här pyssel, fast jag får kämpa med tålamodet. Helst ska de torka i två dygn innan man går och pillar på dem- och det om något är svårt!
Lite rosor har det också blivit till, gjutna i formar för hemgjorda tvålar.Och större hjärtan. Såna kan man placera lite varstans bara som prydnad.

Det här är bara en del av det jag pysslat med i betong de senaste veckorna. Jag kommer att visa mer men jag försöker varva det med lite annat också, det här är ju inte bara en betongblogg... ;)

36 kommentarer:

  1. Fantastiskt hjärliga bilder :) Dom e så söta, kan bara beundra vad du åstadkommer. Funderar hur du hinner me allt å orkar fast du har haft mycke värk. Men de e väl så att de som man gillar orkar man med:)

    SvaraRadera
  2. Syssi--> Den dagen jag slutar pyssla är jag död. ;) Värken minskar om jag får göra lyckliga saker! Bästa värkmedicinen ever!

    SvaraRadera
  3. Oi kuinka kauniita sydämiä!! <3

    SvaraRadera
  4. De små hjärtanen är jättegulliga, blir t.o.m. lite sugen, haha. Smycket i förra inlägget var också fint.

    Förresten, vår naturfrukost ägde inte rum på Runsala utan ut mot St Karins-hållet. Från Piispanristi ner mot vattnet, ganska när Uittamo, tror stället heter Ala-lemu. Jättefina gamla ekar faktiskt :)

    SvaraRadera
  5. Jätteläckra saker du har gjort! Och så fint de pryder sin plats både hjärtana och rosorna!

    Tack för titten hos mej!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  6. Det är hul roligt som helst med en "betongblogg". Rosorna och de lite större hjärtana smalt jag för helt.....

    SvaraRadera
  7. nu förivrade jag mig när jag skrev...inte hul....utan hur!!
    Ha en bra vecka som börjar!

    SvaraRadera
  8. Jättevackra hjärtan och rosor!

    Påminner om då jag som barn på mina föräldrars husbygge fyllde mina sandlådsformer med murbruk... Det var då säkert, ingen hade så hållbara "kakor" som mina ;-)

    Lena

    SvaraRadera
  9. Vilka rara saker du gör i betong, här har packats hela dagen...börjar bli så kalt och tråkigt här hemma med tomma väggar, låt denna månad gå fort, ha en skön kväll, kram

    SvaraRadera
  10. Heavy stuff...
    Jag skulle nog behöva ett hekto av de där pralinerna...så kanske jag skulle kunna avstå när suget sätter in.
    Häftigt med kontrasterna betong/ull
    Ha en bra måndag
    Kram Marith

    SvaraRadera
  11. hej! jag gillar din blogg, sånt kreativt pyssel :) Hurudana hjärtformar har du gjutit betongen i? Typ sandformar? Tänkte att du säkert har många så du kan gjuta fler samtidigt...

    SvaraRadera
  12. anonym--> Jag har använt ikeas iskubsformar för de små hjärtanen och för de större har jag använt formar som man kan göra tvålar i. Det blir bara två stora hjärtan åt gången, så någon massproduktion blir det inte riktigt. Det tar ju två dagar innan man vågar ta dem ur formen...
    Kul att du gillar min blogg! Tack!
    Har du fler frågor går det bra att maila mig också. Adressen finns uppe till vänster på bloggsidan.

    Kamomilla

    SvaraRadera
  13. Å vad fint, du har verkligen varit duktig. Bilderna är så stämningsfulla. Kram

    SvaraRadera
  14. Hej hopp!
    Vilka fina saker du gjort nu blir jag med sugen....får väl se om man hinner med det.
    Ha det gott!
    Lotta

    SvaraRadera
  15. Nämä ovat karppaajalle erittäin mieleisiä konvehteja - taidan ottaa heti kaksi kerralla! ;) Itsekin tein vastaavia sydämiä vuosi sitten, mutten oikein ole keksinyt niille käyttöä - noin kulhossa ne taitavatkin olla parhaimmillaan! ;)

    SvaraRadera
  16. Jätte fina dina betongsaker. Påminner mig om att jag har två betonghjärtan jag helt glömt bort i garaget. Ska ta en titt på dem snart.
    Må gott!
    ~Marita~

    SvaraRadera
  17. Hallå Kamomilla!
    Åhh, vad mycket fint du gjort! Jag gillar betongsaker. Jag har faktiskt köpt in en hel del till butiken. Bl. a såna där små hjärtan som du gjort.
    Jag tror att du har hjärtat på rätta stället......sånt märks.
    ;o)

    SvaraRadera
  18. Hejsan

    jättefina betongverk, de större hjärtanen kunde också fungera som papperstyngder. Jag har länge sökt några mysiga, de här sku vara helt i min smak. Du funderar väl på att sälja??

