15 november 2009

Utepynt

Det är så härligt med internet. Man slänger ut en önskan och vips så är den uppfylld! Jag önskade mig en gammal sparkstötting i ett inlägg och vips tog bloggvännen Janette kontakt! Hon hade minsann en sparkstötting och lite annat också att erbjuda om jag bara ville ha! Så vi åkte dit förra helgen, blev bjudna på allt möjligt gott dessutom och fick gå en rundvandring i deras fantastiska hus som de jobbat jättehårt med i flera år. Kolla vad jag fick! Sparkstöttingen och ett gammalt litet barnbadkar, rostigt i botten.En gammal rostig plåtkorg för en damejeanne (flaskan fanns inte mer) kom också med samt några gamla fina flaskor och en emaljgryta med sönderrostat botten. Och förstås har jag redan klurat ut vad det ska bli av dem. Emaljgrytan såg inte ut för mycket, men den hade en viss potential ändå. Och bara bra att botten var sönderrostad, jag glömmer annars att gå ut och tömma mina utebyttor och kärl.Den fick bli målad (surprice surprice...) och så får den pryda sparkstöttingen. Nu ser man inte heller att sitsen fattas.
Jag tyckte att sparkstöttingens vackra grånade handtag gott kunde få lite julband omkring sig, på nåt sätt stärker det bara gråheten och den vackra patinan. Grytan fick också en snutt band på ena handtaget.
Det behöver inte vara svårare än så, inte sant? Det här tog inte många minuter att göra.Men nog skulle det se mysigare ut med lite snö...Mörkret gör det mysigare också.
Svante följde nyfiket med. Han hängde med här på terassen, nyfiket nuffande och undrande- matte vad gör du? Matte har fått vaccinet, det där som alla talar om... Och mår inte alls så bra just nu. Usch och fy för det stråkiga svinet säger jag...Har varit helt utmattad hela helgen. Orkade inte med så mycket mer än att fixa lite av pyntet och sen bara vila resten av helgen. Jag som hade så många saker jag ville göra... :( Kamomilla

35 kommentarer:

  1. Så vackert det blev, verkligen! :) Tack för inspiration!
    Hoppas du mår bättre snart efter vaccinet! Ska kika vidare i din härliga blogg..!

    SvaraRadera
  2. Härlig sparkstötting! Och hela arrangemanget blev jätte fint. Har själv också idag pysslat med att bära halva skogen till terassen, och fyllt korgar och zinkbyttor med kvistarna...fotandet blev dock ogjort :-(
    Hoppas du mår snart bra igen!
    Terhi

    SvaraRadera
  3. Oj vilken tur du hade! Och vad mysigt du har pyntat den!!!!

    kram johanna

    SvaraRadera
  4. Oj, så jul-likt det är hos dej! Riktigt gammeldags jul dessutom - man väntar bara på att den gamle grå tomten kommer smygande! Oj, vilken fin sparkstötting du fick med hem å grytan....! Oj, oj så mycket fint!

    Jaha, så svinvaccinet har drabbat er s.a.s. Har hört att en del blir lite sjuka av det, hoppas det går över snart!
    TACK för härliga bilder i mörkret!
    Kramar
    lisa

    SvaraRadera
  5. Men så fint det blev!Bloggen är ett otroligt forum för att knyta kontakter=)
    På mig växer det snart knorr tror jag, har inte haft turen att få sprutan!!Men det verkar inte vara något att längta efter med tanke på hur du verkar må,stackare.
    Krya på dig
    Annica

    SvaraRadera
  6. Tycker nog att Svante ser lite sur ut..för han inte fick vara med antar jag..så himla fint det blev, ska hämta min gamla spark som jag haft som barn står nere i vattenhålet och så har jag fått tag i ett par gamla skidor och stavar utav moster..blir fint det till jul vid entrén, ha en fin vecka som kommer, kram

    SvaraRadera
  7. Så fint det blev!! Vilken tur du hade som fick hämta sparkstöttingen!
    Det tycks vara många som reagerar på det här vaccinet. Förhoppningsvis är reaktionen på vaccinet lindrigare än influensan i alla fall. Krya på dig!

