29 oktober 2009

Hemreportage och Månadens blogg!

Oj oj oj så mycket det händer nu! Samma dag som hemreportaget brakade ut i de finska affärerna så fick de första Lantlivsprenumeranterna läsa att Lilla Kamomillas blogg har blivit vald till Månadens blogg! Jag visste ju det på förhand och åå vad svårt jag har haft att hålla det hemligt!!! :D
Jag vill börja med att välkomna alla nya läsare som hittat hit via världens underbaraste inrednings- och lifestylemagasin Lantliv, min "bibel" sen många år tillbaka. I högra spalten på min blogg finns en rubrik under vilken man hittar länkar till allt jag skrivit tidigare. Loppisfynd, omgjorda möbler och föremål, betongarbeten och pyssel har varit de mest sökta länkarna. Varsågod och rota fritt! :)

Men nu ska jag presentera hemreportaget! För många läsare har det först nu gått upp att vi faktiskt har monterat ner huset och byggt upp det igen. Fem år tog det men egentligen längre, mycket är ännu oavslutat. Reportaget är skrivet av freelansaren Maija Tiensuu och bilderna tagna av den duktige fotografen Martti Järvi. Tyvärr är bilderna små och jag tror inte man kan förstora dem, men på slutet lägger jag med några som jag fått direkt av teamet. Fantastiska färger i dem!
Det gamla röda husets skiftesrika liv, skulle man kanske kunna sådär lite klumpigt översätta rubriken. Jag sitter på trappan däruppe till vänster. Blek i ansiktet för jag hade trillat i trappan två dagar före, slagit mig gul och blå och hade ont... Att låtsas klä på mig skorna där var en enda plåga... Jag kan skratta åt det nu, men då var skrattet inte så nära...

"Efter fem år av byggande är det skönt att njuta av arbetsresultatet och koncentrera sig på inredningen".... Japp! det har vi gjort med besked!

"Camilla njuter av att inreda och pyssla och hemmet är inrett med gamla renoverade saker."
"I rivningsskedet sparades en hel del gammalt, bland annat den gamla sovrumskaminen och det gamla stora sovrumsskåpet" "Hemmet förändras med livet och i takt med att barnen växer upp"

Två bilder kom inte med, men jag visar dem här istället. Jag gillar ljuset och stämningen, speciellt på bilden från glasverandan!
Foto: Martti Järvi Och så mina favoriter, som var med i tidningen...
Jag är glad och lycklig och också stolt över att också få vara med på ett liitet hörn av Lantliv. Allt detta gör bloggandet värt varenda en minut! Alla era hälsningar och alla mail motiverar mig att fortsätta. Stort tack till er alla som tittar in här!Jag vill också lyfta fram det faktum att min kära man har gjort det allra största jobbet, han är motorn i det hela!! Han har gjort det allra största jobbet! Min livskamrat och bästa vän. Min tvillingsjäl.
Mina älskade söner har också varit med och byggt. Vid slutskedet när de redan vuxit till sig fixade de den största delen av övrevåningens vita paneltak! De har murat och målat snickrat och sågat... Bonudottern har fungerat som en extra hjälpande hand vid behov. En uthållig arbetsmyra!
Jag är lyckligt lottad!

Kamomilla

59 kommentarer:

  1. Jag är nu oxå en lycklig ägare av Koti ja Keittiö tidingen :) Härliga bilder från ett härligt hem.. du eller snarare ni är så duktiga då ni orkat igeoom ett så stort projekt :)
    Kramiz, Annita

    SvaraRadera
  2. Alldeles härligt! Fina e bilderna som inte kom me åxå. Har nog läst reportaget om å om igen å beundrat bilderna. Så glad att du har mycket medvind i seglen nu. Grattis.

    SvaraRadera
  3. Grattis än en gång! Köpte tidningen idag och kunde nästan inte vänta på att komma hem med den! Fint blev det. Och utmärkelsen i Lantliv är du verkligen förtjänt av!
    Kram, Maj

    SvaraRadera
  4. Grattis till månades blogg, det är du värd. Sedan repotaget vad härligt. Av det jag sett hos dig så är ert hus helt underbart och ni har verkligen varit duktiga. Undras om man kan få tag på tidningen här. Kram

    SvaraRadera
  5. Ljuvligt hem ni har!

    SvaraRadera
  6. Ihan valtaisan kaunis koti teillä, ihana nähdä lehdestä kuvia siitä. Varmaan ollut jännittävä tapahtuma tuo kuvaus ja odottaa lehteä painosta:). Onnea ja iloisia hetkiä KAmomillan Villaan:).