    Kramisar Sabi

    SvaraRadera
  19. Oletpas taas tehnyt kaikkia ihanuuksia!

    SvaraRadera
  20. Ååå så söta rosor, såna små hjärtan har jag testat men de stora och rosorna var super!!
    Kramar

    SvaraRadera
  21. Så roligt att gjuta i betong!!! Fina resultat du fått, jag kan tro att det inte är så helt lätt.... men det verkar kul! Ha en fin höstvecka! Kram fr C

    SvaraRadera
  22. Men du.....betong? Så vackert! :)

    Hoppas att allt är bra.
    Kram
    /Helena

    SvaraRadera
  23. Betongblogg låter kul! :)
    Jättefina saker har du gjort. Jag vet att jag inte skulle ha tålamod med det så det är extra kul att se det fina resultatet när någon annan har haft tålamodet.
    Du är en riktig mångsysslare du.
    Ha en bra vecka!
    Kram Sabina

    SvaraRadera
  24. Hej du vännen! Vilka söta små skatter du har gjort! Jag har då ingenting emot att det blir en betongblogg... har du gjutit de små hjärtana i iskubsformar? Jag MÅSTE prova betonggjutning nästa år. Det har bara inte blivit av, jag drar mig lite för att börja röra ihop "smeten"... så är det lite med mig, har jag inte testat något tror jag det är jättesvårt och när jag väl provar så upptäcker jag att det visst gick och varför har jag inte provat tidigare????

    Kram på dig och ha en bra vecka, jag börjar med att vara förkyld, trist...

    /Kristin

    SvaraRadera
  25. Hej tjejen, allt väl?

    Oh så söta små hjärtan. ska försöka gjuta några grejer när det blir riktigt kallt och trädgården har gjort sitt...Har fortfarande lite rensning kvar...Mailar till dig om jag behöver experthjälp...

    Är ledig idag och det känns heeelt underbart....Det är alldeles grått ute, och jag hoppas att det kommer ner några snöflingor snart..Längtar till skidbackarna =)....

    Ha en toppen dag. Kram Pirre

    SvaraRadera
  26. Vilka härliga gobitar! Det är nog så med värk och pysslande, det lindrar smärtan då man får vara kreativ och göra roliga saker. Skulle inte jag få hålla på med mitt pysslande skulle jag nog gå under oxå. Måste nog försöka få igång lite gjutning med betong jag oxå. Det ser så roligt ut och dina saker är så vackra.
    Kram på dej!

    SvaraRadera
  27. Ääähh jag blir så sugen på betongarbeten också när jag tittar på dina bilder, den med två hjärtan på lammull är sååå fin, kontrasten hård/mjuk..underbart! Vet bara inte var jag skulle göra sådant, det är för kallt ute nu..kanske nästa sommar ute..

    SvaraRadera
  28. Hej!
    Vilka betongkarameller!
    Superfina. Måste vara kul att tillverka oxå.
    Håller med dig om att pyssla är bland det roligaste!!!

    kram johanna

    SvaraRadera
  29. Hej! Så mycket fint du gör!
    Kram /Anna

    SvaraRadera
  30. Du är så kreativ och duktig, vilka fina små hjärtan och rosor du gör! Och det gamla tennsmycket blev så fint i hop med din väst! Vackert arrangerat med gamla burkr och lådor ute, du inspirerar mej! Mari.

    SvaraRadera
  31. Men, jag har ju nya adress Kamomilla! :) Mari.

    SvaraRadera
  32. Oj, så mycket fint du har gjort! De var jättefina allihopa och de såg faktiskt lite goda ut, hjärtanen! Det finns ju lakritsgodis i den färgen fast fyrkanter och de gillar jag! :)
    Fina bilder oxå! Kram

    SvaraRadera
  33. Vilka underbara hjärtan..jag har liknande såna hemme åxå..men köpis, så de bleknar definitivt i jämföerelse <3

    SvaraRadera
  34. Men va fint!!
    du är verkligen uppfinningsrik!!

    kram Anna

    SvaraRadera
  35. Man bara smälter när man ser dina fina hjärtan, såna vill jag också ha! Kanske du ska starta en betongblogg istället för din smyckesblogg? ;) Skulle definitivt lägga in en beställnign på såna där små gulliga hjärtan då! :)

    SvaraRadera