    SvaraRadera
  8. Å va mysigt!!!
    Tack för all inspiration du delar med dig!:)
    Vaccinet har än så länge bara två av mina barn fått, och de har fått må bra efteråt också...
    Hoppas du också mår bra snart!

    SvaraRadera
  9. Åååh så superfint det blev! Å va snällt av henne att ge bort såna skatter! Ska kolla in hennes blogg nu.
    Verkligen trevligt arrangemang du fick till. Jag har inte lyft fram min spark ännu, ska visa sen då jag gjort det. Det där med bandet runtomkring var fint!

    Hoppas du mår bättre snart!

    SvaraRadera
  10. Så synd att din helg gick åt att vara sjuk! Inget vidare med vaccinet men säkert ändå bättre än influensan.
    Jag blir så glad att se mina gamla grejer få ett nytt liv på din terass! De kom verkligen till rätt hem!

    SvaraRadera
  11. Jösses vad Du är kreativ!! Nytt pynt och nya ideer hela tiden! Det är spännande att se varje gång vad du hittat på!! Och inte kostar det en massa pengar heller:o) Hoppas du mår bättre snart!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  12. Fantastsik nydelig sparkstötting eller som vi sier på norsk: spark :o) Inspirerende og nydelig bilder du viser. Ha en fortsatt fin kveld. Klem fra Mette

    SvaraRadera
  13. det finns inte det skrot som inte ser bra ut efter en kamomillabehandling! visst är det härligt med vänner som nappar på önskemål som man slänger ut :)
    hoppas du kryar på dig!

    SvaraRadera
  14. Hoppas du mår bättre. Va mysigt de blev, härligt med givmilda vänner. Å du kan de där med att fixa till:)

    SvaraRadera
  15. Här har det hänt massor nu... :O) Tycker fatet såg perfekt ut i mina ögon! och de små julpåsarna var jättesöta. Och sparkstöttingen var super!! Det blev ju ett så inbjudande stilleben på trappan. Det var ju meningen jag skulle på excursion till vårt uthus också i helgen, men det har jag alldeles glömt bort kom jag på nu... Tack för att du påminde mej :O) Krya på dej! Kram Mia

    SvaraRadera
  16. Nej du har så rätt, det behöver inte vara krångligare än så :)

    Ta det lungt och krya på dig!
    Kram Hanna

    SvaraRadera
  17. Hej på dig

    Ooooh vad mysigt =) Besökte en annan bloggare alldeles nyss och hon hade också gjort det så fint ute på bron...nu har jag fått en stor portion inspiration och måste hinna med o göra i ordning ute i förstukvisten idag =)

    Vissa blir sjuka och vissa klarar sig...Väntar på att barnen iaf ska få sina sprutor snart. men vi vuxna skulle få vänta länge innan det blir våran tur... Vill ha den nu!

    ha en underbar dag. Kram Pirre

    SvaraRadera
  18. Vau kauniita vanhoja esineitä olet saanut ja kauniisti olet laittanut ne esille... mutta olethan Kamomilla jonka käsistä syntyy kaunista jälkeä.

    Voi saanko kysyä sinulta yhtä asiaa...??? Miten olet saanut blogiisi tämän kauniin lumisateen????

    Muuten toivottelen sinulle oikein ihanaa uutta alkanutta viikkoa!!!
    Lämmöllä Jaana

    SvaraRadera
  19. Ja, det är för härligt med internet! :)
    Jättemysig sparkstötting... nu är det bara att vänta på snön.
    Ha en fin vecka!
    Kram S.

    SvaraRadera
  20. Vad mysigt du har gjort det. Nog är det roligt med bloggvärlden när man träffar på så mycket trevligt och snällt folk.
    Hoppas du känner dig bättre idag.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  21. Jag längtar oxå efter snö nu. Snö som stannar och förgyller alla arrangemang med gran och röda färger. Och kyla... här är nästan 10 grader.
    Väldigt vad fint det blev med sparken. Har en liten röd julkälke som min mor hade när hon var liten. Har klurat lite hur jag skall pynta den... har bestämt att den skall bli klar i veckan.
    Kram o hoppas att du frisknar till från vaccinet. Själv tror jag att jag avstår/
    Ulrika

    SvaraRadera
  22. On se tosiaan totta miten yksinkertaisilla aineksilla saa erittäin kaunista aikaan, on niin kauniina potkukelkka nyt :) Pikaisia paranemisia sinne!

    SvaraRadera
  23. Jag blir så inspirerad här inne!!
    Så kul och vilken tur du hade! Kanske ska jag lägga ut min önskelista i nästa inlägg...!? :)
    Du kan då trolla med grejerna! Me like!!!!
    Usch så tråkigt med bieffekterna...
    Krya på dig!
    Kram

    SvaraRadera
  24. Så fint det blev, och så många fina saker du fått också! Sakerna kom definitivt till rätt ställe när de hamnade hos dig! Visst är det fantastiskt det här med internet! Det har man mycket att tacka för, som min underbara man som jag aldrig hade lärt känna annars! :)
    Vilka söta julklappspåsar du gjort i förrförra inlägget! Såna borde man faktiskt ta och göra, trycket var så fint! :)
    Hoppas du kryar på dig nu! Kram!

    SvaraRadera
  25. Halloj! Men hur gör du =) Allt får visst nytt och härligt liv hemma hos dig. Synd att det är en bit till andra sidan sjön annars hade jag skickat mina ting!! Må så gott och krya på dig.//Maria

    SvaraRadera
  26. Det blev ju hur snyggt som helst med sparken.
    Riktigt juligt och fint.
    Hihi vad Svante såg söt ut! :)


    Uscha. Tycker synd om dej. Hoppas att du snabbt kryar på dej!
    KRAM

    SvaraRadera
  27. Vilken härlig inspirationsiver du sprider, tack för det. Önskar att jag också hade en egen gård, balkongen är så tråkig :(
    Krya på dig.
    Sabi

    SvaraRadera
  28. Hoppas att vaccin"sviterna" går om fort och att du känner dig bättre redan imorgon! ... ja visst är det tråkigt med den här svininfluensan - ohjälpligt så funderar man lite nu och då på den...
    ja inte tar det så lång tid att fixa det du gjort kanske men man SKA KOMMA PÅ IDÉN och det gör inte alla sidu ;O)

    SvaraRadera
  29. Ljuvligt pyntat! Kom att tänka på dina träskor när jag fann mina på loppis, tyckte det var en suverän ide´ och ville ha egna...rejälä doningar, tror de är storlek 43 eller nåt :-D

    SvaraRadera
  30. Kauniita ideoita ja runsaasti inspiraatiota aina täällä tarjolla..hih. Siellä hirsitalolla meillä taitaa olla navetassa vanhoja kelkkoja..*måste pynta likadan* =D Ha de så bra!
    Kram mimmuli

    SvaraRadera
  31. Oj oj oj, så gammeldags mysigt!
    Visst vore lite snö pricken över i, men Svante är ju som en liten snöboll......såååå söt!!!
    Tänk att maken din tyckte om korten, de är ju inte alltid så lättflörtade.....;o)
    Tack för det!
    Jag ska ta sprutan i morrn.....det var inte bra att man blir hängig, men bättre än att få eländet.
    Må så gott, vännen!
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  32. Å så fint du gjort med den gamla sparken, men är du inte rädd att grytan skall spricka i vinter...eller är den inte av keramik?
    Eftersom jag är lite ny i bloggandet..hur gör man för att fågadgets på både h och v sida om inläggen och frontbilderna? Agneta

    SvaraRadera
  33. Åh vilken vacker spark!!! Så snyggt dekorerad och kreativiteen flödar fortsättningsvis med, gud va kul att få se!!! Och lilla gubben Svante, så söt han är!! Tur du fått tag i vaccin, här är det kris... Mari.

    SvaraRadera
  34. Hej!
    Du undrade om det inte händer något med målfärgen på mitt ljushus när det blir varmt... Har i alla fall inte märkt något än så länge... Har du någon erfarenhet av att just det hänt med något du målat?

    SvaraRadera
  35. Bra med bloggvänner som skänker bort det dom inte vill ha. Sen förvandlar du det till de alldra vackraste vinter dekorationer.
    Såg så mysigt ut! Nu får vi bara hoppas att snön snart kommer, så vi får den där riktiga jul stämmningen.
    Hoppas du börjat må bättre nu!
    kramisar

    SvaraRadera