    SvaraRadera
  7. Stort grattis till ditt repotage. Du har så himla vackert hem. =)
    ha det bra
    Kram Tezz

    SvaraRadera
  8. Nämen oj vad ROLIGT att du blivit vald till månadens blogg! yess!och allt på en gång:) njut av ögonblicket och fira!

    SvaraRadera
  9. Aivan ihania kuvia! Huomenna haen oman lehteni ja nautin perjantai-illasta ja kodistanne! Onnea myös kuukauden blogi-tunnustuksen johdosta, olet tosiaan ansainnut sen. Olen kovin iloinen puolestasi, ihanaa!

    SvaraRadera
  10. Åh, så kul att få ta del av reportaget! Så vackert det är och så stolt du måste vara som har ett så otroligt vackert hem, och så enormt mycket arbete dessutom! Nej, jag hade inte fattat att ni flyttat huset och byggt upp det!!! Blir trött bara jag tänker på det! Vilket hästjobb och dessutom en sån vacker intredning!!!
    Nä, nu tycker jag det är Lantlivs tur att göra reportage hos er! Det kommer säkert, märkligt vore det annars!
    Njut av uppmärksamheten, det är du verkligen värd vännen!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  11. Hej frun!

    Väl förtjänta omdömen och lyckade reportage - grattis! Stort grattis :)

    Jag önskar jag kunde lägga rabarber på en sådan tidning. I o f är ju svärmor i Finland nu och då pga hon bor så nära gränsen...skall se vad jag kan lägga in för beställning :)

    Sköt om dig och njut!!

    Anna Skata

    SvaraRadera
  12. Hej!
    Jag blev uppriktigt glad när jag såg att du var månadens blogg i Lantliv, stoort GRATTIS!!!

    Och grattis till ett underbart fint reportage!

    Svävar du på inredningsmoln nu...*av lycka..*ler*...

    Grattis ännu en gång!
    Du är en stor inspiration!

    Kram mariette

    SvaraRadera
  13. Grattis både till reportaget och månadens blogg! Det är du värd så inspirerande som din blogg är.

    SvaraRadera
  14. Gratulerar till utnämningen månadens blogg i Lantliv!!! Vad skojigt när en blogg från vår lilla finlandssvenska värld blir så uppskattad!! men jag förstår så väl för din blogg har varit den som hängt med i min bloggläsning längst och inspirerat mig till att ta steget ut och börja blogga själv. Tack för det Kamomilla!
    Av bilderna som inte kom med tycker jag att köksbilden/närbilden av kryddor odyl var jättefin!
    Njut av ditt flyt! :O)

    SvaraRadera
  15. Tack för att jag fick titta in på din underbara blogg.
    Ha en fin kväll.
    Hanna

    SvaraRadera
  16. Åh, vad kul att få ta del av repotaget i tidningen! Vilket otroligt jobb ni har lagt ner! Det är svårt att sätta sig in i tanken och fatta hur stort jobb det måste ha varit. Helt otroligt fina bilder från ett otroligt vackert hem!
    Ha det så gott nu och njut av all uppmärksamhet för det är du ( ni ) värda!
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  17. Ni har såååå fiiiiint att det inte är klokt!!
    Grattis till ett superlyckat reportage!
    Visst är du lyckligt lottad :)
    kramar!!

    SvaraRadera
  18. Odotan kovasti, että pääsen lukemaan itse lehden. Onnittelut sinulle "kuuluisuudesta". kiva saada tunnustus työlleen.

    SvaraRadera
  19. Onnittelut myös valinnan johdosta! Se kyllä ansaitsetkin, ehdottomasti!

    SvaraRadera
  20. Så mycket arbete,men ni kan vara mycket nöjda.Jag och min sambo började våran resa förra sommaren,nej vi flyttar inte något hus men vi bygger ett.
    Du har en så spännande blogg så nu fortsätter jag att kolla,kram Agneta

    SvaraRadera
  21. Grattis!
    Roligt att höra att det går bra för dig! Fina bilder, måste köpa tidningen.
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  22. Va intressant det måste vara att se sitt hem genom en proffsfotografs lins! Bilderna (och motivet förståss!) är jättevackra. Ni har jobbat duktigt!

    Måste nog köpa hem tidningen...

    SvaraRadera
  23. Ett superstort grattis till det fina reportaget, ni har verkligen ett hem värt att visas! Tänk om man någon gång hade ett också..roligt att du orkar skriva ofta och så härliga saker!

