2 maj 2009

Äntligen!!!

Nu blir det ett jättelångt inlägg med en massa bilder! Hoppas du orkar följa med!!

Äntligen har vi fått inreda lusthuset!! Men ni ska veta att det inte var så lätt att fotografera när utsidan ännu är ett kaos. Från lusthuset ska det alltså ännu byggas en pergola, och i vinkel med den ett växthus. Ganska nära ska också ett garage med hobbyrum byggas, så allt det som finns runt Kamomillas Villa är en byggplats ännu. Jag skall vara ärlig och visa lite utebilder också. Ha förståelse gott folk!
Taket måste tjäras än en gång och fönstren ska fixas från utsidan och snyggas till i kanterna i övergången mellan vägg och fönster.

Dörren målades från utsidan för att bättre tåla väder och vind. Jag vet, det var synd tycker många shabbychic älskare, den var vackert sliten förut, men på det här viset får den leva med längre. Insidan är dock lämnad kvar i vackert vit sliten yta. Ett handtag måste vi hitta bara, så är det klart! Jag älskar att lite överraska, och lite kitsch kan ibland vara på sin plats. Så den gamla postlådan är på plats på dörren igen (dörren stod ett tag på terassen bara som dekoration, och med postlådan på) Stig in!!!Vi har en vacker gammal kamin i lusthuset. Den fanns i stora huset förut, men värmde inte tillräckligt. Det är en vacker pärla, köpt från Qvesarums Byggnadsvårdscenter. Jag tycker den kommer ännu bättre till sin rätt i lusthuset.

När vi startade projektet siktade vi på en Gotlandskänsla. Jag hoppas att vi lyckats! Detta är ju dessutom ett nybygge men jag tycker att vi har fått in känslan av ett riktigt gammalt hus.
Bordet var ett vrak (kolla förr inlägget om du vill veta hur det såg ut) Gubben min fixade skivan och jag tvättade härligheten med kristallsoda. Vissa fäckar av beck (?) eller olja går inte att få bort, men man ser ju att bordet fått vara med om mycket. Det adderar ju bara till lite charm! Tack till grannarna som donerade det till oss!
Jag visste att den nya känslan på de nymålade stolarna skulle tonas ner av den härliga ruffigheten i bordet. Jag är så nöjd! Stolarna har jag bara betalat 25 euro för.
Det är många i vår närmaste krets som skojat om att vi byggt ett kapell... Och ja, visst ser det kanske ut så? Därför ville min man skoja till det lite och addera sin egen lilla kitschiga grej. Ett votivskepp! Det fick sin plats på en av takbalkarna. Lite humor måste man ha!Fartyget har han fått till födelsedagsgåva av mig en gång och ljuskornan är en Ikeakrona som jag fyndat på loppis. Vinglasstället som måste fästas såhär speciellt kommer från en underbar restaurang i Åbo. När de stängde såldes inredningen bort.
Smidesljusstakarna på väggen vid kaminen (som vi förresten kallar Gamla Frun) är också från loppis.
Tidningar är ett måste... Här ska man ju njuta av lugna avkopplande stunder!! Lådan är en vanlig grönsakslåda som fått stå ute en vinter. De gamla flaskorna speglar ut vackra färger över det målade betonggolvet...

Här kan man sjunka ner i den gamla fåtöljen med fårskinnet, och bara njuta av en bra tidning och ett glas vin. Livet kan ju inte bli bättre!? Stolen är räddad från att hamna i sopcontainern, fårskinnet är närproducerat, och lyktan fyndad på loppis.Vi är så nöjda!!!! Kanske flyttar en del saker plats ännu och kanske tillförs någonting, men helheten och stämningen blev bara så rätt!! Här ska vi njuta av många fina stunder, det är jag säker på!

Mera detaljer i nästa inlägg, men nu ska i alla fall jag suga på den här karamellen en god stund!!Ha det gott! Kamomilla

51 kommentarer:

  1. Sån härlig stämning nifått där . Ser så mysigt och skönt ut.
    Önskar dig och familjen många fina stunder!
    ~Marita~

    SvaraRadera
  2. Vilken fantastiskt lusthus Kamomilla!! Ni har verkligen lyckats, vilken man du har! Och vilken fru han har! Skitsnyggt, tror du inte grannarna ångrar sig nu när de ser bordet i denna miljö!?: ) Fin loppisfyndad ljuskrona i taket och ja tack för att sitta där i fårfällen med en tidning och ett glas vin, höjden av lycka och avkoppling! Grattis till ett underbart sagohus! Mari.

    SvaraRadera
  3. ...äsch, glömde ju såäga att kaminen var så himla snygg och den bilden med grå dörren och röda brevlådan med blommor, oj, oj, mer än läckert!!!

    SvaraRadera
  4. Men vilket underbart lusthus!

    En sån där kamin har jag ju köpt på blocket - nu fattas bara lusthuset! ;-)

    Kram amud

    SvaraRadera
  5. Oj, det blev verkligen LJUVLIGT! Mycket njutning önskas :)

    SvaraRadera
  6. Å så vacker! Jag är mållös! Sånt rum skulle jag med vilja ha. Så ljust, rofyllt det är allt. ni har verkligen jobbat på bra. Jag kan fortsätta hurlänge som heltst med att överrösa er med komplimanger. Grattis till ert vackra lusthus

    SvaraRadera
  7. Grattis!! Det blev ljuvligt:) Där väntar många sköna stunder!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Aivan mahtava kokonaisuus, käsittämättömän hieno valurautakamiina, voi tuolla varmasti viihtyy vaikka kuinka paljon! Hienoa että saitte valmiiksi, on se vaan niin upea :)

    SvaraRadera
  9. Ja det där blev ju inte så mycket annat än KANON fint!!! :-)

    En sån liknande kamin har vi också, fast nytillverkad. Den står i matrummet. Den är både underbart vacker och värmande.

    Ett härligt litet hus att trivas i har ni fått - Så mysigt.

    Ha en fortsatt trevlig helg!
    KRAM
    /Helena

    SvaraRadera
  10. Huset blev precis som namnet säger, ett lust-hus! Mycket charmigt inrett!

    Kram Annemari

    SvaraRadera
  11. Vad ljuvligt det blev, å Gamla Frun e lika fin å ståtlig som namnet, härligt. Nu ska du lite koppla av å njuta av dina fingrars verk.

    SvaraRadera
  12. Va underbart!!! Kanske får man beställa ett sånt?;))
    Jag har sagt till mannen att jag önskar mig ett lusthus i 35 års present i sommar...så få se hur det blir :)
    Njut nu av detta underbara hus!!

    SvaraRadera
  13. Men åå så fint det blev! Grattis till er båda för ett jättelyckat resultat :)
    Det är nog ett lusthus som heter duga!! Jag sku nog inte ha nåt emot att sitta där och njuta med ett glas rött eller vitt.... :)

    SvaraRadera
  14. Voi jestas miten kaunis! Olen miltei sanaton!

    SvaraRadera
  15. Jag kan bara sucka och ta mej för pannan och undra om detta är en dröm!!! Jisses, vilket lusthus, med betoning på LUST!!! Helt underbart vackert är det!! Så snyggt med alla mörka färger i svart och trä mot de vita väggarna och de spröjsade fönstren! Åh, så jätteduktiga ni är både vad gäller stil coh arbete!!
    Oj, vilket hus!
    Ha nu en skön söndag i morron och njut av ert vackra lusthus!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  16. Lusthuset är otroligt fint!
    Verkligen vackert och inbjudande!

    SvaraRadera
  17. Vilka jättefina bilder du har här i bloggen.

    SvaraRadera
  18. Very nice!!! Grattis till ett ljuvligt lusthus!

