4 december 2009

Stämningsbilder

En liten gnutta jul i sovrummet. Men bara lite. Kransar på dörrarna och adventsljus i fönstren. Absolut inget mer!
I förra inlägget var det glasveranda för hela slanten. Men jag glömde visa var lingonkransarna hamnade (de som jag visade på ljusstakarna i förrförra inlägget) De hamnade på mina loppisfyndade zinklampetter! De är tända nästan varje kväll nu...
Annat jag glömt visa, är lampetten i gästrummet. En gaffeldekoration av konsthantverkare och recyclingmästare Jaana Tuomisto Klicka på namnet om du är nyfiken..(Tyvärr bara text på finska.) Hon har alltså vridit till gaffeldekorationen som jag har fogat ihop med en nysilverbricka med en julgransljushållare... Funkar prima. I gästrummet finns också en ljusbräda, gjord av en grånad bräda och en ljusslinga. Bara borrat hål för lamporna och voila´...Enkelt! Den här har jag haft i många många år redan men den känns alltid lika fin. Minns inte var den ide´n kom ifrån, säkert från nån tidning?

Nu ska jag ta helgpaus. Nästa inlägg handlar om loppisfynd. Men jag vet inte- kanske drar jag ner på takten lite? Har ni gott folk tid att läsa bloggar före jul? Just nu uppdaterar jag ungefär varannan, var tredje dag.. Hinner ni med? Hur ofta vill ni-, och hinner ni se nya inlägg? Kommer de för sällan eller för tätt? Tyck till! Jag vill veta! Lämna en kommentar...

Ha en skön helg! Kamomilla

36 kommentarer:

  1. Du vet mitt svar, varje dag, men jag förstår om du inte hinner med Jag har tid eller rättare sagt jag tar mig tid. Å i dag var bilderna lika ljuvliga. Så fint skulle jag vilja ha det, du är duktig. Tack så mycket för bilder och tipsen idag

    SvaraRadera
  2. Åhhhhh så mycket fina bilder...jag vill ha det så!!! Man får så mycke inspiration och idéer till sitt gamla hus. Tack!
    Ha det gott.

    SvaraRadera
  3. Åh det sovrummet, det har jag beundrat sedan första gången jag såg det, så vackert, så gammeldags, så personligt och himla fint! Likaså din veranda! Så fint med alla kransarna. Du är så fiffig, din hjärna måste gå på pysselhögvarv: ) Ha en bra loppishelg!! Mari.

    SvaraRadera
  4. Koselige bilder...nei det blir for masete og blogge hver dag...en -to -tre innlegg i uken holder for meg:)
    ha en kos kveld
    klemmer

    SvaraRadera
  5. Tur att man kan titta in här å få julstämning:) Ute e de mörkt å fuktigt tyvärr. Men här blir man lika glad varje gång man ser vad du har åstadkommit, beundrar å suckar.

    SvaraRadera
  6. Halloj vännen !!
    Åhhh så mysigt ni har det..kransarna på dörrarna..ohh så fint..
    Jaa, nu har man inte så mycket tid till att blogga, själv så lägger jag in nytt tre ggr i veckan, alldeles lagom för mig och besökarna har jag märkt, kanske det blir tätare sista julveckan, vi får se !!
    Ha en fin Lördag
    Kraaam Anette

    SvaraRadera
  7. Vilken fin och fiffig lösning med ljusbrädan, den gillar jag helskarpt.
    Det kan aldrig bli för många inlägg,jag tycker att det är avkopplande att sätta sig och Blogga runt.
    Härliga bilder du visar från ditt vackra hem.

    Åsa

    SvaraRadera
  8. Så behagligt mysigt! Precis som det ska va i ett sovrum! Och den där gaffelgrejen var trevlig :O)
    Skön helg. Kram Mia

    SvaraRadera
  9. Oj så vackert!! Tack för att vi får titta in hos dej! Så många fiffiga ideér du har. Önskar dej en trevlig 2:a advent. Må gott.//Maria

    SvaraRadera
  10. Så inbjudande och vackert och precis lagom med "jul"!

    Brickan och brädan - så fyndigt!
    Själv går jag nog in varje dag, det har väl blivit lite rutin, samtidigt som man kollar mail.
    Det ska bli spännande att se dina loppisfynd!
    Ha en härlig helg!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  11. verkligen stämningsfulla bilder! I ert sovrum tror jag man skulle sussa sött skönt och drömma sött! Inlägg får gärna komma tätt tycker jag. Hinner man inte läsa en dag kan man ju t.o.m. ta mera på en gång sedan när man hinner. För mig är det så avkopplande att sätta mig framför datorn en stund varje dag! man den som bloggar måste ju själv känna efter vad och hur mycket man har ork till.
    ha en skön helg!

    SvaraRadera
  12. Hej!! I går fick jag mitt fina smycke!! Jag blev så glad!! Tusen tack snälla du!! Jag visar det på min lilla blogg i dag!! Så vackert i ditt sovrum, enkelt och rofyllt!!
    Jag tycker som du inlägg varannan eller var tredje dag. Jag vill hinna titta in till så många som möjligt och det hinns ju inte varje dag...i dessa tider! Hoppas allt är bra med dig!!
    Kram Kram Malin

    SvaraRadera
  13. Jätte läckert me plankan me belysning! Häftigt

    SvaraRadera
  14. jag håller helt med, i sovrummet behöver man inte pynta i överflöd.
    inga problem med inlägg för tätt vad mig anbelangar, du vet ju att jag är lätt nätberoende ;)
    skön helg till er alla!

    SvaraRadera
  15. Åh vilka härliga bilder. Man kommer verkligen i stämning när man ser dina bilder.
    Hoppas ni har en bra helg.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  16. Alltid lika inspirerande att läsa din inlägg! Men varje dag är inte ett måste, Du får känna efter hur du vill göra och vad du har tid till! Inspirationen till nya inlägg tror jag nog att du har... :-)
    Ha en skön andra advent!
    /Marie - Systrarna -

    SvaraRadera
  17. Å vilka ljuvliga bilder! Jag blir helt matt i knäna, du har så mycket fint :) En bräda som du har med ljusslinga i - det ska jag helt klart göra, det var otroligt vackert (jag älskar ljusslingor och har dem framme nästan året om hehe).

    Jag tycker du gör så mycket fint så för mig kan du gärna uppdatera varje dag - det kan inte komma för tätt från dig ;) Men jag förstår förstås att du inte hinner det, så gör som du själv känner - kom ihåg att ta vara på dig själv och inte stressa :) Man ska hinna njuta av livet och bloggandet också!

    Kram på dig!

    SvaraRadera
  18. Minä kyllä lukisin juttujasi vaikka joka päivä... Jokseenkin joka päivä käyn kurkkaamassa. :-)

    Terv. Johanna

    SvaraRadera
  19. Hej Kamomilla! Brädan med smålamporna i var superläcker. En sådan skulla jag kunna tänka mig att "planka" av...... Hoppas allt är väl med dig? Ha en skön helg - Kram Marie

    SvaraRadera
  20. Så stämningsfulla bilder du visar. Jag bara njuter.
    Önskr dig en härlig 2:a advent.
    Kram Bodil

    SvaraRadera
  21. De e så man har en NY inredningstidning varjedag va du bjuder på! Nu när man måste bara ligga nerbäddad så har jag haft tid att njuta av dina inspinerade underbara bilder. Tack<3

    Ja oikein Hyvää Itsenäisyyspäivää=)!

    SvaraRadera
  22. Det tar inte så länge att kolla in vad som hänt i villan så jag tycker att det är jätteskoj med inlägg så tätt som de kommer nu. Hur du orkar och hittar något att skriva om förstår jag inte men jag lyfter på hatten och är storligen imponerad. Tack Kamomilla för att du lyser upp mina dagar med alla dina inlägg!

    SvaraRadera
  23. Visst hinner jag med dina blogginlägg, för mig är det en stunds avkoppling att titta in.
    Ger mig inte alltid tid att kommentera, men tittar in gör jag.
    Önskar jag hade orken och möjligheten att skapa ens en bråkdel av den harmoni som ditt hem strålar.
    Men med ett yrväder som bygger kojor, leker att mammas nya fina kuddar är öar på golvet och som far runt, så kan jag nog glömma det där lugnet ännu ett par år ;O) Får fram till dess leva på hoppet och njuta av din blogg!

    SvaraRadera
  24. Om jag får bestämma så vill jag absolut att du fortsätter blogga!!!
    tittar in varja dag och blir så glad och inspirerad. Man kan säga att det är som en vuxen advents kalender. tusen tack för att di finns och orkar! susanne

    SvaraRadera
  25. Fridfullt sovrum,gillar att det inte är för mycket prylar i ett sovrum. Men ljusbrädan är väl alldeles toppenfin. Jag får alltid en massa ideer när jag tittar in hos dig och för mig kvittar det om det blir några dagar mellan inläggen. Huvudsaken det inspirerar och det gör du!
    Annica

    SvaraRadera
  26. Ha, fast man låtsas ha bråttom så hinns det nog med en bloggrunda varje dag...ingen stress för det men alltid lika roligt att se vad du hittat på! Ha en skön självständighetsdag och njut av balen... Kramisar!!!

    SvaraRadera
  27. Ditt sovrum ser jätte mysigt ut! Vilka vackra dörrar som leder in dit. Det är något som jag drömmer om, ett hus med pampiga dubbeldörrar!

    Kram Torparfrun

    SvaraRadera
  28. Mielelläni käyn kurkkaamssa blogissasi ihan niin usein kuin vain ehdit päivittämään. sinulla on niin ihania kuvia. Hyvää itsenäisyyspäivää.

    SvaraRadera
  29. Sååå mysigt ni har det!
    Ljusbrädan är verkligen fin och jag tror faktiskt att jag sett någon liknande i något inredningsprogram på tv. Jag märker själv att det blir lite längre mellan mina inlägg nu, men så är det så här inför jul när det är annat man måste hinna med också. Det är alltid så inpirerande att kika in hos dig så blogga på så mycket du själv orkar och hinner!
    Ha en bra självständighetsdag o andra advent!

    SvaraRadera
  30. Alltid lika roligt att besöka din blogg. Man blir såååååå pysselsugen. Skall hem och sy sådana fina kuddar du gjort, har fått tag på ett riktigt fint tyg. Skall visa på bloggen senare. Ha en fortsatt skön helg.
    Kram Nettan

    SvaraRadera
  31. Hejsan och den brädan med ljusslingan är precis vad som fattas som belysning i ett rum hos mig. Tack för tipset och det kommer att bli en del utflykter till stränderna omkring ön framöver. Ha det gott, karinasblogg.lekame.com

    SvaraRadera
  32. Alltid så mycket fint hos dig!

    Tja, jag tycker ju att man ska uppdatera då man har lust och tid, men varannan dag ungefär hinner jag läsa. Fast det går ju bra att läsa flera inlägg på en gång också så klart ;)

    Ha en fin självständighetsdag!
    A-C

    SvaraRadera
  33. Oj vad mysigt ni har det där hemma!
    Jag brukar vara här inne varje dag, men hinner inte alltid kommentera. Men tycker massor om att läsa dina inlägg för de är så inspirerande! Men blogga bara så ofta som du själv vill och hinner, annars kanske d någon gång blir jobbigt?

    SvaraRadera
  34. För min del får du blogga flera gånger om dagen om du vill, men det är faktiskt viktigare att det får ske i din egen takt, när du hinner och har lust!

    SvaraRadera
  35. Det var en vacker ljusbräda, härligt ljussken.
    Hoppas du får en trevlig marknadshelg.
    Vilka vackra kort du hade i ramarna.
    Jag verkligen älskar gamla svartvita kort för de har mer att säga än dagens poppiga studiobilder.
    Kramkram Marith

    SvaraRadera