    SvaraRadera
  24. Hej min goa vän,
    Hurra!!
    Grattis till både reportage och månadens blogg, vilken bra smak de har i Lantliv! För din blogg hör till mina absoluta favoriter, det vet du!
    Och bilderna är ju helt sagolika. Så otroligt fint ni har, och den där milda blå färgen passar så himmelskt bra till det vita.
    jag säger bara MUMS!
    :-)
    Kram på dig!
    Susanne

    SvaraRadera
  25. Hej! Grattis till ett superfint reportage! Såå ljusa och fina bilder! Ni har såå fint! Kul att få ser ifrån er än vad jag sett på bloggen! Grattis även till omnämnandet i Lantliv, fick tidningen idag! Jättekul!:)
    Såg nu även bilden i vänsterspalten på ert hus framifrån, va gulligt det var!
    Ha en härlig helg och njut! Kram :)

    SvaraRadera
  26. Hej!
    Åh så fint reportage! Ni kan verkligen vara stolta över allt fint ni gör!
    Grattis till månadens blogg också :)
    Kram!

    SvaraRadera
  27. Oikein isot onnittelut Kamomillalle! =) oooh så glad jag är för din skull. Reportaget och så månadens blogg, riktigt roligt.

    Njuuut, den är du värd. Kram Pirre

    p.s Hälsa familjen också, och gratta dem till det fina huset ni bor i =)...

    SvaraRadera
  28. Lämpimät onnittelut kuukauden blogille!

    SvaraRadera
  29. Ohhhh så fint !! Vilket vackert reportage !!sååååå vackert hem ni har alltså.. !!
    Och Grattis till månadens blogg i Lantliv !!! Jiippieee...
    Ha en fin dag
    Kraaam Anette

    SvaraRadera
  30. Vilket härligt positivt inlägg!!! IDAG ska jag köpa tidningen :O)

    SvaraRadera
  31. voi ihanuuksien ihanuus! jag har ju sett huset på riktigt och vet att det är precis så vackert som på bilderna!
    bilderna är superfina, han har nog vitbalansen i skick, den där fotografen :)
    grattis till framgången, min vän!
    kram

    SvaraRadera
  32. Hienoa, että kaunis kotinne esitellään ihasteltavaksi ja inspiraatioiden lähteeksi.
    Se on ansaittu tunnustus hirmuiselle työmäärälle, jonka olette tehneet vanhan rakennuksen puolesta.

    Rapsutuksia Svantelle!

    SvaraRadera
  33. Todella kauniita kuvia, ihana reportaasi! Kuulostaa mahtavalta perheeltä, nyt täytyy kyllä mennä tuo lehti hakemaan hethet :)

    SvaraRadera
  34. Jag är så glad att du har så bra medvind just nu! Du och familjen är värd allt detta för allt ert slit. Ert hem är något alldeles speciellt, gjort med mycket jobb och slit men oxå med kärlek. Jag
    önskar er allt gott och att ni skall få njuta av allt det vackra ni själva skapat i ert vackra hem.
    Grattis till allt! Inget kommer av sig självt om man inte kämpar för det! Kramisar

    SvaraRadera
  35. Grattis! Jag köpte Lantliv idag men har inte hunnit läsa den än. Jag är en flitig besökare av din blogg och du har gett mig mycket tips och inspiration så tack för det! Gillar din blogg skaprt.

    SvaraRadera
  36. VARMT GRATTIS till dig du är värd all uppmärksamhet du kan få!!!!! Jag tycker att du verkligen är duktig på att "skapa"... fantastiska miljöer... och på ett personligt och kreativt sätt!!!! Ha nu en bra helg! Kram fr C

    SvaraRadera
  37. Vackert!!
    Ni har gjort ett fantastiskt jobb med erat hem och en förutsättning är ju att man strävar mot samma mål.
    Du har tur som har en förstående och intresserad man.
    Kram till er båda
    Ha en skön helg!!
    Kram Marith

    SvaraRadera
  38. Hej KamomillaCamilla!
    Stort grattis till alltihopa! Vilket underbart reportage från ett underbart hus...Hoppas Lantliv hänger på och gör ett minst lika vackert =)
    För mig är din blogg en "bibel", alltid något fint att titta på och inspireras av! Senast idag visade jag (än en gång) maken ert fantastiska kök...
    Ha en riktigt trevlig helg!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  39. OOOOOOH vad fint!!!!!! Rusar NU iväg och köper tidningen!!!!
    Jättegrattis!!!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  40. Bra reportage och det jag fastnade för allra mest var den otroligt lugna, stämningsfulla lystern i bilderna...absolut toppen!! Måste varit en hejare till fotograf:) Stackare ja...nu kommer jag ihåg din blåa rygg...tur att det blev bättre och du orkat med nya projekt:) Trevlig helg - kramar!!