    SvaraRadera
  19. Todella upea! Sanattomaksihan tässä vallan joutuu;)

    SvaraRadera
  20. Vilket otroligt vackert lusthus, blev alldeles förälskad redan på första bilden, och inifrån är det helt fantastiskt!
    Hoppas ni kan njuta i det ofta!!
    Sofie

    SvaraRadera
  21. Hej!
    alltså ..ditt uterum är fantastiskt fint..otroligt vackert så snyggt..verkligen ..man får en känals att åka tillbaka i tiden..du har verkligen fått till det så där kanon som bara du kan..
    Grattis..

    Och vilket kanon bord ni fick..jag vill ha ett sånt till köket..
    kram anna

    SvaraRadera
  22. Hej

    vad härligt det blivit, jättehärlig stämning, kan känna Gotlandsstämningen... Kaminen är jättevacker och alla detlajer ger en härlig känsla. Vill ha!

    kram Sabi

    SvaraRadera
  23. Hej på dig. Allt väl?

    Faaaantastiskt fint! Underbara bilder, njuter för fulla muggar...

    Ha en härlig söndag. Kram Pirre

    SvaraRadera
  24. Hej!
    Men guuuud så FINT det blev! Jag tror jag flyttar in där :)
    Så många mysiga stunder ni kommer att ha där.
    Kram!

    SvaraRadera
  25. Det blev jättebra!! Jag tycker nog att du lyckats fånga den känsla som du vill ha där!! Jag kan se framför mig många härliga kvällar tillsammans med goda vänner där!

    SvaraRadera
  26. ursäkta nu, men jävlar anamma så fint det blev!! allt är bara så perfekt!
    jag har garnerat tårtor o cupcakes hela morgonen. måste bara komma o kolla bilderna mellan stöket, för jag gissade att det skulle ha dykt upp några ;)
    kram

    SvaraRadera
  27. Guu va fint det blev! Känns alldeles overkligt att en riktig människa har ett sånt där lusthus ;)

    SvaraRadera
  28. Hej du, jag är helt överdådigt imponerad, jag förstår inte att ni har hunnit så långt med ert lusthus!!! Det blir verkligen jättevackert, och avkopplande. Då gör det väl inget att det är lite "kapellkänsla"? Jag tycker personligen att det nästan inte finns några mer avkopplande vyer än när man sitter i en kyrka eller kapell. Det är verkligen minimalistiskt vackert där, och ni hade lite samma känsla i ert hus med det vita, det svarta och luften och rymden.

    Själva sliter vi på med bygget igen efter att S är bättre i ryggen. Det går framåt, om än sakta.

    Kram och ha det bra!
    /Kristin

    SvaraRadera
  29. Hej
    Nej vad fint!!!!helt underbart...
    Inte riktigt en sån sak bygger han ,utan en torkställning=))))
    Kraaam

    SvaraRadera
  30. Vilket fint lusthus ni har. Vi har ett likadant tak på vårt vedförråd, vi har tjära på taket.Den första ggn var det lätt men den andra ggn föreslog en bekant att vi skulle köpa gammadags tjära som skall värmas. Detta har vi inte lyckats värma tillräckligt för att det skulle funka. Vad har ni för tjära på ert tak?
    hoppas ni får många fina stunder i ert lusthus

    SvaraRadera
  31. Finner inga ord! Som taget direkt ur en inredningstidning! Ja jag kan bara önska er många sköna stunder framöver i detta vackra verk som ni gjort. Man blir bara sååå inspirerad:)

    SvaraRadera
  32. Vad snabb du har varit... :O) Och så fint och så mysigt och så Kamomilligt!!! Där kommer ni säkert att spendera mer tid än i huset nu framöver. Och byggkaoset lever jag också i ... Nu för andra sommaren ;O)

    SvaraRadera
  33. Wow....for et drømmested du har fått jeg..Og alt det vakre du har stæsjet opp med....løøøøøvely:O)Klem fra Maliva

    SvaraRadera
  34. Jätte jätte fiint!!!
    Kram Sabina

    SvaraRadera
  35. Vau...... johan on upea!!!!!
    Kyllä tuolla kelpaa istua ja nauttia ....
    ja mikä upea kaminä!!!
    Minä täällä siis taas vain ihailen !!!
    Lämpimin terkuin
    Jaana

    SvaraRadera
  36. Lilla Kamomilla.....inte illa! :o)
    Åhhh, så rart det är, och så många vackra detaljer! Vilken oas att sitta i när tankarna vill vara ifred. Jag gillar formen på den också....sååå söt!
    Jag hoppas att vi får se mycket från den framöver!
    Kramar

    SvaraRadera
  37. Det är ju alldeles underbart vilket ljuvligt lusthus ni har fått. Och vilken skön stämning du skapat! Jag blir såå imponerad!
    Där kommer ni att ha det ljuvligt i sommar och i höst!
    Jag hoppas det är ok att jag länkar dej, vill gärna hitta hit igen!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  38. Ert lusthus är ju bara en dröm! Ni har verkligen fångat den gammeldags och den gotländska känslan tycker jag! En stor inspirationskälla!
    KRam /Anna

    SvaraRadera
  39. Å jag förstår att ni är nöjda med lusthuset, det blev otroligt läckert! Nu får ni nog ta och inviga det med en riktig fest!!
    Kaminen är jättehärlig, vi håller precis på att leta efter en likadan till sommarstugan. Jag har hittat några på byggnadsvårdsbutiker o dyl. i Sverige, men de ganska dyra. Jag har faktiskt hittat en i Finland också, men inte kollat priset på den än, men jag antar att den är ännu dyrare. Minns du vad ni betalade för kaminen?

    SvaraRadera
  40. Det ser helt fantastiskt ut, riktigt mysigt! Kaminen är underbar.

    SvaraRadera
  41. Åh, jag blir alldeles mållös av vad det är vackert!

    SvaraRadera
  42. stjärnkuddarna är från hemtex. just nu två för 9,95.

    SvaraRadera
  43. Åh hjälp så fint det blev!!
    Måste ta och visa dom här bilderna för maken ikväll!
    Längtar tills jag också har ett lusthus att inreda... Men nån sån vacker gammal fru får jag nog inte tag i ;) Gillar verkligen postlådan också, den var kul och jag minns såna från när jag var liten.
    Tusen tack för massor med inspiration!!
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  44. Hej! Det blev ju superfint! Så himla snygg kamin! En sån skulle jag gärna ha oxå och bordet blev jättebra oxå! Där kan du sitta och njuta ofta! :) Kram

    SvaraRadera
  45. Helt makalöst vackert är ditt lusthus. Ser verkligen gammalt ut fast det är helt nytt. Stor eloge till inredaren. Tack för att du tipsade Loa (tror jag hon heter.....??) om mina fönster. Jättetack för det.
    Så många fina fynd du hittat till ditt hus och många nya projekt är på G ser jag. Kul att se att det finns fler som har många idéer och duktiga män./ Ha det bra..../Eva-Mari

    SvaraRadera
  46. Hej!

    Bara älskar detta underbara lusthus bara så fint...nu måste ni känna er så nöjda.......allt är en fröjd för ögat att se....

    Vi ska nog också ha en liten liten kamin i vår paviljong....inte så stor o vacker som er...får tyvärr inte plats....

    Ha´en bra vecka!
    MiaMaria

    SvaraRadera
  47. Voi, tajuttoman kaunis!

    Aivan ihanan tunnelmallisia kuvia, sekä päivänvalossa otetut että illan hämärässä otetut. Erityisesti silmäni pitävät tuosta viinilasitelineestä, erikoinen ja upea!
    Onnittelut onnistuneesta projektista!
    Kram Ardisia

    SvaraRadera
  48. Fullständigt FANTASTISKT lusthus. Det är sagolikt härligt. Jag verkligen kan tänka mig hur fint det är en dag när regnet strilar ner mellan tallarna och man sitter uppkrupen i fåtöljen. Oh, vad fint det är!!

    SvaraRadera