    SvaraRadera
  41. Grattis :)
    Ska bli spännande att läsa reportaget! Ska köpa tidningen strax jag ser den;)
    Såg utmärkelsen i Lantliv. Jättekul!!

    Kram Ulrika

    SvaraRadera
  42. Hej!
    Grattis till utmärkelsen i Lantliv, såg det idag när tidningen kom i brevlådan!
    Vilken underbart hem ni har!! Superfina bilder från hemreportaget:)

    Hauska viikonloppua!

    Halein Jenny

    SvaraRadera
  43. Hei!

    Heti kun näin lehden Tampereen Sokoksella, piti lukea juttu kodistanne... Hihii, en ostanut lehteä, mutta olen pikalukija! :-) Lantlivin ostan AINA, mutta kun siitä luen joka sanan, niin en vielä kuukauden blogiin ehtinyt, No, eipä silti, minähän luen tämänkin blogin AINA, etten erityisesti mainostusta tarvitsekaan :-)

    Terv. Johanna

    SvaraRadera
  44. Nu har jag läst koti ja keittiö OCH lantliv!! Jättefint reportage, ni kan vara stolta över ert hem och allt fint ni åstaddkommit!

    SvaraRadera
  45. Åh, dubbelgrattis Camilla- Kamomilla: ) Månadens blogg i Lantliv, givet, du har en toppenblogg!! Och oj vilket fint reportage i den Finska tidningen! Ditt hem är ju så vackert, vilka fina bilder som de tog, jag ska försöka få tag i tidningen men tack för att du visade här i inlägget, ska kika mera nu!
    Och så söta du och Svante är i sidan där!

    Trevlig helg hälsar jag från Nordingården

    SvaraRadera
  46. Och va kul att få ghamna på omslaget, och lilla goda Svante syns där med, så himla fint!!!

    SvaraRadera
  47. Tycker att det är kul att se ditt hem i tidningen, man känner igen det du visat på bloggen och jag har ju följt dej ett tag nu, mins skåpet, bänken med mera. Hoppas du nu får en härlig helg. Kram

    SvaraRadera
  48. Vilket härligt vackert reportage från ditt vackra hem och såg att du var månadens blogg..det är du värd för du har en blogg som jag bar älskar! KRAMEN

    SvaraRadera
  49. Vilken trevlig blogg du ´har!
    Den läser jag gärna!!!

    Irene

    SvaraRadera
  50. Grattis! Det blev ett verkligt lyckat reportage. Du skall vara riktigt stolt över ditt hem :)

    Kramis,

    SvaraRadera
  51. Hej,

    hittade din blogg via Lantliv och du har ett så vackert hem. Kan tänka mig att det varit mycket jobb för hela familjen, men visst har det varit värt det!
    Min dröm är också att flytta till "landet" med min familj någon dag.... Min man och jag älskar att renovera och pyssla, men de senaste åren har vår familj tagit all tid.... men en dag .... :)

    STort GRATTIS till dig och hela familjen som gjort ett fantastiskt jobb!

    Kram,
    Cia (Lojo)

    SvaraRadera
  52. Grattis till både reportaget och månadens blogg. Härliga bilder! Du har verkligen fin blogg och ett jätte fint hem. Hoppas mitt hem blir lika fint en vacker dag! :)

    kram,
    Åsa

    SvaraRadera
  53. Vilket fantastiskt hem du har!!! Du är verkligen begåvad och återanvändning är ju såååå roligt, hihi! Är likadan själv, gråter varje gång jag åker till återvinningen och ser allt det "vackra", tur att man inte jobbar där, då skulle det spåra ur totalt! kram på dig duktiga du!/tess

    SvaraRadera
  54. Såå fina bilder från reportaget!! Grattis till Månadens- blogg utmärkelsen! =)
    Kram /Anna

    SvaraRadera
  55. Det var en underbar artikel.Stort grattis, och stor kram till er alla

    SvaraRadera
  56. Artikeln var jättebra!!! Och att din blogg blivit vald till månadens blogg i Lantliv är HELT RÄTT :-)

    SvaraRadera
  57. Grattis, och tack för en härlig blogg! Massor av kul pysselidéer, och härlig inspiration att titta på bilderna från ert vackra hem!

    SvaraRadera
  58. Så flotte bilder, og for et nydelig hjem du har!

    SvaraRadera
  59. Hittade hit av en slump, men vilken fantastiskt fin blogg!!!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera